нов световен порядък и други такива

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

света се управлява централно

да. има мощна единна тайна организация която регулира хода на света
40
21%
има няколко отделни тайни организации които са си разделили света и го контролират
66
35%
играчите са ясни- това са правилтелствата на америка, китай, русия и тн и те казват кое как
57
30%
няма такова животно- живота си върви по негов си не/логичен начин и няма централно управление
24
13%

Общо гласове : 187
ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Re: нов световен порядък и други такива

Мнение от Сондьора » 18 Яну 2013, 17:27

Ето ти си сигурен и знаеш, но си пропуснал, че това не са теории, а закони и второ, че можеш да въздействаш на кинетичната енергия, така че не винаги ще се размажеш... :D

Аз ти казах за дипломата ти...та какво точно преподават в МГУ и не е наука, която се базира на изводи от измервания, емперични зависимости и предположения...Та в тоя ред на мисли, ти казах, да си хвърлиш дипломата....тъй като постоянно се подлагат на съмнения и допускания, както и предположениея.
По повод на :

Fear написа:Искам ЕДИН, в който обаче да няма нищичко, което да може да се подложи на съмнение. Нищо неясно, никакви допускания, нищо което да може да повдигне въпроси.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 19 Яну 2013, 15:49

Fear написа:А по обръщението ти към мен ми става ясно, колко обичаш първо да четеш и мислиш и чак тогава да приказваш. :D
Иначе щеше да си си направил труда да провериш на колко години съм, преди да ме наречеш момче. ;)

Разсъждаваш като 8-мо класник, така че и 50-така да си минал, все тая.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 21 Яну 2013, 9:35

Сондьора написа:Ето ти си сигурен и знаеш, но си пропуснал, че това не са теории, а закони и второ, че можеш да въздействаш на кинетичната енергия, така че не винаги ще се размажеш... :D

Аз ти казах за дипломата ти...та какво точно преподават в МГУ и не е наука, която се базира на изводи от измервания, емперични зависимости и предположения...Та в тоя ред на мисли, ти казах, да си хвърлиш дипломата....тъй като постоянно се подлагат на съмнения и допускания, както и предположениея.
По повод на :

Fear написа:Искам ЕДИН, в който обаче да няма нищичко, което да може да се подложи на съмнение. Нищо неясно, никакви допускания, нищо което да може да повдигне въпроси.

Теория е СТЕ, в която колегата _galio_ "не вярва". Той така и не ми отговори, знае ли какво е това "теория", явно не знае. :)
На кинетичната енергия скачайки от 11-тия етаж, как смяташ да повлияеш? Да, ако размахаш достатъчно силно ръце, най-вероятно ще успееш да намалиш стойността на "v" с 0.14% да речем, ама някакси не вярвам това да е достатъчно, че да не се размажеш. :D
Относно допусканията, правиш ли разлика между това, да се допусне някаква стойност за някаква величина, за която има предостатъчно основания да се допусне точно такава конкретна стойност и това, да се допусне съществуването на цял свят във вътрешността на планетата?! :mhihi:
В огромната част от конспирациите, да не кажа във всичките, има не някакви дребни допускания или празноти, ами откровено фантастични (меко казано) елементи или цели пропасти, които не могат да бъдат запълнени по никакъв начин, освен с глупости. ;)
_galio_ написа:Разсъждаваш като 8-мо класник, така че и 50-така да си минал, все тая.

Ти вече си ми ясен напълно. :)
Мога само да ти предложа едно интересно ЧЕТИВО.
В момента си стигнал до точка 5. Дерзай.

А ако все пак решиш да използваш истински аргументи, заповядай отново в темата. Ще се радвам да поспорим. ;)

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 21 Яну 2013, 16:03

Гледайте сега Обама като пусне китайците на щатския форекс пазар колко забавно ще стане :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Si non confectus, non reficiat.

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 21 Яну 2013, 18:25

Аз не знам за световния порядък,ама за 'други такива' гледам сте оцветили форума яко :mhihi:

Световния не ме интересува, аз живея в собствен свят :mrgreen:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 21 Яну 2013, 22:15

Zagy написа:Гледайте сега Обама като пусне китайците на щатския форекс пазар колко забавно ще стане :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Какво значи щатски форекс пазар ;) Китайците са тези, които имат две валути една за външниа и една за вътрешния - CHN и CNY, че и държат курса нарочно нисък.

Sent using Tapatalk 2
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 21 Яну 2013, 23:37

Говорех за това, че китайците вече има достъп до каналите на ФЕД за търговия с валута.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 22 Яну 2013, 6:38

Нещо не схващам за какво става въпрос. Линк?

Sent using Tapatalk 2
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 22 Яну 2013, 10:00

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 22 Яну 2013, 21:35

тази статия не казва нищо такова по въпроса.
алекс
трабант 601с
разни други возила

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 22 Яну 2013, 22:41

Сори :oops: пуснал съм грешен линк. Ето го линка, който имах предвид:

http://www.marketwatch.com/story/china- ... 2013-01-20

Накратко - урок по инфлация 101...

Автоморгаджията
Аватар
Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
Мечтае да кара: E60 ///M5

Мнение от Flash » 22 Яну 2013, 22:51

Не съм чел цялата тема, така че може да е писано вече. Ако е, се извинявам.

Видяхте какво стана с фалита на банката в САЩ пред няколко години - световна финансова криза. На американците никой нищо не може да им каже, защото имат огромни ресурси да управляват света и ако някой им каже нещо наопаки - да му мисли после от де ще намира пари за заплати примерно.

Всеки гледа да е приятел с тях и да не им се навира в очите с лошо. Имам чувството, че Обама в момента е президента на света. :dunno:

Не разбирам много от политика, но ми се набива в очите, че всеки се мазни на американците...

Ба ли го..

Гласувах за 3.
http://www.misterika.blogspot.bg - "Архивите на една друга реалност" - Паранормалният блог на България
На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
Пол Уокър: 1973 - ∞
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 22 Яну 2013, 22:55

Zagy написа:Сори :oops: пуснал съм грешен линк. Ето го линка, който имах предвид:

http://www.marketwatch.com/story/china- ... 2013-01-20

Накратко - урок по инфлация 101...

тази статия също не казва това което ти каза. тази статия обяснява че е създадена услуга "safe" която дава нисколихвени доларови заеми на китайски банки които искат да играят на форекс или да купуват/ инвестират в чужбина. един вид китайския форекс резерв (парите за покриване на форекс борсовите транзакции) си повишава ликвидноста. няма лошо.

ако не друго- от тази операция долара си затвърдява мястото.

доларова инфлация не е нещо което азия иска- най-голямия заемодавец на америка е япония. китай е номер две. нямат полза да режат клона на които са.
алекс
трабант 601с
разни други возила

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 22 Яну 2013, 23:10

Аз пък го виждам по друг начин - китайския форекс резерв вече ще оперира и си повишава ликвидността, но на американския пазар. А те имат около 3 трилиона долара резерв. Тоест - ще могат да си развържат кинтите в Щатите. За мен това е лошо... за Щатите.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 22 Яну 2013, 23:21

Zagy написа:Аз пък го виждам по друг начин - китайския форекс резерв вече ще оперира и си повишава ликвидността, но на американския пазар. А те имат около 3 трилиона долара резерв. Тоест - ще могат да инвестират и наливат в Щатите. За мен това е лошо... за Щатите.

от кога инвестиции в какъвто и вид да са са лошо нещо? :)

няма такова животно. прилив на пари _винаги_ е хубаво нещо.

долара се обезценява когато не е в обръщение, избягва се като разплащателна валута и нещата не се мерят в него.

китайците от 10тина години изкупуват каквото могат в америка. сега просто това ще е по-лесно.

лошо (за валутата) няма.

за американците - друга история :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата