1000 лв. годишен еко данък за дизел 92г. от 1 януари 2010г.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 15 Юни 2009, 23:18

Според мен такъв тип закони единствено ебат гъза на обикновения гражданин, без да има никаква полза за останалата част от обществото и пълнят гушата на източващите фондовете! Като толкова са ви нежни белите дробове, замисляте ли се за старите Икаруси от градския транспорт - те така или иначе ще се движат и ще мърсят колкото цял автопарк дизелови автомобили, без никой да ги спре.
И човека с чисто новия Лексус не знам защо си мисли, че той е нещо повече от другите - май си объркал мястото човече! Тук просто нямаш място с твоят начин на мислене.
BMW only!

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Мнение от .:BENZINO:. » 15 Юни 2009, 23:52

абе това е все едно да си плащате посрания акциз на лизинг бе не ви ли е ясно ;) Мизерниците долни се загрижили за околната среда и за обновяването на автопарка :roll: това е поредната нагла проява-не стига че им плащаме данъци и винетки за ебаните улици и пътища с пропасти по тях,не стига че горивата са почти до тавана ми сега и поредната глупост :evil: нека сега за пореден път заедно се наведем и се намажем отзад за да ни изпляскат яката :evil:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Юни 2009, 0:01

amd написа:...

старите икаруси са на метан доста отдавна ;)

тази тема за дизелите ми е любима ;) за човека с примера за common rail ;) - да не забравяме, че чак тази година се появиха дизели, които имат системи за обиране на азотните окиси = киселинни дъждове. никой не може да ме убеди, че дизела е по-чист като двигател. по-ефективен, да... по чист, не. ако все пак толкова сме се загрижили за екологията и за старите дизели си има вариант. за тежките машини вече го споменах, но има и друга алтернатива. примерно... тук може да караш стар дизел с биогориво и даже няма да те закачат да минаваш емисии... колко стари мерцедес кошници има направо съм потресен.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Юни 2009, 0:59

новите дизели със "юреа" резервоарите са значително по-чисти от бензиновите еквиваленти. това е факт. проблема е че са малко по-скъпи, но си плащаш за... технологията.

а за еко-данъка. подкрепям с две ръце. мисля че е крайно време въздуха в големите градове да престане да се вижда... които е ходил в чужбина и после се е прибрал в софия примерно знае точно за какво говоря- аз лично като се прибера в софия и една седмица ми сълзят очите... и това не е от умиление. и не- не преувеличавам. да не говориме, че вечер ако минеш лицето си с една влажна бяла кърпа после тая кърпа не е бяла... това няма как да е добре за здравето на хората...

та мисля, че всеки закон които би направил 10-15 годишните коли забранимо скъпи да се ползват е... добре дошъл. защото просто повечето от нас не могат да погледнат отстрани в каква екологична кочина живееме...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 16 Юни 2009, 2:21

alx написа:новите дизели със "юреа" резервоарите са значително по-чисти от бензиновите еквиваленти. това е факт. проблема е че са малко по-скъпи, но си плащаш за... технологията.

а за еко-данъка. подкрепям с две ръце. мисля че е крайно време въздуха в големите градове да престане да се вижда... които е ходил в чужбина и после се е прибрал в софия примерно знае точно за какво говоря- аз лично като се прибера в софия и една седмица ми сълзят очите... и това не е от умиление. и не- не преувеличавам. да не говориме, че вечер ако минеш лицето си с една влажна бяла кърпа после тая кърпа не е бяла... това няма как да е добре за здравето на хората...

та мисля, че всеки закон които би направил 10-15 годишните коли забранимо скъпи да се ползват е... добре дошъл. защото просто повечето от нас не могат да погледнат отстрани в каква екологична кочина живееме...

доста си прав , в София не се диша от много време насам... Дизел или бензин все тая , стига стопаните да са достатъчно културни и да си подържат изправни всички системи за екология (вместо да ги кормят под всякакъв предлог). Когато всички започнем да мислим и да искаме да ни е чисто , тогава ще има резултати, сега явно нивото на еко-културата е доста доста ниско... За пример ще дам Е30ката , която един приятел наскоро си докара - м40 мотор със зелена плакета и разрешение да се движи в центъра на градовете безпроблемно, кола на 20години редом с всички други модерни возила

Аз съм ЗА откъм прегледите да затегнат , голям цирк ще настане :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Юни 2009, 7:09

alx написа:...

да, моделите с urea са огромна стъпка напред, тях ги включвам в сметката и съм ги споменал. но, като казвам мръсни имам предвид опасни за здравето. въглеродния двуокис може да го обвиним за глобалното затопляне, но за друго, трудно.

ако погледнем евро стандартите

Euro 4
2005
NOx – diesel cars - 250 mg/km
NOx – petrol cars - 80 mg/km

Euro 5
2009/10
NOx – diesel cars - 180 mg/km
NOx – petrol cars - 60 mg/km

Euro 6
2014/15
NOx – diesel cars - 80 mg/km
NOx – petrol cars - 60 mg/km

иначе, не знам какво са измислили в california, честно казано... там може и да са по-стриктни от euro 6. мнението ми се базира на това, че от euro 5 до euro 6, няма друг път освен с urea.

не мисля, че данъците ще спасят положението. според мен е достатъчно да има тестове за емисии и колите да си отговарят на произвоствените показатели.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 16 Юни 2009, 15:07

alx написа:та мисля, че всеки закон които би направил 10-15 годишните коли забранимо скъпи да се ползват е... добре дошъл. защото просто повечето от нас не могат да погледнат отстрани в каква екологична кочина живееме...

Всички виждат кочината, всичко опира до заплати и стандарта за живот. Като нямаш удобен градски транспорт и не можеш да си позволиш нова кола, се качваш на 20 годишен таралясник и замърсяваш на воля.
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М5
Мечтае да кара: ВЕЧЕ МЕЧТАТА СИ Я КАРА
Детайли за колата: БМВ М5 3.6 315 КОНЯ ЗЕЛЕН МЕТАЛИК

Мнение от KON4ETO » 16 Юни 2009, 17:42

Абе тия след некоя година ще почнат да ни изкарват колите от гаражите бе.
Ще ни ги вземат как едно време изкараха кравите на животновъдите от домовете им :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :maad: :maad: :maad: :maad: :maad: :maad: :maad: :maad:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 5ххI 24V
Мечтае да кара: Винаги и само BMW
Детайли за колата: NightRider-NR....AttrRacer-AR

Мнение от BMWMafeto » 16 Юни 2009, 18:43

KON4ETO написа:Абе тия след некоя година ще почнат да ни изкарват колите от гаражите бе.
Ще ни ги вземат как едно време изкараха кравите на животновъдите от домовете им :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :maad: :maad: :maad: :maad: :maad: :maad: :maad: :maad:

няма проблем,..нека да дойдат и да я изкарат от гаража, ама или да ми купят в замяна кола отговаряща на стандарта (но отново BMW 5-та серия) или да ми покачат стандарта на живот за да мога да си го позволя веднага да си купя кола според стандартите,..няма проблеми тогава ;) :mhihi: ..то иначе е най-лесно да си седиш на жълтите павета да си лапаш парата от народа и да си измисляш закони, които не те засягат,..хехе всеки може така,..на това се казва дай му власт и му гледай сеира после и си трови нервите :roll: ;) :twisted:
"Нашият дрифт е ненаказуем"... ;)
BMW Club Bulgaria...The Real World!!! :twisted:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от hard2kill » 16 Юни 2009, 19:52

BENZINO VN написа:абе това е все едно да си плащате посрания акциз на лизинг бе не ви ли е ясно ;) Мизерниците долни се загрижили за околната среда и за обновяването на автопарка :roll: това е поредната нагла проява-не стига че им плащаме данъци и винетки за ебаните улици и пътища с пропасти по тях,не стига че горивата са почти до тавана ми сега и поредната глупост :evil: нека сега за пореден път заедно се наведем и се намажем отзад за да ни изпляскат яката :evil:

Докато си мълчи народът, докато го пляскат отзад, все така ще бъде.
Сетете се гръцките земеделци как протестираха.. затвориха границата, опънаха скарите и си чакаха, докато им обърнат внимание.
Лошото е, че вече доста отдавна ни пляскат на СУХО.
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 16 Юни 2009, 21:10

BMWMafeto написа:
KON4ETO написа:Абе тия след некоя година ще почнат да ни изкарват колите от гаражите бе.

няма проблем,..нека да дойдат и да я изкарат от гаража, ама или да ми купят в замяна кола отговаряща на стандарта (но отново BMW 5-та серия) или да ми покачат стандарта на живот за да мога да си го позволя веднага да си купя кола според стандартите,..няма проблеми тогава ;) :mhihi: ..то иначе е най-лесно да си седиш на жълтите павета да си лапаш парата от народа и да си измисляш закони, които не те засягат,..хехе всеки може така,..на това се казва дай му власт и му гледай сеира после и си трови нервите :roll: ;) :twisted:
Никои няма да ви изкарва колите от гаражите,просто данъка ще стана такъв че сами да си ги закарате при тях ;) и така е и правилно,НО когато стандарта ни на живот стане като на Европейците и можем да си позволим да си купим нова кола,пък този който иска да си запази класиката и си я изкарва няколко пъти годишно и си плаща данъка и това е Така ще да
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 17 Юни 2009, 0:11

alx написа:та мисля, че всеки закон които би направил 10-15 годишните коли забранимо скъпи да се ползват е... добре дошъл. защото просто повечето от нас не могат да погледнат отстрани в каква екологична кочина живееме...

Подкрепям! Най-малкото като си отворя прозореца на Орлов мост и всички лигавици в тялото ми изпадат в паника. А станцията за мерене на вредните вещества много далновидно е забита в парка...

Проблема обаче е,че в България на никой политик и законодател грам не му пука за екология, ама грам. За екология се заговори чак като ЕС ги накара да махнат акциза. И те се сетиха да засвирят на струната на екологията, за да си попълнят дупката във фалиращата стъкмистика на бюджета. Цялата работа ще е само да съберат едни пари, които да потънат в кацата на колективната безотговорност - нито ще се инвестира в екологични проекти, нито ще се затегне контрола над техническите средства на колите. По същата причина не се стимулира ползването на био горива - те нямат акциз, тоест няма далавера и това е. Мога да дам още много примери за половинчатостта на този закон. За пореден път една шепа хора демонстрират на няколко милиона,че могат да правят с тях каквото си поискат. Не че тези няколко милиона не си го заслужават, но навлизаме в друга тема..
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 17 Юни 2009, 3:14

[steeN] написа:
alx написа:...
според мен е достатъчно да има тестове за емисии и колите да си отговарят на произвоствените показатели

Именно за това ще се въведе годишен еко данък на база еко сертификатите Евро 1-2-5
В сервизите ще стават шашми затова това е най-доброто да се въведе директно висок данък за всяко возило без Евро 1.

Предостатъчно возила има. В големите градове по 4 коли в 3 членно семейство като всички са дърти кошници. Айде няма нужда! Във 850 000-на Варна има поне 1 200 000 возила :evil: Лайнарщина.
Българина свикна до тоалета да ходи с гробника. 60 % ползват колата за гевезелък.

И крайно време е поне в 3-те най-големи града у нас да има забрана като в Ню Йорк - сам човек в колата в пиковите часове през 5 те работни дни от 16 до 19.30 ч - 500 долара глоба - тук 500 лева.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 17 Юни 2009, 15:48

Абе ти нормален ли си ? Ако искам и с дистанционно ще си карам колата...
Колата съм си я взел и си я карам за кеф,където поискам и когато поискам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Рейдж Ровър 4,4

Мнение от Mitaran » 17 Юни 2009, 17:25

Демирев спокойно бре дишай... дишай.. я кажи ти да не си от правителството бре, че толко ревностно защитаваш тез закони и се опитваш кат некаф Хипнотизатор да прокрадваш лекинко идеята. Те светнем безплатно ако искаш да поразгледаш форума и да видиш колко от хората тук са с чистак бърсак коли и пак да праиш такиви изказвания, глоби кой кога да си кара колата незнам си кво си нюЙоооорк много си фешън. Разбрахме че караш чистак бърсак хонда и на жена ми съм взел цивик хибрид чистак бърсак ама не парадирам с туй нали. Всеки мое си праи квото му душа сака у таз псевдо държава докато не го фанат за ... 20 кинта рушвет и после да продължава... тва е положението, всеки може си купува стари коли даже по 3 на глава от семейството, като са ефтинджос ко толко, зимаш и още 3 за резервни части. Държавата е..на ни ши..а от където и дойде и ние ще я ши..ме когато можем и докато можем. Теб ако не те кефи земи иди в Порто Фино там коли даже май няма...ще ти е арно спокойно. Ама намирам некви гадни нотки в изказванията ти за старите коли и не ме кефи, то си е моя работа ама некак си оставам с едни кофти чуства а не искам да си разваляме дните по тоз начин. ти ко мислиш
Я кажи колко харчи тойотата... и то къде я взе

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата