СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от enigma » 05 Авг 2024, 21:24

Spunky написа:Зимата направих северна Италия и алпите с един полстар и не съм спирал на зарядна станция, щото хотелите имаха зарядни. За сравнително кратки пътувания в развити райони, това е голямо удобство. Аз и преди съм казвал, че под наем взимам главно електрички, щото са по-хубави от нормалните миксери, особено пък европейските примерно А6 1.1ТДИ или 512и :mhihi:

И в Швайц е удобно, но точно по хотелите има олигофрени, които паркират на ЕВ местата, сигурно са някакви балканци или руснаци :mhihi:

Мина ли през Комо ? Декември много харесвам коледния базар там на езерото. Редовно ходим като сме там, през Тичино, Лугано и до Комо, и пътят е :driving: :lol:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 05 Авг 2024, 22:42

enigma написа:И в Швайц е удобно, но точно по хотелите има олигофрени, които паркират на ЕВ местата, сигурно са някакви балканци или руснаци :mhihi:

Мина ли през Комо ? Декември много харесвам коледния базар там на езерото. Редовно ходим като сме там, през Тичино, Лугано и до Комо, и пътят е :driving: :lol:

:yes:

Комо, Св. Мориц през малояпасс и обратно в Италия към Доломити и слизане на гарда.

А видя ли такъв субект, ще се премести :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 05 Авг 2024, 22:57

seimo написа:Няма да ти коментирам небивалиците няколко поста по-нагоре за 900те км през които както се оказа колегата е зареждал реално 4 пъти което е напълно нармално де.
...
Та тъй де сигурен съм че в главата на всяко тесла фенбойче на всяка паланка има зарядно, но в реалния живот си мисля че по скоро колегата ще да е разпъвал удължителя на Синеморец :D

За първото пак не си разбрал правилно, спиранията бяха 3, можеха и да са 2, ако не ме беше домързяло да го мисля. Това, че като пристигна във вилата/къщата вадя разклонителя и допълвам до 100% докато изтягам на плажа не го броя за зареждане. Сигурно изглежда смешно де, както и на мен ми изглежда смешно да редя по 20-30лв/100км за трилитров дизел и да му мисля турбина, или дюза ще пръдне първо. :angel:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 05 Авг 2024, 23:44

seimo написа:
b_u_b_o написа:
seimo написа:Ахаам ясно :D В Синеморец си дозареждал предполагам или?

А 8ч зареждане вкъщи докато спи да си го брои ли и него в пътуването :mhihi: Ей тука е разковничето което повечето хора не схващат, при електрическите коли оптималното пътуване е да тръгнеш с пълна батерия и да стигнеш с празна. А да няма къде да зареждаш на крайната ти дестинация...може ама ако отиваш на палатка. :mhihi: Всъщност и по къмпингите вече има станции. Повечето хотели вече имат зарядни и постоянно слагат нови, знам че е много трудно да цъкнеш една отметка в букинг и да си избереш такъв хотел, ама преживява се някак. :dunno:

Цъкал си и ти едни отметки :mhihi: Няма да ти коментирам небивалиците няколко поста по-нагоре за 900те км през които както се оказа колегата е зареждал реално 4 пъти което е напълно нармално де. Всъщност що да не си припомним какво си цитирал съвсем не избирателно предполагам :mhihi:
b_u_b_o написа:
3186 написа:...съответно двете спиранета за зареждане бяха общо 25 минути. През тези 900км...

Глупости говориш, според колегата carmanf1 за тия 900км трябва да си зареждал около 6 часа общо, по 3 в посока :mhihi:

Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk

Та тъй де сигурен съм че в главата на всяко тесла фенбойче на всяка паланка има зарядно, но в реалния живот си мисля че по скоро колегата ще да е разпъвал удължителя на Синеморец :D

Има някой дето продължава да ръси небивалици, като си мисли, че някой го интересува общото време на зареждане на енергията нужна за пътя, а всъщност разумните хора ни интересува само тази заредена по време на самия път, не докато съм в хотела или вкъщи. А това е 25мин в посока преко сили, не 3те часа дето бълнува някой. Не знам за фенбойчетата, ама виждам доста хейтърчета дето от зор да се убедят сами себе си в нещо, елементарна логика не вдяват...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 05 Авг 2024, 23:56

3186 написа:
seimo написа:Няма да ти коментирам небивалиците няколко поста по-нагоре за 900те км през които както се оказа колегата е зареждал реално 4 пъти което е напълно нармално де.
...

За първото пак не си разбрал правилно, спиранията бяха 3, можеха и да са 2, ако не ме беше домързяло да го мисля. Това, че като пристигна във вилата/къщата вадя разклонителя и допълвам до 100% докато изтягам на плажа не го броя за зареждане. Сигурно изглежда смешно де, както и на мен ми изглежда смешно да редя по 20-30лв/100км за трилитров дизел и да му мисля турбина, или дюза ще пръдне първо. :angel:

Да беше цъкнал в букинга да не разпъваш :mhihi:

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 06 Авг 2024, 0:10

Абе тука само милионери, па се броят стотинките за бензин и смятат колко по-евтин е токът. А кефът :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 06 Авг 2024, 1:15

Spunky написа:
enigma написа:И в Швайц е удобно, но точно по хотелите има олигофрени, които паркират на ЕВ местата, сигурно са някакви балканци или руснаци :mhihi:

:yes:

Комо, Св. Мориц през малояпасс и обратно в Италия към Доломити и слизане на гарда.

А видя ли такъв субект, ще се премести :mhihi:

От Св Мориц веднъж като се прибирах през Давос навигацията ме качи на едно влакче на ужасите - тунела Верайна.
Някак неусетно, минах една бариера, плащам ама си викам това е някакъв скъпарски платен път, и преди да се усетя се качвам с колата на влаковата платформа.... иии това като се юрна надолу, 26км свободно падане, вътре в планината (то върви и нагоре де, ама надолу си е преживяване :mhihi: )

https://www.youtube.com/watch?v=r1HsDck2NFA

А как са го построили това чудо, вътре в планината, не ми се мисли . :lol:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 06 Авг 2024, 5:12

3186 написа:...както и на мен ми изглежда смешно да редя по 20-30лв/100км за трилитров дизел...

Към момента изглежда, че е изгодно да караш електричка в България... Но едно птиченце ми пее, че от лятото на 2025 ни готвят дебел хур с цената на тока...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 06 Авг 2024, 9:18

c04 написа:А кефът :ok:

Ако сравняваме с някой сериозен бензин с повече гърла, може да говорим за някакъв по-голям кеф, ама нафтата може да радва повече от читава електричка само тези, които не са карали второто. :yes:

А за цената на тока - ако се увеличи драстично(разбирай над 100%) - всички ще ядем хурката. Но това няма как да стане по политически причини така или иначе.
Последна промяна 3186 на 06 Авг 2024, 9:25, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 06 Авг 2024, 9:24

За мен "кефа" е тихо придвижване .
Преди време карах един нисан гтр . По магистралата главата ми ставаше на балон.
В града също.
Карал съм и додж вайпър, това е много добър автомобил, почти не управляем :mhihi:
Вътре в него всичко вибрира, баси "кефа"
Според мен електричката най ми приляга, ама както казват хората с тея логистични проблеми , за сега съм "пасс". (да не говорим и цената на приличните модели)

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 06 Авг 2024, 9:29

Ама какви логистични проблеми, само и хотела ще го избираш според зарядните станции :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 06 Авг 2024, 9:44

Незнам, аз се изнервям телефона ми, когато е под 50% , за автомобила ще е по-лошо.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 06 Авг 2024, 9:51

TNT написа:Ама какви логистични проблеми, само и хотела ще го избираш според зарядните станции :lol:

Това най-много ме изнервя и спира за електричка! Ние пътуваме много често и буквално имаме пътувания до Халкидики,
където зареждам на Кулата на Шел и после чак като се върнем в София :bchug: :ok:

Ей я печката след 987 километра за седмица в Гърция юни месец :bchug: Заредих на излизане от България и това е в София на светофара.
Ако сме с електричка ще има да се чудя къде да я зареждам по гръцките села :mhihi:
За пътуване в България, примерно из Родопите не помня от кога не съм зареждал на друго място освен в София :mhihi:

Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 06 Авг 2024, 9:59

Сега ще ти обяснят, че си балама да зареждаш само в София и електричката ти дава свобода да зареждаш където си искаш :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 06 Авг 2024, 10:02

Пък те всички хотели в Родопите така или иначе са оборудвани с бързи зарядни станции :dunno: И като отидеш си само ти с електричка, няма още 5 човека с отметки и да местите колите, вместо да висиш в СПА-то примерно :dunno:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата