СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от kiko » 11 Юли 2024, 10:03

Моджо написа:А продавача да му преведа парите и да избегна веднага след това?

Тва ми напомня лафа:
От кое го е страх най много Българина
-да не се мине ,и някой да не мине жена му :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 11 Юли 2024, 11:03

KostovG написа:Автомобила трябва да има платен данък за текущата година.

Това не е баш така. Мисля само за предишни се иска. На 1 април продадох кола с неплатен, после ми излезна, че дължа ~75лв ( от 286 за цялата година). При прехвърлянето нямаше проблем, предварително звъннах на нотариуса да питам. В края на януари купих с неплатен, после на мен ми излезна на 90-95% от пълната стойност. 219лв гледам ще е, аз платих 205-209лв, нещо такова.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 11 Юли 2024, 11:12

TNT написа:
KostovG написа:Автомобила трябва да има платен данък за текущата година.

Това не е баш така. Мисля само за предишни се иска. На 1 април продадох кола с неплатен, после ми излезна, че дължа ~75лв ( от 286 за цялата година). При прехвърлянето нямаше проблем, предварително звъннах на нотариуса да питам. В края на януари купих с неплатен, после на мен ми излезна на 90-95% от пълната стойност. 219лв гледам ще е, аз платих 205-209лв, нещо такова.

В първата половина на годината става с миналогодишния със сигурност. Между Юли и Декември обаче би следвало да се иска платен за първата половина на годината. Като се запзва час при нотариуса се пита какво му трябва и той ще каже.
Сега като се замисля, аз все през зимните месеци съм купувал/продавал коли :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 11 Юли 2024, 11:37

Добре-хипотеза.
Плащам
Отиваме при нотариус и по някаква причина сделката не минава.. Ко праим
Еьит. Самия продавач даде предложение, нареждам парите, идват ми в мобилното приложение за одобрение. И кат мине всичко казвам ок и това е
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 11 Юли 2024, 11:44

Преди нотариус не плащаш нищо.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 11 Юли 2024, 12:18

Ми и аз така мисля ама я колегите викат, че първо се плащало.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 11 Юли 2024, 12:25

Моджо написа:Ми и аз така мисля ама я колегите викат, че първо се плащало.

Има и друго, ако ти продаваш кола и минете нотариуса как ще накараш другия да ти плати след това ? :D
Казвам го понеже ти мислиш само от едната страна, иначе решението е че му даваш ключа после след като ти плати ( не че не може да звънне на 112) и да си я натовари на платформа - има си договор на него име- сори

Много се притесняваш за глупоти 6-7 коли съм купувал от частни лица, никога не еимало проблем плащаш съм и преди и след нотариуса....ако не можеш да вярваш толкова на човека как изобщо купуваш кола от него :dunno:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 11 Юли 2024, 13:08

Така е, ама другия да му мисли, аз си мисля за мен :)) Преди време като исках да си купувам джип - дай 50 лв капаро че да съм сигурен че няма се отметнеш....и останах с 50 лв по-малко :)) Иначе то е едно момиченце, не изглежда като да е мошеник. Ще и платя при нотариуса през мобилното банкиране - питах в банката, няма проблеми.
Колата е тази.
https://www.mobile.bg/obiava-1169728554 ... seat-ibiza
Не я карах, само я запалих. Утре сутринта е при майстора да видим какво ще каже той. Педала на съединителя е тежичък, ама то и на Фабията беше същия/ па то си е фабия/. Иначе няма никакви забележки външни и вътрешни. Така че диагностика, подемник и ако е наред утре ще се прибера с нея.
ЕДИТ - Дривер тия в банката казаха таксата е стотинки некакви-левче и ставало веднага да си ги види в нейното мобилно банкиране. 2-3 минути. Без нищо специално да избирам че да е по-бързо.
Последна промяна Моджо на 11 Юли 2024, 13:16, променена общо 4 пъти
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 11 Юли 2024, 13:12

Имаш мобилно банкиране - рингс превод, 20тина лева е таксата, веднага става (10тина минути примерно). Нямаш мобилно банкиране - намираш начин да стане със сходни стъпки.
В договорът пише, че си получил сумата - никой не те кара да подписваш нищо в случай, че не си - а подпишеш ли, никой не ти е виновен.

Ако плащаш предварително е окей може би за малки суми - обаче как прехвърляш апартамент от частно лице - плащаш му едни 100-200-300 хиляди евро преди да влезете при нотариуса?

Успех!

П.П.: Стоп-капаро, капаро и т.н. - абсолютно и тотално НЕ, ако е без документ, твърдо не, ако е с документ. Ако не може да ми има доверие, че няма да се отметна - отношенията ни явно са обречени.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 11 Юли 2024, 13:46

driver69 написа:
П.П.: Стоп-капаро, капаро и т.н. - абсолютно и тотално НЕ, ако е без документ, твърдо не, ако е с документ. Ако не може да ми има доверие, че няма да се отметна - отношенията ни явно са обречени.

Нищо друго не повишава доверието между хората така , както капарото ;)
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 11 Юли 2024, 13:51

немо написа:
driver69 написа:

Нищо друго не повишава доверието между хората така , както капарото ;)

К'ви отношения к'ви 5 лв, покупко-продажба, ако продавам нещо и ми кажеш взимам го след n дни , без стоп капаро и тнт и дойде друг и каже взимам го сега - еми сори и успех в търсенето :D
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 11 Юли 2024, 13:57

Както steeN каза, повечето банки вече работят с Blink. Лимита е 20000 по спомен. Таксата е стотинки и минава за секудни.
В мобилното трябва да избереш Blink макар, че при повечето то си е избрано по подразбиране. Явно това са имали предвид и в банката.

РИНГС е БИСЕРА са отживелица вече, освен ако не става въпрос за големи суми пари.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 11 Юли 2024, 14:27

Да се мразя ли, че не съм лъжец ?
Застрахователната оценка си я изкара девойката, като изрично ме пита искам ли да е по-ниска, аз и казах. че колкото е сделката толкова е и оценката.
После и моят застраховател ме нахока къв съм будала , че не съм му се обадил да изкара най-ниската възможна и от това нищо не зависело по-натам. Само дето съм щял да платя повече данък.
Явно съм будала верно.
Дривер, можеш да дойдеш до благоевград като (ако) ходя да пиеме кафе :))
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 11 Юли 2024, 14:44

Моджо написа:3. Отивам си в моя кат по постоянен адрес да си зема нови талони
.

Веднага, ама веднага след това отиваш да минеш ново ГТП ! Не другият ден, не след два дни ! Защото после ще излезе, че колата има неплатен данък и няма да те пусне системата да минеш ГТП .
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 11 Юли 2024, 14:46

Това пък защо ? Нали ония в кат ще правят преглед, нема 100 прегледа да правя, я. Данъка за 2024 се дължи през 2025. Те ще гледат тоя за 2023 дали е платен.
Нали е така ?
Хм,хм...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата