Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Криптовалути

Мнение от TNT » 19 Яну 2021, 15:09

Чак х10... х3-х5 по-възможно. В момента по-скоро бих гледал отново Етериум. Пробива ключови съпротиви, на 2$ от нов връх при цени от над 1400$. Мъчи се да обърне тренда спрямо биткойн и според мен ще успее. Ако биткойна стигне 200к, спокойно може да видим и етър на 20к :) В момента го чакам да види какво ще прави. Дали направо ще пробие или и той като биткойна ще направи 2-3 нови върха с по няколко долара над стария. Ще купя с кеф още. Днес сме +2% за биткойн и +17% за етериум. Може да стане така, че да виждаме ежедневно такива разлики в полза на етъра :wave: Преди 10 страници писахме точно за обратното, но нещата се променят бързо.

Ъпдейт: в някои борси вече има нов връх :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 19 Яну 2021, 16:02

Mollov написа:Правилно оптимизирана (по честоти и напрежения) карта, оставена самостоятелно да копае, няма да има НИКАКВИ нито температурни, нито други проблеми, дори да е в затворена кутия (освен, ако кутията е неадекватно малка за такъв клас видеокарта и без никаква вентилация).

3070 иска много ниска честота на GPU, до около 1200... опитай да овърклокнеш паметта със стъпка от по 100MHz до "+500" и дори "+800". Сложи TDP ограничението на максимум 70%, това ще помогне да "спънеш" GPU-то по честота и напрежение. Няма сми да тормозиш картата на @default настройки - излишно грее повече и харчи повече, но не копае повече.

От сайта можеш да променяш TDP-то и го сложих на медиум, като добива остана същия но консумацията падна от 190 на 175 вата, уикенда ще си поиграя да я оптимизирам да видим колко % ще добавя :)
Днес по едното време картата копаеше с 270лв/месец (явно курса за момент беш скочил) сега като гледам пак се е вдигнал спрямо вчера от 160 до към 180-190лв/месечно.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 19 Яну 2021, 16:13

grkv написа:Онази вечер бяхме с жената на гости и един тигър се кълнеше, че сега е момента да се купува

:OT: Аз не познавам човек вкарал пари с инвестиционна цел (в акции или крипто) дето да не е станал експерт мигом и да не знае кога, какво ще се случва с обекта на инвестиция :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 19 Яну 2021, 16:22

Don_Diego написа:
grkv написа:Онази вечер бяхме с жената на гости и един тигър се кълнеше, че сега е момента да се купува

:OT: Аз не познавам човек вкарал пари с инвестиционна цел (в акции или крипто) дето да не е станал експерт мигом и да не знае кога, какво ще се случва с обекта на инвестиция :mhihi:

При бичи пазар всеки ги разбира нещата и всеки е инстанция :ok:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 19 Яну 2021, 17:50

don_gori написа:От сайта можеш да променяш TDP-то и го сложих на медиум, като добива остана същия но консумацията падна от 190 на 175 вата, уикенда ще си поиграя да я оптимизирам да видим колко % ще добавя :)
Днес по едното време картата копаеше с 270лв/месец (явно курса за момент беш скочил) сега като гледам пак се е вдигнал спрямо вчера от 160 до към 180-190лв/месечно.

Изтегли си MSI AfterBurner и я "управлявай" с него... там има всичко...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 19 Яну 2021, 18:52

:wave: ще кажа после какво съм направил.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 21 Яну 2021, 10:07

Като един пълен лаик по темата решил да вложи някой лев в крипто някой може ли да ми обясни с две думи от къде е добре да се закупи и да се държи. Примерно тоя сайт bonex.bg или някой подобен или :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 21 Яну 2021, 10:30

Най-лесно е Visa/Mastercard ---> Binance ---> Binance Card ---> плащаш директно онлайн/чакаш да ти дойде/зареждаш Револют и харчиш :wave: Ето ти и реферъл линк за прИмоция на таксите за търгуване - https://www.binance.com/en/register?ref=IE87WZ9D 10% за мен, 10% за теб :wave:

През страница го обсъждаме - само в борса купуваш. Харесваш си голяма с много оборот. https://coinmarketcap.com/rankings/exchanges/ Тези извън топ 5-6 не ги гледаш. Ако парите не са много (до 3к лева да кажем), няма смисъл да ги местиш към портфейли.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 21 Яну 2021, 14:33

На мен Коинбейс винаги ми е изглеждал най-лесен като за лаици в областта. Щото борсите на моменти и на мен ми идват сложни дето имам профили по всичките от 2017та :mhihi:

BTW в момента е на примоция само 32,5к и може би не е лош момент за влизане :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 21 Яну 2021, 14:45

TNT написа:Най-лесно е Visa/Mastercard ---> Binance ---> Binance Card ---> плащаш директно онлайн/чакаш да ти дойде/зареждаш Револют и харчиш :wave: Ето ти и реферъл линк за прИмоция на таксите за търгуване - https://www.binance.com/en/register?ref=IE87WZ9D 10% за мен, 10% за теб :wave:

През страница го обсъждаме - само в борса купуваш. Харесваш си голяма с много оборот. https://coinmarketcap.com/rankings/exchanges/ Тези извън топ 5-6 не ги гледаш. Ако парите не са много (до 3к лева да кажем), няма смисъл да ги местиш към портфейли.

Каква роля играе революта, като плащаш с дебитна карта директно в борсата Байнанс?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 21 Яну 2021, 14:55

Просто казвам и вариант за теглене :wave: Щото все пак идеята като вкараш е някой ден да ги изтеглиш. Само вкарване спокойно може и само Visa/Mastercard ---> Binance. Варианти за депозит още много - това е лесния.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Southside » 21 Яну 2021, 15:51

Аз писах по- назад в темата, че Revolut ми дава съобщение как не поддръжа този търговец, съответно транзакциите фейлват. Така и не получих отговор, но останалите колеги очевидно го ползват без главоболия.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 21 Яну 2021, 15:52

Е тегленето ти директно през SEPA или картата с която си депозирал. За какво ти е револют?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 21 Яну 2021, 15:54

Southside написа:Аз писах по- назад в темата, че Revolut ми дава съобщение как не поддръжа този търговец, съответно транзакциите фейлват. Така и не получих отговор, но останалите колеги очевидно го ползват без главоболия.

Виж дали си му чеканл да може онлайн разплащания на картата ти.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 21 Яну 2021, 16:05

Southside написа:Аз писах по- назад в темата, че Revolut ми дава съобщение как не поддръжа този търговец, съответно транзакциите фейлват. Така и не получих отговор, но останалите колеги очевидно го ползват без главоболия.

Ако искаш от Револют да депозираш в Бинанс - не става. Но ако искаш с Бинанс картата да си топ-ъпнеш Революта - няма проблем.

Ето един интересен сайт за колегите, които се чудят дали, как и за колко да купуват. https://dcabtc.com/
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата