Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Го на Ракйя
Мечтае да кара: на ракия и да си разреждам с вода или бърза HONDA

Re: BCAA и изобщо фитнес...

Мнение от em1l » 16 Май 2010, 18:29

Здравеите за първи път пиша в тази тема.
Започнах да тренирам вече често и имам малко въпроси.Понеже съм 184см 107 кг. искам да сваля малко шкембето че много си личи.Правя всеки ден кардио по 25-30 мин. след силовата си тренировка.
Въпросът ми е Л-карнитинът с какво може да се комбинира освен с фет бърнер?Смятам да си кутя течен Л-карнитин но още не съм избрал какъф фет бърнер и се чудя какво още да добавя към тях и има ли нужда от 3 добавки.
Благодаря ви за отговорите. :D

ПП: току що ми подариха да тествам някакъф фет бърнар на Универсал и л-карнитин марка VitaLife - течен.Та въпроса ми е как да ги пия?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 18 Май 2010, 8:54

Колега, не си давай парите за Л-карнитин ефекта му е плацебо просто като го взимаш тренираш по усилено и така си мислиш, че е от него ;) Вариянта който е супер ефективен е Файар на синтракс още като вземеш капсулата и след няколко мин. усещаш как нещо започва да ти гори в стомаха и от там температурата се разпространява по цялото тяло, доста е ефективен. Другото, което е пии по над 2-литра вода на ден и вечер преустанови приема на всякакви въглехидрати, включително и напитките съдържащи ги, както и алкохол..или най-общо казано салати и месо, ако можеш цялостно да спреш сладките храни и напитки още по добре. Това е най-общо казано темата е невероятно обширна ;) Успех !
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от дид0 » 18 Май 2010, 9:59

Колеги имам нужда от съвет, преди 5 дена ходих на фитнес след няколко години почивка и понеже знаех че на следващият ден всичко ще ме боли направих лека тренировка на цялото тяло. Въпреки че вече са минали 5 дни, все още си чувствам ръцете умалели. Въпросът ми е днес да ходя ли на фитнес или да изчакам да се въстановя напълно.
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 18 Май 2010, 10:07

Няма как да не ти е в шок цялото тяло... ходи си днес пак на фитнес, пак лека тренировка... след 3-4 път ще спре да е такъв проблем... и тялото ти ще почне да реагира по-нормално на възвърналите се натоварвания... :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Май 2010, 10:26

Тва за Л-Карнитина може би 6 пъти го казвах вече, но никой не вярва. Останалите неща, дето казваш за месото и салатата са истина като тая, че земята се върти :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от дид0 » 18 Май 2010, 10:27

Благодаря, а бихте ли ме посъветвали дали да приемам някакви добавки (силичката ми идва малко :oops: ) пък и за стимул :)
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 18 Май 2010, 10:57

Дам, няма лошо... намери си креатин (монохидрат или някоя от новите формули, което ти е по джоба) - ще ти даде сила и не само :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 18 Май 2010, 16:15

Добре де за тоя креатин толкова имаше изписано, че отключвал раковите клетки и отделно затормозява работата на бъбреците, аз последно преди 2 години си подарих 2те кутий тъкмо започнати като прочетох това. Има ли някакво развитие по въпроса или ще си остане като остарем да се чудим, кое от кой вид препарат сме си го причинили :mhihi:
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Мнение от White 1913 Power » 18 Май 2010, 16:40

дид0 написа:Благодаря, а бихте ли ме посъветвали дали да приемам някакви добавки (силичката ми идва малко :oops: ) пък и за стимул :)

Креатин-Етил Естер

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 18 Май 2010, 20:13

spower написа:Добре де за тоя креатин толкова имаше изписано, че отключвал раковите клетки и отделно затормозява работата на бъбреците, аз последно преди 2 години си подарих 2те кутий тъкмо започнати като прочетох това. Има ли някакво развитие по въпроса или ще си остане като остарем да се чудим, кое от кой вид препарат сме си го причинили :mhihi:

Мое да отключва, ако дозите са сериозни... ако го пиеш в нормалните дози нищо няма да ти отключи... а разните малати, естери и креатинови матрици имат сми ако търсиш по-така ефект... без да задържа вода и т.н.. но и цената е друга.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Мнение от White 1913 Power » 18 Май 2010, 20:30

spower написа:Добре де за тоя креатин толкова имаше изписано, че отключвал раковите клетки и отделно затормозява работата на бъбреците, аз последно преди 2 години си подарих 2те кутий тъкмо започнати като прочетох това. Има ли някакво развитие по въпроса или ще си остане като остарем да се чудим, кое от кой вид препарат сме си го причинили :mhihi:

Какви ли не статий за креатина и различните му форми съм чел(товари бъбреци,задържа вода),но за пръв път прочитам че отключвал раковите клетки.Дай некво линкче да прочета,ако помниш къде си чел инфото.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 19 Май 2010, 9:57

Немога да си спомня къде бях чел статията, но беше доста добре обоснована относно вредите, щом успя да ме откаже от този препарат, а статии от вредите на стероидите не успяха за толкова години да ме спрат да ги ползвам . Това сега го намерих в нета, но небеше статията която четох!

При креатина се наблюдават някои странични ефекти. Единият, който показват изследванията е, "уголемяването на клетката", предизвикано от засиленото задържане на вода (креатинът задържа водата в мускулите). Другият може да се наблюдава при поемане на голяма доза креатин (над 15 грама) наведнъж. Изразява се в лек стомашен дискомфорт, който отминава бързо. Затова големите дози креатин трябва да се приемат не наведнъж, а на 3-4 пъти. Някои изследвания в последно време се оказва, че прекомерното използване на креатин води до рак. Това не е напълно сигурно, но все пак не прекалявайте с дозата.-
http://steroidi-bg.hit.bg/kr.html
Креатинът: интересно животно. Това е сравнително нов продукт. На път бях да го подкарам - събрал бях пари за 3-4 месеца и вече почти го бях купил. Но имам една мания:да чета. И четох.
В България тея, които го вкарват, гледат да изцоцат пари от него. Всичката информация тук е маркетингова(разбирай рекламна) - навсякъде пише чудни неща: че ще станеш як като бик, ще удвоиш постиженията си, ще качиш мускули без мазнини. Красоти. Изобщо всичко изглеждаше златно.
Хубаво, обаче аз по принцип съм недоверчив и почнах да отварям разни чужди сайтове. Между които немски и руски. И какво установих.
Въпросните сайтове бяха предимно медицински, което означава на сериозни хора, професионалисти, не на разни гейнъри или на хора, дет се чудят как да изкарат пари.
Креатинът си се съдържа в човешкия организъм и участва при ресинтеза на АТФ; предполагам повечето сте минали девети клас и знаете какво е това. В процеса пряко и косвено вземат участие две жлези: панкреас и щитовидна. Лекарите са установили, че приемането на креатин повече от няколко дена води неминуемо до спад във функциите на щитовидната жлеза мисля че беше. За нея бяха извели някакви взаимовръзки с други органи, вкл. мисля и хипофизата, според които ако функциите й трайно спаднат, не се възстановяват или поне искат ужасно много време и лечение. Точно това предизвиква креатина, ако и производителите му да реват, че е безвреден.
За панкреаса точно функцията не си я спомням, но в общи линии имаше някаква поредица от химични реакции, които доказваха връзката между повишения Креатин и кръвната захар, в следствие на което се стига до затормозяване на панкреаса и ужасно увеличен риск от диабет. А ако някой има диабет, има и по - лесни начини да се самоубие от креатина.
Няма нищо в организма, което да е по - ужасно да си повредиш, от жлезите с вътрешна секреция. Най - страшните заболявания и тумори са именно там. И най - гадното е, че процесът е най - необратим, защото жлезите са във взаимовръзка една с друга; спадът на определени хормони води до спад на други или покачването им и т.н.
Има и още обаче. Състояние на естествено повишен креатин в организма е известно в медицината. Появява се при някои видове напреднал рак на белия дроб например. Идеята е, че това е един вид защитна реакция на организма - подтиска определени типове синтез, които иначе са нормални за здравия човек и по този начин така да го кажем "запушва дупки" - моментно стабилизира организма, което би било за сметка на дългосрочното му здраве, но сами се досещате колко ще да е стресиран организма при рак и че дългосрочното запазване на функциите му едва ли му е приоритет. Лошото е, че с приемане на креатин вие изкуствено докарвате такова състояние на организма. Както виждате по - горе, това състояние се опитва при болест да "симулира" нормална работа, което означава, че най - вероятно трудно можете да усетите последствията му.
Това важи и за последствията, описани за жлезите. Поражението го нанасяте сега, но последствията ще усетите много по - късно. За това, по - добре не си играйте.
Освен това, знаете ли, че вече в редица страни са проведени изследвания и креатинът е забранен като вреден, дори опасен медикамент? Със сигурност една от страните беше Франция, мисля, че и някои от Щатите и имаше проектозакон, който ще бъде защитаван в Щатите креатинът като цяло да бъде отменен. Ясно, че зад креатина стоят стабилни групировки, и те ще си плащат, доколкото могат за да могат да го продават и може законът да не бъде приет скоро.
Освен това вече има доста спортисти, наказани или дори дисквалифицирани поради употреба на креатин. Борбата с него тепърва започва.
Може би е вярно, че ако го гълтате половин - един месец, няма да даде странични ефекти. Но често той се гълта в големи периоди и тогава става наистина опасно.

Извинявайте за дългия ферман, но позамислете се......

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 19 Май 2010, 18:28

[quote="spower"][/quote]
Не знам за вас, колеги, но това потвърждава моето мнение за добавките и стероидите като цяло - по-добре без тях. Замислете се(не искам да агитирам) - няма да ставаме машини, че да ни трябва тяло на супермен ТУК и СЕГА. Бавните резултати са по-трайни. Стероидите се използват при някои видове лечения, значи за нормален организъм не са полезни. Мое мнение и се извинявам за спама(днес ми е спам-ден :mhihi: )

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 23 Май 2010, 9:32

Тренирайте... тренирайте... нищо лично ама 100% тва води до едно нещо- неврохирургичното отделение операция на гръбнака ;) Аз вече минах по този път!
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 23 Май 2010, 10:49

Колегата spower е написал доста верни неща за креатина, преди правих поне по 2 цикъла на година с креатин за по 3 месеца, но постепенно започна да няма никакъв ефект при мен, това още не мога да си го обясне при никои от приятелите който тренират и взимат креатин го няма това да нямат ефект, другото е че по принцип имам по-висока кръвна захар и личния лекър като си говорих последния път спомена за ефекта на креатина върху кръвната захар и след това тотално се отказах от него!
Сега пробвам тотално нова система, която от гледна точка на правилно хранене и т.н е абсолютно грешна, но при мен работи!
Режима е следния:
1.Сутин 8.00ч - 5 аминокиселини.
2.10.00ч - Закуска овесени ядки с прясно мляко.
3.12.00ч - обяд - пилешка пържола със зелена салата./Като това е последното сериозно ядене за деня/
4.15.00 - 1 банан.
5.17.00 - 5 аминокиселини.
6.18.30- N.O.-Xplode/ 1 час преди тренировка/.
7.20.30-Whey protein/ след тернировка/
8.22.30- 3 аминокиселини. /преди лягане/.
На 2 седмици си позволявам един ден да ям каквото искам, колкото искам!
п.с:Тренировката ми е 45мин, 2 основни упражнения за мускулна група, останалото супер серий.
За един месец свалих от 86 на 80кг, като успях да запазя силата на основните движения, имам предвид преди си правех 10-ка на 100кг и 2-ка на 130кг на лег и сега на 80кг пак си ги правя.
Лошото е че немога да ги подобря постиженията, но мисля че е нормално при положение че свалям килограми.

Искам да ви питам какво ви е мнението за N.O.-Xplode, ефекта за мен е поразителен ако може колегите да споделите впечатления,вреди и т.н.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата