Зимни гуми - размисли и страсти.
Модератор: Общи модератори
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Re: Зимни гуми - размисли и страсти.
acho.rs недей повече с тази реклама посочи източник на информацията не чул недочул 

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Колеги нека сега да обсъдим малко легендата,че гумите трябва да са 4 еднакви,има ли проблем да си купя още 2 нови гуми примерно на друга марка Dunlop,Goodyear или Nokian например?Трябват ми още 2

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Не е задължително да са 4 еднакви, но е общоприето и препоръчително да се слагат така, за да се осигури еднакво поведение отпред и отзад. Така че може да сложиш каквато и да е друга гума и да караш спокойно. Естествено говорим за гуми от ранга на първите две (които вече имаш), за да не се различават коренно.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
ilia1984 написа:acho.rs недей повече с тази реклама посочи източник на информацията не чул недочул
Каква реклама те гони бе колега ? Дал съм линк , който не си видял , там ясно се вижда от къде от инфото

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
acho.rs написа:ilia1984 написа:acho.rs недей повече с тази реклама посочи източник на информацията не чул недочул
Каква реклама те гони бе колега ? Дал съм линк , който не си видял , там ясно се вижда от къде от инфото
Видях къде си пуснал линка тъй като пишеш много не мога да видя всичките ти постове

ето нещо актуално за 2012 http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821
bmw-maximilian написа:Колеги нека сега да обсъдим малко легендата,че гумите трябва да са 4 еднакви,има ли проблем да си купя още 2 нови гуми примерно на друга марка Dunlop,Goodyear или Nokian например?Трябват ми още 2
Изобщо не е легенда. В смисъл- има разлика в поведението с 4 еднакви и 2х2 еднакви гуми и си е желателно да са 4 еднакви. При различни гуми винаги едната двойка ще е по-слаба от другата и ще имаш разлика в сцеплението между преден и заден мост. Ако по-калпавите са отпред- по-рано ще идва недозавиването, ако са отзад- по-рано ще идва дрифта. Но карайки с 2х2 гуми се иска просто да си набиеш в главата да се съобразяваш с възможностите на по-калпавия модел гуми- тогава грижи няма да имаш.
Само гледай по-добрите гуми да са ти отпред- по-добре да те бутат или да слагаш вериги отколкото да изправиш някой завой и да скочиш в канавката или в някое по-лошо място.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
ilia1984 написа:acho.rs написа:ilia1984 написа:acho.rs недей повече с тази реклама посочи източник на информацията не чул недочул
Видях къде си пуснал линка тъй като пишеш много не мога да видя всичките ти постовеТова което си дал е много старо и вече не е актуално защото половината че и повече от тези модели гуми не са на пазара вече
![]()
ето нещо актуално за 2012 http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821
Казах, че съм започнал темата и не съм я довършил , защото няма интерес . Тоя адак ти излиза на 500 места и всеки с гугъл може да го погледне , като не става ясно тия 2ки и 3ки какво точно представляват .
Това -
Тест от миналата година - най-силни на сняг дават Nokian WR D3 , следван от Тойо Сноу Прокс 5953 и Гудиър Ултра Грип Перфоманс 2,Дънлоп Уинтър Спорт 4д в този ред . Естествено въпреки напредъка на технологията , представянето на гумите на сухо и мокро , върви точно в обратния ред .
Теглителната сила се върти около 2550-2630 НМ , като най-слаби са Пирели и Мишелин Алпин 4 със по 2440 НМ , колкото и ВСЕСЕЗОННИТЕ гуми на Гудиър ... това последното за големите врагове на олсийзън гумите
Теста е на гуми с размер 225х45 Р17 и е тестовия автомобил е точно БМВ - Е91 320Д .
Не знам кое му е старото - дали Нокиан , Дънлоп , Гудиър,Мишелин са си сменили моделите

- Maxmadness
- ентусиаст
-
Ще заложа на още 2 гуми Gislaved eurofrost 5 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- zxsport
-
bmw-maximilian написа:
Колеги нека сега да обсъдим малко легендата,че гумите трябва да са 4 еднакви,има ли проблем да си купя още 2 нови гуми примерно на друга марка Dunlop,Goodyear или Nokian например?Трябват ми още 2
Братко, всичко друго но не и този Фалкен! Баща ми си го купи и е мега-НЕдоволен!!! Аз също съм му карал колата и с тия гуми е леш! Продавай ги овреме и взимай Гиславед-а ... или Дънлопа или Мишлена ... другото е компромис, а от компромисите (за лек а-л)най-добри са Дебиката и Корморана - това от личин опит.
- Maxmadness
- ентусиаст
-
Колега баща ти няма как да е карал тези гуми с тази шарка поради простата причина,че те са нов модел от 2012.Карал е с Hs439.
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- zxsport
-
bmw-maximilian написа:Колега баща ти няма как да е карал тези гуми с тази шарка поради простата причина,че те са нов модел от 2012.Карал е с Hs439.
Ще ти ги снимам дори ако пожелаеш, но човекът каза, че НИКОГА повече няма да е клиент на марката ... ФАЛКЕН!!! Инак може и да си прав - купи си ги чисто нови (последен модел) януари 2012 г. - може да са били предходен (като индекс модел) и каза, че държали по зле от 3-годишни зимни Марангонита, та си прави сметката ..
- Maxmadness
- ентусиаст
-
Януари ако е било колега е бил стария модел,в този модел поне по информация,за разлика от бюджетните гуми има по голям % съдаржание на силика и като цяло представянето на тези гуми силно се надявам да е добро,купени са връщане назад няма 

A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Искам да попитам някой ако е карал Dayton DW510 за мнение.
Гледах тука сайта с немските тестове,от потребители и гумата е получила доста добра оценка 3.5/4 ,а в момента има такива на промоция от 76лв
Най-силните показатели са - проходимост в сняг,спиране на мокро и износване на гумата.
Така,че няма да е лошо някой който е карал такива гуми да сподели за кво става дума
Гледах тука сайта с немските тестове,от потребители и гумата е получила доста добра оценка 3.5/4 ,а в момента има такива на промоция от 76лв
Най-силните показатели са - проходимост в сняг,спиране на мокро и износване на гумата.
Така,че няма да е лошо някой който е карал такива гуми да сподели за кво става дума

[/quote]
ето нещо актуално за 2012 http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821[/quote]
Да, ''сакън'' ако гумите на Континентал не са на 1-во място. Въобще Adac и Autobild хич не са пристрастни. В германските класации от край време тенденцията немското да е "the best", след това евентуално друга марка но задължително модел и размер произвеждан в германия. Аман...
На мен ми е интересно как така в тестовете за зимни гуми последните няколко години на аутобилд, сред първите 4-5 премиум марки победителя е винаги различен както и местата след него, при едини и същи модели от производителите... Реклама ли е, пари ли са, незнам какво е..
Ясно е, че продуктите на премиум марките винаги са сигурни и надеждни, представянето им е на ниво, затова и винаги заемат първите 5-6 места в класиранията. Там вече... Кой първи, Кой втори - е малко и реклама от съответните тестващи организации. Затова различни, но все уважавани в тестовете имена ( АDAC, Auto Express, Auto bild и т.н.) от 5-6те премиум марки, ''излъчват'' различни победители.
Мисля, Огромна разлика (при 3d/4d на Dunlop, Ultra Grip7+/8 на Good Year, Sottozero на Pirelli, Blizzak на Bridgestone, Alpin А4 на Michelin, Continental, и т.н. и т.н.) в Представянето им няма, те са сигурни и качествени продукти които струват парите си. може би основно се различават с съпротивлението при търкаляне и имат различен живот, но това зависи много от начина и условията в които са експлоатирани.
Така че Адац / мадац ли e казал кой е първи, мен лично много не ме интересува.
Важно е, че в последно време на пазара има всичко от А до Я.
С не много известните като производство, качества и резултати продукти - кои са "Ок", кои са ''добре за парите си'' и кои са просто евтини... човек трябва много да внимава.
И може би най-важното, никога да не се предоверяваме на гумите, пък били те и 1ви в класациите.
Гумите са от особенно значение, НО в Много от случеите на пътя, решаващ фактор е бил и си остава човекът, неговите решения и действия.
ето нещо актуално за 2012 http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821[/quote]
Да, ''сакън'' ако гумите на Континентал не са на 1-во място. Въобще Adac и Autobild хич не са пристрастни. В германските класации от край време тенденцията немското да е "the best", след това евентуално друга марка но задължително модел и размер произвеждан в германия. Аман...
На мен ми е интересно как така в тестовете за зимни гуми последните няколко години на аутобилд, сред първите 4-5 премиум марки победителя е винаги различен както и местата след него, при едини и същи модели от производителите... Реклама ли е, пари ли са, незнам какво е..
Ясно е, че продуктите на премиум марките винаги са сигурни и надеждни, представянето им е на ниво, затова и винаги заемат първите 5-6 места в класиранията. Там вече... Кой първи, Кой втори - е малко и реклама от съответните тестващи организации. Затова различни, но все уважавани в тестовете имена ( АDAC, Auto Express, Auto bild и т.н.) от 5-6те премиум марки, ''излъчват'' различни победители.
Мисля, Огромна разлика (при 3d/4d на Dunlop, Ultra Grip7+/8 на Good Year, Sottozero на Pirelli, Blizzak на Bridgestone, Alpin А4 на Michelin, Continental, и т.н. и т.н.) в Представянето им няма, те са сигурни и качествени продукти които струват парите си. може би основно се различават с съпротивлението при търкаляне и имат различен живот, но това зависи много от начина и условията в които са експлоатирани.
Така че Адац / мадац ли e казал кой е първи, мен лично много не ме интересува.
Важно е, че в последно време на пазара има всичко от А до Я.
С не много известните като производство, качества и резултати продукти - кои са "Ок", кои са ''добре за парите си'' и кои са просто евтини... човек трябва много да внимава.

И може би най-важното, никога да не се предоверяваме на гумите, пък били те и 1ви в класациите.
Гумите са от особенно значение, НО в Много от случеите на пътя, решаващ фактор е бил и си остава човекът, неговите решения и действия.