СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Re: СПАМ ТЕМА
Don_Diego написа:A кой колко често си замерва колата в ежедневието, че да изтъква какво време дава
След смяна на масло се ходи и на дино , задължително

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
Don_Diego написа:Ivanski, сам го казваш: да си направя за зареждане. Демек да си независим в това отношение.
Е когато тръгнеш към място където не си си наредил сам нещата тая независимост отива в кофата и ставаш зависим от реалностите там, а както казах те са заета/блокирана/офлайн станция, без да има друга в близост.
Ако отиваш за уикенд на морето и трябва да мислиш и търсиш един ден как да заредиш за пътя наобратно…*бем ти и почивката ще си изкараш
Наскоро ходих до най-южното Черноморие(язък) и на връщане се разсеях и забравих да заредя догоре преди тръгване на мястото където бяхме отседнали и потеглихме на 40% батерия, съответно двете спиранета за зареждане бяха общо 25 минути. През тези 900км карах по-бързо от над 90% от останалите по Тракия(140км/ч) и след Бургас(100км/ч). Кое точно е бавното на такова пътуване?

Хващал съм опашка на станция само веднъж, както и само веднъж неработеща станция. Не беше приятно, но не се е налагало да идва някой с дизеловия генератор, както онези плоски мемета.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
carmanf1 написа:ivanski_2 написа:ok, твоята тесла е слаба ( така може ) , ама викаш бмв-то ти е в перфектно състояние ама перфкетно та перфектно -както е излезнало от завода , и няма никаква загуба и отклонения във вървежа, а и да не забравяме че въпреки ускорението на електричката ти успяваш осезаемо да усетиш тази 1 секунда разлика![]()
![]()
![]()
Пожелавам и на теб да вярваш, щом те прави хепи, но съм сигурен че ако закачим едно устройство за мерене на бмв-то е ще има оправдание с гумите, температурата горивото и тнт ....
Ай стига ........ няма нужда. Нито едната кола си карал, нито другата .........
И ако си мислиш, че БМВ-то ми е някъв дъртанян - много лошо си се заблудил.
Не никога не съм карал тесла, аз от на пейката пред блока знам някои неща само

А ти нали каза че ползваш тубата, защо не вземеш да погледаш клипчета, има хора си ги замерват с проф. апаратура 0-100 и обясняват разни нещица, понеже те искат да знаят истината и да не живеят в заблуда.
Tnt, да за макс спиида може, ние говорим за 0-100, там доста често има разминавания от хартия дори на коли по 40-50к км
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
3186 написа:...съответно двете спиранета за зареждане бяха общо 25 минути. През тези 900км...
Глупости говориш, според колегата carmanf1 за тия 900км трябва да си зареждал около 6 часа общо, по 3 в посока

Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
3186 написа:Don_Diego написа:Ivanski, сам го казваш: да си направя за зареждане. Демек да си независим в това отношение.
Е когато тръгнеш към място където не си си наредил сам нещата тая независимост отива в кофата и ставаш зависим от реалностите там, а както казах те са заета/блокирана/офлайн станция, без да има друга в близост.
Ако отиваш за уикенд на морето и трябва да мислиш и търсиш един ден как да заредиш за пътя наобратно…*бем ти и почивката ще си изкараш
Наскоро ходих до най-южното Черноморие(язък) и на връщане се разсеях и забравих да заредя догоре преди тръгване на мястото където бяхме отседнали и потеглихме на 40% батерия, съответно двете спиранета за зареждане бяха общо 25 минути. През тези 900км карах по-бързо от над 90% от останалите по Тракия(140км/ч) и след Бургас(100км/ч). Кое точно е бавното на такова пътуване?Може би всички тези, които изпреварвах не са спирали за пикаене и почивка в някакъв момент?
Хващал съм опашка на станция само веднъж, както и само веднъж неработеща станция. Не беше приятно, но не се е налагало да идва някой с дизеловия генератор, както онези плоски мемета.
Не че се заяждам, но тва най-южното черноморие в БГ ли става въпрос щото даже от Видин да си тръгнал до Резово са под 700км

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Като се отклониш 2-3 пъти до най-близката зарядна станция, таман 900 стават
Вероятно става въпрос за двете посоки

Вероятно става въпрос за двете посоки

Доообре
Да разгледаме тогава другите числа. Приемаме че е тръгнал от София на 100 процента. Не знаем каква е колата, но със 140 по магистралата на 40 градуса рейнджа ще е макс 400км което е доооста оптимистично направо невероятно, но да кажем че е толкова. Значи останалите 500км пробег ги е дозаредил за 20мин така ли да разбираме 

СПАМ ТЕМА
От София до Синеморец са 455 по гугъл мапс. Колко са според теб в двете посоки? На отиване спрях рутинно за 15 минути на Нова загора, но изобщо не сметнах за необходимо за уточнявам. Не е някаква тайна, че батерията не е достатъчна за такъв магистрален пробег. Интересното беше на връщане, затова и го споменах и никъде не съм казвал, че (само) това ми е било зареждането за тези 900км, прочети отново.
2 възрастни, 2 покемона и багаж до ушите.
2 възрастни, 2 покемона и багаж до ушите.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
И сега си предатавяме, че зареждане в Синеморец не е било възможно
Какво правим тогава? Един ден/вечер от почивката отиват в кофата за търсене на станция

Какво правим тогава? Един ден/вечер от почивката отиват в кофата за търсене на станция

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
steeN написа:Освен от 0 до 100... от 100 до 260... от 80 до 160 и всяко друго произволно избрано число сравнено с колите във форума, които се дават като някаква "алтернатива".
Маверика нали пусна клипче, някаква семейна кошница Model Y, която дори не се преструва да е спортна кола... включи бинокъла на М4 и след тва трябваха комплексарщини до 200+ км/ч заради нараненото его... добре, че удари ограничителя на максимална скорост.
Човек, какъв бинокъл му е давал, говориш наизуст. И какво его, че вдигнал 200+, той в обикновени ситуации без коли редовно си вдига до ограничител, ти за 200 ми говориш. Човекът с Теслата си караше и нашия с намазано с бензин под опашката го настигна(тоест кара по-бързо и настига кола, а не да се е гонил)и тогава Теслата за секунда реши да се пробва щото нали не е комплексарско да караш и като те настигне някой да не го пуснеш като вместо това дадеш газ. А нашият си е вироглав по природа, ама стига с тоя клип, че Ивански почти ме намрази заради него.

ТНТ, карай подбалкана вместо през Боровец, второто си е приключение според мен. Подбалкана кофтито е само Айтос - Карнобат, че е неравен, иначе е ок.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
СПАМ ТЕМА
Ако беше в някоя екзотика из Северозапада можеше и да е сложно, но точно между Бургас и Царево има няколко CCS-a. Никакви грижи точно там, но досега не се е случвало да не мога да заредя на 16А в мястото на настаняване в България или Гърция. Че и пари не са ми искали никога.Don_Diego написа:И сега си предатавяме, че зареждане в Синеморец не е било възможно![]()
Не казвам че не можеш да се наиграеш със зарежданията, но досега не ми се е случвало. Явно ми пасва на ритъма на пътуванията. В момента в който стане досадно бреме ще си замине, но този момент не виждам как ще дойде скоро.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
seimo написа:Ахаам ясноВ Синеморец си дозареждал предполагам или?
А 8ч зареждане вкъщи докато спи да си го брои ли и него в пътуването

Зимата направих северна Италия и алпите с един полстар и не съм спирал на зарядна станция, щото хотелите имаха зарядни. За сравнително кратки пътувания в развити райони, това е голямо удобство. Аз и преди съм казвал, че под наем взимам главно електрички, щото са по-хубави от нормалните миксери, особено пък европейските примерно А6 1.1ТДИ или 512и 

b_u_b_o написа:seimo написа:Ахаам ясноВ Синеморец си дозареждал предполагам или?
А 8ч зареждане вкъщи докато спи да си го брои ли и него в пътуванетоЕй тука е разковничето което повечето хора не схващат, при електрическите коли оптималното пътуване е да тръгнеш с пълна батерия и да стигнеш с празна. А да няма къде да зареждаш на крайната ти дестинация...може ама ако отиваш на палатка.
Всъщност и по къмпингите вече има станции. Повечето хотели вече имат зарядни и постоянно слагат нови, знам че е много трудно да цъкнеш една отметка в букинг и да си избереш такъв хотел, ама преживява се някак.
Цъкал си и ти едни отметки

b_u_b_o написа:3186 написа:...съответно двете спиранета за зареждане бяха общо 25 минути. През тези 900км...
Глупости говориш, според колегата carmanf1 за тия 900км трябва да си зареждал около 6 часа общо, по 3 в посока
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
Та тъй де сигурен съм че в главата на всяко тесла фенбойче на всяка паланка има зарядно, но в реалния живот си мисля че по скоро колегата ще да е разпъвал удължителя на Синеморец