Политическа.
Модератор: Общи модератори
Re: Политическа.
acer написа:ето данните и по месеци външен дълг равен на % от БВП.. червеното - бсп/дпс, синьо-герб.. сиреч се вижда кристално ясно кой кво е правил.
Period ↓ value obs. status
2013-Q1 93.79 A
2012-Q4 94.88 A
2012-Q3 96.44 A
2012-Q2 96.47 A
2012-Q1 95.54 A
2011-Q4 94.26 A
2011-Q3 94.49 A
2011-Q2 96.23 A
2011-Q1 98.59 A
2010-Q4 102.70 A
2010-Q3 104.35 A
2010-Q2 108.26 A
2010-Q1 107.96 A
2009-Q4 108.26 A
2009-Q3 104.96 A
2009-Q2 103.55 A
2009-Q1 103.57 A
2008-Q4 105.13 A
2008-Q3 105.91 A
2008-Q2 101.82 A
2008-Q1 95.68 A
2007-Q4 94.30 A
2007-Q3 88.65 A
2007-Q2 80.61 A
2007-Q1 78.16 A
2006-Q4 78.15 A
2006-Q3 76.37 A
2006-Q2 73.08 A
2006-Q1 69.67 A
2005-Q4 66.68 A
2005-Q3 63.86 A
2005-Q2 64.20 A
2005-Q1 63.79 A
2004-Q4 61.69 A
2004-Q3 63.65 A
2004-Q2 63.84 A
2004-Q1 61.97 A
2003-Q4 58.07 A
Тея цифрички не знам от къде са, ама според википедия външния ни дълг е 17.9% спрямо БВП, който е втория най-нисък в Европа. То за какво е тая борба за кокала в момента - точно за да се взимат нови кредити - докато го натамънят от 18% до 140-150% са доста милиарди евро това

Не Мы такие, Жизнь такая
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
acer написа:не слагам на хората епитети, освен когато не се правят на такива, каквито не сав случая, ти се правиш на антикомунист, а не си такъв.
не моите данни, твоите са лъжливи и подвеждащи , ето снимка на която кристално ясно се вижда кой е увеличил дълга ни от 2002-2013 многократно.
дълга ни нараства от 58% от БВП 2003 до 103% през Q1 на 2009-та.. продължава да расте до 2010-та и постната пица на дянков го сваля до 93% началото на тази година.
сега с новите кредити пак започва дълга да расте, освен че ще плащат и децата ни тези милиарди, правят цялата обстановка нестабилна и гонят инвеститори, днеска се видя кой затвори. мен това освен специалност ми е и призвание, мога да ти извадя данните и кога за първи път търговското салдо ни е на +, мза пак през 2010-2012-та, ама това няма да има значение, щото казваш че магистралите били излишни ще ни слагат тол такси![]()
единствено себе си заблуждаваш и си губиш времето с опитите си за лъжи.
стабилността и ниските данъци през 2009-2012, доведоха до това че България днеска изнася коли произведени в България за европа.
Напротив,слагаш епитети на тези дето не мислят като теб,а аз нито съм комунист нито пък анти някакъв,това което пиша са факти взети от инвестор бг и от министерството на финансите,сега друг е въпроса ако ти се имаш за някакъв страхотен специалист които има създава таблици вечерно време и изготвя стратегически финансови модели,които свеждаш до нашето знание в автомобилен форум,както и се оказваш познавач на човешката природа и скритата принадлежност към някоя партия,като веднага разконспирираш.
Аз ако бях комунист или гербераст или атакис или какъвто ще да е,мислиш ли че нямаше да си го кажа,какво ми пука за нечие мнение и упреци,казвам си че съм такъв и това е,да не мислиш че съм някакъв палячо дето го е срам да си признае принадлежност?
Аз да ти кажа,но не вярвам да го разбереш поради факта че гледаш в една посока,такива елементи като теб дето хулят и разделят народа са най-вредни и няма полза от тях,никоя партия няма да спечели с агресивно налагане на мнение,народа има нужда да се обедини,не трябва да има елементи които да желаят разделение на политическа или верска основа,но пък българите имаме много позитивни и добри черти,за съжаление имаме една основна черта и тя е делението...
Както и да ,всеки има своя истина,но пък виж в Германия как стоят нещата
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
stefanoff написа:
Тея цифрички не знам от къде са, ама според википедия външния ни дълг е 17.9% спрямо БВП, който е втория най-нисък в Европа. То за какво е тая борба за кокала в момента - точно за да се взимат нови кредити - докато го натамънят от 18% до 140-150% са доста милиарди евро товаПък като спрат да дават нови кредити, никой нема да иска да управлява.
И аз попаднах на противоречиви данни...но като сравних данните от Световната банка се оказва, че към 2009 БВП е 48,568,714,012 а външният дълг към същата година 54,456,495,000, което са си над 100%, както и да го погледнеш. Та данните, които е сложил acer се припокриват!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Nasko_ написа:stefanoff написа:
Тея цифрички не знам от къде са, ама според википедия външния ни дълг е 17.9% спрямо БВП, който е втория най-нисък в Европа. То за какво е тая борба за кокала в момента - точно за да се взимат нови кредити - докато го натамънят от 18% до 140-150% са доста милиарди евро товаПък като спрат да дават нови кредити, никой нема да иска да управлява.
И аз попаднах на противоречиви данни...но като сравних данните от Световната банка се оказва, че към 2009 БВП е 48,568,714,012 а външният дълг към същата година 54,456,495,000, което са си над 100%, както и да го погледнеш. Та данните, които е сложил acer се припокриват!
Странно,защото министерството на финансите имат друга гледна точка
Nasko_ написа:stefanoff написа:
http://data.worldbank.org/indicator/GC.DOD.TOTL.GD.ZS
2009 2010 2011
Bulgaria 13.8 14.9 15.4
И според световната банка, пак е много далеч от 100%. БВПто е 48,5 млрд, 54,4 млрд може да е дълга на частни фирми към външни контрагенти , но в никой случай, това не е държавния дълг

Не Мы такие, Жизнь такая
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
stefanoff написа:Тея цифрички не знам от къде са, ама според википедия
Това е направо за бисерите

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Тия цифрички, дето Ейсърчето ги пробутва за нещо друго, се доближават до графиката на БВП -леко в страни от тезата за външния дълг ...

Тия, по-долу, са ня'кви, уж по-реални :
BULGARIA GOVERNMENT DEBT TO GDP
Bulgaria recorded a Government Debt to GDP of 18.50 percent of the country's Gross Domestic Product in 2012. Government Debt To GDP in Bulgaria is reported by the Eurostat. From 1999 until 2012, Bulgaria Government Debt To GDP averaged 35.4 Percent reaching an all time high of 77.6 Percent in December of 1999 and a record low of 13.7 Percent in December of 2008. Generally, Government debt as a percent of GDP is used by investors to measure a country ability to make future payments on its debt, thus affecting the country borrowing costs and government bond yields. This page contains - Bulgaria Government Debt To GDP - actual values, historical data, forecast, chart, statistics, economic calendar and news. 2013-12-18
ACTUAL PREVIOUS HIGHEST LOWEST FORECAST DATES UNIT FREQUENCY
18.50 16.30 77.60 13.70 19.60 | 2013/12 1999 - 2012 PERCENT YEARLY

Тия, по-долу, са ня'кви, уж по-реални :
BULGARIA GOVERNMENT DEBT TO GDP
Bulgaria recorded a Government Debt to GDP of 18.50 percent of the country's Gross Domestic Product in 2012. Government Debt To GDP in Bulgaria is reported by the Eurostat. From 1999 until 2012, Bulgaria Government Debt To GDP averaged 35.4 Percent reaching an all time high of 77.6 Percent in December of 1999 and a record low of 13.7 Percent in December of 2008. Generally, Government debt as a percent of GDP is used by investors to measure a country ability to make future payments on its debt, thus affecting the country borrowing costs and government bond yields. This page contains - Bulgaria Government Debt To GDP - actual values, historical data, forecast, chart, statistics, economic calendar and news. 2013-12-18
ACTUAL PREVIOUS HIGHEST LOWEST FORECAST DATES UNIT FREQUENCY
18.50 16.30 77.60 13.70 19.60 | 2013/12 1999 - 2012 PERCENT YEARLY

Ubi dubium, ibi libertas
не се правя на специалист, пък ако бях такъв щях да спекулирам на борсата и да бъда сорос 2 
но поне докато се чудите откъде да намерете информация за външният дълг, съм изнасял лекции за дълга, бордове и т.н
апропо, най-надеждните източници на икон.статистика са международният валутен фонд и световната банка.
http://databank.worldbank.org/data/View ... 44d4afa56d
от снимката се вижда 50 млрд дълг, колкото ни е БВП-то, сиреч дълга ни е равен на 100% от брутно вътрешният продукт. това е информация, която показва на инвеститорите, че правителството не може да си управлява парите и същите бягат. що като Стандарт и Пуърс вдигнаха рейтинга на надежден и дойдоха литекс-моторс, направиха промишлената зона в стряма, немските фирми в калековец, 1600 гръцки фирми, 800 румънски и други, и то по време на криза? свалиха рейтинга онзи ден и веднага 2 големи фирми тръгнаха да бягат, а стойнев им се накара на S&P
дреми ми на оная работа, че някой ми казал гербер, избирам политика на стабилност, искам държавата ми да се развива. БСП/ДПС като теглиха всичките тия млрд какво направиха? какво направиха, защо не се възползваха от най-големият пик на световната икономика, който у нас беше 2-3 пъти по-голям? едно голямо нищо, никой не знае дали откраднаха 50 млрд или 100 млрд, но знаем че ни спряха фондовете, отвличаха/убиваха се хора, стартираха големият шлеМ и си гласуваха нечувана никъде амнистия за политици.

но поне докато се чудите откъде да намерете информация за външният дълг, съм изнасял лекции за дълга, бордове и т.н
апропо, най-надеждните източници на икон.статистика са международният валутен фонд и световната банка.
от снимката се вижда 50 млрд дълг, колкото ни е БВП-то, сиреч дълга ни е равен на 100% от брутно вътрешният продукт. това е информация, която показва на инвеститорите, че правителството не може да си управлява парите и същите бягат. що като Стандарт и Пуърс вдигнаха рейтинга на надежден и дойдоха литекс-моторс, направиха промишлената зона в стряма, немските фирми в калековец, 1600 гръцки фирми, 800 румънски и други, и то по време на криза? свалиха рейтинга онзи ден и веднага 2 големи фирми тръгнаха да бягат, а стойнев им се накара на S&P

дреми ми на оная работа, че някой ми казал гербер, избирам политика на стабилност, искам държавата ми да се развива. БСП/ДПС като теглиха всичките тия млрд какво направиха? какво направиха, защо не се възползваха от най-големият пик на световната икономика, който у нас беше 2-3 пъти по-голям? едно голямо нищо, никой не знае дали откраднаха 50 млрд или 100 млрд, но знаем че ни спряха фондовете, отвличаха/убиваха се хора, стартираха големият шлеМ и си гласуваха нечувана никъде амнистия за политици.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
acer написа:не се правя на специалист, пък ако бях такъв щях да спекулирам на борсата и да бъда сорос 2
Колега, не знам какви лекции си изнасял, ама правиш ли разлика между gross и public debt ? Щото публик е държавния дълг, грос е държавния + частния /на частните фирми/

Не Мы такие, Жизнь такая
stefanoff написа:
аз от началото говоря за същият дълг

Димитров написа:
а думите на човек, който заплаша на лични, че щял да пребие някой не мисля да коментирам. само ще кажа, че ако Меркел се беше коалирала с наследници на Хитлер щяха да ги запалят на площада всичките

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
acer написа:stefanoff написа:
аз от началото говоря за същият дългче не трябва да харчим повече отколкото произвеждаме, а с политиките на бсп няма как да стане това.. и вече дълговете на държавата към фирмите пак растат, свалят ни рейтинга, бягат инвеститори, спират фондове, нищо ново.
Димитров написа:
а думите на човек, който заплаша на лични, че щял да пребие някой не мисля да коментирам. само ще кажа, че ако Меркел се беше коалирала с наследници на Хитлер щяха да ги запалят на площада всичкитекакво е БСП? нереформирана комунистическа партия, която 2 пъти фалира държавата и изгони 2 млн души. вчера слушах пешо сумиста го гласели за съветник на президента първанов.. делян пеевски в ДАНС, остава местан да го направят министър председател, а станишев президент и могат да затварят държавата.
Моля те,ако визираш мен в подобни заплахи,веднага да се публикува това(без да се манипулира),защото по-голяма лъжа аз не бях чел по мой адрес и не знам как не те е срам да пишеш подобни глупости.
Определено лъжеш и определено няма как да ти се има доверие в каквото и да е било.
Бих помолил модераторите и администраторите на форума да обърнат внимание на подобна лъжа!
Един единствен път си бях позволил да обидя някого че е представител на определена етническа група,с ясното съзнание че това не е така,но исках да покажа колко не хубаво е някой да те заклеймява като еди какъв си,с което аз лично не се чувствам горд и определено се изложих,но "колегата" Асер лъже безочливо,агресивен е и определено ми дължи извинение,най-малкото за това набеждаване!
acer написа:stefanoff написа:
аз от началото говоря за същият дългче не трябва да харчим повече отколкото произвеждаме, а с политиките на бсп няма как да стане това.. и вече дълговете на държавата към фирмите пак растат, свалят ни рейтинга, бягат инвеститори, спират фондове, нищо ново.
Че ние нищо не произвеждаме

Не Мы такие, Жизнь такая
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
Трима пияни войници в Карлово са уринирали върху паметника на братята Евлоги и Христо Георгиеви в центъра на града и са пребили местен младеж, охрана в намиращо се на близо заведение, защото им направил забележка, съобщи агенция "Фокус".
Двама от тримата военни, които са били цивилни, са български турци и са обиждали жертвата си на етническа принадлежност, уточнява агенцията.
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/12/19/2206890_piiani_voinici_prebiha_mladej_napravil_im_zabelejka/?ref=id#comment-28
Двама от тримата военни, които са били цивилни, са български турци и са обиждали жертвата си на етническа принадлежност, уточнява агенцията.
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/12/19/2206890_piiani_voinici_prebiha_mladej_napravil_im_zabelejka/?ref=id#comment-28
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
_galio_ написа:Трима пияни войници в Карлово са уринирали върху паметника на братята Евлоги и Христо Георгиеви в центъра на града и са пребили местен младеж, охрана в намиращо се на близо заведение, защото им направил забележка, съобщи агенция "Фокус".

Аз все още не мога да разбера ,как така Българи,пък турци,говорил съм с някой хора дето праскат на турски и им обърнах внимание че добре говорят турски (със скрит подтекст че аз се намирам в тяхно присъствие и е очевадно че не разбирам езика) а те ми обясняват че били...турци,ама се оказа че имали лични карти на които пише Българин...
Не мога да разбера тая работа,а тези от статията са за военен съд!
stefanoff
няма как да има производство, като корупцията е на всички нива и всички инвеститори предпочитат да платят повече данък, но да заложат където всичко е уредено. няма как и да имаме наше производство докато банките държат кредитите на 10-13%. докато корупцията и лихвите не се оправят, никога нищо няма да се промени.
- лихвите няма как да се оправят - без икономическа и политическа стабилност.
- корупцията няма как да спадне без политическа стабилност и съдебни реформи.
и 2-те цели не са възможни от нереформирани комунисти, пеевски, местан, доган, данчо ментата, сидеров.. те не че само не го искат, те се борят да запазят статуквото и да не се направи ревизия на прехода.
от тук нататък, мисля че могат да се случат само 3 неща :
А) ЕС се намесва и ни спасява задниците,
Б) Протестите преминават в партизански групи, които тероризират властта- такава организация тероризираше Гърция няколко десетилетия.
В) България изчезва
в момента третият вариант се изпълнява в пълна сила, мисля че около 50% от родилите се за миналата година не са българи.
пп: правилно отбеляза за сащ, доста големци се готвят да обменят парите си от долари към юани и евро. вече на някой места имаш квоти при обмяна на долара и търговски споразумения за използване на други валути. мисля че е неизбежно долара да загуби преференцията си на световна валута.
Димитров
по-леко с истерията, говоря единствено за това което стана ясно в твоята "специална" тема. нямам какво да си пиша на лични с теб, а и изобщо, разделението го търся сред всеки, който предпочита България да бива управлявана от турци и болшевики пред българи. най-добре просто не ме цитирай, няма и аз да го правя че се получават доста грозни лирични отклонения под формата на спам.