Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от Don_Diego » 16 Фев 2017, 1:26

JOGI написа:а тези които се хвалят, че постоянно карат с 200-250, по-скоро показват колко много не могат да карат. на борисовските 'магистрали' и нашия трафик и 140 са много

Би ли споделил алгоритъма, по който определяш кой колко може да кара? :dunno:

Нямам за цел да защитавам ниско прелитащите (дори аз самия на магистрала карам 130-140, ако не се налага да бързам, извън магистралите обаче винаги бързам :mhihi: ), просто ми е интересно как се определя кой колко може да кара.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 16 Фев 2017, 2:22

сигурно си чувал приказката, че кола преди всичко се кара не с крака и ръце, ами с глава. ситуалцията при нас /а и не само/ е такава, че с едни 200-250 си потенциален убиец и щом не можеш да го прецениш това, значи не би следвало да си на пътя с другите. тея пътища не са направени само от твоите данъци и не караш само ти по тях. просто е

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 16 Фев 2017, 6:32

randity написа:Декстър, да не те излупаха теб преди няколко дни на Сливница?
Не, другаде беше, но в този район кръсхосахме брони с едно мондео :mhihi:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 16 Фев 2017, 11:44

dextuar написа:П.С: След като за 5 път ще боядисвам задна броня...

или си най-големия куцузлия в града или трябва да промениш нещо в стила си... :dunno:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 16 Фев 2017, 12:08

vicho написа:

или си най-големия куцузлия в града или трябва да промениш нещо в стила си... :dunno:

Нито едно от двете според мен. Аз също за 8 години в София имам 3 ПТП-та, като и трите са ми удари отзад. Карам юнашката често, но се старая да се съобразявам. Държа да отблележа, че и трите удара са ми на кръговото на 4ти километър, тоест, не е да съм спрял от 200 до 0, за да не разбере тоя отзад.

Както по-рано някой беше писал, нещата не опират само до изкарването на курса и взимането на книжка. Зависи предимно от човека, и то не за друго, а защото да караш кола не е само да въртиш волана и да натискаш педалите. Дребните душици, които си ги имаме в държавата съответно са и на пътищата, а те не стават за много неща, не само за шофьори.

Манталитетът е проблема според мен. Всеки си мисли, че е хванал Господ за ватените гащи и е безсмъртен. Няма значение кола, година марка (е, вярно някой са по-различни). Давам конкретен пример - некъв миндил ми отнема предимство на кръстовище. Мина пред мене и спря, щото така или иначе имаше други коли. Свалих джама и го попитах съсвем културно - Извинете, защо ми отнемате предимството? Оня гледа, гледа и отговора му беше - Кво като караш БМВ бе? Какво повече да кажа? Тоя и с бой няма да се оправи, просто си е съсел и не мисли :)

Спомням си и друго, карам Голф 5 комби, малък дизел, мисля 1.6 беше на аутобана в Германия. 12 и нещо през ноща. Първо - маркировката като маркировка - виждат все всички осеви и тем подобни километри напред. Фъркам си аз със 220 (е толко си можеше Гоуфо) и настигам камион а зад него некви фънки стопове. Оказа се Ламбо. Цъкнах мигач, като подсъзнателно, очаквах тоя с Ламбото да не ме изчака да го мина, преди да изпревари камиона, ми да се изстреля пред мен. В крайна сметка, човека явно видя мигача, видимо намали и в момента в който го бях подминал, чух как свали 1-2 предавки и се изнесе зад мене, ама не на метър, a на абсолютно адекватна дистанция, изчака ме да си се прибера и се изстреля. Що? Щото знае, че тая кола ше пореже Голфа винаги и защото има уважение към другите водачи. Тука идеята е друга - имам Ламбо, треа да видят кво може. Просто си избиваме комплексите а в следствие на това избиваме и нас самите.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 16 Фев 2017, 12:17

vicho написа:

2 пъти пред Кауфланд и то при културно спазване на очертания, просто някои толкова си могат :dunno: , веднъж като се опитваха да ми я крадат и я бутаха броня в броня и при 2 ПТП-та - светна червено, аз спрях малко по-рязко, но дядото на 83г не можа. Онзи ден пък беше младеж на моята възраст, да се мушне и се мушна в мен. Не знам к'во мога да променя.

П.С: Промених кауфланд-а, вече ходя в друг :mhihi:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 16 Фев 2017, 12:34

dextuar написа:

На паркинга на К трябва да имаш заучена схема при паркирането, че да нямаш проблем с тъпанарите...

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 3.2i CSL '03

Мнение от Дидо85 » 16 Фев 2017, 12:43

На този магазин и аз на 2 пъти да направя ПТП за един ден(размина се за радост, но единия път беше за съвсем калко) в голямата навалица на 24 Декември, тогава такова количевство народ се беше изсипало да пазарува, а на паркинга имаше всевъзможни паркирания извън парко местата, по няколко реда, абе въобще всеки си беше паркирал където и като може. Първия път на влизане този пред мен намали, аз също, но човека зад мен спря буквално в последния момент. Втория беше на излизане от магазина, вече напазарувал тругвам да излизам, зад мен кола ме чака да заеме мястото, излизам назад и тръвам да потеглям и 3-та кола, явно нещо беше изнервен човека със скорост мина между наредените колички навлизащи на платното и мен. Знам си аз, че по такива празници става страшна навалица в магазините и човек трябва да избягва винаги, ако има възможност подобни дни за пазаруване.

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 16 Фев 2017, 13:41

Mollov написа:
dextuar написа:

На паркинга на К трябва да имаш заучена схема при паркирането, че да нямаш проблем с тъпанарите...

Всичките ми паркинг щети са били на паркинга на кауфланд, 3 от 4 врати. Не знам имам чувстовто, че в този магазин ходи само "отбрано общество".

ПП: Вече не пазаря от кауфланд..

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 16 Фев 2017, 13:42

Мен няколко пъти ми се е налагало да пазарувам в кауфланд, спира се най далече от входа дето никой не спира, иначе мъка.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 3.2i CSL '03

Мнение от Дидо85 » 16 Фев 2017, 13:46

Във всички големи магазини преди и по време на празници като се изсипе сумати народ става мазало, за това и както съм писал цаката е не да избягваш магазина, а да прецениш правилното време за пазар - делнични дни, през работно време или късно вечер(ако е възможно де), това си е единствено решение според мен.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 16 Фев 2017, 18:07

По темата с присветкането - нагледен пример от преди броени минути. Държа да отбележа, че не съм светкал, свиркал или тем подобни. Ама дали и неговото беше коректно?
П.с: Тези ван-чета много добре вървят до 200, ама дали беше нужно да тестваме колите :dunno:
П.с2: Знам, че съм келеш, джигит и т.н, спестете си го...

Последна промяна Dextuar на 16 Фев 2017, 19:59, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 16 Фев 2017, 19:05

Тъкмо ми стана интересно, пък то т'ва клипче от 1 час не може да се качи баси :lol: :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 16 Фев 2017, 19:41

Е тоя е малко дебил :D
Аз ги изпреварвам от дясно тия ако мога, само гледам да ми е свободна и бус лентата за всеки случай,
ама щом сте карали толкова бързо не е имало смисъл.

старши ентусиаст
Аватар

Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от Dextuar » 16 Фев 2017, 19:48

Мен ме издразни на 17:36:00 как уж ме пуска, добре, че видях, че в средната лента наближава кола и ми светна, че едва ли ще намали, а нямаше да е оферта да ме избута от пътя, затова превантивно намалих аз. Ама при втория опит вече нямаше прошка :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата