Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
И аз искам хората да си гледат огледалата, като карат в лява лента на магистралата и околовръстното, ама не го правят. И затова лостчето играе понякога. В БГ масово са с купени книжки и няма култура на каране.
Един хубав клип по въпроса как е по белите държави закона:
Един хубав клип по въпроса как е по белите държави закона:
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
KPETEH написа:Баси тематаОнзи светкал само когато.... Аве вкопчил си се във волана и переш с 200, кога виждаш ти, колко коли има в другите ленти с колко карат, кво си мисли тоя отпред и още незнам си кво. Светкате си щот сте прости
+1

Обикновено карам със 16-17 в делничните дни по магистралата и нямам проблем с трафика. Естествено че ТИР-а ще изпреварва с 5км/ч разлика, с колко да изпреварва - с 200 ли? Много ясно че има хора които карат със 120, и те ще изпреварват - тука проблема на светкащите, свирещите, засичащите, и тн хора правещи пълни идиотии си е в тях. Ми като караш с 200 много ясно че ще има по-бавни постоянно, ти да не си линейка че да се отместват. Или пък си много специален суек че да ти направят път, чакай че дебелака бързал, да се метна в канафката

Особено си личи по празниците - тогава карам със 120-130, защото празнувам че почивам и не ми се налага да бързам

Като карате с 200 проблема е у вас, вие трябва (ние, щото и аз карам по-бързо) да се съобразяваме с другите

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
Boyadjiev написа:KPETEH написа:..
+1![]()
..
Много умен и интелигиентен ли е който тръгва като теле да изпреварва без да се огледа в огледалата. Опасен ли е такъв или интелигиентен и умен?
Двамата изгледахте ли клипчето по горе за да разберете как не трябва да карат интелигентните и умните?
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Бързащите- мислите ли колко "печелите" във време и колко рискувате,като теглите чертата дали си струва
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Никъде до колкото знам в правилника не пише, че при изпреварване трябва да се светка, свири и т.н. Най обичам някой такъв да ми се залепи от зад на бронята, обикновено в такива ситуации намалявам още повече и в краен случай му чуквам спирачка леко. Получава се доста задоволителен ефект като съответно този от зад започва да спазва прилична дистанция.
ПС: По принцип карам бързичко когато съм без жената и детето (200-250км/ч), но никога не светкам и не свиря като настигна някой. Ако има засилен трафик карам по кротичко. Това че съм настигнал някой с голяма скорост не означава че онзи пред мен е виновен, а че аз просто се движа по бързо и единствения виновен съм аз
ПС: По принцип карам бързичко когато съм без жената и детето (200-250км/ч), но никога не светкам и не свиря като настигна някой. Ако има засилен трафик карам по кротичко. Това че съм настигнал някой с голяма скорост не означава че онзи пред мен е виновен, а че аз просто се движа по бързо и единствения виновен съм аз
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
adovet написа:Никъде до колкото знам в правилника не пише, че при изпреварване трябва да се светка, свири и т.н. Най обичам някой такъв да ми се залепи от зад на бронята, обикновено в такива ситуации намалявам още повече и в краен случай му чуквам спирачка леко. Получава се доста задоволителен ефект като съответно този от зад започва да спазва прилична дистанция.
Абе да не кажа голяма дума, ама на пътя след Суходол посока Перник изкарвам колата от сервиза на Никола и правя кръгче да възпроизведа проблема. Те са едни завойчета и къси прави, по 1 лента в посока. По едно време ме настига една пернишка Е60-ка и почва да ми дава зор. А не е като да не карам бая над ограничението, че все пак тест драйв правя. Бия десен мигач да вляза в отклонение, което води към черен път, за да обърна движението и да се върна в сервиза, а 60-ката стои залепена на задната ми броня. Натискам и спирачка, щото няма как да вляза с 80 в банкета, а отзад се започва да се свири. Подминава ме и гледам колега от форума..
Та нали...
П.С: Колегата да не се обиди, ако не е бил той. Та форумния морал и той е едно странно животно...
Последна промяна Dextuar на 16 Фев 2017, 6:15, променена общо 1 път
dextuar написа:adovet написа:Никъде до колкото знам в правилника не пише, че при изпреварване трябва да се светка, свири и т.н. Най обичам някой такъв да ми се залепи от зад на бронята, обикновено в такива ситуации намалявам още повече и в краен случай му чуквам спирачка леко. Получава се доста задоволителен ефект като съответно този от зад започва да спазва прилична дистанция.
Абе да не кажа голяма дума, ама на пътя след Суходол посока Перник изкарвам колата от сервиза на Никола и правя кръгче да възпроизведа проблема. Те са едни завойчета и къси прави. По едно време ме настига една пернишка Е60-ка и почва да ми дава зор. А не е като да не карам бая над ограничението, че все пак тест драйв правя. Бия десен мигач да вляза в отклонение, което води към черен път, за да обърна движение, а 60-ката стои залепена за задната ми броня. Натискам и спирачка, а отзад се започва да се свири. Подминава ме и гледам колегата adovet.
Та нали...
П.С: Да не кажа пак голяма дума, ама съм сигурен на едни 80%, че беше той. Та форумния морал и той е едно странно животно
Май зад клавиатурите мнозина се правят на "девици" а в реалност не са.

Нищо лично към adovet, но повечето карат така и не си признават.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Аз също нямам нищо против adovet дори няма как да съм 100% сигурен, че е бил той 
А за себе си отдавна ми е станало ясно, че форумния драскач в действителност е коренно различен човек от виртуалния герой.

А за себе си отдавна ми е станало ясно, че форумния драскач в действителност е коренно различен човек от виртуалния герой.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Като излезеш от магистралата и не се чувстваш все едно си смръкнал една линия не си е работа .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
andy написа:Boyadjiev написа:KPETEH написа:....
+1![]()
...
...
Започвам отзад напред - изгледах клипчето и смятам че е логично и това е правилният начин за шофиране, ама тук законът не е такъв

Не знам с колко караш ти, но аз за 50 000км. миналата година с кола съм имал, както писах 4-5 ситуации за цяла година, като карам с около 160-170 на магистралата?! Не мисля че сиво Пежо много се откроява, та да ме виждат особено специално

Няма как да очаваш да те виждат хората и да са адекватни при скорости от 170+, защото не са свикнали да се движат другите с толкова и съответно не могат да преценят че си с 200 и като погледне и те види на 400-500м. си мисли че има 20 секунди докато дойдеш, ама ти идваш за 7. Е много ясно че те засича при това положение, ама си помисли дали той е виновен и неадекватен?

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Boyadjiev написа:andy написа:Boyadjiev написа:KPETEH написа:..
+1![]()
..
..
Чакай малко, това, че хората не могат да преценят си е техен проблем. По тая логика аз утре не мога да преценя как да изляза и ударя паркираните коли или не мога да преценя за колко време спирам и да те избухам отзад на светофара, какво и мен ли ще ме оправдаеш, че не мога да преценя? За какво са ти тия очи и огледала, да не може да прецениш? Шофирането само по себе си е само преценка - на скорост и ситуации на пътя. Ти като не може да преценяш, не може да караш. И веднага ти казвам, причината всъщност не е това - могат да преценят, просто или не им е зор, щото ги боли фара, че си се засилил или не гледат въобще.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Като караш с 200 никой не е длъжен да се съобразява с теб!
И ае научете се, като цитирате по 4-ма човека да триете текста, че стават едни дълги и широки и трябва да ги оправям всеки път.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Кое ми е киселко ве?! туй че си светкате насам натам и си мислите че стряскате другите по пътищата ли? Или че когато некой ви каже истина в очите, дори и у форума и почвате да псувате и да давате на заето. На никой не му пука дали бързаш или не. Кво да знам? Нали съм ти виждал колата как я паркираш из Софията. Леко си изпарадирал, ес евър 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
KPETEH написа:Кое ми е киселко ве?! туй че си светкате насам натам и си мислите че стряскате другите по пътищата ли? Или че когато некой ви каже истина в очите, дори и у форума и почвате да псувате и да давате на заето. На никой не му пука дали бързаш или не. Кво да знам? Нали съм ти виждал колата как я паркираш из Софията. Леко си изпарадирал, ес евър
е сори че паркинг уменията ми не съответстВУват на естета у теб
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
Карам си с 130 и изпреварвам тир , а отзад идва Халуди с над 160 и ми светна само веднъж , не ми се залепи много за бронята . Като изпреварих се прибрах и той си продължи по пътя , общо взето най-културния вариант на тази ситуация . Но да ми присветква 5-6 пъти къси дълги и да ми се залепи за бронята , това вече ..... ( в Германия за това ще ти напишат ticket и няма да те питат ) .А пък тези , които го правят тук и си мислят че са в правото си - ударете тоя "бавният'' пред вас и вижте после КАТ какво ще кажат по въпроса .