Конкурс за външен вид - БМВ Събор 2013

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Re: Конкурс за външен вид - БМВ Събор 2013

Мнение от Tenata » 27 Май 2013, 11:54

Като участник в конкурса имам молба да качите конкурсни листове на всички който бяха допуснати до него
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 27 Май 2013, 12:01

С риск да се повторя от горната тема:

Митко Стоянов написа:Ще се изразя малко цинично, но доста на място, надявам се да ми простите - защо бъркате в гъза на умрелия? Какво ще се случи като се покажат конкурсните листи? Ясно е, че за журито победителят е един, за голяма част хора друг. Дори и да са допуснали грешка с оценяването, какво толкова е станало? Там, където работят хора, стават и грешки, приемете го.Нищо не може да се промени, събора мина, отразените грешки ще бъдат изчистени за следващия и така. Не виждам смисъл да се раздухват нещата повече, защото нищо добро няма да излезе. Интересно ми е само защо никой не се сети да благодари на оценяващите са положения труд, за това че са се лишили от възможността да бъдат зрители в полза на всички...

Не е хубаво така, хора....
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

320i
320i
Аватар
Кара: BMW E61 BMW E36
Мечтае да кара: Мковица
Детайли за колата: BMW E61 530d 08"black-sapphire metallic" / BMW E36 318i Touring 98"cosmosschwarz metallic 303.

Мнение от B1ZzY_BMW » 27 Май 2013, 20:19

Дойде и моят ред да пиша в тази тема, колкото и да не ми се искаше. Като цяло мисля, че организаторите трябва да си изяснят за какво е конкурсът в крайна сметка - оригинален външен вид или пребоядисани лъскачки. Това е едната част на проблема. За какво тогава се дават тези VIN-ове, боята на колата оригинална ли е, пребоядисвана ли е в оригинален за марката цвят или в някакъв измислен, и многоооо други аспекти, върху които трябва да се помисли... и тогава конкурсните листове ще бъдат доста по-дълги и е желателно към тях да бъде прикрепена информацията от VIN-a. Като цяло оценяващите не са били от най-компетентните, доколкото се разбира и занапред би било добре да има по 1 оценяващ за 2 коли например, за да става по-бързо оценяването и да не се претупват нещата, да няма невидяни неща по колата.Участвах в конкурса и изобщо не претендирам за 1во място, та дори и за 3то, тъй като нямам така масовия М пакет например.Но не може на 2ро място да е кола, която доколкото аз видях не беше изобщо отворена от собственика за да бъде оценена, докато аз бях покрай нея, а дори и когато приключиха с всички Е36ци. Да не говорим, че и тя нямаше Мпакет а само една броня, по-различна от стоковата и още други. Радвам се, че изобщо бях допуснат до конкурса, но оценяването не е справедливо според мен и всички тези неща трябва да се вземат в предвид за напред. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 39
Мечтае да кара: E 39 M-POWER

Мнение от RED EYES_666 » 27 Май 2013, 20:38

Ivo Georgiev написа:Здравейте,
Нямах намерение да пиша тук, защото за мен класирането в конкурса не е от съществено значение, но според много хора подреждането в е39 е несправедливо. Доста се коментира на събора, по срещите, тук и във фейсбук. Моята кола е класираната на второ място в клас е39. При оценяването на колата не ми дадоха максималния брой точки единствено за нарушено покритие на боята (поради дребни точки от камъчета по предния капак). На мен също ми е много интересно да видя конкурсните листа на останалите, но не се надявам това да се случи. Благодаря на спечелилия I.Voykov, който лично ме поздрави за колата преди награждаването. Интересно ми е с какво неговата кола събра поввече точки. Оценяващите много държаха фаровете да са оригинал. Може би аз съм единствения от участниците, който си е купил нови оригинални фарове за е39-ката. На победителя фаровете или поне стъклата бяха китайски. Предната броня съм готов да се хвана на бас, че не е оригинална. Накрайника на ауспуха е YED. Все неща, за които трябва да се отнемат точки. От там нататък в повече моята кола има - м пакет (спечелилата има само джанти от пакета и споменатата броня, а моите са оригинални от М5), черният таван, корите и табло обшити с кожа също носят точки, а другата кола ги няма. Огледалата ми от М5, фабрично потъмнените стъкла и други редки неща по колата ми не носят точки, защото не са включени в конкурсния лист, но би трябвало да дадат отражение в индивидуалната оценка.

Малко пояснене и относно спор в темата по-горе. За информация на оценяващите - дизеловите е39 с м пакет излизат от завода без накрайник на ауспуха - както те се изразиха с клюн насочен надолу. Разликата от стандартните генерации е, че е леко закривен надясно за да пасне на дифузьора на бронята. Също и по време на оценяването на колата ми казаха, че лайсните с М бадж на вратите не били оригинал. Още тогава им предложих да сваля една от тях за да видят БМВ парт номера й.

Благодаря за отделеното време. Благодаря и на всички, който взеха отношение. Този пост е заради тях. Колата си я правя за собствено удоволствие. Сигурен съм, че има много неща да подобрявам и съществуват много по-хубави представители на е39 от нея, но не ги видях сред участващите.

Поздрави!

С риск да получа наказание аз ще го кажа директно журито беше пристрастно, защото колата е на I.Voykov. Нищо лично, това е мнението ми.
Поздрави!!!

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 28 Май 2013, 1:28

B1ZzY_BMW написа:... Но не може на 2ро място да е кола, която доколкото аз видях не беше изобщо отворена от собственика за да бъде оценена, докато аз бях покрай нея, а дори и когато приключиха с всички Е36ци. Да не говорим, че и тя нямаше Мпакет а само една броня, по-различна от стоковата и още други....

Точно за тази кола мога да ти кажа всичко, ти ще го драснеш в конкурсния лист и ще прецениш сам докъде е с точките. Под тая кола прекарвам почти всеки уикенд. Не бе отворена за колегата Томек, защото собственикът й беше в другия край на паркинга да гледа Х-ове и е60-ки. Зеленият седан и синьото кабрио имаха еднакъв брой точки, но ги подредихме така, защото кабриолетът е бивш десняк и има разни неща, които го издават, не само в интериора, но и в коша.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 28 Май 2013, 6:44

err0r написа:защото кабриолетът е бивш десняк и има разни неща, които го издават, не само в интериора, но и в коша.

Колега ти сериозно ли го написа това. Това кабрио как може да е обърната деснячка и пак да е получило точки равни на седана, та даже и да е на 3 място в крайното класиране :mhihi: :mhihi: :mhihi:

или просто решихте да има купе, седан и кабрио, да не са само купета

За пореден път пиша че трябва да се побликуват конкурсни листи на всички участници!
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

320i
320i
Аватар
Кара: BMW E61 BMW E36
Мечтае да кара: Мковица
Детайли за колата: BMW E61 530d 08"black-sapphire metallic" / BMW E36 318i Touring 98"cosmosschwarz metallic 303.

Мнение от B1ZzY_BMW » 28 Май 2013, 6:57

err0r написа:
B1ZzY_BMW написа:... Но не може на 2ро място да е кола, която доколкото аз видях не беше изобщо отворена от собственика за да бъде оценена, докато аз бях покрай нея, а дори и когато приключиха с всички Е36ци. Да не говорим, че и тя нямаше Мпакет а само една броня, по-различна от стоковата и още други....

Точно за тази кола мога да ти кажа всичко, ти ще го драснеш в конкурсния лист и ще прецениш сам докъде е с точките. Под тая кола прекарвам почти всеки уикенд. Не бе отворена за колегата Томек, защото собственикът й беше в другия край на паркинга да гледа Х-ове и е60-ки. Зеленият седан и синьото кабрио имаха еднакъв брой точки, но ги подредихме така, защото кабриолетът е бивш десняк и има разни неща, които го издават, не само в интериора, но и в коша.

Аз лично незнам какво правите до колкото знам сте много близки даже познавам момчето със седана понеже сме учили заедно в едно даскало. И аз мога да кажа за моята кола че всяка събота съм до нея даже и през седмицата когато имам време се нещо си права по нея да не кажа само дето не живея в нея и аз съм хвърлил сумати пари по моята кола и всеки лев съм вложил с търпение и пот . Според мен няма никакво значение,че прекарвате всеки ден заедно, все пак това е официално мероприятие и всеки трябва да бъде оценен официално, а не пред блока.И казваш,че не е могъл да дойде при колата си, а ние стояхме близо час на жегата да чакаме реда си , ами тогава не поставяйте на организационни места, хора които участват в програмата на събора.Вярно нямам пакет но за сметка на това имам куп др неща но няма значение минал-заминало така сте преценили така и е станало . Пиша тези постове, за да си вземете бележка и конкурсът да се развие занапред. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 F25 35i LCI M sport

Мнение от dobry46 » 28 Май 2013, 8:58

Изображение
http://195.149.248.189:8080/2013-05-28/ ... _920x0.jpg

Изображение

Изображение

Някой има ли снимки на оценените автомобили в края на конкурса когато влизат в ''пистата'' ?
По принцип за другия път може да се измисли да влизат всички оценени автомобили в ''пистата'' и тогава да се кажат имената на победителите, било то истински или неистински :mhihi: и да се направят 2 копия на конкурсните листи- едно за журито и едно за участник,защото конкурсните листи от този конкурс са утопия :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whatdaf » 28 Май 2013, 9:56

В такива конкурси , където има съдии и оценки просто няма какво друго да очаквате . Има значение не само състоянието на колата ,а и на кой е . Винаги е имало такова разделение между "наши" и "ваши" . Скоро прочетох тук нещо , което описва картинката - " ........ е ........ за Членове на Клуба, ........ в далечината - за останалите BMW-та ". Затова след всеки събор има по няколко човека , които се отказват от участие занапред . 2004г. Олимпийската титла я "подариха" на грък , като беше очевадно кой заслужава да е първи и цял свят видя това . Най-добрия съдия си остава публиката .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 28 Май 2013, 10:28

whatdaf написа:В такива конкурси , където има съдии и оценки просто няма какво друго да очаквате . Има значение не само състоянието на колата ,а и на кой е . Винаги е имало такова разделение между "наши" и "ваши" . Скоро прочетох тук нещо , което описва картинката - " ........ е ........ за Членове на Клуба, ........ в далечината - за останалите BMW-та ". Затова след всеки събор има по няколко човека , които се отказват от участие занапред . 2004г. Олимпийската титла я "подариха" на грък , като беше очевадно кой заслужава да е първи и цял свят видя това . Най-добрия съдия си остава публиката .

Не мисля,че си прав за кой е спечелил - тук е субективизъм - да малко неприятно се получава - error няколко пъти каза и се извини за това,че са взели поука и повече няма да се стига до подобни дискусии.Не мисля,че има смисъл от повее дъвкане на едно и също :dunno:

А по темата - за членове на клуба паркинга тук а другите БМВ–та там - ти какво очакваш бе човек?Еми стани член,плащай си членския внос и тогава коментирай - няма клуб по каквото и да е в света да не е така - само тука се мрънка ,проблема си е изцяло твой.
С удоволствие си плащам нищожната сума за 1 година - нито ми е до отстъпките(които никога не съм ползвал) ,нито ми е да е бия по гърдите поради този факт - нито нищо...просто е един малък жест бидейки част от едно общество...

Да не говорим,че в други държави няма и да те допуснат до мероприятието ако не си член на клуб - така,че по тая тема коментарите са излишни :!: било е така от години - закво мрънкаш в момента?
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whatdaf » 28 Май 2013, 16:53

Gqbriel написа:
whatdaf написа:В такива конкурси , където има съдии и оценки просто няма какво друго да очаквате . Има значение не само състоянието на колата ,а и на кой е . Винаги е имало такова разделение между "наши" и "ваши" . Скоро прочетох тук нещо , което описва картинката - " ........ е ........ за Членове на Клуба, ........ в далечината - за останалите BMW-та ". Затова след всеки събор има по няколко човека , които се отказват от участие занапред . 2004г. Олимпийската титла я "подариха" на грък , като беше очевадно кой заслужава да е първи и цял свят видя това . Най-добрия съдия си остава публиката .

Не мисля,че си прав за кой е спечелил - тук е субективизъм - да малко неприятно се получава - error няколко пъти каза и се извини за това,че са взели поука и повече няма да се стига до подобни дискусии.Не мисля,че има смисъл от повее дъвкане на едно и също :dunno:

А по темата - за членове на клуба паркинга тук а другите БМВ–та там - ти какво очакваш бе човек?Еми стани член,плащай си членския внос и тогава коментирай - няма клуб по каквото и да е в света да не е така - само тука се мрънка ,проблема си е изцяло твой.
С удоволствие си плащам нищожната сума за 1 година - нито ми е до отстъпките(които никога не съм ползвал) ,нито ми е да е бия по гърдите поради този факт - нито нищо...просто е един малък жест бидейки част от едно общество...

Да не говорим,че в други държави няма и да те допуснат до мероприятието ако не си член на клуб - така,че по тая тема коментарите са излишни :!: било е така от години - закво мрънкаш в момента?

Аз не мрънкам , не аз съм изписал 10 страници .На мен ми е ясно как стоят нещата , просто исках да им кажа на колегите ,че някои неща ще си останат утопия . Значи , който не плаща членски внос не може и да коментира ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320

Мнение от belial » 28 Май 2013, 23:27

Има ли снимки на победителите от конкурса? Аз не останах до края и не видях кой на кое място е. Сигурно има и още доста хора, кои коли пораждат толкова много спорове...

Е36 фен
Аватар
Кара: каквото има

Мнение от Niki Lauda » 29 Май 2013, 7:47

Ivo Georgiev написа:Здравейте,
Нямах намерение да пиша тук, защото за мен класирането в конкурса не е от съществено значение, но според много хора подреждането в е39 е несправедливо. Доста се коментира на събора, по срещите, тук и във фейсбук. Моята кола е класираната на второ място в клас е39. При оценяването на колата не ми дадоха максималния брой точки единствено за нарушено покритие на боята (поради дребни точки от камъчета по предния капак). На мен също ми е много интересно да видя конкурсните листа на останалите, но не се надявам това да се случи. Благодаря на спечелилия I.Voykov, който лично ме поздрави за колата преди награждаването. Интересно ми е с какво неговата кола събра поввече точки. Оценяващите много държаха фаровете да са оригинал. Може би аз съм единствения от участниците, който си е купил нови оригинални фарове за е39-ката. На победителя фаровете или поне стъклата бяха китайски. Предната броня съм готов да се хвана на бас, че не е оригинална. Накрайника на ауспуха е YED. Все неща, за които трябва да се отнемат точки. От там нататък в повече моята кола има - м пакет (спечелилата има само джанти от пакета и споменатата броня, а моите са оригинални от М5), черният таван, корите и табло обшити с кожа също носят точки, а другата кола ги няма. Огледалата ми от М5, фабрично потъмнените стъкла и други редки неща по колата ми не носят точки, защото не са включени в конкурсния лист, но би трябвало да дадат отражение в индивидуалната оценка.

Малко пояснене и относно спор в темата по-горе. За информация на оценяващите - дизеловите е39 с м пакет излизат от завода без накрайник на ауспуха - както те се изразиха с клюн насочен надолу. Разликата от стандартните генерации е, че е леко закривен надясно за да пасне на дифузьора на бронята. Също и по време на оценяването на колата ми казаха, че лайсните с М бадж на вратите не били оригинал. Още тогава им предложих да сваля една от тях за да видят БМВ парт номера й.

Благодаря за отделеното време. Благодаря и на всички, който взеха отношение. Този пост е заради тях. Колата си я правя за собствено удоволствие. Сигурен съм, че има много неща да подобрявам и съществуват много по-хубави представители на е39 от нея, но не ги видях сред участващите.

Поздрави!

Няма значение дали колата е на I. Voykov или на N. Stoyanov колата е в перфектно състояние и това се вижда, винаги ще има недоволни когато има конкурси но стига с детските историй догодина може да е друг победил в е39 :winky:
Niki Lauda

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 29 Май 2013, 9:02

whatdaf написа:
Gqbriel написа:
whatdaf написа:

Аз не мрънкам , не аз съм изписал 10 страници .На мен ми е ясно как стоят нещата , просто исках да им кажа на колегите ,че някои неща ще си останат утопия . Значи , който не плаща членски внос не може и да коментира ?

Не си ме разбрал,нали е форум - разбира се,че аз не мога да ти кажа нещо от този сорт - не си член на клуба - не можеш да коментираш.
Идеята ми беше, специално за паркингите и защо някой са тук а други там - има си причина за този факт и не е от този събор :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whatdaf » 29 Май 2013, 9:29

Не съм те разбрал ?!?! Как да ги разбера по друг начин тези думи - "Еми стани член,плащай си членския внос и тогава коментирай" .

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата