СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
Re: СПАМ ТЕМА
Моджо написа:Дривер, можеш да дойдеш до благоевград като (ако) ходя да пиеме кафе )
По-вероятно е в София да пием кафе

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Защото нов рег номер значи ново ГТП !
Послушай ме, да не го ядеш после с глупавата им система !

Послушай ме, да не го ядеш после с глупавата им система !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Ми и в София става. Не е ли месец, защо 2 седмици ? Променили са нещо заради зулумите с непрехвърлени коли в Гърция ли ?
Номера няма да е нов, същия ще си остане, нали и това го промениха. Да, Кат ще е различен и ще минава канали и преглед....аз като направя преглед тия ще кажат да не си правил ние си правим наш
) Не ми пречи да се обадя в Кат да ги питам, то и нотариуса ще питам. Иначе прегледа не е никакъв проблем да го мина, само че като ГО и талон не са на мое име ? М? Няма как да дължа данък на нещо дето съм го купил вчера за докрая на годината та и общината още не знае че имам собственост.
Нещо не е баш така.
Номера няма да е нов, същия ще си остане, нали и това го промениха. Да, Кат ще е различен и ще минава канали и преглед....аз като направя преглед тия ще кажат да не си правил ние си правим наш

Нещо не е баш така.
Хм,хм...
Мисля че е 14 дни от датата на покупката, провери си пак. Аз също си мислех, че е месец особено на фона на факта, че имах немски транзитки и немска застраховка за месец. Бях си пуснал отпуска даже за 22рия ден от този срок. После нещо ме накара да проверя и се оказа, че имам само един ден да я регистрирам. 
П.С. Добре де, тая кола нали е с валиден преглед сега? Караш си с нейния преглед докато изтече и тогава нов. Тя остава със същия номер така или иначе. Като идеш за нов преглед след някакви месеци ще ти искат данък за първите 6 месеца на 2024, който ти така или иначе трябва да платиш
Гражданската също остава същата, но правиш анекс.
П.С.2 Аз трябваше да приема офертата за кафе и водоструйка преди време. Леееко се прецаках с 'професионалното', 'сухо пране' на салон.
Слава богу всичката електроника си работи...засега.

П.С. Добре де, тая кола нали е с валиден преглед сега? Караш си с нейния преглед докато изтече и тогава нов. Тя остава със същия номер така или иначе. Като идеш за нов преглед след някакви месеци ще ти искат данък за първите 6 месеца на 2024, който ти така или иначе трябва да платиш

Гражданската също остава същата, но правиш анекс.
П.С.2 Аз трябваше да приема офертата за кафе и водоструйка преди време. Леееко се прецаках с 'професионалното', 'сухо пране' на салон.

Последна промяна TheDriver на 11 Юли 2024, 15:04, променена общо 1 път
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Е, аз нямам намерение да го тлача 100 години. Вероятно ако всичко е наред още другата седмица ще ида до Бл. Последния път като ходих някъде към 15 часа бях готов, а това беше много отдавна....викам до обед да приключиме...с галимацията...уж. Ще им се обадя 100%. То какво беше..канал, преглед и да ти напечатат нови талони..таксите каквито има се плащат на място и това е. Номерата ще си останат същите.
Ай кажете нещо за колата бре....бива ли я.
Ахаааа, забравих. Бях питал за хакването на системата дето на стария сеат са дали ЕКО категория 2 , а искаме да е 3.
Има си съвсем законен ред за това, няма нужда да хакваш каквото и да било.
Подава се молба/възражение, ама не запомних къде точно да ти заличат категорията в системата, после си отиваш на нов преглед и това е.
Бе как ще плащам данък за първите 6 месеца като тя тогава не е била моя. Не е вярно това. Кат ще и направят преглед който ще си важи до 2025. За тях дали е купена от бг /ама от друг кат/ или нов внос - нема значение- еднакво ги третират, тука говоря наизуст. Ако треа девойката да си плати сега данъка за 6-те месеца.
Да беше дошъл, Керхера си е тука, работи, другия път ела да я перем и ще пием кафе.
ГО и Каското и изтичат септември та ще правя и нови тогава.
Ай кажете нещо за колата бре....бива ли я.
Ахаааа, забравих. Бях питал за хакването на системата дето на стария сеат са дали ЕКО категория 2 , а искаме да е 3.
Има си съвсем законен ред за това, няма нужда да хакваш каквото и да било.
Подава се молба/възражение, ама не запомних къде точно да ти заличат категорията в системата, после си отиваш на нов преглед и това е.
Бе как ще плащам данък за първите 6 месеца като тя тогава не е била моя. Не е вярно това. Кат ще и направят преглед който ще си важи до 2025. За тях дали е купена от бг /ама от друг кат/ или нов внос - нема значение- еднакво ги третират, тука говоря наизуст. Ако треа девойката да си плати сега данъка за 6-те месеца.
Да беше дошъл, Керхера си е тука, работи, другия път ела да я перем и ще пием кафе.
ГО и Каското и изтичат септември та ще правя и нови тогава.
Последна промяна Моджо на 11 Юли 2024, 15:15, променена общо 2 пъти
Хм,хм...
- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
При покупка на регистрирана кола, първата работа която трябва да свършиш - още преди нотариуса и застрахователните оценки е с талона в КАТ да провериш дали няма запори.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Че на нотариуса нали това му е работата...да си иска документ за тия работи ако не може да провери сам. Аз да не съм пъдар.
Последна промяна Моджо на 11 Юли 2024, 15:16, променена общо 1 път
Хм,хм...
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Това със запорите не трябва ли да го провери нотариуса ? Запор къде се отбелязва , в Агенцията по вписванията ?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Ако не сменяш табели канал не минаваш.Поне в София е така.Един анекс на твое име на ГО докато изтече,и тва е
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Ако от един КАТ се регистрираш в друг КАТ/друга област/ си минаваш се едно си я купил нов внос. Доскоро задължително се сменяха и номерата, сега вече може да си останат същите, но канали и преглед си остават.
Кат софия - кат софия или благоевград-благоевград е друго. Когато си си в един кат само документи се орпавят даже колата нема нужда да ходи където и да било.
Кат софия - кат софия или благоевград-благоевград е друго. Когато си си в един кат само документи се орпавят даже колата нема нужда да ходи където и да било.
Хм,хм...
- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
немо написа:Това със запорите не трябва ли да го провери нотариуса ? Запор къде се отбелязва , в Агенцията по вписванията ?
Запорите се проверяват само в КАТ. Нотариусите нямат достъп до тази система. Не е към Агенция по вписвания. Вътрешна за КАТ система си е.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
А аз къв се явявам да ида в Кат и да задавам въпроси...тя колата не е моя още. Няма как да стане тая работа вече....утре каквото има да става ще стане. Доколкото забелязах колата си се кара щото километрите са се увеличили от тия на обявата
Хм,хм...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Уж е така както казваш, но при нас всеки КАТ-държава, навсякъде е различно с каналите. Само за смяна на талони трябва да се от същата област. София - София, Пловдив - Пловдив и т.н. И аз мислех, че не минавам канали в Пловдив (и в Аутобавария така ми казаха), ако няма да сменям номер, ама... колата СА и ме пратиха на канала. Останах си със същия номер и пак минавах канал. Висях като сопол, КАТ е пример за пълен държавен абсурд и бюрокращина. Само шмекерии, фирми за регистриране, рушвети и схеми. Даже може да се върне малко по-назад, щото нотариусите също могат да отпаднат. Дано в най-скоро време направят всичко максимално електронно и половината в КАТ да отидат на борсата.Моджо написа:Ако от един КАТ се регистрираш в друг КАТ/друга област/ си минаваш се едно си я купил нов внос. Доскоро задължително се сменяха и номерата, сега вече може да си останат същите, но канали и преглед си остават.

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Да, канал ще мине колата..това го знам. Нищо че няма да се сменят номерата. Тъпо е, ама...че даже има случаи на купена регистрирана кола, да и отказват регистрация в друг КАТ и да я задържат с месеци щото нещо си...номер на мотор или рама примерно объркан или нещо подобно, без да има криминални прояви.
Спокойно могат да го направят в който кат си искаш ходи и само да си придвижат служебно информацията...ама...не щат. Единствено ако е първа регистрация заради номера трябва да си в кат по лична карта. То с подновяване на книжка или ЛК е същото...треа да идеш в мвр по постоянен адрес... а не където си искаш...що - не знам що. Шото така. Логика няма.
Спокойно могат да го направят в който кат си искаш ходи и само да си придвижат служебно информацията...ама...не щат. Единствено ако е първа регистрация заради номера трябва да си в кат по лична карта. То с подновяване на книжка или ЛК е същото...треа да идеш в мвр по постоянен адрес... а не където си искаш...що - не знам що. Шото така. Логика няма.
Хм,хм...
- Southside
- кандидат ентусиаст
-
TheDriver написа:П.С. Като идеш за нов преглед след някакви месеци ще ти искат данък за първите 6 месеца на 2024, който ти така или иначе трябва да платиш![]()