Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
Тази класация за щастието определено хип не е поръчкова.
Да се чудиш как преди няколко години се обясняваше колко са щастливи латино нациите(щото не им пука и има слънце)и колко са нещастни Скандинавците, а сега изведнъж станало обратното. 
Шведите се чудех се какво се самоубиват, то било от прекалено щастие.
Гейропа в действие, пропаганда навсякъде. Както ти казва Стийна, иди поживей, тогава ще може да ти обясни по-лесно някои негови възгледи.
П.п: Между другото като се намират в носа подобни класации, трябва да се взема предвид, че охолство, материална задоволеност и образование, не значат автоматично щастие. Тези с най-добър град за живеене и държава също са супер смешни. В Америка се бутат да ходят сума и паплач от цял свят, но никога не са в челото на никакви класации. А и за щастие как да ги буташ след като има такива контрасти в държавата, но пак остават номер едно в общия смисъл откъм възможности. Обаче щастието е много субективно нещо и гейропейците няма как да проумеят с това си мислене. Затова Зак по мое мнение(казвал съм ти го и преди)ти си точно за САЩ. Не си разбърквай главата с разни Финландия, Дания и не знам си какво, само като идеш в Дания да те одерат жив с данъци и те виждам литнал с 200 от държавата в Европа където плашат най-много на час за обикновен труд. Имам двама познати там, иди, виж и пак ще си говорим колко ще си щастлив там. Но както казах, щастието е много субективно и може да се окаже точно твоето място, за много други там ще е щастието.
Стига писа, ами хващай за Тексас, каза че имал познати в Далас ли беше, Хюстън ли и от там пиши вече какво е.

Шведите се чудех се какво се самоубиват, то било от прекалено щастие.

Гейропа в действие, пропаганда навсякъде. Както ти казва Стийна, иди поживей, тогава ще може да ти обясни по-лесно някои негови възгледи.
П.п: Между другото като се намират в носа подобни класации, трябва да се взема предвид, че охолство, материална задоволеност и образование, не значат автоматично щастие. Тези с най-добър град за живеене и държава също са супер смешни. В Америка се бутат да ходят сума и паплач от цял свят, но никога не са в челото на никакви класации. А и за щастие как да ги буташ след като има такива контрасти в държавата, но пак остават номер едно в общия смисъл откъм възможности. Обаче щастието е много субективно нещо и гейропейците няма как да проумеят с това си мислене. Затова Зак по мое мнение(казвал съм ти го и преди)ти си точно за САЩ. Не си разбърквай главата с разни Финландия, Дания и не знам си какво, само като идеш в Дания да те одерат жив с данъци и те виждам литнал с 200 от държавата в Европа където плашат най-много на час за обикновен труд. Имам двама познати там, иди, виж и пак ще си говорим колко ще си щастлив там. Но както казах, щастието е много субективно и може да се окаже точно твоето място, за много други там ще е щастието.

Стига писа, ами хващай за Тексас, каза че имал познати в Далас ли беше, Хюстън ли и от там пиши вече какво е.
Последна промяна Top Gun Maverick на 20 Мар 2022, 8:51, променена общо 1 път
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
Е не споделям това мнение за измами фалшификации. Една от разликите е, че различните култури имат различна гледна точка към живота. И като най-плоския пример ако вземеш един скандинавец и го сложиш да е на нивото на средностатистически българин в Бг ще е по-щастлив от средностатистически българин
и т.н. Т.е. Зак като се премести там и не вижда живота близко до начина, по който те го виждат... няма да е щастлив колкото тях. Най-много след 1 година да почне да им обяснява колко са прости 
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Точно. Аз от много Българи съм чувал колко са прости всякакви нации, но според мен те не могат да осъзнаят, че едно е да си роден там и расъл с начина им на живот и културата.
Между другото първия ми пост беше 2 реда, ама си писал докато всъщност го дописвах.
Между другото първия ми пост беше 2 реда, ама си писал докато всъщност го дописвах.
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
copy/paste
"Когато се почувстваш нещастен, иди в Русия. Всеки, който опознае тази страна, ще разбере, че е истинско щастие да живее в което и да е друго кътче на света." Казал го е маркиз Астолф дьо Кюстин, известен френски пътешественик, журналист и писател в книгата си "Русия през 1839". Поканен от руския император да посети Русия и я опише, за да излъска имиджа ѝ, значително пострадал в Европа след жестокото потушаване на полските бунтове от руските казаци. / позната и близка до сегашната ситуация/ Маркизът обаче не постъпил като Дидро, нает от Екатерина със същата задача и щедро заплащан пожизнено от нея, угоднически ласкаел императрицата и Русия като прекрасна, културна и просветена страна. Въпреки, че бил посрещнат като кралска особа , Кюстин само след две седмици се измъкнал от Петербург и тръгнал да пътува из руската необятност. А после я описал така , че книгата му станала бестселър, който се издава отново почти всяка година чак до наши дни. В предговора към изданието от 1951 година американският посланик в Москва Уолтър Смит пише:" Толкова драматично и точно описание на Русия и руснаците, сякаш пред нас е най-доброто съвременно произведение, писано някога за Съветския съюз". А Збигнев Бжежински в анотацията си за книгата признава: " Нито един съветолог не е успял още да добави нещо към прозренията на Кюстин за руския характер и византийската природа на съветската политическа система. За да се разберат американо- съветските отношения, трябва да се прочетат само две книги– " За демокрацията в Америка " на Токвил и " Ла Рюси" на Кюстин. И наистина това е най-негативното и унищожително описание, писано някога за Русия и нейните хора. Пътувайки из Русия, Кюстин е бил ужасен от татарското наследство във всички области на живота, но най-вече от сътрудничеството на руския народ за осъществяване на своето собствено подтисничество. "Там нищо не е ставало и не е плод на историческо развитие", пише той, "там всичко става по волята един самодържец. Лицемерие цари от низините, от последния мужик , до върха на управлението, имитация на европейска култура и ценности . По една единствена причина – честолюбие и ненавист към Европа. С една единствена цел– да станат могъща нация, да завладеят света. Тиранията и робския характер на руснаците водят до една всеобща жестокост - от царя над подчинените му, до мужика, до всеки един над друг в семейството. Това е нация жадуваща за господство над другите и което е тревожно – тя е способна да го направи. Ако мерим величието на целите с количеството на жертвите , готови да се дадат за постигането им, то тази нация е способна да завладее целия свят и да разруши цивилизацията му. Страна , чиито морета не са обхванати от лед само по няколко месеца в годината, а обитателите и – сковани в леда на душата целогодишно. Страна , обхваната от "небитност" не само по отношение на Европа, а изостанала даже и от Азия. Страна на безполезните формалности, където богатите не са съграждани на бедните, където няма правосъдие, а в армията цари страшно зверство, а полицията винаги е готова да измъчва, но никога да помогне. Страна на нищожно, излишно, безконечно множество чиновници."
Кюстин твърди, че буквално се е задушавал в Русия и чак когато пресякъл границата и влязъл в Източна Прусия усетил , че отново може да диша. Та така и до днес... С една дума – ако си нещастен, иди в Русия. И ще ти мине.
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Баси, това е просто по-хард вариант на България бре

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Поне знаят как да разпускат пълноценно, не като задръстените западняци
https://www.youtube.com/watch?v=v1rdrnFyH3I

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
enigma написа:Поне знаят как да разпускат пълноценно, не като задръстените западняци![]()
Умрях да се смея… класика в жанра….

Сега сериозно- аз съм го казвал и преди- ходил съм доста често в Русия и то са ми предлагали най- хубавото - 5 звездни хотели, ресторанти, банкети- гледали са ме като писано яйце… но съм твърдо на позицията, че трябва да си някакъв особен вид мазохист дори да ти мине през акъла да живееш и да се развиваш в тяхната държава…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Аз толкова години чакам някой от форума да замине за там и да дава свежо инфо, но няма да ми се отвори парашута.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Омръзна ми да чета и слушам тази партенка, дето в скандинавските държави имало много самоубийства. Всеки може да отвори и да види, кои държави са напред в тази неприятна класация. Хинт: Русия е в челото, а скандинавсите държави са доста по-назад.
I love the sound of V8 in the morning...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Те в Русия самоубийствата се дължат до голяма степен на онези, които само приличат на такива. 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Те тези са самоубити , само убити .. 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
msi200 написа:Омръзна ми да чета и слушам тази партенка, дето в скандинавските държави имало много самоубийства.
Колега, спокойно само, темата за войната не е тук, няма нужда от глупавии прибързани определения, казах си мнението.
Живял съм там 2007-2008ма и съответно са ми малко стари данните, оттогава (поне в Дания), имат спад с 50 процента.
Пак си поддържам тезата, че за този наистина уреден, спокоен и богат живот, който водят, самоубийствата им на глава от населението са безумно високи... Сега в момента сме "на кантар" с Дания по този показател, а по показателите за благоденствие сме в знаменател с 10+...
За да бъдем съвсем обективни, коефицентът на интелигентност им е поне с 10 единици нагоре средно, това най-вероятно рефлектира в двете посоки...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Bogat-Beden написа:msi200 написа:Омръзна ми да чета и слушам тази партенка, дето в скандинавските държави имало много самоубийства.
Колега, спокойно само, темата за войната не е тук, няма нужда от глупавии прибързани определения, казах си мнението.
Живял съм там 2007-2008ма и съответно са ми малко стари данните, оттогава (поне в Дания), имат спад с 50 процента.
Пак си поддържам тезата, че за този наистина уреден, спокоен и богат живот, който водят, самоубийствата им на глава от населението са безумно високи... Сега в момента сме "на кантар" с Дания по този показател, а по показателите за благоденствие сме в знаменател с 10+...
За да бъдем съвсем обективни, коефицентът на интелигентност им е поне с 10 единици нагоре средно, това най-вероятно рефлектира в двете посоки...
И на мен ми се струва, че при такъв стандарт на живот трябваше самоубийствата да са 0. Само че, разглеждайки тези 'класации' се оказва, че стандартът на живот не е определящ.
I love the sound of V8 in the morning...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Мъжете извършват самоубийство 6 пъти повече от жените по света .Тоест факторите които действат върху слагането край на живота са расови полови комбинирани с психоемоционалното състояние на индивида . Не виждам никаква връзка със качеството на живота по скоро има връзка със отношението към смърта в разилчните общества . Ритуалните самоубйства например в Япония .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
И със самоубийствата класацията я поизкривиха вече, точно както и с най-щастливите нации.
На първите места са северни страни, включително Исландия!
Били много щастливи, явно обичат откъснат остров в студ и мрак 8 месеца в годината! През зимата имат 4-5 часа светлина, не слънце, ама били много щастливи.
Според мен може да са щастливи, когато не са по родните си места и хваната самолета за някъде-а това става често, ама това са подробности и не се отчитат от системата
На първите места са северни страни, включително Исландия!
Били много щастливи, явно обичат откъснат остров в студ и мрак 8 месеца в годината! През зимата имат 4-5 часа светлина, не слънце, ама били много щастливи.
Според мен може да са щастливи, когато не са по родните си места и хваната самолета за някъде-а това става често, ама това са подробности и не се отчитат от системата