Задно предаване - през зимата?
Модератор: Общи модератори
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Re: Задно предаване - през зимата?
porostorm написа:Само аз ли видях закъсали "мъже" с BMW-та, които блокираха движението
хаххах, е имаше сутринта и една жена... Ама се ВЗЕ У РЪЦЕЕе и гаааззз, бавно, леко, внимателно и премерено и ... преодоля баира на Бояна / след завоя в ляво от бул. България/, от третия път

Ай наздраве

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Стига сте я дъвкали тая безкрайна тема.
Работата е следната... в тоя спор винаги има две групички, едната от които твърди, че "задното не става през зимата", а другата - "ами, глупости, Х години вече карам и нямам проблеми".
В общи линии, като падне първи сняг, първите почват да се вайкат как пак не е почистено, къде не са могли да минат и прочие. А другите скачат в колите - и слизат от тях усмихнати.
Работата е следната... в тоя спор винаги има две групички, едната от които твърди, че "задното не става през зимата", а другата - "ами, глупости, Х години вече карам и нямам проблеми".
В общи линии, като падне първи сняг, първите почват да се вайкат как пак не е почистено, къде не са могли да минат и прочие. А другите скачат в колите - и слизат от тях усмихнати.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Feanor, шси я дъвчем темата колкот си искаме
На мен все още ми е интересна...То щото отскоро карам зимата де
А проблеми има винаги /колкото и да се напъват колегите да обясняват обратното/... хаххаха, утре мисла да добарам някой бордюр и да си го чучна в багажника...

Е сега с една Зафирка с 2 год. гумички Дънлоп се уверих, че няма никакво значение с какво предаване е колата. Само гумите имат значение 

я ела във варна,да видиш как се заледи целия град с тоя дъждец сутринта
ако ще с гуми от трактор да си ебати времето
Единственото кофти при нашето предаване,е като застане на баира на място и като превърти доста често заминава наляво или надясно/най -често към спрелите коли
/
А бре който го е страх от мечки не ходи в гората

ако ще с гуми от трактор да си ебати времето

Единственото кофти при нашето предаване,е като застане на баира на място и като превърти доста често заминава наляво или надясно/най -често към спрелите коли

- galant
- младши ентусиаст
-
- Кара: само Месершмити
mnh написа:.........................
Единственото кофти при нашето предаване,е като застане на баира на място и като превърти доста често заминава наляво или надясно/най -често към спрелите коли/
Съгласен съм с теб колега
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Колега и аз съм ги слушал от много време тези неща, за това, че задното не ставало за зимата и т.н., е вярно си е, че има недостатъци, но коя кола ги няма... дори мога да твърдя, че предното има повече недостатъци от задното задвижване, а да не говорим за писта, че там разлика е огромна а и се изместваме от целта на темата. Такива който твърдят, че BMW или мерцедес немогат да се карат зимата, или просто не са пробвали или са някакви селски бекове с голф 3-ка, с ограничено мислене... в момента съм с чисто нови гуми - 4 броя BF Goodrich и мога да кажа, че нямам никакви проблеми, днес сутринта в 6 часа беше доста зле, имаше сняг, лед също, карах си внимателно и дори не ми поднесе, а братовчед ми удари хондата си (както знаем сивика е с предно), a по негови думи е карал бавно и си има добри зимни гуми, мисля, че беше с мишлен . така, че смело напред, ако си по внимателен няма да имаш проблеми с каквато и да е кола, и задвижване. Предното предаване не е гаранция за това, че зимата ще караш безпроблемно !
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Penchev написа:porostorm написа:Само аз ли видях закъсали "мъже" с BMW-та, които блокираха движението
...после по баира по "Драган Цанков" към ТВ кулата..
Пак там ама от румънското към кулата на някаква много лека киша имаше точно 4 бмв- та закъсали. Едно купе е36, 2 броя е46 и една е34.
Ама така е, частите скъпи и не винаги остават пари за гуми

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Основни неща са 2
Предното е измислено след много тестове и се налага все повече в световен мащаб,просто то е по-добро за движение в градски и извън градски условия,по безопасно,по-проходимо при зимни условия и тн.
Задното е било в зората на автомобилостроенето,сега единственото му приложение си остава на пистата и то защото двигателя е от зад.
БМВ и Мерцедес правят основно автомобили със задно предаване,но поради горните тенденции масово вече са 4x4.
Мога да кажа че зимата,при сняг предното предаване поради възможността на промяна на ъгала на завиване на водещите гуми и тежеста на двигателя си остава фаворит.
Просто ако сравним 2 автомобила без грам екста,единия със задно и единия с предно,при сняг,предното размазва задното,и поради тая причина,автомобилите дето са само със задно се опитват да коригират това неравенство с системи против приплъзване,асц дсц и всякакви хитроумни изобретения...за да достигнат поне малко от проходимостта на предното предаване.
Като заключение мога да кажа че съм виждал толкова Е36 да се разминават с мен...ама въртейки се около собствената си ос и то с не лоши гуми.
Предното е измислено след много тестове и се налага все повече в световен мащаб,просто то е по-добро за движение в градски и извън градски условия,по безопасно,по-проходимо при зимни условия и тн.
Задното е било в зората на автомобилостроенето,сега единственото му приложение си остава на пистата и то защото двигателя е от зад.
БМВ и Мерцедес правят основно автомобили със задно предаване,но поради горните тенденции масово вече са 4x4.
Мога да кажа че зимата,при сняг предното предаване поради възможността на промяна на ъгала на завиване на водещите гуми и тежеста на двигателя си остава фаворит.
Просто ако сравним 2 автомобила без грам екста,единия със задно и единия с предно,при сняг,предното размазва задното,и поради тая причина,автомобилите дето са само със задно се опитват да коригират това неравенство с системи против приплъзване,асц дсц и всякакви хитроумни изобретения...за да достигнат поне малко от проходимостта на предното предаване.
Като заключение мога да кажа че съм виждал толкова Е36 да се разминават с мен...ама въртейки се около собствената си ос и то с не лоши гуми.
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Е.Димитров написа:Основни неща са 2
Глупости.
1. Никой тепърва не минава на предно. Предното стана хит преди години, сега тенденцията е към AWD и RWD. Което е логично, предвид растящата мощност на двигателите.
2. Предното е "по-добро" за посредствени шофьори. В смисъл, по-безопасно е донякъде. Ако си тръгнал да правиш глупости, и с двете можеш да се пребиеш.
3. Завиването на задвижващите колела те оставя с 0 контрол над задната ос.
4. Май не си виждал FWD коли с пътници заели позиция на предния капак в планината...

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Миналата година с една ксантия се опитвахме да изкачим едно баирче в квартал Княжево в град София...та в крайна сметка с;ед много опити го изкачихме на заден ход или по-точно със "задно" предаване и засилка. Та най-доброто е завиващо задно предаване със засилка! 

Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
Гледам, пак се дъвче старата тема...
В такива гадни условия, предаването на автомобила е на практика без значение - важни са гумите и задкормилното устройство.
Всъщност, разните 4х4 системи би трябвало да са по-добре и от FWD и от RWD в тези условия, но не е гаранция. Вчера един малоумник с Nissan Navara бая зор видя, докато се пребори с един 3см. бордюр - тъпака беше с летни гуми, при това доста широки...
Иначе, аз лично видях равен брой закъсали коли, що се отнася до задвижването - колкото бяха закъсалите с предно, горе-долу толкова бяха и тези със задното.
Идиотите с летни гуми като кухата лейка с Navara-та, не смятам да ги коментирам, независимо от задвижването на автомобилте им...
П.П.
На мен също ми се наложи да се "засилвам" тази сутрин пред офиса, за да кача "баира" към паркинга, защото се наложи да спра заради една жена с куче, която беше на пътя.
Ама то беше лед като стъкло, никакъв шанс да потегля на която и да било предавка.

В такива гадни условия, предаването на автомобила е на практика без значение - важни са гумите и задкормилното устройство.
Всъщност, разните 4х4 системи би трябвало да са по-добре и от FWD и от RWD в тези условия, но не е гаранция. Вчера един малоумник с Nissan Navara бая зор видя, докато се пребори с един 3см. бордюр - тъпака беше с летни гуми, при това доста широки...

Иначе, аз лично видях равен брой закъсали коли, що се отнася до задвижването - колкото бяха закъсалите с предно, горе-долу толкова бяха и тези със задното.

Идиотите с летни гуми като кухата лейка с Navara-та, не смятам да ги коментирам, независимо от задвижването на автомобилте им...

П.П.
На мен също ми се наложи да се "засилвам" тази сутрин пред офиса, за да кача "баира" към паркинга, защото се наложи да спра заради една жена с куче, която беше на пътя.
Ама то беше лед като стъкло, никакъв шанс да потегля на която и да било предавка.

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Колега Е.Димитров ,
категорично възразявам върху това което написа за това ,че задното е измислено в зората на автомобилостроенето и неговото време отдавна е отминало.Предното предаване се налага масово заради икономическия фактор ,заради това ,че е много евтино ,спестяват се доста разходи по производството на цялата трансмисия назад.Сега се произвеждат автомобили както каза Бат'Стефчо Неопринта автомобили от кофички за кисело мляко
Чакай някой да ти прави задно предаване на общо основание , те се чудят как да свалят себестойноста на продукта ,да запазят цената с предшественика и да се бият в гърдите с разни гръмки лозунги в рекламни кампании
БМВ и Мерцедес все още са основно на задно предаване , особенно БМВ ,както и Лексус ...
За другото не искам да навлизам в спорове ,защото доста съм карал предно предаване и е въпрос на избор ,някакви усещания и личен избор.В никакъв случай обаче според мен не е по-добро , хем винаги съм карал с добри гуми.Може би с предното предаване единствено го няма елемента на изненадата при подаване на газ на хлъзгав терен или по-точно хората не се плашат толкова като им тръгне предницата от колкото задницата и тук автоматично идва на ред въпроса : може ли да има толкова ненормални хора ,които да не се плашат от почти непоправимото да им тръгва в сериозно недозавиване предницата от колко задницата ,която се контролира и всичкото това носи огромно удоволствие ?
Георги Пенчев
категорично възразявам върху това което написа за това ,че задното е измислено в зората на автомобилостроенето и неговото време отдавна е отминало.Предното предаване се налага масово заради икономическия фактор ,заради това ,че е много евтино ,спестяват се доста разходи по производството на цялата трансмисия назад.Сега се произвеждат автомобили както каза Бат'Стефчо Неопринта автомобили от кофички за кисело мляко

За другото не искам да навлизам в спорове ,защото доста съм карал предно предаване и е въпрос на избор ,някакви усещания и личен избор.В никакъв случай обаче според мен не е по-добро , хем винаги съм карал с добри гуми.Може би с предното предаване единствено го няма елемента на изненадата при подаване на газ на хлъзгав терен или по-точно хората не се плашат толкова като им тръгне предницата от колкото задницата и тук автоматично идва на ред въпроса : може ли да има толкова ненормални хора ,които да не се плашат от почти непоправимото да им тръгва в сериозно недозавиване предницата от колко задницата ,която се контролира и всичкото това носи огромно удоволствие ?
Георги Пенчев
Ти пишеш абсолютно същото като Димитров...?Penchev написа:...категорично възразявам върху това което написа за това ,че задното е измислено в зората на автомобилостроенето и неговото време отдавна е отминало.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Penchev написа:Колега Е.Димитров ,
категорично възразявам върху това което написа за това ,че задното е измислено в зората на автомобилостроенето и неговото време отдавна е отминало.Предното предаване се налага масово заради икономическия фактор ,заради това ,че е много евтино ,спестяват се доста разходи по производството на цялата трансмисия назад.Сега се произвеждат автомобили както каза Бат'Стефчо Неопринта автомобили от кофички за кисело млякоЧакай някой да ти прави задно предаване на общо основание , те се чудят как да свалят себестойноста на продукта ,да запазят цената с предшественика и да се бият в гърдите с разни гръмки лозунги в рекламни кампании
БМВ и Мерцедес все още са основно на задно предаване , особенно БМВ ,както и Лексус ...
Георги Пенчев
Много добре казано!
Аз не само не съм съгласен с мнението на Е.Димитров , ами даже сечудя от де го измисли...
Много километри има да минеш още колега докато сам се убедиш че горе написаното от теб е меко казано смехотворно