Мистериозния нов щам на коронавирус
Модератор: Общи модератори
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Мистериозния нов щам на коронавирус
Колеги, явно продължителното бездействие ви изнервя. Вярно, че във всяка тема прехвърчат искри, ама толкова заядливост скоро не съм виждал... Всеки си има право на мнение и поведение в тази ситуация, според собствените разбирания. Кое е правилно или грешно - още е рано да съдим, анализи се правят след като кризата отмине. Държавата ти дава някакви общи препоръки за поведение, а иначе всеки има глава на раменете и решава за себе си.
Аз също съм на мнение, че от излишна паника полза няма. Гледам го оня ден Марешки в НС със скафандър. Ако стигна до там (да ходя по цял ден в скафандър), вече няма значение дали съм здрав или болен - вирусът вече ми е прецакал живота... Знаете народната поговорка: Всяко чудо - за три дни. И това ще мине... Помислете какво РЕАЛНО се е случило до момента. В България от началото на тази ужасна епидемия са починати 3 (трима) възрастни хора. Дайте сега да спрем ВСИЧКО, да си седим у дома и да набиваме консерви 3 месеца, докато всичко фалира...

Аз също съм на мнение, че от излишна паника полза няма. Гледам го оня ден Марешки в НС със скафандър. Ако стигна до там (да ходя по цял ден в скафандър), вече няма значение дали съм здрав или болен - вирусът вече ми е прецакал живота... Знаете народната поговорка: Всяко чудо - за три дни. И това ще мине... Помислете какво РЕАЛНО се е случило до момента. В България от началото на тази ужасна епидемия са починати 3 (трима) възрастни хора. Дайте сега да спрем ВСИЧКО, да си седим у дома и да набиваме консерви 3 месеца, докато всичко фалира...

Excellent! Steven is my name!
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
А кое всъщност е фалирало?
Суетата може и да фалира, което не е лошо, заведения, дискотеки...спа? Пластична хирургия, джендъри, молове ..?
Суетата може и да фалира, което не е лошо, заведения, дискотеки...спа? Пластична хирургия, джендъри, молове ..?
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Всичко ще фалира, ако си стоим по апартаментите 3 месеца. Туризъм ще има ли този сезон? С образованието какво ще стане? Спорта? Не знам за какво спорим - има ли действаща икономика, която се основава на "стоене у дома", гледане на телевизия и цъкане във ФБ?
- Сондьора
- ентусиаст
-
Ти на работа не ходиш нали 
Идеално ако няма туризъм на морето , нащо, тая година от 7г ще.мръдна до нащо море, щото няма да е осрано.

Идеално ако няма туризъм на морето , нащо, тая година от 7г ще.мръдна до нащо море, щото няма да е осрано.
Последна промяна Сондьора на 22 Мар 2020, 22:13, променена общо 2 пъти
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Сондьора написа:А кое всъщност е фалирало?
+ много от обслужващата сфера, което представлява около 70% от бизнеса в страната. + тия, които работят във всичките затворени предприятия. А като ти фалират 70% от клиентите, пиши се и ти фалирал.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Пичове, ако си мислите, че ние ще сме зле заради затворените хотели, представете си как се чустват гърците, като там сигурно 20-30% от кинтите са от това
Иначе, нещата в Италия явно си имат обяснение. Тия сами си го правят.

Иначе, нещата в Италия явно си имат обяснение. Тия сами си го правят.
"I don't know what you are thinking" The VP of the Chinese Red Cross, Sun Shuopeng, was in Milan, and was disappointed with the way Italians are applying the quarantine.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Сондьора
- ентусиаст
-
Кои затворени предприятия са в отпуск освен държавните?
Туризма и овеселителните са главния % на укриване на данъци и пране на пари...ако фалират ще е като цяло добре. Или ако влезнат под контрол пак ще добре....
В тая ситуация ще цъфнат много неща, първо да плащат на работниците в тия бизнеси 60% от заплатата....ще ревът. Подпомагане на тия бизнеси спрямо печалбата...пак ще ревът...
Бум бум, нефта се срина , което е игра голяма. Но за бачкаторите незнам, в Кувейт на колеги, които останаха да работят заплатата е 50% горница....
Също голям плюс е че, тия хора в световен мащаб, няма как по нормален начин да ги ограничиш....е сега 30% от вредните емисии са намалени само за 3 месеца...и ще продължи да намалява.
Туризма и овеселителните са главния % на укриване на данъци и пране на пари...ако фалират ще е като цяло добре. Или ако влезнат под контрол пак ще добре....
В тая ситуация ще цъфнат много неща, първо да плащат на работниците в тия бизнеси 60% от заплатата....ще ревът. Подпомагане на тия бизнеси спрямо печалбата...пак ще ревът...
Бум бум, нефта се срина , което е игра голяма. Но за бачкаторите незнам, в Кувейт на колеги, които останаха да работят заплатата е 50% горница....
Също голям плюс е че, тия хора в световен мащаб, няма как по нормален начин да ги ограничиш....е сега 30% от вредните емисии са намалени само за 3 месеца...и ще продължи да намалява.
Последна промяна Сондьора на 22 Мар 2020, 22:27, променена общо 1 път
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
процеса е лавинообразен и да се мисли "кво като тва или онова фалира" е доста плоско защото няма отрасъл функциониращ сам за себе си ...
Тегаво ше е ... Дано наистина не си останем затворени толкова дълго.
За едно си прав , ще лъснат някой неща, който с ясни така или иначе , но се подмитат от години
Тегаво ше е ... Дано наистина не си останем затворени толкова дълго.
За едно си прав , ще лъснат някой неща, който с ясни така или иначе , но се подмитат от години

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Сондьора
- ентусиаст
-
Видима ще цъфне с толко тоалетна хартия изкупена 
Аааа затворените училища, те не са затворени
...да видим кви родители сме, щото нали в училищата еди кво си, еди щоси, даскалите такива и онакива...

Аааа затворените училища, те не са затворени

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Мистериозния нов щам на коронавирус
Препатилите с короната Китайци съветват единствено за карантина, така че съм склонен да им вярвам. Има набор от лекарства, но до сега не е намерено вълшебното хапче. Гадничък грипец си е.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Последна промяна ukelichko на 23 Мар 2020, 8:34, променена общо 1 път
- ryan83
- gangstera
-
- Мечтае да кара: E46///M3 Е92///M3 E39///M5 E60///M5 F10///M5 F90///M5 COMPETITION
zAcK написа:Пичове, ако си мислите, че ние ще сме зле заради затворените хотели, представете си как се чустват гърците, като там сигурно 20-30% от кинтите са от това![]()
Иначе, нещата в Италия явно си имат обяснение. Тия сами си го правят."I don't know what you are thinking" The VP of the Chinese Red Cross, Sun Shuopeng, was in Milan, and was disappointed with the way Italians are applying the quarantine.
Искам само да кажа че в Италия за 1 седмица имат към 30000 заразени..

Ако имаш каквото е необходимо...
можеш да имаш всичко

можеш да имаш всичко

Сондьора написа:Кои затворени предприятия са в отпуск освен държавните?
Туризма и овеселителните са главния % на укриване на данъци и пране на пари...ако фалират ще е като цяло добре.
Долна нация сме си и това е.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Аз лично не се чувствам особено притеснен - утре пак съм на работа, кредити нямам, имаме селска къща с 3 декара двор и кладенец и не ми е проблем да изкарам година или повече у дома (без да получавам заплата). Но няма начин да живея добре, ако всичко покрай мен се скапе. Помислете - 3 или повече месеца никой нищо не работи, потреблението се ограничава максимално, купува се само храна и... тоалетна хартия
.
Съответно - данъци не влизат в бюджета, а резервите свършват. Какво става с пенсиите и социалните помощи? Пенсионерите ще изпукат, а орките ще тръгнат да грабят, щото "децата гладни, жената и той...", ще скочи битовата престъпност. Прибави и колко хора ще останат без работа и доходи - няма да плащат наеми и вноски по кредити и ще останат на улицата. Може да стане нещо такова, че след няколко месеца никой изобщо да не се и сеща, че имало някакъв вирус...

Съответно - данъци не влизат в бюджета, а резервите свършват. Какво става с пенсиите и социалните помощи? Пенсионерите ще изпукат, а орките ще тръгнат да грабят, щото "децата гладни, жената и той...", ще скочи битовата престъпност. Прибави и колко хора ще останат без работа и доходи - няма да плащат наеми и вноски по кредити и ще останат на улицата. Може да стане нещо такова, че след няколко месеца никой изобщо да не се и сеща, че имало някакъв вирус...

Последна промяна Borymeckata на 22 Мар 2020, 23:29, променена общо 1 път
- Сондьора
- ентусиаст
-
15лв мин вода 1л миналото лято,..наистина сме гадна нация 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Borymeckata написа:...
хахахахахахахахаха... тия снимки ме убиха, не мога просто, какви тъпунгери.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.