Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

Мнение от Bogat-Beden » 21 Мар 2022, 9:14

Неправилното прилагателно се използва, аз съм гледал пак по сканди телевизия изследване, говори се за удовлетворение като цяло от качеството на живот, което е основателно да е най-високо..
Щастието като чисто субективно усещане си е предимно биохимия, зависима от доста фактори, климатът е с много силна тежест..
Една от най-щастливите бедни нации са кубинците, донякъде разбирам, прекрасна природа и климат, красиви жени :dunno: , ретро коли :D
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 21 Мар 2022, 9:38

И пури :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 21 Мар 2022, 9:47

бяха щастливи кубинците преди години, сега не са изобщо..

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Мар 2022, 10:28

alekangg написа:И със самоубийствата класацията я поизкривиха вече, точно както и с най-щастливите нации.
На първите места са северни страни, включително Исландия!
Били много щастливи, явно обичат откъснат остров в студ и мрак 8 месеца в годината! През зимата имат 4-5 часа светлина, не слънце, ама били много щастливи.
Според мен може да са щастливи, когато не са по родните си места и хваната самолета за някъде-а това става често, ама това са подробности и не се отчитат от системата

:yes: Това последното...много точно. :yes:
Джордане, мъжете се самоубиват по-често, понеже носят или се нагърбват с много повече отговорности и съответно усещат по-голяма вина в много от случаите.
Относно кубинците да ся щастливи и заради ретро колите не ги вярвам, понеже ретрото е ретро когато е такова и по смисъла си изцяло. Все едно тука да бяхме щастливи ако сега имаше само стари Лади и Москвичи. Ретро ще са ако са по две във всеки град, а не 2000.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 21 Мар 2022, 10:41

TNT написа:И пури :yes:

и ром

Ии деспасито :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Мар 2022, 15:54

Bogat-Beden написа:Една от най-щастливите бедни нации са кубинците, донякъде разбирам, прекрасна природа и климат, красиви жени :dunno: , ретро коли :D

ако си ходил в куба и си ги гледал- не от климата, жените и пурите- а е от генералната неебавщина която цари на карибите... това куба, вирджинските острови, пурерто рико- времето там е спряло... и хората си го харесват така. нищета и мизерия но целия им поглед върху живота е такъв, че го смятат за ок и много малко от тях искат нещата наистина да се подобрят. дребната престъпност е на всякъде, но да те убият на улицата (еле пък ако си турист) е много малко вероятно...

а 99% от кубинците може само да си мечтаят за кубински пури... пуши се там, но се пушат боклуци събирани от пода на фабриките за пури и най- лошия внос от латинска америка... истински кубински пури може само да си купиш от оторизираните магазини и в големите хотели... и цените са една идея по- ниски от колкото по света, но кубинеца на практика няма доход и дори изобщо не влиза в тези магазини- дори местните като се завъртят наоколо ги гони охраната...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 21 Мар 2022, 16:49

Не съм си подавал носа от Европа натам, разказвали са ми само за Куба :)
Сигурно имам идеалистична представа, то трябва да се поживее малко там, дори сигурно само на екскурзия не се усеща как е в действителност. Идеята ми беше, че живеят в бедна и доста неуредена държава, но се "барат" за щастливци, пък не знам :lol: :dunno:

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 21 Мар 2022, 17:33

Bogat-Beden написа:че живеят в бедна и доста неуредена държава, но се "барат" за щастливци, пък не знам :lol: :dunno:

Присмяла се хърба на щърба. :mhihi: Поразходи се малко в малките градчета и по селата в БГ , да видим има ли разлика с Куба

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 21 Мар 2022, 17:48

По принцип сравнявахме със Скандинавия, ама ако си имал нуждата да се изходиш просто ей-така по темата, уотевър флоутс йор боут :lol:
Последна промяна Bogat-Beden на 21 Мар 2022, 18:53, променена общо 1 път

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 21 Мар 2022, 18:04

Bogat-Beden написа:, уотевър флоутс йор боут :lol:

https://www.google.com/search?q=%D0%BA% ... __LZk,st:0

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 21 Мар 2022, 18:15

През пролетта на 2003г работех на пасажерски кораб и всяка седмица бяхме в Куба и нито веднъж не стъпих на брега :(
Винаги, в този ден, имахме учения по безопасност... само гледах от кораба.
ПС: лирично отклонение :mhihi:
:yes:

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 21 Мар 2022, 18:30

Моите стотинки за стандартно щастливите нации и в частност кариби вс скандинаивието. Общото е намалените нива на меркантилност в обществата и равенството между жителите. Друго общо е доброто здравословно състояние и добра диета.

В частност, в карибите живеят ден за ден и не са смазани от постоянна тревожност и сравение с други хора, градове, държави... В скандинавието, всички базови нужди са им покрити, от което пък имат и си набиват една вина и са благодарни за това, което имат/са си направили. Отделно са най-напред от към следване на екзистенциалната философия и минимално влияние на религията.

Щастието ти е в главата и като станеш мастер на твоето тяло и си наредиш приоритетите, щастието е ежедневно. Повечето хора цял живот са в преследване на щастието и чакат тоя хубав ден, най-накрая да им се получат нещата или някой да ти го направи това щастие и го чакаш и искаш, а то не идва и ти се дразниш и почваш да си плетеш някакви схеми и да слагаш виновници и намираш причини. Имам добра новина, всичко ни е в главите и понеже нямаме пряк контрол върху гласовете, учиш трикове, как да измамиш тялото и мозъка, да сте партия и да си живеете живота ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 22 Мар 2022, 4:43

Зак, ако намериш къде да се евакуираш пиши , ще дойда с теб тук става по-зле с всеки изминал ден
В Тайланд съм , комшията снощи ми звънна че са ми разбили колата - волан , фарове 2 прозореца , навигация , огледалата , модули, скоростен лост …. полицията си пасува и нямали предположения кои са , а ги знаят по именно сигурен съм , взеха отпечатъци да имитират дейност и до там , скапана държава !
Та сериозни , с всеки изминал ден почвам все повече да го мисля и аз това с евакуацията , понеже това си е чиста евакуация , а не просто миграция!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Мар 2022, 7:19

Точно Тайланд съм си го мислел като нещо за някой ден. Я разкажи малко повече за там. А и не само ти, който има впечатления, ама не само откъм природа и плажове, че то това се вижда донякъде и от снимки. Имам един приятел ходи на почивка там, ама нали знаем вица за онзи, който Господ пратил в ада и после не щял да се връща в рая. :mhihi:
Как примерно стои въпроса да си отвориш един бар на някой плаж тип Том Круз и Елизабет Шу в Коктейл? :mhihi:
Тука имал един клиент от Кувейт тука се ожени и живее, с много добър Английски(задължителен бил там)и ми разправя как лятото максимум стигат 55-57 градуса и нормално можеш да готвиш яйце на таблото на колата за 5 мин. като беше много сериозен. :mhihi: Нощем 40-45 можело. :mhihi: Тука му се виждало сега много студено. Между другото интересен факт, той е Йорданец, но много малък още преди училище отиват да живеят в Кувейт. Паспорт до ден днешен на 41 години не може да вземе. Трябвало е да се ожени за някоя от Кувейт, ама на, хванал от тука една туркиня ли е, помакиня ли е и никой не му дава. :mhihi: Иначе имали привилегии кувейтците, а тези в Саудитска Арабия още повече от всеки продаден барел петрол, ама пак само ако си саудитец и не давали паспорт както в Европа след като поживееш някоя годинка.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 22 Мар 2022, 8:12

Природата е ясна , иначе си е цигания и мизерия , бар според мен няма да е трудно да отвориш , като гледам кви са условията извън хотелите , в баровете си продават и трева , има си меню хаха. Иначе от към изисквания не вярвам да има много , но не знам техния крал как ще гледа на това някой друг да отвори бар там, ако не си китаец де. В училище ги карат да учат китайски защото техния крал им казал че скоро ще има много инвеститори от Китай и това е бъдещето.
Също тук от към сигурността не е много ок , опитаха да ни отвлекат (таксиджията ) с жената миналия ден , но удариха на камък , въоръжен съм, 5 години муай тай и кафяш колан по киокошин , + че съм на 25 и съм доста енергичен , та тук не е за хора с малки деца според мен.

Съветвам който има възможност да дойде , природата им е красива , приятно е , плажа е супер , а ще опознае и циганската им кулутира хаха , продават и ядат от големи мръсни и стари тенджери край пътя , сядат и просто почват да се хранят в/у килимчета.

Ето клипче тука за тревата хаха и изобщо не му дреме че си снимам.

https://www.facebook.com/1729844621/pos ... 69695/?d=n

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата