СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Re: СПАМ ТЕМА
Моджо написа:А продавача да му преведа парите и да избегна веднага след това?
Тва ми напомня лафа:
От кое го е страх най много Българина
-да не се мине ,и някой да не мине жена му

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
KostovG написа:Автомобила трябва да има платен данък за текущата година.
Това не е баш така. Мисля само за предишни се иска. На 1 април продадох кола с неплатен, после ми излезна, че дължа ~75лв ( от 286 за цялата година). При прехвърлянето нямаше проблем, предварително звъннах на нотариуса да питам. В края на януари купих с неплатен, после на мен ми излезна на 90-95% от пълната стойност. 219лв гледам ще е, аз платих 205-209лв, нещо такова.

TNT написа:KostovG написа:Автомобила трябва да има платен данък за текущата година.
Това не е баш така. Мисля само за предишни се иска. На 1 април продадох кола с неплатен, после ми излезна, че дължа ~75лв ( от 286 за цялата година). При прехвърлянето нямаше проблем, предварително звъннах на нотариуса да питам. В края на януари купих с неплатен, после на мен ми излезна на 90-95% от пълната стойност. 219лв гледам ще е, аз платих 205-209лв, нещо такова.
В първата половина на годината става с миналогодишния със сигурност. Между Юли и Декември обаче би следвало да се иска платен за първата половина на годината. Като се запзва час при нотариуса се пита какво му трябва и той ще каже.
Сега като се замисля, аз все през зимните месеци съм купувал/продавал коли

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Добре-хипотеза.
Плащам
Отиваме при нотариус и по някаква причина сделката не минава.. Ко праим
Еьит. Самия продавач даде предложение, нареждам парите, идват ми в мобилното приложение за одобрение. И кат мине всичко казвам ок и това е
Плащам
Отиваме при нотариус и по някаква причина сделката не минава.. Ко праим
Еьит. Самия продавач даде предложение, нареждам парите, идват ми в мобилното приложение за одобрение. И кат мине всичко казвам ок и това е
Хм,хм...
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Преди нотариус не плащаш нищо.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Моджо написа:Ми и аз така мисля ама я колегите викат, че първо се плащало.
Има и друго, ако ти продаваш кола и минете нотариуса как ще накараш другия да ти плати след това ?

Казвам го понеже ти мислиш само от едната страна, иначе решението е че му даваш ключа после след като ти плати ( не че не може да звънне на 112) и да си я натовари на платформа - има си договор на него име- сори
Много се притесняваш за глупоти 6-7 коли съм купувал от частни лица, никога не еимало проблем плащаш съм и преди и след нотариуса....ако не можеш да вярваш толкова на човека как изобщо купуваш кола от него

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Така е, ама другия да му мисли, аз си мисля за мен
) Преди време като исках да си купувам джип - дай 50 лв капаро че да съм сигурен че няма се отметнеш....и останах с 50 лв по-малко
) Иначе то е едно момиченце, не изглежда като да е мошеник. Ще и платя при нотариуса през мобилното банкиране - питах в банката, няма проблеми.
Колата е тази.
https://www.mobile.bg/obiava-1169728554 ... seat-ibiza
Не я карах, само я запалих. Утре сутринта е при майстора да видим какво ще каже той. Педала на съединителя е тежичък, ама то и на Фабията беше същия/ па то си е фабия/. Иначе няма никакви забележки външни и вътрешни. Така че диагностика, подемник и ако е наред утре ще се прибера с нея.
ЕДИТ - Дривер тия в банката казаха таксата е стотинки некакви-левче и ставало веднага да си ги види в нейното мобилно банкиране. 2-3 минути. Без нищо специално да избирам че да е по-бързо.

Колата е тази.
https://www.mobile.bg/obiava-1169728554 ... seat-ibiza
Не я карах, само я запалих. Утре сутринта е при майстора да видим какво ще каже той. Педала на съединителя е тежичък, ама то и на Фабията беше същия/ па то си е фабия/. Иначе няма никакви забележки външни и вътрешни. Така че диагностика, подемник и ако е наред утре ще се прибера с нея.
ЕДИТ - Дривер тия в банката казаха таксата е стотинки некакви-левче и ставало веднага да си ги види в нейното мобилно банкиране. 2-3 минути. Без нищо специално да избирам че да е по-бързо.
Последна промяна Моджо на 11 Юли 2024, 13:16, променена общо 4 пъти
Хм,хм...
Имаш мобилно банкиране - рингс превод, 20тина лева е таксата, веднага става (10тина минути примерно). Нямаш мобилно банкиране - намираш начин да стане със сходни стъпки.
В договорът пише, че си получил сумата - никой не те кара да подписваш нищо в случай, че не си - а подпишеш ли, никой не ти е виновен.
Ако плащаш предварително е окей може би за малки суми - обаче как прехвърляш апартамент от частно лице - плащаш му едни 100-200-300 хиляди евро преди да влезете при нотариуса?
Успех!
П.П.: Стоп-капаро, капаро и т.н. - абсолютно и тотално НЕ, ако е без документ, твърдо не, ако е с документ. Ако не може да ми има доверие, че няма да се отметна - отношенията ни явно са обречени.
В договорът пише, че си получил сумата - никой не те кара да подписваш нищо в случай, че не си - а подпишеш ли, никой не ти е виновен.
Ако плащаш предварително е окей може би за малки суми - обаче как прехвърляш апартамент от частно лице - плащаш му едни 100-200-300 хиляди евро преди да влезете при нотариуса?
Успех!
П.П.: Стоп-капаро, капаро и т.н. - абсолютно и тотално НЕ, ако е без документ, твърдо не, ако е с документ. Ако не може да ми има доверие, че няма да се отметна - отношенията ни явно са обречени.
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
driver69 написа:
Нищо друго не повишава доверието между хората така , както капарото

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
немо написа:driver69 написа:
Нищо друго не повишава доверието между хората така , както капарото
К'ви отношения к'ви 5 лв, покупко-продажба, ако продавам нещо и ми кажеш взимам го след n дни , без стоп капаро и тнт и дойде друг и каже взимам го сега - еми сори и успех в търсенето

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

Както steeN каза, повечето банки вече работят с Blink. Лимита е 20000 по спомен. Таксата е стотинки и минава за секудни.
В мобилното трябва да избереш Blink макар, че при повечето то си е избрано по подразбиране. Явно това са имали предвид и в банката.
РИНГС е БИСЕРА са отживелица вече, освен ако не става въпрос за големи суми пари.
В мобилното трябва да избереш Blink макар, че при повечето то си е избрано по подразбиране. Явно това са имали предвид и в банката.
РИНГС е БИСЕРА са отживелица вече, освен ако не става въпрос за големи суми пари.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Да се мразя ли, че не съм лъжец ?
Застрахователната оценка си я изкара девойката, като изрично ме пита искам ли да е по-ниска, аз и казах. че колкото е сделката толкова е и оценката.
После и моят застраховател ме нахока къв съм будала , че не съм му се обадил да изкара най-ниската възможна и от това нищо не зависело по-натам. Само дето съм щял да платя повече данък.
Явно съм будала верно.
Дривер, можеш да дойдеш до благоевград като (ако) ходя да пиеме кафе
)
Застрахователната оценка си я изкара девойката, като изрично ме пита искам ли да е по-ниска, аз и казах. че колкото е сделката толкова е и оценката.
После и моят застраховател ме нахока къв съм будала , че не съм му се обадил да изкара най-ниската възможна и от това нищо не зависело по-натам. Само дето съм щял да платя повече данък.
Явно съм будала верно.
Дривер, можеш да дойдеш до благоевград като (ако) ходя да пиеме кафе

Хм,хм...
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Моджо написа:3. Отивам си в моя кат по постоянен адрес да си зема нови талони
.
Веднага, ама веднага след това отиваш да минеш ново ГТП ! Не другият ден, не след два дни ! Защото после ще излезе, че колата има неплатен данък и няма да те пусне системата да минеш ГТП .
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Това пък защо ? Нали ония в кат ще правят преглед, нема 100 прегледа да правя, я. Данъка за 2024 се дължи през 2025. Те ще гледат тоя за 2023 дали е платен.
Нали е така ?
Нали е така ?
Хм,хм...