СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от Е.Димитров » 12 Сеп 2024, 12:51

Искай минимум поне 2 на това, което получаваш (като начало) и евентуално за приятелката ти някаква позиция в бъдещето.
Че отивайки "там" ти трябва вече да работиш и да "събираш", един вид да си монетизираш жертвата , която ще направиш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от STEVAL » 12 Сеп 2024, 13:05

https://www.lidl.bg/p/parkside-dinamome ... Sales_Week

Я си вземи ключа от Лидл и ги заеби тия австрийци :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Сеп 2024, 15:07

И там има Лидъл, даже може да е по-евтино :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Сеп 2024, 15:10

Вместо с тия лидълски истории да си вземе един оригинален Z образен на БМВ :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 12 Сеп 2024, 15:16

Нещата вървят към "BG garage in Vienna" , така че вземи нещо по-така, Wurth в Германия е по-евтинко доста от тук :mhihi: Виж и какви инструменти ще ти трябват за невиждани услуги в Австрия - катализатор под наем, ДПФ под наем, кола под наем за минаване на ГТП и т.н. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 12 Сеп 2024, 16:03

Предвид служебния автопарк...най-вероятно да продам Zката :mhihi:
Но динамометричния ще го взема със сигурност да си имам в гаража :lol:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Сеп 2024, 16:11

Don_Diego написа:Предвид служебния автопарк...най-вероятно да продам Zката :mhihi:
Но динамометричния ще го взема със сигурност да си имам в гаража :lol:

ако си решил да ходиш (което мисля, че е правилното решение- млад си и бездетен) - не се заминавай със глупости.

фокусирай се върху важните неща...

договори си заплатата да ти стига. някои неща са по- евтини, други доста по- скъпи. направи си сметката

намери къде ще живееш

помислете с момата тя какво ще прави/ работи/ маа гащи из магазините- вие си знаете

здравна застраховка

другото... ще си дойде на мястото само

виена е красив град ако и леко скучен.

успех
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 12 Сеп 2024, 20:18

alx написа:виена е красив град ако и леко скучен.

Във Виена ти е скучно?!
Няма угодия … :angel:

https://www.wsj.com/world/a-den-of-spie ... e-9dda8b4d

https://spyscape.com/article/vienna-the ... -deception
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 12 Сеп 2024, 20:41

Don_Diego написа:Застреляха ме…получих предложение да се местя към централния ни офис във Виена, за постоянно и сега не знам какво да правя :dunno: Идеята е да върша сегашните си неща + да поема нови задължения на място.

Милото на първо време се дърпа и напълно я разбирам: бутаме тук да си наредим живота и изведнъж това предложение обръща всичко с краката нагоре ако се съглася. Ако не - пак ще има сътресения със сигурност :banghead:

Аз също съм все още малко резервиран (буквално час след предложението). Може би ако беше още малко по-добро финансово предложението не бих бил толкова резервиран ама…не знам

Давайте акъл, че да премисля всички ъгли, от които може да се гледа на ситуацията и да взема възможно най-обективно и правилно решение

Отивайте де, к'во толкова. Само че, преговаряй за заплата (стандарт на живот) и relocation cost (всичко да ти покрият).

Трябваш им! Искай пари, още повече пари!

Show me the money :mhihi:

Опитайте, кво толкова. Ако не стане се връщате и си започвате живота тук обратно. Без деца е много лесно.

Ако не пробваш, няма как да разбереш и цял живот ще се обвиняваш, че не си пробвал.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 12 Сеп 2024, 20:52

Някой в коментарите спомена, че си млад. На колко си всъщност?

Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 12 Сеп 2024, 21:02

Не бих се фокусирал на заплатата, стига да е адекватна. Самата възможност е отплащането. Пазарене може ако те карат да ходиш в по-неуредени държави да развиваш бизнеса. В случая, ми изглежда грозно и нахално. Преместване на по-добро място с уреден веднага живот и в "свои води" е най-добрия начин за имиграция.

enigma написа:
alx написа:виена е красив град ако и леко скучен.

Във Виена ти е скучно?!
Няма угодия … :angel:

https://www.wsj.com/world/a-den-of-spie ... e-9dda8b4d

https://spyscape.com/article/vienna-the ... -deception

Виена е най-доброто място за живот години поред, защото ако се замислите е най-доброто от всичко - хем си на запад, хем мириши на масква. Сложи и топ расата, сладкарниците и както и да го смяташ - първи.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 12 Сеп 2024, 22:36

Да не забравиш и за дюнерите и прилежащите към тях майстори ножари...че и те не са малко... :ok:
Майтап де..
Ако имаш желание действай.За мен онова не е моето...но сега ако нямах какво да ме задържа тук бих работил там...най-малкото за да е добре дъщерята след някоя и друга година...
Ама това е моята гледна точка...пусто "гадният" немски език така и не успях да го науча...а и предпочитам ако ще се местя да е или в Швейцария или зад голямата вода.
За сега обаче и тук не ми пречи нищо освен работохолизма и нискооцененият ми труд... :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 13 Сеп 2024, 7:50

Темата за емиграция е сложна.

Освен пари и кариера има и други въпроси като: самотата, носталгия, родители особено ако са болни, начина на живот се променя в посока че в Западна Европа ходенето по заведения например е по-ограничено, театри, кино....
Преди 20+ години бях на тази вълна но не емигрирах поради няколко причини: болни родители и добра основа за живот в България като имоти ( апартамент в София) вила а и перспективата пред България беше съвсем друга.
Не съжалявам.

Сега ако съм сам, по-млад, под 30г, без семейство бих емигрирал.
:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 13 Сеп 2024, 9:43

Spunky написа:Не бих се фокусирал на заплатата, стига да е адекватна. Самата възможност е отплащането. Пазарене може ако те карат да ходиш в по-неуредени държави да развиваш бизнеса. В случая, ми изглежда грозно и нахално. Преместване на по-добро място с уреден веднага живот и в "свои води" е най-добрия начин за имиграция.

Тук сме на абсолютно идентично мнение: знам, че това което ми предлагат е адекватно за стандарта там, знам и че е съобразено с моята позиция и работа, която ще върша. С две думи - няма да се пребивам от работа + бонуса, че все ще се въртя около каймака на обществото така да се каже (разбирайте хора с много пари и връзки). Затова по-скоро бих искал ясна времева перспектива кога да очаквам повишение на заплатата отколкото да искам по-висока стартова такава и излишно да вкарвам напрежение предвид, че с това ще дойдат и повече очаквания на първо време.

Милото ме напъва да пускам Cv-та по тукашни фирми, твърдейки че тия максимални заплати, които са обявили не били твърди и можело да си договоря повече. И какво от това според мен :dunno:
Отивам и съм никой във фирмата, трябва да се бъхтя и наново extra mile усилия за да си изградя имиджа и покрай всичко това все ще се намери някой да не ме хареса.
Във фирмата, в която съм в момента съм "някой" и всички ме уважават. Самия факт, че единствен аз получавам оферта от целият тукашен офис на този етап е показателен, че хората вече са ме оценили и искат да продължим да работим заедно.
Може би и това, че съм на 35 спомага за това да не ми се търси нова работа :dunno: . Как беше приказката: по-добре врабче в ръката, отколкото орел в небето...

За момента и за себе си съм решил, че ИСКАМ да ходя там. Милото ще е по-сложна за убеждение, но мисля че ще се справя. На първо време ще се гърбя с повече пътувания с кола и самолет, после ще видя как ще се случат нещата :lol: . Тази вечер летя за там да опипам почвата и за още малко разговори по темата :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

СПАМ ТЕМА

Мнение от steeN » 13 Сеп 2024, 9:50

barty написа:начина на живот се променя в посока че в Западна Европа ходенето по заведения например е по-ограничено, театри, кино....

Това пък защо? Ако махнем заведенията, които са си същата работа... ресторантите в западна Европа шанса да те отровят е нулев, тука трябва да избираш от 10 един и накрая става супер тегаво. А от към театри, музеи, опера, концерти... тука е комично направо. Буквално НИЩО не се случва.

Виена аз не я харесвам и не бих се преместил там, говоря от принципна гледна точка. Но ако ти харесва града как по-точно има по-малко за правене от София ;)

Това с по-ограниченото може да стане ако отидеш някъде случайно, не знаеш езика и нямаш желание да се интегрираш... ако е така нормално... но стана ясно вече, че не е това случая.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата