Кое гориво излиза по-евтино, дизел или ГИ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Re: Кое гориво излиза по-евтино, дизел или ГИ?

Мнение от DLVasilev » 11 Май 2013, 10:06

F3P написа:За да минеш 2500км. с тея 119 кила нафта СРЕДНИЯТ разход на печката трябва да ти бъде 4,76/100.
Я да чуя коя е печката дето дава под 5/100 среден разход :?: Дизелите в Е46 стартират с извънградски разход от 5-6/100 и то като се влачиш.

На колегата Flash полото :mhihi: 1,3 дизел 45 коня за 10 лв се возиш цела седмица :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 11 Май 2013, 10:49

За МНОГО каране ГИ е по изгодно и то не с малко...обаче говорим за яко извънградско.Най правилното сравнение е между еднакви коли/купета примерно е39 520и и е39 525тдс ... не да се сравнява 5-та серия с поло или корса :mhihi: .Аз наскоро сложих ГИ и Габрово-Кулата (точно 400км) изгорих 40 лева газ (33 литра) карал съм в ограничения 140магистрала 90-100 останалия път...е кога една ТДС-ка ще даде 4/100 пълна до горе с багаж...никога.Та за много каране ГИ си е по изгодно,вече всеки сам си преценява колко/къде кара и си прави сметка ГИ/Дизел.А за избиването на ГИ...лично аз с маршрута Габрово-Атина-Габрово избивам около 300 лева на едно ходене...та не е като без хич :mhihi:

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 11 Май 2013, 11:06

sean-john написа:За МНОГО каране ГИ е по изгодно и то не с малко...обаче говорим за яко извънградско.Най правилното сравнение е между еднакви коли/купета примерно е39 520и и е39 525тдс ... не да се сравнява 5-та серия с поло или корса :mhihi: .Аз наскоро сложих ГИ и Габрово-Кулата (точно 400км) изгорих 40 лева газ (33 литра) карал съм в ограничения 140магистрала 90-100 останалия път...е кога една ТДС-ка ще даде 4/100 пълна до горе с багаж...никога.Та за много каране ГИ си е по изгодно,вече всеки сам си преценява колко/къде кара и си прави сметка ГИ/Дизел.А за избиването на ГИ...лично аз с маршрута Габрово-Атина-Габрово избивам около 300 лева на едно ходене...та не е като без хич :mhihi:

Ми моето дизелче извънградско дава 5.5 :bchug:
До Атина пътя си е лек като изключим няколко по-сериозни баири,така че нормално,покарай я в Турция,Албания и в Черна гора да видим какъв разход ще даде но няма да ти хареса... Давам ти пример тези три държави защото често мърдам с колата по-работа и знам кое колко харчи.. В темата коментираме евтиното но да си говорим реално че един читав ТДС е 100-пъти по-приятен за каране от М52 Б20 дори и на бензин. :)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 11 Май 2013, 12:20

Е не е много лек пътя...има много дълги участъци с обратен вираж ли как се казва...където колата просто не иска да върви(илюзия ,че пътя е равен,но не е...там само коли над 170-80 коня изпреварват :mhihi: говоря ако си пълен) Но нека не влизаме в странични неща по приятно шофиране,леки пътища и други...Другия пример...с пълна бутилка (42 литра=50 лева) минавам между 340 и 370км градско (Габрово,вярно малак град е,но все пак...) ТДС-а ще даде ли ~5.5/100 макар и в малкия град ? :mhihi: Градско има и фактора бензин,но ако обикаляш много напред назад...отново е по изгодно...Аз не казвам,че дизела не струва или газта е супер готино нещо...аз до скоро бях против газификацията и винаги ще бъда,ако мога да си го позволявам...но си говорим за евтино...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 11 Май 2013, 18:30

DLVasilev написа:Тоя тдс на 3 цилиндъра ли е бил да харчи 8 или на угасен мотор гори толкова, щото моя тдс под 15 не може да падне в града :mhihi:

яла ти го дам да го караш моя ако искаш да видиш,че ще се потвърди казаното от колегата :yes: а6 2.5 тди 5-ак повече от 8 не ми е давала никога.
ТДС - Турбо Див Селянин

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6

Мнение от skoklev » 11 Май 2013, 18:43

Последните страници от темата са нищо повече от циганското "всеки си хвали коня". :confused:

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 11 Май 2013, 18:49

skoklev написа:Последните страници от темата са нищо повече от циганското "всеки си хвали коня". :confused:

То е ясно,че накрая все до там се стига...но пък ако не говорим от собствен опит ще се извъди някой колега да каже "ама вие като нямате личен опит,защо изобщо давате мнения..." та угодия няма :mhihi: просто с дизеловият еквивалент на моята кола с тези пари няма как да стигна там където съм тръгнал... :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 11 Май 2013, 19:10

boksioraE39 написа:

[/quote]

В тоя ред на мисли моята ис-ка ми дава 4.5 бензин извънградско :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Тема си е за катинар. Всеки сам прави сметката на какво да кара. Не ме интересува на кой колко му гори колата, та тя си е негова не моя.
Ако някой лъже тука че колата му гори малко, лъже себе си.

п.с. Карай те си колите и си свиркайте!
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

Аватар

Мнение от F3P » 11 Май 2013, 19:39

sean-john написа:За МНОГО каране ГИ е по изгодно и то не с малко...обаче говорим за яко извънградско...

Що пък яко извънградско :?: Имаше време когато правех по 250-300км. на ден градско- буквално не гасях колата. Зимата като я запалех в 7 сутринта я гасях вечер в 17:00 на газостанцията да заредя догоре. И дори с повече от 1 час работа на място тая кола не е давала над 13/100.
В момента в който караш на дълги разстояния има смисъл от ГИ. Караш ли по 5км. до работа/кафето си е добра идея да се купи дизел.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 11 Май 2013, 19:45

Явно не си ми прочел следващото мнение колега...
sean-john написа: Градско има и фактора бензин,но ако обикаляш много напред назад...отново е по изгодно....

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 11 Май 2013, 20:50

Tenata написа:
boksioraE39 написа:

В тоя ред на мисли моята ис-ка ми дава 4.5 бензин извънградско :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Тема си е за катинар. Всеки сам прави сметката на какво да кара. Не ме интересува на кой колко му гори колата, та тя си е негова не моя.
Ако някой лъже тука че колата му гори малко, лъже себе си.

п.с. Карай те си колите и си свиркайте![/quote]

Имах E36 купе 318is преди 5-години и харчеше 4/100 оправи си мотора не е в час. :winky:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Май 2013, 6:52

sean-john написа:За МНОГО каране ГИ е по изгодно и то не с малко...обаче говорим за яко извънградско.Най правилното сравнение е между еднакви коли/купета примерно е39 520и и е39 525тдс ... не да се сравнява 5-та серия с поло или корса :mhihi: .Аз наскоро сложих ГИ и Габрово-Кулата (точно 400км) изгорих 40 лева газ (33 литра) карал съм в ограничения 140магистрала 90-100 останалия път...е кога една ТДС-ка ще даде 4/100 пълна до горе с багаж...никога.Та за много каране ГИ си е по изгодно,вече всеки сам си преценява колко/къде кара и си прави сметка ГИ/Дизел.А за избиването на ГИ...лично аз с маршрута Габрово-Атина-Габрово избивам около 300 лева на едно ходене...та не е като без хич :mhihi:

Само уточнение, че 525тдс не може да се сравнява с 520и като си тръгнал да търсиш честни сравнения. По-скоро 525тдс може да го сравняваш с 525и или дори с 528и, отколкото с 520. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 12 Май 2013, 11:18

а6 2.5 тди 5-ак повече от 8 не ми е давала никога.
----http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=4704

Хахахаххаха!!! :bowdown: То бива да не си в час,ама толко.....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 12 Май 2013, 11:21

МИТАКА1654 написа:
а6 2.5 тди 5-ак повече от 8 не ми е давала никога.
----http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=4704

Хахахаххаха!!! :bowdown: То бива да не си в час,ама толко.....

само че той ти говори за петак , който е при Ауди100 което след фейса му слагат името А6 http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=4772 ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 12 Май 2013, 11:33

Аз си мислех за Б5,ама редовия 5-ак е наистина градско 8/100!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата