СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от barty » 10 Окт 2024, 10:28

TheDriver написа:Колеги, да си сверя часовника. При прехвърляне на автомобил в една и съща област и запазване на номера, не се минава КАТ с колата нали?
Т.е. само с документи минавам?
Че искам да прибера едно купе и всичко да си е законно, но липсите по него го правят непригодно за пътя и за представяне пред органите на реда.

Само документи, без канал.
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 10 Окт 2024, 19:17

Зависи в кой КАТ ще се минава! Правилата са различни навсякъде... Аз трябваше само да променя евро-категорията (уж само документи, нали), а искаха и колата да 'мине канал' (това в КАТ гр.Пловдив). Да видят ВИН-номера :mhihi: :mhihi: ...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 10 Окт 2024, 22:57

alx написа:
ivanski_2 написа:Как мога да разбера какви са допустимите нормни на шум за даден автомобил ? :dunno:
Интересува ме това което полицията мери.
Предполагам че трябва да е това, но знам ли как го четат ушевите ...
За автомобили, произведени след 1 юли 2016 г., допустимата норма е до 72 dB(A). :dunno:

Също така ако е прекалено шумно свалят номерата и ходиш в кат или на технотест ?

В големия талон ти пише максималните децибели за колата ти. Или поне трябва да пише.

Децибелите се мерят като микрофона се сложи в непосредствена близост до края на генерацията като чувствителната зона на микрофона трябва да е насочена към дупката на ауспуха. Мери се на 3/4 от макс обороти (задържане 5-10 секунди) И ефекта което рязко отпуснеш оедала на газта до достигане на тихи обороти. За стойност се взима пик-а в децибели.

Ако искаш някаква груба идея- с айфон (не Андроид) мериш със spl (professional) апп - горе долу е вярно.
Не се сетих за това с айфона добра идея.

А това за кат - бъркаш се , има нещо което не знаеш ако е от същата област ти гарантирам че ако ще от Горно надолнище да си пак НЕ трябва колата да минава канали и съм готов да се обзаложа.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от barty » 11 Окт 2024, 18:42

https://pik.bg/%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%BE ... 50596.html
Почина Кирил Маричков.

Бог да го прости!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 13 Окт 2024, 11:01

Каква точно стойност добавя към обявите за продажба на коли твърдението, че автомобилът е "личен"? Какви са другите опции, че нещо ми се губят? Чужд, краден, служебен?
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 13 Окт 2024, 11:42

Предполага се, че е гледан повече и не е каран душманската + по-малко каране като цяло :lol:
Девиза на шофьорите със служебни коли е “Чужда пОтка, кокали нЕма” и ги карат като крадени пироговски линейки :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от barty » 13 Окт 2024, 11:43

streetz написа:Каква точно стойност добавя към обявите за продажба на коли твърдението, че автомобилът е "личен"? Какви са другите опции, че нещо ми се губят? Чужд, краден, служебен?

Някои авто търговци пускат обяви като частни лица, т.е. продават няколко автомобила.
Целта на "личен" автомобил е да те информират че не са търговци :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Окт 2024, 14:14

Според мен основно е това, което каза Диего, но го слагам в бисерите това с линейките. :mhihi:
И дааааа, служебна кола и на снимка не искам да я видя. Това затова работодатели слагат разни стикери по колите да звъннеш ако кара неразумно шофьора. Не, че има голяма полза защото...такъв е материала. Колко такива съм слушал да викат нещо от сорта колко ги болят фаровете, стоповете, мигачите и т.н. като целта е ако може 15 мин по-рано да са си свършили работата с цената на...абе уотевър от тейкс. :mhihi:

Преди две години ходих да гледам една служебна Зафира в София, че обявата много кадърно беше написана. Отивам там като в обявата пишеше колко грижливо е поддържана в Опел на реални 200 и колко не помня пишеше, доказуеми в Опел, хем го питах по телефона дали са истински, абе история имало, книжка имало, казах му, че ще разбера ако не е така още като я отворя онзи още по-уверен само където не се кълна. Отивам да я гледам, че от морето тръгнах специално да не я изтърва...човееееек...няма такъв гроб. Ама това щял, онова щял, те си поддържали колите само в Опел, викам му давай да си тръгвам към морето, че нямам време за глупости. Това беше първи и последен път да гледам пироговска линейка. Върнати от лизинг, мерсиии, знам даже жените как ги карат тия кочини, тя не Х километра карани душманската, реално на още 1/3 сигурно като сложа факта, че баровски работят на място нон стоп почти през работно време. Да не говорим как пушат вътре всички...от женски род за да се правят на важни току виж им мигне някой батко на светофара от лъскав курник. :help: Тютюн от кола не се измирисва освен ако не смениш тавана и тапицерията.
Да не говорим като пуфтят на отворен прозорец леко как все падат пепелаци и се навират навсякъде, по всички дупки в колата(щото то не е един фас, а всеки ден, нон стоп)дори между стъклото и кората на шофьорската врата, блях.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 13 Окт 2024, 16:33

Изпусна дупките от цигари по седалките , колкото и да си бръз като падне огънчето остава дупка :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 14 Окт 2024, 8:19

А бе аз имах една служебна, където имаше дупки по тавана. От токчета :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 14 Окт 2024, 8:40

TNT написа:А бе аз имах една служебна, където имаше дупки по тавана. От токчета :mhihi:
Ама отвътре навън или обратното? Щото или е била танцьорка голяма или.....

Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 14 Окт 2024, 8:42

Отвътре отвътре :mhihi: Иначе щях да кажа покрива :lol:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 14 Окт 2024, 12:20

Няма как иначе, те все им дават едни малки колици, задните седалки са тесни и когато са по гръб, а не може да излизаш отвън...вече наобратно е по-лесно, ама преди това токчетата опират. Поне така съм виждал по филмите. :mhihi:

Предполагам знаете и онзи виц за таксиджията при който като влезнала клиентка и видяла едни чехли залепени над задната седалка на тавана и питала за какво са, а онзи отвърнал да ги обуе и ще разбере. :ahah:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 14 Окт 2024, 13:14

Ей тея банки големи педали. Само вдигат такси, а чат-пат и някоя екстра става платена. Имах личен банкер, даже ми се беше паднала една супер свеястна и разбираща, каквото ми е трябвало - кредити, карти, смяна на адреси за доставка, откриване и закриване на сметки - всичко бързо и ефективно, по телефона, с онлайн подписване. Топ обслужване. Сега изведнъж нямам, ако искам - 13лв на месец за еди-къв-си пакет. Даже не знам откога нямам, юли-август си имах.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 14 Окт 2024, 14:03

При мен сходна история.
Ползвам един пакет, който някога беше най-скъпият. Стартира като 3-3.5лв. на месец и бавно през годините стана 4.5.
Миналия месец ровя за някакъв превод и виждам, "такса обслужване 7.30лв." :shock:
Едната сметка вече я замених с Револют.
На тази която ми остана ще видя какво мога да направя с пакетите.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата