БМВ Р8

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 30 Авг 2009, 16:37

///peter написа:А Mercedes-Benz правят евтини колички викаш а? Ама те нали са били винаги балъци пред БМВ, та затва имат разни СЛР-и и подобни дивотии, щот са за пенсионерите.

Някъде да съм го казал това? Знаеш много добре какво правят Мерцедес (предполагам), знаеш също, че феновете с 30-ките ще плюят змии и гущери по BMW ако рекат да правят ванове, камиони и автобуси. Е какво да правят? Айде кажи как точно да извадят пари за конкуренция на "разни СЛР-и и Р8-ци"? Що не мислите малко преди да ги пишете тия неща?
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 30 Авг 2009, 17:55

Feanor написа:
///peter написа:А Mercedes-Benz правят евтини колички викаш а? Ама те нали са били винаги балъци пред БМВ, та затва имат разни СЛР-и и подобни дивотии, щот са за пенсионерите.

Някъде да съм го казал това? Знаеш много добре какво правят Мерцедес (предполагам), знаеш също, че феновете с 30-ките ще плюят змии и гущери по BMW ако рекат да правят ванове, камиони и автобуси. Е какво да правят? Айде кажи как точно да извадят пари за конкуренция на "разни СЛР-и и Р8-ци"? Що не мислите малко преди да ги пишете тия неща?

Мислим ние, маи ти не мислиш какво говориш. Как Мерцедес си намират и други пазари, а БМВ неможе? И не ми казвай, че вярваш, че БМВ мислят за "е30каджиите". Всичко си е въпрос на стратегия, която явно в нашата марка липсва. Крайно време е да го приемете че БМВ, не е най-най ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: самолет
Мечтае да кара: НЛО

Мнение от DiDi » 30 Авг 2009, 18:51

P1tbuL написа:липсват му само едни бъбреци :mhihi: 8)
:yes:
И аз за това мислех

Странно изпълнение.. определено... :shock:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 30 Авг 2009, 19:13

///peter написа:Мислим ние, маи ти не мислиш какво говориш. Как Мерцедес си намират и други пазари, а БМВ неможе? И не ми казвай, че вярваш, че БМВ мислят за "е30каджиите". Всичко си е въпрос на стратегия, която явно в нашата марка липсва. Крайно време е да го приемете че БМВ, не е най-най ;)

Личи колко мислите... Значи какво предлагаш, BMW да се преориентира към сегмента на товарните микробуси ли? :) Ще се повторя, ама... ай стига глупости вече. :)
Първо, по-лош момент за смяна на стратегията от сегашния... много трудно може да измисли някой.
Второ, ти говориш всъщност за промяна на цялостната концепция на фирмата... или искаш the ultimate driving bus може би? :mhihi:
Погледни реално на нещата... BMW няма ресурсите на Mercedes, но има собствената си идентичност. Да я захвърлят би означавало просто да се превърнат в едни от многото. Вместо това те я запазват, правят страшно елегантен ход, като създават чисто нов, печеливш сегмент, в който са стъпка пред останалите... обаче феновете се прехласват по позьорския псевдо-суперспортист на Ауди и мрънкат защо BMW правели Х6 вместо техни позьорски псевдо-суперспортисти... Ще ме убиете... :roll:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 30 Авг 2009, 19:35

Feanor написа:
///peter написа:Мислим ние, маи ти не мислиш какво говориш. Как Мерцедес си намират и други пазари, а БМВ неможе? И не ми казвай, че вярваш, че БМВ мислят за "е30каджиите". Всичко си е въпрос на стратегия, която явно в нашата марка липсва. Крайно време е да го приемете че БМВ, не е най-най ;)

Личи колко мислите... Значи какво предлагаш, BMW да се преориентира към сегмента на товарните микробуси ли? :) Ще се повторя, ама... ай стига глупости вече. :)
Първо, по-лош момент за смяна на стратегията от сегашния... много трудно може да измисли някой.
Второ, ти говориш всъщност за промяна на цялостната концепция на фирмата... или искаш the ultimate driving bus може би? :mhihi:
Погледни реално на нещата... BMW няма ресурсите на Mercedes, но има собствената си идентичност. Да я захвърлят би означавало просто да се превърнат в едни от многото. Вместо това те я запазват, правят страшно елегантен ход, като създават чисто нов, печеливш сегмент, в който са стъпка пред останалите... обаче феновете се прехласват по позьорския псевдо-суперспортист на Ауди и мрънкат защо BMW правели Х6 вместо техни позьорски псевдо-суперспортисти... Ще ме убиете... :roll:

Аз ли? Аз нищо не предлагам ;) Просто ми е смешно да хвалите марката без покритие.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 30 Авг 2009, 20:05

///peter написа:Аз ли? Аз нищо не предлагам ;) Просто ми е смешно да хвалите марката без покритие.

Просто мрънкаш ;) Ама защо BMW били само в този сегмент? Ама защо не били като Мерцедес? Ами защото са BMW, затова. ;) Ако не ти харесва това, което са, потърси си друга марка, просто е.

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 30 Авг 2009, 20:47

Feanor написа:
///peter написа:Аз ли? Аз нищо не предлагам ;) Просто ми е смешно да хвалите марката без покритие.

Просто мрънкаш ;) Ама защо BMW били само в този сегмент? Ама защо не били като Мерцедес? Ами защото са BMW, затова. ;) Ако не ти харесва това, което са, потърси си друга марка, просто е.

Всъщност се закачих за глупавото ти орпавдание, че нямат избор защото нямат пазари, това си е изключително и само проблем на БМВ. Иначе, да потърсил съм си, но за сега нямам финансова възможност за тях ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 30 Авг 2009, 21:12

Глупаво е да критикуваш някого защо бил правил това или онова без да предлагаш алтернатива. Не смяташ ли? ;)

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 30 Авг 2009, 21:18

В случая критикувам тези които не могат да признаят, че БМВ нямат аналог на Р8 и изкарват глупави оправдания като:
- Ама те нямат избор щото нямат пазари;
- Ама нека сравниме М6 със най-малкия Р8, тя е по-бърза...
и прочие умнотии ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 30 Авг 2009, 21:47

Липсата на избор не е оправдание, а обяснение... към такива, които питат "ама защо?" вместо да си размърдат малко сивото вещество... Не претендирам, че това е вярното обяснение, но бих желал да чуя аргументите "против" на онези, които не го приемат. ;)

П.П. Аз още в началото някъде мисля, че казах... BMW нямат аналог на R8, но това не го виждам като кой знае какъв минус. ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 31 Авг 2009, 11:46

Аз лично не бих умрял поради факта, че БМВ не правят 100% аналог на Р8. ;)
Дори напротив - много съм щастлив от портфолиото на марката! :D
Марката, която никога не е правила товарни бусове за превозване на зеле и картофи, "Мечтата на българския селянин" или "Борческата S-класа" :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 31 Авг 2009, 11:58

Хахахх, кефиш.
БМВ ги интересува толкова много България като таргет клиентела, колкото и Папуа Нова Гвинея. Имайки предвид числеността на населението ни и какъв % от него са аборигени, даже си мисля че Папуа са по-важен таргет, като британска колония.

А и ми е през оная работа дали Мерц например правят автобуси и камиони, а БМВ правят коли с 3 гуми ;)
Е36-ицата ми е хубава, харесвам я, карам я, има и други хубави коли... наистина хубави. Като му дойде времето, следващата.
Дай да кажем, че Ламбо са селтаци, щото правят трактори ;)

А това, че тук е криворазбраната цивилизация и сульо и пульо продават 3 овци и една крава и си трошат колите и главите по минните полета родни на България, ми е пак през оная работа :)

Философията на марката, продуктовите гами и таргетите всъщност трябва да правят акционерите щастливи. Дали ще го постигнат чрез правене на всички пубер-форумджии по света щастливи, или чрез състезания, или ще сложат стоково масаж на седалката за кръста за баща ми, си е тяхна работа. Факт е, че акционерите трябва да са с мазна усмивка на лицето.

Осъзнайте се най-накрая ;) Та най-долюбваните коли Опел имат БМВ под капака по някога... и кво от това?

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 31 Авг 2009, 14:10

Аз пък мога да ти кажа, че БГ е един от най-примамливите пазари за БМВ, както за Бенц, така и за Ауди, а да не споменавам и бързите италианци :winky: . Из Европа и най-вече Германия ще се нагледаш предимно на средностатистически автомобили със задраскани емблеми(да ме прощават феновете на опел!), както и френски чикии. Точно големите обичат такива като нас ;) Аз за една седмица в Мюнхен или Щутгарт не мога да преброя толкова лукс или бързи автомобили, колкото за един ден в София :confused: Да не говоря, че там немец като види ферари и тича с апарата да се щракне до него :mhihi:

ДА БМВ изостават и колкото да сме фанатици това е факт. Каква криза, какви пет лева :arrow: Това М1 трябваше да се е появило преди години, ама любимата ни марка просто си следва един дългогодишен утвърден път и явно няма креативно мислещи да разчупят стереотипа ;)

Абе поне осмицата да я бяха възродили пак щеше да е нещо, но..........
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 31 Авг 2009, 14:45

10 страници тема - тази кола със сигурност не е безразлична на никого

дали предизвиква завист, злоба, еуфория, радост или каквото и да е, няма значение, важно е, че ти трепва нещо вътре, като я видиш ;)
You said: "Time will change!" What if it changes you?

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 31 Авг 2009, 14:49

Вижте сега... Мерцедес и БМВ за мен са двете най-велики марки, но също така са и много различни.
Мерцедес от много време се набутват във всяка пазарна ниша - коли, камиони, бусове, автобуси,... и с малки изключения, предоставят най-качествените неща в сегмента.
Докато нашата любима марка винаги е спазвала традиции и се е придържала към едни и същи пазарни ниши... Да, в последно време започнаха да се правят неща като Х6, 5 серия ГТ, Х1 и така нататък, но това е просто защото пазарът го налага...
Ауди също правят качествени автомобили, но винаги са били няколко крачки зад Мерц и БМВ. Но, Feanor, псевдоспортиста не е лоша машинка :winky:

Момчета, ние нищо няма да променим, така че дайте да спрем да бистрим политиката на автомобилните гиганти 10 страници след няколко картинки :D
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата