Кое гориво излиза по-евтино, дизел или ГИ?
Модератор: Общи модератори
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Re: Кое гориво излиза по-евтино, дизел или ГИ?
F3P написа:За да минеш 2500км. с тея 119 кила нафта СРЕДНИЯТ разход на печката трябва да ти бъде 4,76/100.
Я да чуя коя е печката дето дава под 5/100 среден разходДизелите в Е46 стартират с извънградски разход от 5-6/100 и то като се влачиш.
На колегата Flash полото

ATR-42/72
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
За МНОГО каране ГИ е по изгодно и то не с малко...обаче говорим за яко извънградско.Най правилното сравнение е между еднакви коли/купета примерно е39 520и и е39 525тдс ... не да се сравнява 5-та серия с поло или корса
.Аз наскоро сложих ГИ и Габрово-Кулата (точно 400км) изгорих 40 лева газ (33 литра) карал съм в ограничения 140магистрала 90-100 останалия път...е кога една ТДС-ка ще даде 4/100 пълна до горе с багаж...никога.Та за много каране ГИ си е по изгодно,вече всеки сам си преценява колко/къде кара и си прави сметка ГИ/Дизел.А за избиването на ГИ...лично аз с маршрута Габрово-Атина-Габрово избивам около 300 лева на едно ходене...та не е като без хич 

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
sean-john написа:За МНОГО каране ГИ е по изгодно и то не с малко...обаче говорим за яко извънградско.Най правилното сравнение е между еднакви коли/купета примерно е39 520и и е39 525тдс ... не да се сравнява 5-та серия с поло или корса.Аз наскоро сложих ГИ и Габрово-Кулата (точно 400км) изгорих 40 лева газ (33 литра) карал съм в ограничения 140магистрала 90-100 останалия път...е кога една ТДС-ка ще даде 4/100 пълна до горе с багаж...никога.Та за много каране ГИ си е по изгодно,вече всеки сам си преценява колко/къде кара и си прави сметка ГИ/Дизел.А за избиването на ГИ...лично аз с маршрута Габрово-Атина-Габрово избивам около 300 лева на едно ходене...та не е като без хич
Ми моето дизелче извънградско дава 5.5

До Атина пътя си е лек като изключим няколко по-сериозни баири,така че нормално,покарай я в Турция,Албания и в Черна гора да видим какъв разход ще даде но няма да ти хареса... Давам ти пример тези три държави защото често мърдам с колата по-работа и знам кое колко харчи.. В темата коментираме евтиното но да си говорим реално че един читав ТДС е 100-пъти по-приятен за каране от М52 Б20 дори и на бензин.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- sean-john
- ентусиаст
-
Е не е много лек пътя...има много дълги участъци с обратен вираж ли как се казва...където колата просто не иска да върви(илюзия ,че пътя е равен,но не е...там само коли над 170-80 коня изпреварват
говоря ако си пълен) Но нека не влизаме в странични неща по приятно шофиране,леки пътища и други...Другия пример...с пълна бутилка (42 литра=50 лева) минавам между 340 и 370км градско (Габрово,вярно малак град е,но все пак...) ТДС-а ще даде ли ~5.5/100 макар и в малкия град ?
Градско има и фактора бензин,но ако обикаляш много напред назад...отново е по изгодно...Аз не казвам,че дизела не струва или газта е супер готино нещо...аз до скоро бях против газификацията и винаги ще бъда,ако мога да си го позволявам...но си говорим за евтино...

- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
DLVasilev написа:Тоя тдс на 3 цилиндъра ли е бил да харчи 8 или на угасен мотор гори толкова, щото моя тдс под 15 не може да падне в града
яла ти го дам да го караш моя ако искаш да видиш,че ще се потвърди казаното от колегата

ТДС - Турбо Див Селянин
- skoklev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6
Последните страници от темата са нищо повече от циганското "всеки си хвали коня". 

- sean-john
- ентусиаст
-
skoklev написа:Последните страници от темата са нищо повече от циганското "всеки си хвали коня".
То е ясно,че накрая все до там се стига...но пък ако не говорим от собствен опит ще се извъди някой колега да каже "ама вие като нямате личен опит,защо изобщо давате мнения..." та угодия няма

- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
boksioraE39 написа:
Ми моето дизелче извънградско дава 5.5

[/quote]
В тоя ред на мисли моята ис-ка ми дава 4.5 бензин извънградско

Тема си е за катинар. Всеки сам прави сметката на какво да кара. Не ме интересува на кой колко му гори колата, та тя си е негова не моя.
Ако някой лъже тука че колата му гори малко, лъже себе си.
п.с. Карай те си колите и си свиркайте!

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
sean-john написа:За МНОГО каране ГИ е по изгодно и то не с малко...обаче говорим за яко извънградско...
Що пък яко извънградско

В момента в който караш на дълги разстояния има смисъл от ГИ. Караш ли по 5км. до работа/кафето си е добра идея да се купи дизел.
- sean-john
- ентусиаст
-
Явно не си ми прочел следващото мнение колега...
sean-john написа: Градско има и фактора бензин,но ако обикаляш много напред назад...отново е по изгодно....
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Tenata написа:boksioraE39 написа:
Ми моето дизелче извънградско дава 5.5![]()
В тоя ред на мисли моята ис-ка ми дава 4.5 бензин извънградско

Тема си е за катинар. Всеки сам прави сметката на какво да кара. Не ме интересува на кой колко му гори колата, та тя си е негова не моя.
Ако някой лъже тука че колата му гори малко, лъже себе си.
п.с. Карай те си колите и си свиркайте![/quote]
Имах E36 купе 318is преди 5-години и харчеше 4/100 оправи си мотора не е в час.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
sean-john написа:За МНОГО каране ГИ е по изгодно и то не с малко...обаче говорим за яко извънградско.Най правилното сравнение е между еднакви коли/купета примерно е39 520и и е39 525тдс ... не да се сравнява 5-та серия с поло или корса.Аз наскоро сложих ГИ и Габрово-Кулата (точно 400км) изгорих 40 лева газ (33 литра) карал съм в ограничения 140магистрала 90-100 останалия път...е кога една ТДС-ка ще даде 4/100 пълна до горе с багаж...никога.Та за много каране ГИ си е по изгодно,вече всеки сам си преценява колко/къде кара и си прави сметка ГИ/Дизел.А за избиването на ГИ...лично аз с маршрута Габрово-Атина-Габрово избивам около 300 лева на едно ходене...та не е като без хич
Само уточнение, че 525тдс не може да се сравнява с 520и като си тръгнал да търсиш честни сравнения. По-скоро 525тдс може да го сравняваш с 525и или дори с 528и, отколкото с 520.

- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
----http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=4704а6 2.5 тди 5-ак повече от 8 не ми е давала никога.
Хахахаххаха!!!

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
МИТАКА1654 написа:----http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=4704а6 2.5 тди 5-ак повече от 8 не ми е давала никога.
Хахахаххаха!!!То бива да не си в час,ама толко.....
само че той ти говори за петак , който е при Ауди100 което след фейса му слагат името А6 http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=4772

- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
Аз си мислех за Б5,ама редовия 5-ак е наистина градско 8/100!