Мистериозния нов щам на коронавирус
Модератор: Общи модератори
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: Мистериозния нов щам на коронавирус
Смъртността е над 4% в момента и тези смъртни случаи са допълнителни, към всички останали статистики, които пускат разни смелчаци, но никой го взема предвид
И да попитам смелчаците - имате ли въобще някой, който ви е близък и обичате? Губили ли сте такъв човек?
Загубата на близък не може да се сравни с друго, просто защото него вече го няма
Остават само снимки и спомени
Ако за вас е по-зле да си останете няколко седмици у дома, от това да загубите близък човек, не зная какво да кажа
И още нещо
Всеки има силни и слаби моменти - в работата, в бизнеса, в семейството, с приятели. С тая разлика, че може да коригира нещата
Колко хора са фалирали бизнеси и са успявали след това? Ами повечето от успелите хора са точно така - проваляли са се по няколко пъти.
Икономика се гради, но хора не се съживяват. Виждали сме го много пъти в човешката история. Сринати цели държави правят икономически чудеса
От там е и този израз. Та дръжте се отговорно и спрете да дрънкате глупсоти...
Ако беше така, при направени хиляди тестове, вече и от частни лаборатории, нямаше да има само 162 потвърдени.
Спрете с измислиците, не са полезни и не помагат на никой

И да попитам смелчаците - имате ли въобще някой, който ви е близък и обичате? Губили ли сте такъв човек?
Загубата на близък не може да се сравни с друго, просто защото него вече го няма

Ако за вас е по-зле да си останете няколко седмици у дома, от това да загубите близък човек, не зная какво да кажа

И още нещо

Колко хора са фалирали бизнеси и са успявали след това? Ами повечето от успелите хора са точно така - проваляли са се по няколко пъти.
Икономика се гради, но хора не се съживяват. Виждали сме го много пъти в човешката история. Сринати цели държави правят икономически чудеса

От там е и този израз. Та дръжте се отговорно и спрете да дрънкате глупсоти...
sub_eleven написа:Мислите ли, че не сме масово заразени, особено в столицата? При тази заразност и може би два месеца свободно щъкане на хора от чужбина преди извънредното. Според мен сме масово заразени. А Англия и Италия сигурно са на 70 процента, затова е тази смъртност. Очаквам в Италия до две седмици да се изчистят новите случаи.
Ако беше така, при направени хиляди тестове, вече и от частни лаборатории, нямаше да има само 162 потвърдени.
Спрете с измислиците, не са полезни и не помагат на никой

Последна промяна zAcK на 22 Мар 2020, 8:18, променена общо 3 пъти
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

sub_eleven написа:Мислите ли, че не сме масово заразени, особено в столицата? При тази заразност и може би два месеца свободно щъкане на хора от чужбина преди извънредното. Според мен сме масово заразени. А Англия и Италия сигурно са на 70 процента, затова е тази смъртност. Очаквам в Италия до две седмици да се изчистят новите случаи.
За да осъзнаете положението в Италия ви давам личен пример. Майка ми е на финална интервенция с лазери, защото е онко болна. За да се стигне днес в най-добрата болница в Италия за онко-болни да съвещават и да отлагат хората си правете сметка. 70% на 65 милиона не са 53000 души, а са 45 милиона.

Тва се опитвам да ти обясня че няма как да останете здрави при такава заразност каквато има този грип ако ще и в миша дупка да се скриете. Със сегашните мерки просто се опитват да го забавят за да не се струпат всички пенсионери наведнъж в спешното както стана в Италия. Като цяло тези мерки унас са тотална глупост. Вместо да прибереш възрастните хора и да им забраниш да излизат, ти си ги струпал като овце на опашки пред супермаркетите 

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Не зная дали чухте, но няколко големи болници като Токуда са били затворени за дезинфекция. Да оставим SARS-CoV-2 настрана. Ако на някой ваш близък се наложи да ходи спешно в болница, но те са затворени, какво правим? Само да ви кажа, че имам познати, които на по-малко от 40 години са влизали в болница с риск за живота и са спасявани. А ако сега няма къде да постъпят, защото са затворени за дезинфекция и т.н.?

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Много добре ви разбирам колеги, но кажете колко време мислите, че можете да останете вкъщи? Две седмици....ок, но двете седмици няма да имат ефект и после струпването ще стане пак. Месеци ще трябват.... Кой ще издържи финансово, физически, психически.... Наистина ли вярвате, че това може да продължи колкото е нужно, примерно до есента? То тогава ще стане 10 пъти пълната анархия и джунгла по улиците... От глад. Социалната система ще се е сринала 20 пъти дотогава. Как си го представяте не знам, сигурно има общо сигурността, която ви вдъхва, че сте хоум офис, работите и получавате заплата?!
Последна промяна sub_eleven на 22 Мар 2020, 8:41, променена общо 1 път
Хора тук няма универсално решение на този проблем, винаги ще има засегнати страни каквито и мерки да се въведат. Нека мислим малко повече и за другите, не е казано че само възрастните хора са рискови, рискови са и тези с хронични заболявания. Тази група да не са само и те хора над 70 години ? Разбира се че има и много млади такива, има и много които пък незнаят и също биха прекарали вируса тежко.
А от няколко места четох, че вируса повтарял, т.е. теориите че като го изкараш веднъж и си имунизиран едва ли не срещу него са малко фъс фъс. Това ако се окаже вярно жална ни майка докато измислят ваксина. Дори и леко да си изкарал този "грип" организмът ти ще е податлив известно време на други такива поради намаления имунитет, та при този голям % заразност колко време ще успееш да се скриеш да не те завтори. Ами ако си прекарал пневмония .. това не е да те ухапе комар, колегата много добре го е написал че те оставят трайни следи върху дробовете.
А от няколко места четох, че вируса повтарял, т.е. теориите че като го изкараш веднъж и си имунизиран едва ли не срещу него са малко фъс фъс. Това ако се окаже вярно жална ни майка докато измислят ваксина. Дори и леко да си изкарал този "грип" организмът ти ще е податлив известно време на други такива поради намаления имунитет, та при този голям % заразност колко време ще успееш да се скриеш да не те завтори. Ами ако си прекарал пневмония .. това не е да те ухапе комар, колегата много добре го е написал че те оставят трайни следи върху дробовете.
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
При мен условията не са много строги,но все пак ги има. Много бизнеси затвориха.Аз още работя и понеже обикалям много с кола забелязвам,че едно 80 от тия по улиците са пенсионери
А днес сутринта попаднах на едно проучване на 200 човека с вируса от Китай,което показва,че 50% от тях са постъпили в болницата с оплаквания в храносмилателната система. Другите 50 са нямали такива оплаквания и са излезнали от болницата със средно 2 дни по-бързо. Проучването е малко,но дава повод за размисъл. Те предполагат,че проблемите с храносмилателната система са предизвикани от вируса. Аз си мисля друго обаче. Имайки предвид,че състоянието на имунната система е пряко свързано със здравето на чревния тракт/стомаха дали вместо замразена пица и кола не е по-добре да ядем нещо,което промотира здрава чревна флора

А днес сутринта попаднах на едно проучване на 200 човека с вируса от Китай,което показва,че 50% от тях са постъпили в болницата с оплаквания в храносмилателната система. Другите 50 са нямали такива оплаквания и са излезнали от болницата със средно 2 дни по-бързо. Проучването е малко,но дава повод за размисъл. Те предполагат,че проблемите с храносмилателната система са предизвикани от вируса. Аз си мисля друго обаче. Имайки предвид,че състоянието на имунната система е пряко свързано със здравето на чревния тракт/стомаха дали вместо замразена пица и кола не е по-добре да ядем нещо,което промотира здрава чревна флора

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
magareto_yori написа:дали вместо замразена пица и кола не е по-добре да ядем нещо,което промотира здрава чревна флора
Качествената храна с истинска хранителна стойност е най-важна! Зная много примери как храненето е помогнало на хора с различни здравни проблеми

Чистата и качествената храна помага на организма да се справи и стомашно-чревният тракт е много важна част, дори една от най-важните!
Но много малко хора се замислят, включително и аз до преди няколко години! Доказано е, че доброто храносмилане и флора в него са в пряка връзка с имуннната система

Откъде се приемат всички витамини, минерали и т.н.? Най-вече през стомашно-чревния тракт и т.н.
sub_eleven написа:Много добре ви разбирам колеги, но кажете колко време мислите, че можете да останете вкъщи? Две седмици....
Лично ние можем да издържим месеци и ще го направим. Като човек, който обича природата и т.н., питаш ли ме как съм

Честно казано от 10 години съм си променил философията и не купувам никакви глупости, като например ново BMW на лизинг, защото това не са нещата, които ме правят щастлив. И затова си карам Е60-ката и се фокусирам върху малките неща. И затова нямам лизинги, бързи кредити и т.н. Не ми носят радост такива тъпотии

Иначе в момента изперквам в тоя апартамент, но съм решил, че ще спазвам някакви правила

Да не мислиш, че не ми се ходи на вилата на село, където съм казал на родителите ми да стоят, докато се разбере какво ще се случва. Само ми пращат снимки и така

- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
zAcK написа:magareto_yori написа:дали вместо замразена пица и кола не е по-добре да ядем нещо,което промотира здрава чревна флора
Качествената храна с истинска хранителна стойност е най-важна! Зная много примери как храненето е помогнало на хора с различни здравни проблеми![]()
Чистата и качествената храна помага на организма да се справи и стомашно-чревният тракт е много важна част, дори една от най-важните!
Но много малко хора се замислят, включително и аз до преди няколко години! Доказано е, че доброто храносмилане и флора в него са в пряка връзка с имуннната система![]()
Откъде се приемат всички витамини, минерали и т.н.? Най-вече през стомашно-чревния тракт и т.н.
Аз тия неща ги знам.Ама защо не са по официалните медии

- sub_eleven
- ентусиаст
-
Зак, припознавам се в това, което си написал за себе си, но единици сме така. Няма как да издържат масово хората. Просто до две седмици ще излязат на улицата пред перспективата да се крият вкъщи с 0 лева в джоба и кредити/наеми на врата. Тук не е Ломбардия с високия стандарт.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
don_gori написа:А от няколко места четох, че вируса повтарял, т.е. теориите че като го изкараш веднъж и си имунизиран едва ли не срещу него са малко фъс фъс. Това ако се окаже вярно жална ни майка докато измислят ваксина.
Аз съм строител и нищо не разбирам от медицина, но си мисля, че ако за някаква болест няма (не се придобива) естествен имунитет, то и ваксина няма да има. Тя (ваксината) нали работи на същия принцип - вкарват ти омаломощени причнинители, демек заразяват те "леко" и организмът ти си изработва антитела? Та ако не става по естествен път, няма как да стане и с ваксина - така си мисля...

Excellent! Steven is my name!
- sub_eleven
- ентусиаст
-
Сега последно се твърди, че болните можели 30 дни устойчиво да заразяват останалите. Въпросът е кога ще го хванем ние и близките ни... не дали.
Еми това е положението братлета, аз мисля повече да не се тормозя с новини и писане, чакам го тоя коронавирус да ме хване или аз него и това е.
Благодаря за вниманието, успех на всички и близките ви!
Еми това е положението братлета, аз мисля повече да не се тормозя с новини и писане, чакам го тоя коронавирус да ме хване или аз него и това е.
Благодаря за вниманието, успех на всички и близките ви!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
https://news.bg/society/7-litsa-vav-var ... a-sad.html
А дано се кротнат малко всички. Ако не искат вечерен час де... щото натам отиваме.
Разбира се, че може да се направи ваксина. Не всички ваксини са на принципа, че ти вкарват омаломощени причинители... има още 4-5 други видове. Въпроса е, че не знае колко време е необходимо да се изработи.
https://www.publichealth.org/public-awa ... ines-work/
Припомняме, че 9 души са предадени на прокурор за нарушаване на карантината в Шумен.
Престъплението се наказва с лишаване от свобода до пет години и глоба от 10 000 до 50 000 лева.
А дано се кротнат малко всички. Ако не искат вечерен час де... щото натам отиваме.
Borymeckata написа:Тя (ваксината) нали работи на същия принцип - вкарват ти омаломощени причнинители, демек заразяват те "леко" и организмът ти си изработва антитела? Та ако не става по естествен път, няма как да стане и с ваксина - така си мисля...![]()
Разбира се, че може да се направи ваксина. Не всички ваксини са на принципа, че ти вкарват омаломощени причинители... има още 4-5 други видове. Въпроса е, че не знае колко време е необходимо да се изработи.
https://www.publichealth.org/public-awa ... ines-work/
Последна промяна steeN на 22 Мар 2020, 9:58, променена общо 2 пъти
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
В Европа и Америка хората са много разглезени и не се подчиняват на нищо. Точно обратното от страните от Азия визирам Япония, Корея, Китай. Там или са подчиняват на 100% без сила или със сила както е в Китай.
Точно затова в Европа няма да мине всичко за 1 месец, както мина в другите азиатски страни. Тук и в Америка всеки си търси правя, всеки искал да ходи когато и където му скимне и т.н. Ще плачат много яко след само броени седмици навсякъде и ще се чудят защо така е станало.
Онзи ден гледах репортаж по испанската телевизия, как цял ферибот от Англия се изсипва с коли и хора в Сантандер или Билбао беше. А това беше след като дни наред Испания обявяваше по цял ден, че само испанци или постоянни жители ще могат да влизат в страната. Ама англичаните не знаят и не искат да знаят и се качили на ферибота и хоп в Испания. Там разбира се им казаха обратно и си чакаха ферибота за връщане. Чак се чудя какви идиоти има и това са нормални хора на вид..
Друг проблем в Европа и Америка е, че поне 25% от населението е мангал, маймуна и всякаква утайка подобно на нашите мангали и те не знаят нищо, нито искат да знаят и не може да се контролират изобщо.
Точно затова в Европа няма да мине всичко за 1 месец, както мина в другите азиатски страни. Тук и в Америка всеки си търси правя, всеки искал да ходи когато и където му скимне и т.н. Ще плачат много яко след само броени седмици навсякъде и ще се чудят защо така е станало.
Онзи ден гледах репортаж по испанската телевизия, как цял ферибот от Англия се изсипва с коли и хора в Сантандер или Билбао беше. А това беше след като дни наред Испания обявяваше по цял ден, че само испанци или постоянни жители ще могат да влизат в страната. Ама англичаните не знаят и не искат да знаят и се качили на ферибота и хоп в Испания. Там разбира се им казаха обратно и си чакаха ферибота за връщане. Чак се чудя какви идиоти има и това са нормални хора на вид..
Друг проблем в Европа и Америка е, че поне 25% от населението е мангал, маймуна и всякаква утайка подобно на нашите мангали и те не знаят нищо, нито искат да знаят и не може да се контролират изобщо.