Жега около КТБ
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Жега около КТБ
Освен това, с цел запазване на дейността на банковата група КТБ, при нейното оздравяване БНБ, заедно с правителството, ще предприеме действия за увеличаване на капитала й, като в рамките на законовите си правомощия ще разпореди увеличението му да се поеме от държавната Българска банка за развитие и Фонда за гарантиране на влоговете.
Това е пълно противоречие с текста .... удовлетворят в пълния размер задълженията й към нейните клиенти...
Защото фонда не гарантира пълния размер , а от другата банка ще вземат кредит за да увеличат капитала ,тоест да имат някава наличност за текущите плащания.Засега само заявяват намеренията си дефакто държавата да придобие банката ,нека видим как ще се развият събитията и дано няма пострадали.То така или иначе вече държавата е ощипана ,най вероятно прасчо и доган са в дъното от подставени фирми които имат да връщат милиони.Според мен ако имате да плащате на тия не бързайте с плащанията.Има още един месец и не се знае какво ще решат до края.
Това е пълно противоречие с текста .... удовлетворят в пълния размер задълженията й към нейните клиенти...
Защото фонда не гарантира пълния размер , а от другата банка ще вземат кредит за да увеличат капитала ,тоест да имат някава наличност за текущите плащания.Засега само заявяват намеренията си дефакто държавата да придобие банката ,нека видим как ще се развият събитията и дано няма пострадали.То така или иначе вече държавата е ощипана ,най вероятно прасчо и доган са в дъното от подставени фирми които имат да връщат милиони.Според мен ако имате да плащате на тия не бързайте с плащанията.Има още един месец и не се знае какво ще решат до края.
Последна промяна Jordana на 22 Юни 2014, 20:53, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
специално за колегата, дето гугъла му е непозната дума: тук и тук
банката всъщност е много апетитна хапка... след като народа хукна, ще се разтовари и от доста лихви по депозити, но, както се сещате, не и по кредити...
проблема е, както посочи един колега по-напред, у нас "банка можеш да убиеш с вестник"... или форум...
не случайно руснаците запазиха ред за придобиването ѝ, но предполагам ще се появят още кандидати... всъщност мигновенната поява на руснаците е сигурен белег от къде е решено да махнат сегашния мениджмънт, който поради глупост или самозабрава, леко си помисли че може да се заиграва с настоящата власт... а настоящата власт не прощава такива издънки...
смятам, че за обикновените вложителите няма да има проблеми по отношение на средствата...
банката всъщност е много апетитна хапка... след като народа хукна, ще се разтовари и от доста лихви по депозити, но, както се сещате, не и по кредити...
проблема е, както посочи един колега по-напред, у нас "банка можеш да убиеш с вестник"... или форум...
не случайно руснаците запазиха ред за придобиването ѝ, но предполагам ще се появят още кандидати... всъщност мигновенната поява на руснаците е сигурен белег от къде е решено да махнат сегашния мениджмънт, който поради глупост или самозабрава, леко си помисли че може да се заиграва с настоящата власт... а настоящата власт не прощава такива издънки...
смятам, че за обикновените вложителите няма да има проблеми по отношение на средствата...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
miro20 написа:Не споря, просто цитирах за какви размери става въпрос .Всички привлечени средства на КТБ от граждани и фирми към края на март са 6.4 млрд. лв., а активите й са 7.3 млрд. лв.
Ако това са всичките привлечени парични средства, пак казвам, прдполагам изтеглените или преместени пари са много повече от 600 или 800 млн.
Защото на фона на 6-7 млрд , изтеглени 60, 100, или 800 млн не би трябвало да блокират тотално банката, както в случая се е случило.
Очевидно говорим за различни неща. Има изискване за резерви (на тва БНБ му вика ликвидност явно?), което е кеш (или други ликвидни инструменти) да е поне 10% от депозитите. Има изискване за капитализация(капиталова адекватност?), което е капитала на банката да е поне 13.5% от кредитите. Най-общо казано депозитите са задължения на банката, кредитите са активи.
Последна промяна steeN на 22 Юни 2014, 21:10, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
То това е копи-пейст на изявлението на БНБ. Суми и ограничения не се споменават, а приказката за 196к тръгна от интервюто на "г-н. Пърцунян" малко след като БНБ излезе с това тълкувание. Ограничението от 196к е валидно при фалит, а тук се говори за увеличение на капитала и запазване на дейността. Няма как банката без да е във фалит да ти каже- вчера имаше 200к, но днес са вече 196 щото сме на зор.
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Абе колеги драги,може ли ако верно фалират тия двете банки....некак си да ми отпадне кредита и да не съм длъжник на тая банка ?
Демек като едно време като фалираха банките да съм кредитно милионерче дееба

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
консултирай се с бум бум дали е навит на тоя вариант 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
sambeto написа:Абе колеги драги,може ли ако верно фалират тия двете банки....некак си да ми отпадне кредита и да не съм длъжник на тая банка ?![]()
Просто ще плащаш на друга банка, която ще купи твоя кредит при такава ситуация. Тогава механизма беше друг, кредитите не изчезнаха, обезцениха се 1000 пъти заради масивната инфлация на лева ...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
sambeto написа:Абе колеги драги,може ли ако верно фалират тия двете банки....некак си да ми отпадне кредита и да не съм длъжник на тая банка ?![]()
Разбери се със човека от ЦКБ който ти води досието на кредита да му драсне една клечка срещу -колкото имаш на сърце -от твоя страна

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Jordana написа:Банката отваря на 21 юли но това не значи че я оздравяват и ще работи нормално по нататък .Нищо не е указано освен че ще работи. Процедурата която се намира в момента не е отменена и няма да бъде отменена .На 21 ще има едно вавилонско стълпотворение за желаещи да си изтеглят парите .От там нататък какво ще се случи един господ знае.Държавата не желае колапс в банковата сфера ,защитните сили са задействани но какво ще направи прасчо и доганчо е загадка .Ще има още по тая тема.Оказва се, че раздадените кредити са повече от депозитите... Оставям форумните разбирачи да го обяснят...
Какво като са повече ? Нали имат и собствен капитал дето си го гласуват акционерите .И къде го видя това специално пък за КТБ ?
Плащанията на банката са в определен размер , той е заложен в минималния резерв който трябва да има ,изчислява се с коефицианта на риска по кредитите и на база 1/12та част изчислено на база предходен период .Надзора в БНБ го следи това нещо а също и вътрешно банковия надзор .В момента никой не знае точното състояние на банката освен ЦВ и синдиците .Ще върнат парите на физическите лица до 194000 лв от фонда както си е по закон и засега това поне е заявила държавата .По закон юридическите лица и държавни фирми ,общини и други не подлежат на обезщетение от тоя фонд.
На 21ви банката може да отвори само при парадоксално ниски прагове за теглене - както беше в Гърция . Само че в Гърция цялата система беше такава и реално и да си изтеглиш парите , няма къде да ги вложиш.
А сега в БГ само КТБ е това положение , което означава че тази банка ще отвори само за да фалира официално и да я продадът . В деня в който отвори, всички депозити са аут, ама ВСИЧКИ

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
sambeto написа:bum_bum написа:sambeto написа:Такаааа,бившата Креди Агрикол която беше купена от КТБ също е под специален надзор и също ще работи на 21 юли.
Обаче на 04.07.2014 г имам да плащам вноска по ипотечен кредит в тая банка,а малко след това и кредитна карта пак там.....и сега какво праим ?
Беше казано вече по-напред- продължаваш да си плащаш както до сега.
Да си плащам къде,след като банката е затворена.....в магазина ?
Имам някакво предчувствие(дано не съм прав), че тъпите копелета ще те прее..ат. Няма да има къде да внесеш парите, ще ти натресат и наказателни такси за пропуснатата вноска и така. Отделно ако не внесеш две вноски, както се очертава, ще ти скапят и кредитния рейтинг. И ако ги питаш защо така, ще кажат че така се е случило, такава е политиката на банката, така е по договор и нищо не могат да направят, форсмажорни обстоятелства и други глупости. Вече препатих с Пощенска банка по подобен начин и от опит знам. По грешка ми бяха дали друга сметка за лизинга на колата в началото, внасях си редовно по сметката на някаква женичка от Добрич и на третия месец ми се обадиха да ми вземат колата. Разбрахме се, признаха си грешката, извиниха ми се, но си ми натресоха наказателните такси, червената точка в кредитното досие и така. Шибаняци са всичките

- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Колеги,
Да се похваля и аз имам депозит в КТБ. Много кофти. Дано нещата се оправят. Не знам колко други хора и семейства са подложени на това, но не го пожелавам на никого.
Да се похваля и аз имам депозит в КТБ. Много кофти. Дано нещата се оправят. Не знам колко други хора и семейства са подложени на това, но не го пожелавам на никого.
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
SpeedyMan написа:Колеги,

Аз минах през това понадолу в темата писах,само,че с алфабанк

sambeto написа:bum_bum написа:sambeto написа:Такаааа,бившата Креди Агрикол която беше купена от КТБ също е под специален надзор и също ще работи на 21 юли.
Обаче на 04.07.2014 г имам да плащам вноска по ипотечен кредит в тая банка,а малко след това и кредитна карта пак там.....и сега какво праим ?
Беше казано вече по-напред- продължаваш да си плащаш както до сега.
Да си плащам къде,след като банката е затворена.....в магазина ?
Не е задължително да ги внасяш в техен клон, винаги можеш да ги внесеш през клон на друга банка (естествено ще има някаква такса) и поне ще имаш официален документ, че си пуснал парите навреме ако някой нещо те заяде за срокове и т.н.