Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
Re: Икономическа тема
empar написа:А защо решихме дружно, че точно от грозния дизайн на „новата класа“ е тоя срив?
Според мен сривът е защото не се справят добре с доставките за Луфтвафе-то

enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
https://youtu.be/1fMyRrpMkbU?is=yR84Y0K8E47CByMw
Как ни е кръстил човека - the kompleksari.
Все пак е прекарал 11 години тук, иначе се чудех как е успял да види това. Ниска заплата, а автопарк все едно си в Монако и по-добре от Милано. Кратко е, гледайте. Има и друго, но ще го пльосна в имотната тема.
Все пак е прекарал 11 години тук, иначе се чудех как е успял да види това. Ниска заплата, а автопарк все едно си в Монако и по-добре от Милано. Кратко е, гледайте. Има и друго, но ще го пльосна в имотната тема.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- TNT
- младши ентусиаст

-
- Мечтае да кара: 911
Е ся някои неща ги пресилва малко, ама като цяло е смешно, щото в общи линии нещата са верни 
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Ако някой се чуди защо при наличие на рекордни производство от фец и съхранение в батерии, тока за бита не пада, а даже се и качва...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- TNT
- младши ентусиаст

-
Е няма проблем, ще вдигнем МОД, винетки, заплати на МВР, ще изтеглим кредит и всичко ще се подреди 

От нета
Цялата стъклена фасада на Бурдж Халифа струва 48млн $. Стъкло с един пласт сребърно и един пласт титаниево покритие. Всичко на конструкция от неръждаема стомана, опасваща сградата висока 820 м. Построена е фабрика специално за проекта. 24 000 панела по 2000$. Цената включва и транспорта и монтажа.
Подръжте ми бирата, за да ви информирам за нещо по-интересно:
1. Ремонтът на Зимния дворец щеше да струва 50млн. лева.
2. Ремонтът на НДК струва 50млн. лева.
Към днешна дата, 50млн. $ са около 82млн. лева
Т.е. довършителните работи на тоя кенеф наречен Зимен дворец са оценени на 60% от фасадата на най-високата сграда в света, която е изключително достижение на технологиите, за да може да издържи на ветрове, дъждове и пясъчни бури.
Ебати крадците
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
BMW_POWER написа:Ебати крадците
Обясни ми пак, как са ми ниски данъците и трябва да им давам повече пари, моля те.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Не е това причината , това е следствие . Мариците са увеличили производството на електроенергия щото американската ТЕЦ „AES Гълъбово“ спря окончателно съвсем неотдавна . Просто държавната ТЕЦ компенсира намалената генерация на електроенергия .Ако някой се чуди защо при наличие на рекордни производство от фец и съхранение в батерии, тока за бита не пада, а даже се и качва...
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
b_u_b_o написа:BMW_POWER написа:Ебати крадците
Обясни ми пак, как са ми ниски данъците и трябва да им давам повече пари, моля те.
Ще ти го обясня в цифри, като ще обърна съотношението съобразно броя на населението и ще ти го обърна в евро:
Нека твоето правителство да изпрати €2 000 000 000 военна помощ на Украйна
Да изпрати още едни €150 000 000 помощ на африкански страни (долното няма да го смятам, наслаждавай се в оригинал)
Specific, active multi-year commitments flowing into Africa include:$25.2 million CAD for the Renewed Women's Voice and Leadership in Crisis- and Conflict-affected Contexts program. This funding is channeled through the Urgent Action Fund – Africa to directly support local lesbian, bisexual, transgender, queer, and intersex (LBTQI+) groups.$6 million CAD allocated to the Gender Links Renewed Women's Voice and Leadership project, which supports around 50 women's rights and LGBTQI+ groups in South Africa.$1.44 million CAD spanning 2024 to 2026 for the Resilience of Francophone LGBTQI+ Movements project, focused on supporting activists in North Africa (Morocco, Algeria, and Tunisia).
Нека твоето правителство да изплаща на всеки нелегален влязъл в страната долните пари и тогава да говорим за "кражби".
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
Я ми съмаризирай в едно изречение какво ми казваш, че съм тъп и не те разбирам.
Не ми се влиза в безмислени спорове. И това ако не си разбрал, продължавай да страдаш, че 10% е огромен данък. Може и да се опиташ да ме убедиш, че 9 лева (за 2025г) е нормален данък за двустаен апартамент в Световрачане.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Нека не смесваме двата вида данъци! Нямат нищо общо! Човека говори за 'ефективността' в оползотворяването на парите... Да вдигнат ефективността по честен и прозрачен начин и тогава да претендират за повече... Иначе - вафлени мантинели и всяка седмица до Дубай!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
ildivvy написа:Нека не смесваме двата вида данъци! Нямат нищо общо! Човека говори за 'ефективността' в оползотворяването на парите... Да вдигнат ефективността по честен и прозрачен начин и тогава да претендират за повече... Иначе - вафлени мантинели и всяка седмица до Дубай!
.
Той се обръща към мен, а не по принцип. От всички данъци се краде и навсякъде се краде. И когао платилият 5 евро обяснява на платилият $ХК, как не иска да плаща, ми какво да му отговоря? Базовите и реалните цени на жилищата се различават в пъти. Колегата TNT непрекъснато говори за процента на сивата икономика и колко народ се води на МРЗ. Извинявай, ама на фона на тези цифри практически не се краде.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
Ето го големия проблем, че се чувстваш ощетен, че те дерат здраво комунетата в Канада и големия зор е и нас да почнат да ни дерат като теб.
Само помисли обаче, че може пък да се окаже, че тука има хора дето дават на държавата като абсолютна сума нещо съизмеримо с това което ти плащаш, ама получават в пъти по-малко под формата на инфраструктура и услуги. Ако започна да плащам двойно на теб, ама живея в същата мизерия, по-спокойно ли ще спиш? Или живееш в илюзията, че тогава ще заприличаме на Канада?
- TNT
- младши ентусиаст

-
b_u_b_o написа: тогава ще заприличаме на Канада?

ай по-добре не , мерси
Или имаш предвид да започнат да ни спират тока ? Или 2 метра сняг ?