Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Икономическа тема
Според мене Германия ще я спаси изкуството ...изобразителното изкуство . Трябват повече художници ... 

Последна промяна Jordana на 24 Юли 2026, 21:20, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
enigma написа:ildivvy написа:А за кои си заслужава да се говори в ЕС? За франсетата, макаронаджиите или южните 'щати' ? Имам приятел, който живее и работи във Франция също от много време и ситуацията там не е никак по-различна! Откъде ще тръгне подема в ЕС?
Полша, Чехия и Унгария …![]()
Според мен слуховете за края на Германия са силно преувеличени … има проблеми, но е трудно да се генерализира така, защото има кофти провинции, има и ОК провинции. Аз примерно покрай моята работа имам много взимане даване с Бавария и баварците - оплаквания нямам. Производство, иновации - топ. В областта на оптиката ако трябва да специфицирам … Чисто и подредено навсякъде, където съм ходил. Но други провинции знам, че са гета…
Никой не говори за край, а за огромна промяна към по-лошо! Давам примери - поръчваме оборудване и резервни части за техни машини или за 'обща автоматизация' -> чакане с месеци и огромни цени! Качество -> нива на долу! Лошо, лошо ...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Икономическа тема
Аз отдавана писах абсолютно същото.
Чакане с месеци, абсолютен минимум 2, нормално 3-4, стига се до 6 месеца.
Имам случай идва нещо чакано месеци и дефектно, чакаш наново пак с месеци. Един формален мейл чакаш да отговорят 1 седмица, все са ваканция, много натоварени и т.н.
После докато нещо стане още 2-3 седмици.
Някой чуваш ли за машина, кръстъм индустриална автоматизация да й свърши гаранцията, преди да е приета официално?
И говорим за много милиони евро двуцифрено число преди 5-6 години..
Няма как да е друго, отгоре се спипат цели, растеж, по-скъпо, по-евтино суровини, ако може по-малко хора на минимума или около него.
При мас за първи път има масово мангали!
Чакане с месеци, абсолютен минимум 2, нормално 3-4, стига се до 6 месеца.
Имам случай идва нещо чакано месеци и дефектно, чакаш наново пак с месеци. Един формален мейл чакаш да отговорят 1 седмица, все са ваканция, много натоварени и т.н.
После докато нещо стане още 2-3 седмици.
Някой чуваш ли за машина, кръстъм индустриална автоматизация да й свърши гаранцията, преди да е приета официално?
И говорим за много милиони евро двуцифрено число преди 5-6 години..
Няма как да е друго, отгоре се спипат цели, растеж, по-скъпо, по-евтино суровини, ако може по-малко хора на минимума или около него.
При мас за първи път има масово мангали!
Последна промяна alekangg на 24 Юли 2026, 19:55, променена общо 1 път
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Т.е. направена е изначално със старо поколение компоненти? Не бях го срещал! Иначе, за контакти с тях, не сме виждали проблем до сега....
Ex: 96' BMW318ti

Jordana написа:Според мене Гемания ще я спаси изкуството ...изобразителното изкуство . Трябват повече художници ...
Художникът може и да е гений, но когато няма боички, какво може според теб да направи? За да имаш здрава сграда са ти необходими солидни основи. Ти заменяш свикнал на ред и закон народ с такъв, за който родовото отмъщение е в кръвта му. Чакайте пакистанци и индийци да станат поне 15% от населението на територията и тогава пак ще говорим. А това е въпрос на малко време.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Икономическа тема
Неildivvy написа:Т.е. направена е изначално със старо поколение компоненти? Не бях го срещал! Иначе, за контакти с тях, не сме виждали проблем до сега....
Просто на компонентите им изтече гаранцията, защото те над 2 год я правиха и една година я пускаха и до настройваха, че бълваше 40% брак месеци наред.
Чупеше яко собствените си части
Общо 4 год от първите разговори с др топ велики шваби, докато тръгне.
През това време пазара се измени, вече няма търсене на продукта, който се произвежда и седи паметник за снимки, като има гости, работи на 5% максимум.
Изобщо няча да броя милионите в командировки на десетки служители и стотиците дни срещи и приказки, само резервни части имаме за 1,5-2млн на цени от преди няколко години.
Най-лошото е, че това е с всички или с поне 80-85% от швабските фирми от индустрията, като ние работим с най-великите и скъпите винаги.
Бенчмарк по немски ! Демек дъното
85% от всички фирми с които работим са швабски, останалите 15% други.
Мога смело да заявя, че италиански производители са в пъти по-добре.
В пъти по-бързо и адекватно се действа, цените наполовина и т.н.
И няма нови италианци или са някъде чистачи вероятно.
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Мда, един приятел със завод отдавна ми разправяше, че е много по-доволен от италианците и с германци не иска да работи. Както и че италианските машини в неговия бизнес са по-добри.
И с колите е така - масовите италиански са практични, удобни и по-евтини за поддръжка, за дизайн да не говорим
И с колите е така - масовите италиански са практични, удобни и по-евтини за поддръжка, за дизайн да не говорим
I love the sound of V8 in the morning...