България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
ID A написа:Как си представяте коли за по 2 бона и много по-евтини да поддържат летен и зимен комплект гуми? Такава кола се взема и се кара докато се движи. Пада 1 см сняг и целия град е блокиран от шофьори едвам пъплещи.
Ма то си е до акъл бре, Ид А. Колко па да са скъпи едни 15-ки зимни. 250-300 лв чисто нови, 4 парчета.Може и на изплащане за по 20-30 лв на месец. Па си ги карай и лятото ако немаш повече пари, няма проблеми. Па дори и с летни да си. Карай с 20 или изобшо не излизай зимата като има поледица , а само като е сухо. Умната с газта и пак ще поминеш без ексцесии.
Хм,хм...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
На кола, която продадох за 600лв имах 2 комплекта гуми за по 400, нови. Дейтън и Корморан, но нови. Та въпрос на мислене.ID A написа:Как си представяте коли за по 2 бона и много по-евтини да поддържат летен и зимен комплект гуми? Такава кола се взема и се кара докато се движи. Пада 1 см сняг и целия град е блокиран от шофьори едвам пъплещи.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Дори и с летни гуми да си, поне малко разум трябва. Минус 1-2 градуса, усойно, да летиш със 100 като си наясно, че нямаш гуми..
Аз като млад шофьор веднъж подраних със летния сет и ме хвана един сняг за 1-2 дни през март. Придижвах се някак, ама толкова ми е бил и акъла тогава. Но от тогава не съм правил грешката да подраня със монтажа на летния сет.
А и цените на нормална 15ка наистина са напълно поносими. Старата астра я бях взел за 600лв и събрах два сета гуми, въпреки, че ги купувах по 2 преди зимен/летен сезон, докато събера 4 добри гуми.
Аз като млад шофьор веднъж подраних със летния сет и ме хвана един сняг за 1-2 дни през март. Придижвах се някак, ама толкова ми е бил и акъла тогава. Но от тогава не съм правил грешката да подраня със монтажа на летния сет.
А и цените на нормална 15ка наистина са напълно поносими. Старата астра я бях взел за 600лв и събрах два сета гуми, въпреки, че ги купувах по 2 преди зимен/летен сезон, докато събера 4 добри гуми.

Как си представяте коли за по 2 бона и много по-евтини да поддържат летен и зимен комплект гуми? Такава кола се взема и се кара докато се движи. Пада 1 см сняг и целия град е блокиран от шофьори едвам пъплещи.
Колата ми когато я купувах струваше 2000лв.

В момента си чакам поръчка на стойсност 1000лв само за задни пружини и амортисьори+ тампони и периферия.

Зимните ми гуми са на обща стойност 900лв., летните малко по-малко.

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Приемете, че сте бели лястовици. Масовия случай, не е като вас. И това се вижда ясно, като паднат две снежинки и масово започват да карат с по 20.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Чувал съм, че новите гуми са за балъците
+10 точки преценка

- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Анатемосайте ме ако искате, но преди години поради липса на финанси карах няколко зими с летни галоши. Нямах ПТП-та, а ежедневно ползвах колата - Е36. Еми не съм я шпорил, спазвах дистанция повечко и така. Нямал съм пари, ама съм го компенсирал с по-разумно шофиране. Тези от клипа определено не знам каква е причината да летят така, явно си мислят, че са много добри шофьори, ама то в Бг кой не е?
Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
ако ще ви успокои,колегите в Румъния са на първо място
и май винаги са били. По една случайност съм в една румънска група за злополуки на пътя (в Румъния). Неприятни гледки има всеки ден 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
ceco_kd написа:явно си мислят, че са много добри шофьори, ама то в Бг кой не е?
аз не познавам някой който не може да кара... който съм питал... всички карат много добре...

само ние с bmw-тата не можем... еле па зимата

"ти, тава бенве караш ли го зимата?!"

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Ужас! А си мислех, че канадците знаят всичко за зимата.
Ако все пак изпаднете в такава ситуация, отпуснете спирачката и оставете колелата да се въртят от мотора, като леко припомпвате спирачката. Не допускайте да наберете скорост. От личен опит, аз не се размазах в никого при подобна ситуация.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Квото и да правиш на такъв лед си довиждане. Дори не може да избереш къде да се блъснеш в повечето случаи.
Нищо общо със ситуацията на околовръстното.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Нищо общо със ситуацията на околовръстното.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
Не, че нещо, но това не е на село а Монреал, ако там не могат да почистят за понеделник, видимо не рано сутрин, то съм доста разочарован.
steeN написа:Kurtov написа:...
Единия хечбек летеше с над 100 км/ч, на път който при перфектни условия ограничението е 80 км/ч, без светлини... вечер в мълга и снягНо общината е виновна
Страшни комици сте.
Такова пътно поведение аз само в Южна Америка и Турция съм виждал, пък не знам колко сме бели хора.
Аз не съм казал, че шофьорите нямат никаква вина.
Редно е обаче като плащаш данък, винетка и застраховка да има условия за шофиране.
Спомням си го много добре. Даже тема пуснах тук с това видео, ама я изтриха.