Има ли духове или аз се побърквам ?
Модератор: Общи модератори
- borislav
- младши ентусиаст
-
Re: Има ли духове или аз се побърквам ?
Добре де като толкова колеги вярвате в духове и като твърдите че сте ги видели,какво представляват духовете и вярвате ли в задгробният живот?
Според мен тва е плод на нашето въображение
Според мен тва е плод на нашето въображение

- ^Joreto
- серсемин
-
- Кара: BMW F30 340xi
Няма духове! Няма задгробен живот, няма нищо... пълен айляк 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
^Joreto написа:Няма духове! Няма задгробен живот, няма нищо... пълен айляк
за тфа си карайте колите и си носете новите дрехи докато можете и хич да не ви пука...

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Чета , настръхвам и се въртя на ляво на дясно и е това ....
....datcho написа:абе тва форума на БМВ Клуб България ли е или психиатрията?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Темата ми е супер интересна макар и да не вярвам в такива неща
Ще споделя и аз една случка, която не е моя.Бившата ми приятелка и двете и братовчедки са супер улегнали и земни момичета.И дума не може да става, че са глезени, лигави или нещо от сорта.Действието се развива преди околко 10-тина години в къщата на техните баба и дядо в Разлог.Трите си играят на двора в къщата (тогава 12-13 годишни деца), когато чуват някакво раздвижване откъм прозореца на мазето, който се намира в непосредствена близост до тях в този момент.Поглеждат вътре и виждат някаква съвсем непозната за тях приведена бабичка, която цепи дръвца до печката.Те си имат нещо като обособена стаичка в мазето.Вцепенени от страх, трите хукват в къщата, за да извикат баба си и дядо си да погледнат коя е жената и какво прави в мазето им.В рамките на не повече от минута, дядото слиза долу, но няма и помен от човешко присъствие.Вземат случилото се за детска измишльотина, но и до днес трите продължават да твърдят, че с очите си са видели бабата.Аз не знам какво да мисля, но в едно съм сигурен - не си измислят, още повече, че и трите са видели нещо, което всяка една от тях описва по еднакъв начин, което изключва възмовността да се е привидяло на една от тях.А да се привиди и на трите определено би било адското съвпадение 

- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Чакам колегата,на който сама му се пускала водата да сподели своята история.
Преди малко повече от година почина дядо ми , той заедно с баба ми са си ме отгледали няколко седмици след като почина почти всяка вечер се будех нощем и виждах силует който гледа през прозорчето на спалнята . Най странното беше че ми беше супер спокойно просто бях сигурен че е той !
- Simmargal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 320i coupe
С малко закъснение и аз да се включа към темата. Една нощ съм си сама у нас и нещо се ровех из интернет. Поглеждам да видя колко е часът и виждам 00:00.Помислих си "Дано само не спре токът!" секунда-две след като си го помислих наистина спря токът. Превъртях! Добре, че съм с лаптоп, та поне той, горкият оживя и даваше светлина в стаята. Както и да е. На сутринта излизам от нас и хоп! Какво да видя ?! Бележка, че на уречения ден в 00:01 ще започне профилактика на ел. мрежа бла-бла... Две нощи по-късно пак сама. Часът... май минаваше 03:20, точно ще заспивам. Лягам и чувам как пердето се блъска в стената. Втори дубъл превъртане. Хем умирам от ужас и не смея да се обърна, хем любопитна. Така де, след около 10 мин (предполагам, щото бая време си треперих) се обръщам и за мой голям шок, някаква досадна нощна пеперуда (дебеличка беше, признавам) се блъскаше в педето... Теглих и една много
благословия и заспах. Разказвам всичко това, не защото не вярвам в призраци и т.н. (имам 2 шашкащи истории, за които до ден днешен нямам обяснение, другарчето, с което бяхме, също), ами защото има доста изкарващи акъла неща, които в крайна сметка имат своето логично обяснение, просто не винаги човек го вижда.
Лек и успешен ден на всички! 

BLING-BLING!!! Когато се кача в BMW, в стомаха ми не пърхат пеперуди, а цели птеродактили.
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Simmargal написа:има доста изкарващи акъла неща, които в крайна сметка имат своето логично обяснение, просто не винаги човек го вижда
Добре би било повечко хора да си дават сметка за тази проста истина.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
Feanor написа:Simmargal написа:има доста изкарващи акъла неща, които в крайна сметка имат своето логично обяснение, просто не винаги човек го вижда
Добре би било повечко хора да си дават сметка за тази проста истина.
Ти пък ся, сакън!

http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=142193
За гледащите Дискавъри - имаше филмче за пласибо ефекта - и той обяснява как се случват доста "мистериозни" неща

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
От доста време не е писано в тази тема, но реших и аз да се включа. Изчетох я цялата, беше ми крайно интересно. Първо да кажа, че аз ВЯРВАМ в тези неща. Любимата ми наука е физиката, и тя го доказва. Както беше казал един колега - енергията не се губи. Никога не съм виждал нещо подобно, нямам и голямо желание, щото съм си плашлив
Но определено съм чувал доста неща около мен. Например преди 3 години бяхме на гости на вуйчо ми в град Чипровци. Дядо ми почина там преди 6 години. Една вечер след като се изкъпах, се качих на 2рия етаж в една от спалните и чух почукване по лампиона. В този момент се сетих за дядо ми. И колкото и да се опитвам да намеря логично обяснение за случилото се, не мога. Не се уплаших, ама все пак гледах да се облека набързо и да сляза долу при другите. Тук пък - в нас, всяка вечер като си лягахме, буквално се чуваше местене на мебели над нас (а над спалнята ни няма нищо). Всички го чувахме, но не ни плашеше, просто бяхме озадачени какво би могло да е. Скоро не сме го чували. Друга случка, която мога да споделя е следната: баба ми живее и работи в Атина (гледа една по-възрастна жена). Известно време чували странни шумове от къщата над тях (буквално над тях, не знам как им се вика на тия къщи
), и то при положение, че хората отгоре били на почивка (а домашен любимец нямат). Качила се веднъж баба ми да поогледа, и това което тя сподели с нас бе, че със самото изкачване на стълбите студена вълна я спряла. Почувствала се зле и веднага слязла. Минал деня, нищо не казала на шефката си. На следващия ден решила да сподели, защото останала без ума и дума, и... жената казала, че сутринта решила да се качи горе да огледа и тя и усетила абсолютно същото. Решили повече да не се качват, докато не се върнат съседите им. Ако щете вярвайте на разказа ми, но аз на баба си имам пълно доверие. Дето се вика - със всичкия си е, и никога не би казала подобно нещо на шега. Айде лека вечер, и дано темата се посъживи. Интересно е да чуем и други разкази.
ПП: Останах без думи като прочетох историята на колегата, пътувал към Русе.

ПП: Останах без думи като прочетох историята на колегата, пътувал към Русе.
- trance4life
- Потребител
-
Историите са 2...
Като дете всяко лято прекарвах на село,хубаво безгрижно природа и т.н.
Една нощ стояхме до късно и преди да си легна реших да се изпишкам навън понеже външната тоалетна е по нагоре пък в тъмното нямах много желание да ходя до там
Излизам пускам една вода и какво се обръшам назад някакъв силует който не мърда...няма крака няма глава само горната част на тялото.
Стоя вцепенен около 10 сек със насълзени очи сякаш времето спря.
Незнам как се озовах във къщата но като го разказах на баба и дядо ми се присмяха даже светнаха навън да видя,че няма нищо.Но като се сетя още ме побиват тръпки.
Втората история е пак на село.
Като всяко дете което вярва във духове призраци таласъми и т.н. решихме да повикаме прочутата дама пика,това става 4-5 години след първата случка.
Бяхме 6 деца незнаем какъв е ритуалът но за по сигурно единия седеше на вратата другия на ключа за лампите третия готов да отвори щторите четвъртия със запалка и всеки готов да вкара светлина във стаята ако се появи нещо...
Стаята тъмна ние се кикотим всеки се прави на безстрашен кой какво щял да направи на дама пика и т.н.
Сложихме една карта на дама пика пред огледалотозапалихме една свещ и започнахме да я призоваваме.Тъкмно стана пълна тишина и някой от нас изкрещя на шега но всички започнахме да бягаме...вратата заяде крушката не светеше щорите и те не се отваряха тоя със запалките заето дава,вътре тъмно даже и свеща угаснала паника голяма всеки крещи и се бута да се докопа до вратата,колкото беше смешно стана толкова и страшно.
Накрая се отвори вратата и всички навън доволни ама никой не искаше втори опит.
ПП. Моля пишете само по темата,който не вярва или го избива на шеги нека я подмине,че не ми се чете спам между интересните теми,от повечето човек тръпки го побиват
Като дете всяко лято прекарвах на село,хубаво безгрижно природа и т.н.
Една нощ стояхме до късно и преди да си легна реших да се изпишкам навън понеже външната тоалетна е по нагоре пък в тъмното нямах много желание да ходя до там

Излизам пускам една вода и какво се обръшам назад някакъв силует който не мърда...няма крака няма глава само горната част на тялото.

Незнам как се озовах във къщата но като го разказах на баба и дядо ми се присмяха даже светнаха навън да видя,че няма нищо.Но като се сетя още ме побиват тръпки.
Втората история е пак на село.
Като всяко дете което вярва във духове призраци таласъми и т.н. решихме да повикаме прочутата дама пика,това става 4-5 години след първата случка.
Бяхме 6 деца незнаем какъв е ритуалът но за по сигурно единия седеше на вратата другия на ключа за лампите третия готов да отвори щторите четвъртия със запалка и всеки готов да вкара светлина във стаята ако се появи нещо...
Стаята тъмна ние се кикотим всеки се прави на безстрашен кой какво щял да направи на дама пика и т.н.

Сложихме една карта на дама пика пред огледалотозапалихме една свещ и започнахме да я призоваваме.Тъкмно стана пълна тишина и някой от нас изкрещя на шега но всички започнахме да бягаме...вратата заяде крушката не светеше щорите и те не се отваряха тоя със запалките заето дава,вътре тъмно даже и свеща угаснала паника голяма всеки крещи и се бута да се докопа до вратата,колкото беше смешно стана толкова и страшно.
Накрая се отвори вратата и всички навън доволни ама никой не искаше втори опит.
ПП. Моля пишете само по темата,който не вярва или го избива на шеги нека я подмине,че не ми се чете спам между интересните теми,от повечето човек тръпки го побиват
Последна промяна trance4life на 06 Мар 2011, 2:56, променена общо 1 път
:)
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Първото привидение на дух е в 2та постта, които съм писала преди...2 години
Историята с моториста без глава -
не мога се заПра от смях
Историята със светещото кълбо
Има някакви духове, но при мен още не са дошли
но доста често получава дежа вю, от това което съм сънувала.

Историята с моториста без глава -

Историята със светещото кълбо

Има някакви духове, но при мен още не са дошли

но доста често получава дежа вю, от това което съм сънувала.

В началото се насрах от страх като се има в предвид че часът е 03:00 и съм си сам у нас.... обаче накрая.....като се почна с кравешките говна и скокове от 2-рия етаж .... направо се сцепих от смях

BMW e30 320i Powered by LowBudgetPerformance™ & 88' BMW E30 330i Turbo & BMW e36 m40b16
- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
Не знам за вас колеги,но аз имам едно място което винаги като ходя на него ме побиват тръпки и ми се струва че има присъствие някъде около мен!
Това място е Княжевския лифт до телевизионна кула в софия... Още от малък съм имал проблеми от тоя прословут лифт! Като дойдох в софия на 6 годинки лято ме заведоха там в княжево при долната станация на лифта... Имам ясен спомен как се качих в него до горе до кулата как беше пълно с хора и колко се кефех,щото до сега такова съоражение не бях виждал. Годините си минаха и когато станах на 12 13 години стана въпрос за тоя лифт нещо. Аз обясних как съм се возил на него и тн. Хората бяха на около 30 40 години в компанията и ми се изсмяха! Казаха че това е невъзможно при положение че лифта е бил затворен още 1994 а аз хронологически съм се бил возил на него 1996!!! С годините все повече и повече хора ме разубеждаваха в това че съм се возил на този лифт...
Както ида е преди 2 години реших един ден сериозно да се разровя из нета и да видя какво ще намеря за въпросния лифт!С учудване разбрах че точна дата на спиране на въпросното съоражение няма!!! На едно място даваха 1994 на друго 1995 и даже прочетох нещо за 1996 година!!! До тук добре разбрах че може би си помня съвсем реално и всичко е нормално. Разбира се продължих да търся инфо за този лифт. Тук с ужас разбрах няколко неща за него които ме смразиха!!!
Даваха 3 причини поради спирането му. Една от тях беше че е морално остарял не отговаря на никакви стандарти вече и просто няма смисъл да се ползва. Втората беше поради множеството проблеми със вятъра на северо-западния склон на витоша. А именно многото вятър бил проблемен за този вид лифтове и имало голяма опасност от инциденти свързани с падане на кабинки!!! И до тук беше добре докато не попаднах на някакво писание от някакъв човек който работел като лифтаджия там!И това е 3тата причина,А именно многото инциденти случили се там!
Става въпрос за някаква случка станала през 80те годни, не беше казано кога,разказано от лифтаджия работел в лифта! В един нормален ден към края на работното време на въпросния човек се случва инцидент! Понеже този лифт е тип би-кабел а именно 2 въжета едно горно носещо не-движещо се и едно движещо се дърпащо кабинките,които се пързалят по горното въже на колелца. Та този лифт на дърпащото въже имал някаква снадка която била дебела и не можело на нея да се захващат кабинки. Захващането на кабинките ставало посредством контролен пулт и човек който го управлява. Колегата на въпросния човек(контролиращия пулта) към края на работния ден изморен явно една от кабинките я захваща точно на тази снадка на въжето. Не рабирайки и нямаики никакиви проблеми първоначално кабинката тръгва надолу по въжената линия,на първия стълб обаче кабинката се изплъзва от теглещото въже и се плъзга само на колелца надолу,набирайки страшна сила!!! Самата кабинка била празна,но се удря в пълна кабинка със семейство с 2 деца баща и майка! От удара двете кабинки се откачат от въжетата и падаат надолу по склона! Склона за тези които не го знаят е скалист и много стръмен! Търкаляйки се надолу кабинките стават буквално на метални топки,а въпросното семейство става на кайма буквално!!! По думите на лифтаджията който разказва историята не е било възмосно да се разбере кое точно от кой човек от семейството е било!!! Жестока трагедия!!! Въпросния човек контролирал пулта(колега на този който разказва историята която ви пиша)бил човек добряк, със семейство нормален живот,никога не е бил правил нищо лошо през целия си жиовт! Същия този човек след случката дали от психическата травма дали от друго,се пропива,изолира се от света и след няколко години умира,от естествена смърт!!!!! Е тука вече психясах колеги!!!
Въпросния инциден не е бил казан никъде и всичко е било потулено. Бай Тошово време е било все пак,такова нещо да излезе на яве не е било хубаво нали... Въпросния лифтаджия чиято история четох,казва накрая че това нещо е променило живота му тотално! Което е нормално...
Та идеята ми беше че всеки път когато се кача горе и се кефа на гледката от горната станция се чувствам ужасно,все едно някой ме гледа,трудно ходя и краката ми винаги треперят. Интересното е че съм ходил там и през нощта и през деня! И през деня изпитвам 3 пъти повече страх,от колкото през ноща!
Когато бях намерил тази информация се бях свързал с разни лифт-фенове. Който искаха да влезнат в долната станция от интерес и да огледат какво има долу. Аз разибра се много исках да се организараме и да видим какво има долу найстина,защото за разлика от горната станция долната е напълно оградена и влизането е трудно! Но пичовете така и не се организираха и не отидохме там,а аз се отказах и забравих...
Та така тази мистерия за мен остана неразгадана и мисълта за мъртвите деца ме преследва винаги когато се сетя за този лифт!
п.п. Аз колко истории има за дама пика,за кучето без задни крака и за умреля дядо доко на село просто не е истина!

Това място е Княжевския лифт до телевизионна кула в софия... Още от малък съм имал проблеми от тоя прословут лифт! Като дойдох в софия на 6 годинки лято ме заведоха там в княжево при долната станация на лифта... Имам ясен спомен как се качих в него до горе до кулата как беше пълно с хора и колко се кефех,щото до сега такова съоражение не бях виждал. Годините си минаха и когато станах на 12 13 години стана въпрос за тоя лифт нещо. Аз обясних как съм се возил на него и тн. Хората бяха на около 30 40 години в компанията и ми се изсмяха! Казаха че това е невъзможно при положение че лифта е бил затворен още 1994 а аз хронологически съм се бил возил на него 1996!!! С годините все повече и повече хора ме разубеждаваха в това че съм се возил на този лифт...
Както ида е преди 2 години реших един ден сериозно да се разровя из нета и да видя какво ще намеря за въпросния лифт!С учудване разбрах че точна дата на спиране на въпросното съоражение няма!!! На едно място даваха 1994 на друго 1995 и даже прочетох нещо за 1996 година!!! До тук добре разбрах че може би си помня съвсем реално и всичко е нормално. Разбира се продължих да търся инфо за този лифт. Тук с ужас разбрах няколко неща за него които ме смразиха!!!
Даваха 3 причини поради спирането му. Една от тях беше че е морално остарял не отговаря на никакви стандарти вече и просто няма смисъл да се ползва. Втората беше поради множеството проблеми със вятъра на северо-западния склон на витоша. А именно многото вятър бил проблемен за този вид лифтове и имало голяма опасност от инциденти свързани с падане на кабинки!!! И до тук беше добре докато не попаднах на някакво писание от някакъв човек който работел като лифтаджия там!И това е 3тата причина,А именно многото инциденти случили се там!
Става въпрос за някаква случка станала през 80те годни, не беше казано кога,разказано от лифтаджия работел в лифта! В един нормален ден към края на работното време на въпросния човек се случва инцидент! Понеже този лифт е тип би-кабел а именно 2 въжета едно горно носещо не-движещо се и едно движещо се дърпащо кабинките,които се пързалят по горното въже на колелца. Та този лифт на дърпащото въже имал някаква снадка която била дебела и не можело на нея да се захващат кабинки. Захващането на кабинките ставало посредством контролен пулт и човек който го управлява. Колегата на въпросния човек(контролиращия пулта) към края на работния ден изморен явно една от кабинките я захваща точно на тази снадка на въжето. Не рабирайки и нямаики никакиви проблеми първоначално кабинката тръгва надолу по въжената линия,на първия стълб обаче кабинката се изплъзва от теглещото въже и се плъзга само на колелца надолу,набирайки страшна сила!!! Самата кабинка била празна,но се удря в пълна кабинка със семейство с 2 деца баща и майка! От удара двете кабинки се откачат от въжетата и падаат надолу по склона! Склона за тези които не го знаят е скалист и много стръмен! Търкаляйки се надолу кабинките стават буквално на метални топки,а въпросното семейство става на кайма буквално!!! По думите на лифтаджията който разказва историята не е било възмосно да се разбере кое точно от кой човек от семейството е било!!! Жестока трагедия!!! Въпросния човек контролирал пулта(колега на този който разказва историята която ви пиша)бил човек добряк, със семейство нормален живот,никога не е бил правил нищо лошо през целия си жиовт! Същия този човек след случката дали от психическата травма дали от друго,се пропива,изолира се от света и след няколко години умира,от естествена смърт!!!!! Е тука вече психясах колеги!!!
Въпросния инциден не е бил казан никъде и всичко е било потулено. Бай Тошово време е било все пак,такова нещо да излезе на яве не е било хубаво нали... Въпросния лифтаджия чиято история четох,казва накрая че това нещо е променило живота му тотално! Което е нормално...
Та идеята ми беше че всеки път когато се кача горе и се кефа на гледката от горната станция се чувствам ужасно,все едно някой ме гледа,трудно ходя и краката ми винаги треперят. Интересното е че съм ходил там и през нощта и през деня! И през деня изпитвам 3 пъти повече страх,от колкото през ноща!
Когато бях намерил тази информация се бях свързал с разни лифт-фенове. Който искаха да влезнат в долната станция от интерес и да огледат какво има долу. Аз разибра се много исках да се организараме и да видим какво има долу найстина,защото за разлика от горната станция долната е напълно оградена и влизането е трудно! Но пичовете така и не се организираха и не отидохме там,а аз се отказах и забравих...
Та така тази мистерия за мен остана неразгадана и мисълта за мъртвите деца ме преследва винаги когато се сетя за този лифт!

п.п. Аз колко истории има за дама пика,за кучето без задни крака и за умреля дядо доко на село просто не е истина!

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"