Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
Модератор: Общи модератори
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
Неправилното прилагателно се използва, аз съм гледал пак по сканди телевизия изследване, говори се за удовлетворение като цяло от качеството на живот, което е основателно да е най-високо..
Щастието като чисто субективно усещане си е предимно биохимия, зависима от доста фактори, климатът е с много силна тежест..
Една от най-щастливите бедни нации са кубинците, донякъде разбирам, прекрасна природа и климат, красиви жени
, ретро коли 
Щастието като чисто субективно усещане си е предимно биохимия, зависима от доста фактори, климатът е с много силна тежест..
Една от най-щастливите бедни нации са кубинците, донякъде разбирам, прекрасна природа и климат, красиви жени

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
бяха щастливи кубинците преди години, сега не са изобщо..
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
alekangg написа:И със самоубийствата класацията я поизкривиха вече, точно както и с най-щастливите нации.
На първите места са северни страни, включително Исландия!
Били много щастливи, явно обичат откъснат остров в студ и мрак 8 месеца в годината! През зимата имат 4-5 часа светлина, не слънце, ама били много щастливи.
Според мен може да са щастливи, когато не са по родните си места и хваната самолета за някъде-а това става често, ама това са подробности и не се отчитат от системата

Джордане, мъжете се самоубиват по-често, понеже носят или се нагърбват с много повече отговорности и съответно усещат по-голяма вина в много от случаите.
Относно кубинците да ся щастливи и заради ретро колите не ги вярвам, понеже ретрото е ретро когато е такова и по смисъла си изцяло. Все едно тука да бяхме щастливи ако сега имаше само стари Лади и Москвичи. Ретро ще са ако са по две във всеки град, а не 2000.
- Bogat-Beden
-
-
TNT написа:И пури
и ром
Ии деспасито

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Bogat-Beden написа:Една от най-щастливите бедни нации са кубинците, донякъде разбирам, прекрасна природа и климат, красиви жени, ретро коли
ако си ходил в куба и си ги гледал- не от климата, жените и пурите- а е от генералната неебавщина която цари на карибите... това куба, вирджинските острови, пурерто рико- времето там е спряло... и хората си го харесват така. нищета и мизерия но целия им поглед върху живота е такъв, че го смятат за ок и много малко от тях искат нещата наистина да се подобрят. дребната престъпност е на всякъде, но да те убият на улицата (еле пък ако си турист) е много малко вероятно...
а 99% от кубинците може само да си мечтаят за кубински пури... пуши се там, но се пушат боклуци събирани от пода на фабриките за пури и най- лошия внос от латинска америка... истински кубински пури може само да си купиш от оторизираните магазини и в големите хотели... и цените са една идея по- ниски от колкото по света, но кубинеца на практика няма доход и дори изобщо не влиза в тези магазини- дори местните като се завъртят наоколо ги гони охраната...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Bogat-Beden
-
-
Не съм си подавал носа от Европа натам, разказвали са ми само за Куба 
Сигурно имам идеалистична представа, то трябва да се поживее малко там, дори сигурно само на екскурзия не се усеща как е в действителност. Идеята ми беше, че живеят в бедна и доста неуредена държава, но се "барат" за щастливци, пък не знам

Сигурно имам идеалистична представа, то трябва да се поживее малко там, дори сигурно само на екскурзия не се усеща как е в действителност. Идеята ми беше, че живеят в бедна и доста неуредена държава, но се "барат" за щастливци, пък не знам

Bogat-Beden написа:че живеят в бедна и доста неуредена държава, но се "барат" за щастливци, пък не знам![]()
Присмяла се хърба на щърба.

- Bogat-Beden
-
-
По принцип сравнявахме със Скандинавия, ама ако си имал нуждата да се изходиш просто ей-така по темата, уотевър флоутс йор боут 

Последна промяна Bogat-Beden на 21 Мар 2022, 18:53, променена общо 1 път
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
През пролетта на 2003г работех на пасажерски кораб и всяка седмица бяхме в Куба и нито веднъж не стъпих на брега
Винаги, в този ден, имахме учения по безопасност... само гледах от кораба.
ПС: лирично отклонение

Винаги, в този ден, имахме учения по безопасност... само гледах от кораба.
ПС: лирично отклонение

Моите стотинки за стандартно щастливите нации и в частност кариби вс скандинаивието. Общото е намалените нива на меркантилност в обществата и равенството между жителите. Друго общо е доброто здравословно състояние и добра диета.
В частност, в карибите живеят ден за ден и не са смазани от постоянна тревожност и сравение с други хора, градове, държави... В скандинавието, всички базови нужди са им покрити, от което пък имат и си набиват една вина и са благодарни за това, което имат/са си направили. Отделно са най-напред от към следване на екзистенциалната философия и минимално влияние на религията.
Щастието ти е в главата и като станеш мастер на твоето тяло и си наредиш приоритетите, щастието е ежедневно. Повечето хора цял живот са в преследване на щастието и чакат тоя хубав ден, най-накрая да им се получат нещата или някой да ти го направи това щастие и го чакаш и искаш, а то не идва и ти се дразниш и почваш да си плетеш някакви схеми и да слагаш виновници и намираш причини. Имам добра новина, всичко ни е в главите и понеже нямаме пряк контрол върху гласовете, учиш трикове, как да измамиш тялото и мозъка, да сте партия и да си живеете живота
В частност, в карибите живеят ден за ден и не са смазани от постоянна тревожност и сравение с други хора, градове, държави... В скандинавието, всички базови нужди са им покрити, от което пък имат и си набиват една вина и са благодарни за това, което имат/са си направили. Отделно са най-напред от към следване на екзистенциалната философия и минимално влияние на религията.
Щастието ти е в главата и като станеш мастер на твоето тяло и си наредиш приоритетите, щастието е ежедневно. Повечето хора цял живот са в преследване на щастието и чакат тоя хубав ден, най-накрая да им се получат нещата или някой да ти го направи това щастие и го чакаш и искаш, а то не идва и ти се дразниш и почваш да си плетеш някакви схеми и да слагаш виновници и намираш причини. Имам добра новина, всичко ни е в главите и понеже нямаме пряк контрол върху гласовете, учиш трикове, как да измамиш тялото и мозъка, да сте партия и да си живеете живота

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Зак, ако намериш къде да се евакуираш пиши , ще дойда с теб тук става по-зле с всеки изминал ден
В Тайланд съм , комшията снощи ми звънна че са ми разбили колата - волан , фарове 2 прозореца , навигация , огледалата , модули, скоростен лост …. полицията си пасува и нямали предположения кои са , а ги знаят по именно сигурен съм , взеха отпечатъци да имитират дейност и до там , скапана държава !
Та сериозни , с всеки изминал ден почвам все повече да го мисля и аз това с евакуацията , понеже това си е чиста евакуация , а не просто миграция!
Sent from my iPhone using Tapatalk
В Тайланд съм , комшията снощи ми звънна че са ми разбили колата - волан , фарове 2 прозореца , навигация , огледалата , модули, скоростен лост …. полицията си пасува и нямали предположения кои са , а ги знаят по именно сигурен съм , взеха отпечатъци да имитират дейност и до там , скапана държава !
Та сериозни , с всеки изминал ден почвам все повече да го мисля и аз това с евакуацията , понеже това си е чиста евакуация , а не просто миграция!
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Точно Тайланд съм си го мислел като нещо за някой ден. Я разкажи малко повече за там. А и не само ти, който има впечатления, ама не само откъм природа и плажове, че то това се вижда донякъде и от снимки. Имам един приятел ходи на почивка там, ама нали знаем вица за онзи, който Господ пратил в ада и после не щял да се връща в рая.
Как примерно стои въпроса да си отвориш един бар на някой плаж тип Том Круз и Елизабет Шу в Коктейл?
Тука имал един клиент от Кувейт тука се ожени и живее, с много добър Английски(задължителен бил там)и ми разправя как лятото максимум стигат 55-57 градуса и нормално можеш да готвиш яйце на таблото на колата за 5 мин. като беше много сериозен.
Нощем 40-45 можело.
Тука му се виждало сега много студено. Между другото интересен факт, той е Йорданец, но много малък още преди училище отиват да живеят в Кувейт. Паспорт до ден днешен на 41 години не може да вземе. Трябвало е да се ожени за някоя от Кувейт, ама на, хванал от тука една туркиня ли е, помакиня ли е и никой не му дава.
Иначе имали привилегии кувейтците, а тези в Саудитска Арабия още повече от всеки продаден барел петрол, ама пак само ако си саудитец и не давали паспорт както в Европа след като поживееш някоя годинка.

Как примерно стои въпроса да си отвориш един бар на някой плаж тип Том Круз и Елизабет Шу в Коктейл?

Тука имал един клиент от Кувейт тука се ожени и живее, с много добър Английски(задължителен бил там)и ми разправя как лятото максимум стигат 55-57 градуса и нормално можеш да готвиш яйце на таблото на колата за 5 мин. като беше много сериозен.

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Природата е ясна , иначе си е цигания и мизерия , бар според мен няма да е трудно да отвориш , като гледам кви са условията извън хотелите , в баровете си продават и трева , има си меню хаха. Иначе от към изисквания не вярвам да има много , но не знам техния крал как ще гледа на това някой друг да отвори бар там, ако не си китаец де. В училище ги карат да учат китайски защото техния крал им казал че скоро ще има много инвеститори от Китай и това е бъдещето.
Също тук от към сигурността не е много ок , опитаха да ни отвлекат (таксиджията ) с жената миналия ден , но удариха на камък , въоръжен съм, 5 години муай тай и кафяш колан по киокошин , + че съм на 25 и съм доста енергичен , та тук не е за хора с малки деца според мен.
Съветвам който има възможност да дойде , природата им е красива , приятно е , плажа е супер , а ще опознае и циганската им кулутира хаха , продават и ядат от големи мръсни и стари тенджери край пътя , сядат и просто почват да се хранят в/у килимчета.
Ето клипче тука за тревата хаха и изобщо не му дреме че си снимам.
https://www.facebook.com/1729844621/pos ... 69695/?d=n
Също тук от към сигурността не е много ок , опитаха да ни отвлекат (таксиджията ) с жената миналия ден , но удариха на камък , въоръжен съм, 5 години муай тай и кафяш колан по киокошин , + че съм на 25 и съм доста енергичен , та тук не е за хора с малки деца според мен.
Съветвам който има възможност да дойде , природата им е красива , приятно е , плажа е супер , а ще опознае и циганската им кулутира хаха , продават и ядат от големи мръсни и стари тенджери край пътя , сядат и просто почват да се хранят в/у килимчета.
Ето клипче тука за тревата хаха и изобщо не му дреме че си снимам.
https://www.facebook.com/1729844621/pos ... 69695/?d=n
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours...