Войната започна ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Войната започна ...

Мнение от BMW_POWER » 06 Юли 2020, 20:44

Моджо написа:
E34 написа:Не че съм голем специалист ма твърдо подкрепям Джорданката! Само да вметна в негова подкрепа, че има много много митове създадени от Холивуд относно как действа един изстрел върху потърпевшия. Тва метане назад, кълбета и секакви гимнастики са за пред камерите. Много по-различно е. И за малките калибри е прав.

Метане и кълбета няма, ама ако те излющи големия патрон ще те събори освен ако не е те уцели в петата :)) В смисъл не от раната да паднеш, а силата на удара от самия патрон ще те събори. Е, ся ку си некой сумо борец може и да не те спре :) Силата = масата по скоростта на квадрат. Чеки да не се обаждам много и аз. Ама навремето и аз стрелях в училищния кръжок по спортна стрелба, бил съм и на състезания, имам некви купи..та колко да не е без хич се знам нещо. Ама кат видех как Калашника дупчи релса и ми минаха мераците за оръжие. Че извадиш ли го треа го използваш, а понякога е неустоимо да не го извадиш....с всички последствия от това. По-добре без.

Моджо, ако не си поне военен хирург, не се обаждай ;) Такива, дето ги стрелят, пък те вървят ги има само н едно място. В учебниците по История на БКП.
Безмислено е. Лъки Лучано е един. Насреща му има хиляди, дето са убити с по един изстрел. Може това, може онова. Има хубави видеа в тубата, какво се случва след като те уцелят.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 06 Юли 2020, 20:48

hell's angel написа:К'ва релса дупчи калашника и с к'во джепане ? Тая, на подвижните мишени я заеби :mrgreen: Пред "Жакета" минаваше влака за Перник и не един път е пробвано - дупчи дръндарици :ok:

hell's angel » 14 Мар 2003, 5:18

У-ВОЛ-НЕ-НИ-ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
Май ме забравихте а, няма да минете без мен !
Кога е следващата сбирка че не се търпи вече?

Ти па кога се уволни, кога започна релси да дупчиш???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 06 Юли 2020, 20:49

Я съм влезнал дрът ве, па и ВВС-рчетата по мое време нямахме мноУ работа - та се е случвало да поразбием митовете в просъницата м/у патрулите :mhihi: :mhihi: :mhihi: Даже и запас ме взеха, три месеца по-късно, да потренираме със ЗУ-то - то вече дупчи релси :winky:
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 06 Юли 2020, 21:12

С бронебоен боеприпас 7.62/54 от 10 метра. Дупчи я та се кине. Лично съм дупчил. По спомен беше с двойна обвивка патрона. Отгоре меко, в средата едно дЖилезно шило дет минава през релсата без яд.
Хм,хм...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 06 Юли 2020, 21:25

Войната не знам дали 'почна ама историите от казармата си вървят :ok:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 06 Юли 2020, 21:29

hell's angel написа:Я съм влезнал дрът ве, па и ВВС-рчетата по мое време нямахме мноУ работа - та се е случвало да поразбием митовете в просъницата м/у патрулите :mhihi: :mhihi: :mhihi: Даже и запас ме взеха, три месеца по-късно, да потренираме със ЗУ-то - то вече дупчи релси :winky:

Къде си суожИу па ти бе? У подеуението на пеунишките кобОуги ли?

ЗУ-то дупчи реуса, ама адуенауино не дава да паднеш :OT:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 06 Юли 2020, 21:33

А верно ли е, че тия 5.45 с изместен център на тежестта мое ти влезнат в крака и да ти излезат през носа?
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 06 Юли 2020, 21:40

BMW_POWER написа:
hell's angel написа:Я съм влезнал дрът ве, па и ВВС-рчетата по мое време нямахме мноУ работа - та се е случвало да поразбием митовете в просъницата м/у патрулите :mhihi: :mhihi: :mhihi: Даже и запас ме взеха, три месеца по-късно, да потренираме със ЗУ-то - то вече дупчи релси :winky:

Къде си суожИу па ти бе? У подеуението на пеунишките кобОуги ли?

ЗУ-то дупчи реуса, ама адуенауино не дава да паднеш :OT:

Писал съм ти къде :mhihi:

Моджо написа:С бронебоен боеприпас 7.62/54 от 10 метра. Дупчи я та се кине. Лично съм дупчил. По спомен беше с двойна обвивка патрона. Отгоре меко, в средата едно дЖилезно шило дет минава през релсата без яд.

Т'ва с ПК-то ли ? :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 06 Юли 2020, 21:44

С ак-то, да.
Пп Мита е че може от 100 метра. Е, не може. Може от 10 и само с бронебоен. Иначе пак не може. Ся релсата не помня каква беше. Може трамвайна да е била, ба ли го, преди 30 години беше
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 06 Юли 2020, 22:04

АК47 я дупчи релсата или по точно би трябвало да я дупчи със бронебойно запалителните патрони , зеления връх . С другите обикновените става само на релсите на мишените . Даже и там не всеки път излиза от другата страна .
Това с изместения център е много старо като вариант и се прави главно за стабилизация на куршума при въртеливото му движение а не за да нанася повече поражение . Митът идва от това че 5.45 е лек куршум и при попадане в тялото много бързо се отклонява от траекторията си като застава странично или в други положения и започва да се превърта хаотично . Входното и изходното отверстие не са на една ос както е типично за 7.62 . Освен това фрагментацията е малка заради здравата обвивка и това води да разместване на оловото в куршума което допълнително го дестабилиза . Този боеприпас в някои от вариантите си нанася повече вътрешни поражения от 7.62 и вероятно от там тръгват тези приказки .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 06 Юли 2020, 22:11

Моджо написа:С ак-то, да.
Пп Мита е че може от 100 метра. Е, не може. Може от 10 и само с бронебоен. Иначе пак не може. Ся релсата не помня каква беше. Може трамвайна да е била, ба ли го, преди 30 години беше

7.62х54 няма нищо общо със АК ;) ти си мислиш з 7.62х39 което е муницията на ак47..
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 06 Юли 2020, 22:21

Да, мерси че ме поправи. Не тоя винтовъчния на 54 мм, ми тоя де. Моя грешка. Картечницата беше на 54мм.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 06 Юли 2020, 22:26

А некой стрелял ли е с десертния орел. Големото пуцало.
Хм,хм...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 07 Юли 2020, 0:15

hell's angel написа: Писал съм ти къде :mhihi:

Тъй де, Пеунишки кибОуг :yes:

Моджо написа:А некой стрелял ли е с десертния орел. Големото пуцало.

Това чудо само го държаш и като видях колко е тежко, направо се отказах. Пък и както казва военния хирург:

Jordana написа:... големия калибър пистолетен патрон не гарантира спиране на нападателя ако не са поразени жизненоважни центрове ...

Та ето да чете на руски

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0 ... 0%BB%D0%B8

alx "ми падал на нивото", докторе, дори на стрелбище с въздушна пушка не си стрелял. Гледай и си вади изводи

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 07 Юли 2020, 0:19

Чувал съм това за Калашника и релсата, но не съм го пробвал. От личен опит обаче мога да кажа, че турска въздушна пушка Хасан пробива от 10 метра соациалистическа керемида в тънката и част. Също така Хасана дупчи метална кофа, градинска лейка, чупи огледало на Пежо 307, пръска саксия с някаква неземна рядка едва ли не космическа орхидея, пробива ябълка заедно с предния мигач на Митсубиши Паджеро, чупи 4 яйца наредени едно след друго, като прави голямо петно на новата мазилка на къщата, убива някаква нощна пеперуда, като я вкарва направо зад гипсокартона и кара съпругата ти да не ти говори поне една седмица след всичко това.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата