Горди ли сте, че сте Българи?
Модератор: Общи модератори
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
ferdy когато си свалиш розовите очила, ще видиш, че само с позитивно отношение нищо не става. Не може автомобилите да са в пъти повече, отколкото е допустимо за пътната ни ифраструктура; не може всички държави-или почти, да въвеждат ограничения за движението на камиони, а ние да оставяне нещата на самотек и да се лъжем, че с позитивно отношение нещо ще се промени. Докато не почнем да караме по европейски пътища и не се премахнат предпоставките за корупция в пътният контрол ще се трепят не 1000 ами 2000 на година.
Никой не мое ма връне на селу!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
позитивно отношение може да имаш когато нещата имат случаен характер... когато почнеш да виждаш една закономерност... примерно как през месец нещо ти липсва от колата, позитивното мислене не помага
тогава просто трябва да ти светне лампата, че има проблем в системата.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
Ми дай тогава да вземем по една пушка и да се гръмнем всички, ритуално. Щом ти е добре да се тръшкаш за такива неща, нямам нищо против.
Аз когато измисля нещо, което би могло да подобри дадена област, успея да се аргументирам сериозно, намеря чужд пример или нещо подобно - отнасям въпроса към законодателите, които работят за нас. Направи го и ти. Това и гражданското неподчинение са единствените лостове за прокарване на добри идеи.
И двете ти идеи обаче имат доста слабости. Сега сме в разгара на туристическия сезон, трафикът от София към морето е най-сериозен, както и преселението на народите на юг. Трафикът е от коли, които пътуват обикновено в часове, в които тирове рядко карат. Пребиват се предимно хора с коли, заради нарушения на правилата за движение. Тировете в тази картинка не виждам да пречат. А и те имат забрана да се движат на над 35 градуса, така че и през деня ги няма.
Корупцията. Тя винаги има две страни - взимащ и даващ. Аз пари на полицаи не съм давала, нямам и намерение да започвам. Спрете да давате и корупцията ще спре.
С позитивно отношение става всичко, изпробвано е.
Допълнение: постът ми е в отговор на saleen.
Аз когато измисля нещо, което би могло да подобри дадена област, успея да се аргументирам сериозно, намеря чужд пример или нещо подобно - отнасям въпроса към законодателите, които работят за нас. Направи го и ти. Това и гражданското неподчинение са единствените лостове за прокарване на добри идеи.
И двете ти идеи обаче имат доста слабости. Сега сме в разгара на туристическия сезон, трафикът от София към морето е най-сериозен, както и преселението на народите на юг. Трафикът е от коли, които пътуват обикновено в часове, в които тирове рядко карат. Пребиват се предимно хора с коли, заради нарушения на правилата за движение. Тировете в тази картинка не виждам да пречат. А и те имат забрана да се движат на над 35 градуса, така че и през деня ги няма.
Корупцията. Тя винаги има две страни - взимащ и даващ. Аз пари на полицаи не съм давала, нямам и намерение да започвам. Спрете да давате и корупцията ще спре.
С позитивно отношение става всичко, изпробвано е.
Допълнение: постът ми е в отговор на saleen.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Защо ние да се гръмнем? Да пуцаме по тия, които не са си свършили работата по един или друг начин, пък няма толкова много амуниции да отидат...криза е все пак.
Нищо против камионите, просто съм се нагледал на много ПТП-та с тяхно участие, доста народ е поизмрял с тяхна активна помощ. Не може турски (и не само) тираджии да карат по правилник във всички страни на ЕС, а у нас пияни-заляни да тероризират всички на пътя и аз да гледам положително на това.
Много "боклук" има за изриване в малката ни страна...
Нищо против камионите, просто съм се нагледал на много ПТП-та с тяхно участие, доста народ е поизмрял с тяхна активна помощ. Не може турски (и не само) тираджии да карат по правилник във всички страни на ЕС, а у нас пияни-заляни да тероризират всички на пътя и аз да гледам положително на това.
Много "боклук" има за изриване в малката ни страна...

- saleen
- старши ентусиаст
-
Всеки здравомислещ и отговорен човек осъзнава колко е важно кой ще ни представлява, НО колко много от гласовете са на роми, които си ги продали за някой лев, бутилка бира или кебапчета от неизвестен произход.
Има си начин-когато си правят партиите предизборна агитация да попълват деклрация, че наистина ще изпълнят заявеното от тях, ако не-да им се търси наказателна отговорност. Никой обаче не се навива на този вариант-а напротив, даже и имунитет имат, лъжат мажат, като ги изберат си пълнят гушите и кой от къде е.
Мрънкаме да-но колкото са по- калпави политиците на един народ, толкова повече пък той коментира тях, ако те си вършеха работата нямаше да се интересуваме от тях. То е същото като некадърните доктори-като не могат да ти помогнат за болежката почваш да четеш, слушаш и да се интересуваш...Убеден съм, че когато почнат да ни управляват свестни хора няма да го има и политиканстването.
Има си начин-когато си правят партиите предизборна агитация да попълват деклрация, че наистина ще изпълнят заявеното от тях, ако не-да им се търси наказателна отговорност. Никой обаче не се навива на този вариант-а напротив, даже и имунитет имат, лъжат мажат, като ги изберат си пълнят гушите и кой от къде е.
Мрънкаме да-но колкото са по- калпави политиците на един народ, толкова повече пък той коментира тях, ако те си вършеха работата нямаше да се интересуваме от тях. То е същото като некадърните доктори-като не могат да ти помогнат за болежката почваш да четеш, слушаш и да се интересуваш...Убеден съм, че когато почнат да ни управляват свестни хора няма да го има и политиканстването.
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Има моменти, в които съм горд, има и моменти, в които ми се иска да не съм българин
Но все пак съм се родил в България, тя е моята Родина и винаги ще се гордея с нея 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
M3 E92 написа:Има моменти, в които съм горд, има и моменти, в които ми се иска да не съм българинНо все пак съм се родил в България, тя е моята Родина и винаги ще се гордея с нея
Твоята е ама друг път,тука си само да плащаш данъци бре ей,я поискай нещо на среща срещу тея данъци-веднага разбираш че си некакъв крепосник
Аз пък нещо не мога да разбера тази гордост. За мен "гордея се" би трябвало да се използва за нещо, което съм постигнал със собствени усилия. Това че съм роден в България не е постижение, а чиста генетична случайност. Все едно да се гордея, че имам предразположение към рак на дебелото черво...
Да съм българин не е умение, или дарба или талант, то е просто случайност.
Бих казал "щастлив съм, че съм българин", "радвам се", "кеф ми е", "кофти ми е", всякакви такива подобни, но не и "гордея се"
Да съм българин не е умение, или дарба или талант, то е просто случайност.
Бих казал "щастлив съм, че съм българин", "радвам се", "кеф ми е", "кофти ми е", всякакви такива подобни, но не и "гордея се"
Браво на ferdy!
Да не всички, но поне повече хора ако разсъждаваха и действаха така, то в ежедневието си вместо кисели физиономии и псуващи шофьори щяхме да сме заобиколени от усмихнати хора
Усмивката не е магическа пръчица - като се усмихнеш и да реши всички проблеми от раз - но определено помага за избягването или по-лесното разрешаване на проблеми.
А и не може да се отрече, че и в най-развитите държави има проблеми. Колкото и добре да е един човек, винаги може да си намери за какво да се ядосва. Както и винаги може да намери нещо позитивно, за което да мисли. Изборът е ваш.

Да не всички, но поне повече хора ако разсъждаваха и действаха така, то в ежедневието си вместо кисели физиономии и псуващи шофьори щяхме да сме заобиколени от усмихнати хора

Усмивката не е магическа пръчица - като се усмихнеш и да реши всички проблеми от раз - но определено помага за избягването или по-лесното разрешаване на проблеми.
А и не може да се отрече, че и в най-развитите държави има проблеми. Колкото и добре да е един човек, винаги може да си намери за какво да се ядосва. Както и винаги може да намери нещо позитивно, за което да мисли. Изборът е ваш.

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Айде,намери се и женски вариант на дървения философ-всезнайко...От едно място си купувате стимулантите май...ferdy написа:Bogat-Beden написа: ...проблемът е такъв,че това,че аз се опитвам да се развивам или да променям себе си и обкръжаващата ме среда както ти казваш към добро,не решава проблема..Лошото е,че обществото има структура,и най-много от важните неща зависят от върха й(политиците в случая)-а те както знаеш са без коментар..Да,гласувах,и да имам желание да помагам за промяната,но основните лостове не са в мен,или в теб ,или в писането по форумите..Малко се отплеснах,дано си ми разбрал гледната точка
Това пък изобщо не е вярно. Теб какво те касае, че страната е отговорник за Сомалия в Съвета за сигурност или за позицията на страната ни в проблемите на Северна Кореа?
Мен лично ме вълнува повече да нямам кисели физиономии около мен, да не виждам отчаяни муцуните на приятелите ми, семейството ми да има спокойствие, с колегите да бачкаме в положителна посока заедно и т.н. И това се постига точно с личен пример. Основните лостове за това са в самите нас.
Но ти, като гледам, нямаш шанс за успех, защото не можеш да поддържаш градивен диалог, камо ли да даваш личен пример. Мое мнение, съставено от бегли наблюдения във форума.
Един пример: животът по пътищата. Всички се нервират, че движението е станало кошмарно, че все някой засичал, псувал и т.н. Ами това сме самите ние, ние си го правим това. Много, много пъти с нормално поведение по пътищата и уважение към колегите, съм забелязвала, че от мой личен пример околните се заразяват и спират да изливат нерви по пътищата.
А темата е гордеем ли сме, че сме българи, а не гордеем ли се как живеем.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Bogat-Beden написа:Айде,намери се и женски вариант на дървения философ-всезнайко...От едно място си купувате стимулантите май...ferdy написа:Bogat-Beden написа: ...проблемът е такъв,че това,че аз се опитвам да се развивам или да променям себе си и обкръжаващата ме среда както ти казваш към добро,не решава проблема..Лошото е,че обществото има структура,и най-много от важните неща зависят от върха й(политиците в случая)-а те както знаеш са без коментар..Да,гласувах,и да имам желание да помагам за промяната,но основните лостове не са в мен,или в теб ,или в писането по форумите..Малко се отплеснах,дано си ми разбрал гледната точка
Това пък изобщо не е вярно. Теб какво те касае, че страната е отговорник за Сомалия в Съвета за сигурност или за позицията на страната ни в проблемите на Северна Кореа?
Мен лично ме вълнува повече да нямам кисели физиономии около мен, да не виждам отчаяни муцуните на приятелите ми, семейството ми да има спокойствие, с колегите да бачкаме в положителна посока заедно и т.н. И това се постига точно с личен пример. Основните лостове за това са в самите нас.
Но ти, като гледам, нямаш шанс за успех, защото не можеш да поддържаш градивен диалог, камо ли да даваш личен пример. Мое мнение, съставено от бегли наблюдения във форума.
Един пример: животът по пътищата. Всички се нервират, че движението е станало кошмарно, че все някой засичал, псувал и т.н. Ами това сме самите ние, ние си го правим това. Много, много пъти с нормално поведение по пътищата и уважение към колегите, съм забелязвала, че от мой личен пример околните се заразяват и спират да изливат нерви по пътищата.
А темата е гордеем ли сме, че сме българи, а не гордеем ли се как живеем.![]()
![]()
![]()
И на мен много позитивно ми влиаят едни другарки-шофьорки дето предната седалка им е толкова дръпната напред че си търси лоста за мигачите във вътрешните джобове ,кара като олигофрен,засича навред и се хили идиотски като по някакъв начин и направиш забележка и дето възползвали се от живота в прекрасната ни държава са си купили книжката.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
отричането на проблема е част от проблема... параграф 22, ако се чели... може ли един луд да осъзнае, че е луд и т.н. ... ей такива мисли ми минават като чета темата.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes