За или против приемане на еврото ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

За
81
46%
Против
89
50%
Нямам мнение
7
4%

Общо гласове : 177
старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: За или против приемане на еврото ?

Мнение от Jordana » 06 Юни 2025, 6:32

enigma написа:Е на монети ли ще му ги сипва тия 5-6 евра. Направо 10е да не си играем :ok:

Не може :nono: Казаха по телевизора че прехода ще е плавен ... :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 06 Юни 2025, 6:39

Ами няма да вдига цената изведнъж... Ще го разтегли в период от една седмица, примерно...

Това, за БНБ, го повтарят постоянно по рекламите... Едва ли лъжат?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 06 Юни 2025, 7:44

Всеки говори как всичко ще скочи.
Аз ако съм търговец ще вдигна яко за начало 30-40%, ако върви ще оставя така.
Ама след като всички само за това говорят, как да не вдигнат търговците
Трябва да са луди, ако не пробват.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 06 Юни 2025, 8:00

alekangg написа:Всеки говори как всичко ще скочи.

Именно. Каквото мине / мине, останалото ще се саморегулира. :D
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Юни 2025, 8:12

Нали това писах и аз преди няколко дена, ние сами ще си направим част от нещата, останалото ще го свърши човешката алчност. Вместо да казваме как АКО вдигнат много всичко, а заплатите стоят, то ще бойкотираме всичко различно от нужните за оцеляване неща и ще фалираме всякакви кръчмарски и подобни бизнеси, ние се държим като агнета на заколение. :banghead: И онези копейките в парламента го подклаждат това като им е идея фикс САМО за да извлекат политически дивиденти защото може да има избори скоро. :ranting:
Предлагам всеки да се вземе в ръце и да си начертае личния план с какво ще допринесе за ограничаване на спекулата. Еврото идва така или иначе, мислим напред, не назад.

peshehodetz написа:
Top Gun Maverick написа:Да ви препоръчам чейнч без лична карта в София където да си обмените куфарчетата на нормален курс ако имате проблем с големи суми? Че голяма мъка ще е как ще сменяме милионите от бурканите, тц-тц-тц...
Маверик, ти не си ли на 100% в биткоин ?

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Има чейнчове за злата, диаманти, койни, мойни, каквото искаш. :ok:
STEVAL написа:
Top Gun Maverick написа:Одеве един ром това ми вика, сега ще ни разкатаят майката с това евро. Викам спокойно бе, няма, ще мине всичко след време. Как няма бе отговаряй ток, като вземам 1000 лева да речем, сега ще ми дават 500 евро, пък цените всичките нагоре, а заплатата така ще стои.

Кое не е вярно :mhihi:

Я кажи ти - ако сега на рома му взимаш 10 лв от селото до града - догодина 5 или 6 евро ще му взимаш

Ами зависи, както ми дойде според клиента и ситуацията, ТОЧНО както си е и сега. Ако реша да пускам апарат, там сумата ще е написана с точност до последния евро цент, понякога закръгляш отдолу, понякога отгоре, пак казвам, както е и сега.
Интересен факт, но само ние ще сме изключение и на апарата няма да виждаш цена в евро и лева, а само в лева. От 1-ви януари само в евро директно. Нашите апарати по-сложни. :ok:
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 06 Юни 2025, 8:27

Ще поръчваме по често от амазон.де значи :mhihi:
Напоследък за 3 дни идват нещата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Юни 2025, 9:03

STEVAL написа:
steeN написа:Нали знаеш, че по-високите лихви ще окажат дефлационен натиск?

Теоретично. Но погледни ползвателите на потребителски кредити. По принцип са хора с по-ниски финансови възможности. От къде ще компенсират по-високия разход за лихви - най-вероятно от отопление. Едвали това ще окаже дефлационен натиск на цените на отоплението и от там като цяло.
Друг пример - ипотечен кредит на ИТ в комбинация в драстично вдигане на максималния осигурителен доход и почивката по гръцко артисала :lol: - какъв дефлационен натиск.
Имаш грешна представа за инфлацията. Напомня ми на заблудата, която се поватряше преди, как хората трябва да си извадят парите от банките за тръгне икономиката... е тръгна ама депозитите чупят рекорд след рекорд :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 06 Юни 2025, 10:14

enigma написа:
alekangg написа:Всеки говори как всичко ще скочи.

Именно. Каквото мине / мине, останалото ще се саморегулира. :D

Тая саморегулация е ясна . За бога братя не купувайте ...Мотото на прошляците .:ok:
Нали ще влизаме в клуба на богатите , богатството се мери по потреблението на стоки и услуги . България е на последно място по този показател в Европа , напълно естествено за най бедната държава . Как ще станем богати без да увеличим потреблението ? :roll:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 06 Юни 2025, 11:56

И аз това се чудя..
Гледа във фантастико овче и козе родни меки, незрели кашкавали гонят 50-така за кило. Че то в цяла Европа са по-евтини и са зрели..

Разни смрадливи луканки отдавана са по 70-80лв и отгоре

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 06 Юни 2025, 12:04

Колкото по-малко потребяваме, толкова повече спестяваме и съответно забогатяваме :ok: !
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 06 Юни 2025, 12:47

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Юни 2025, 12:47

Един приятел ми обърна внимание на това:

Код: Избери целия код
 Ако някой започне да вдига цените, защото "загрява за еврото", а не по някакви обективни причини, ще бъде хванат натясно чрез ДДС. Това стана ясно от изказване на директора на НАП Румен Спецов. Приходната агенция и двете особено важни за контрола на пазара комисии - за защита на потребителите (КЗП) и за защита на конкуренцията (КЗК) подписаха пакт за общи действия и обясниха как ще бранят българите от нелоялни търговци в прехода към еврото.

Конституция на Р.България, Чл. 19. (1) Икономиката на Република България се основава на свободната стопанска инициатива.

И аз пак се питам - защо в цялата преса се говорят само някакви алабализми след като и на децата е ясно, че няма как да се случат.

Утре някой вдигнал цената от 5 на 50лв и НАП идва да му иска обяснение защо. На какво основание? Поникнал ми е бял косъм на мъдото и генната терапия за да почернее пак струва 20к. Решил съм да събирам пари. Колко ми е себестойността, колко ми е печалбата, какво ми е ценообразуването си е моя работа и както се вижда по-нагоре конституционно право.

НАП и другите институции мигат да влязат в роля, ако има подозрения за картел. Аз съм някакъв въшкар с квартален или онлайн магазин, за какъв картел говорим?

И още - защо никой не вземе да разследва маслото Президент, за което стана въпрос по-рано че струва Х пари в Румъния и Х по 2 в България? Не може, нали. Нямат право. А с какво право ще ме питат защо съм увеличил цената на коя да е друга стока?

От една страна съм твърде тъп за да имам правото на референдум, че да дам глас дали да приемем еврото или не.
От друга страна целия и интелектуален потенциал на държавата може единствено да измисли лозунги от тоя тип и това, че с приема на еврото влизаме в клуба на богатите, развитите и тия, които взимат решения.

Аз ли нещо съм луд или?

А, и от кога държавата има нещо против да събира повече ДДС? Това е нещо ново за мен.

И друго нещо се сетих - с приема на еврото няма да има вече второ КТБ. Кипърците дали са на същото мнение?
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 06 Юни 2025, 13:31

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 06 Юни 2025, 13:42

Изображение

Горе-долу така се получава.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 06 Юни 2025, 14:16

bum_bum написа:...
Утре някой вдигнал цената от 5 на 50лв и НАП идва да му иска обяснение защо. На какво основание? Поникнал ми е бял косъм на мъдото и генната терапия за да почернее пак струва 20к. Решил съм да събирам пари. Колко ми е себестойността, колко ми е печалбата, какво ми е ценообразуването си е моя работа и както се вижда по-нагоре конституционно право...

Принципно е точно така, да. То най-смешното е как по новините 100 пъти показват като за малоумници как видиш ли ако е х лева, ще е x / 1,95583 евро. Това е ясно, че е много мишкарска схема и малко ще лъжат в курса, но как точно ще променят/спрат ако нещо е 8,50 лева и стане 5 евро (и по "стар стил" 5 * 1.95883 или 9.79 лева)? Никак, а аз гледам как от сега тръгва всичко нагоре.

Не съм против еврото, даже в дългосрочен план според мен ще има плюсове, но в краткосрочен със сигурност ще доведе до още 10-15% инфлация поне.

Банките от сега наглеят, да са сигурни, че няма да ги обвинят и тях, че е от еврото. Пощенска хем си дигна таксите, хем дигнаха %-та при ипотеките :mhihi:
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата