Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
Нали разбираш, че работното място на тази касиерка е държавна социална програма. Това е единствената причина да я има, вместо да има просто един автомат за продаване на билети?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
Пичове, виско това, което нареждате си съществува и е факт. НО, когато аз израстнах през 90те и началото на 00те, беше колосално по-зле. АМА КОЛОСАЛНО. Сега е много лесно да питаш защо това и защо онова, но ако сега с тази нагласа се озовем в 98ма година сигурно ще искате да се самоубиете...
Иначе да, много е зле, направо ми иде да емигрирам в Африка или Индия. До оня ден бяхме със стандарта на Дания, ма сега е много зле...
Много често, като ви чета хленченето се сещам ей за тази песен, не знам защо.
https://youtu.be/WUCnPjv_hRM
Иначе да, много е зле, направо ми иде да емигрирам в Африка или Индия. До оня ден бяхме със стандарта на Дания, ма сега е много зле...
Много често, като ви чета хленченето се сещам ей за тази песен, не знам защо.
https://youtu.be/WUCnPjv_hRM
Последна промяна pampo на 22 Фев 2022, 16:15, променена общо 1 път
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
BaDxBoY написа: Странно ми е наистина, тия хора дето обясняват колко е хубаво и как цъфти държавата, какви наркотици вземат и как подяволите се изолират от околната среда и си живеят в техен си свят ? Аз поне не мога да съм такъв егоист.
Прави впечатление, подчертаното в чевено по горе напоследък много често се среща в постингите ти. Затова ли потроши онези 20к ли бяха или 15к евро дето беше споменавал, че си се върнал с тях от Германия.
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Днес имах интересни премеждия в ЧЕЗ.
Нали не са българи. Намалено работно време до 15ч заради УСЛОЖНЕНАТА ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА.
Спрели са ми тока в имот, на който съм сменил титуляр на партидата преди 3 месеца.
За неплатени задължения на предния собственик. Малко са ми емотиконите след 2ч чакане навън на 4 градуса и дъжд и 27 човека на опашката. Имотът е чист от всякакви тежести и всичко е сменено в срок. Но те колегите не гледали на кого била партидата като засичали електромерите в таблото, а само дали имало неплатени задължения.
В какъв срок ще възстановите ел. захранването - не знаем.
Добре, имотът е празен, ами ако се отплявах на електричество?

Спрели са ми тока в имот, на който съм сменил титуляр на партидата преди 3 месеца.

В какъв срок ще възстановите ел. захранването - не знаем.

peshehodetz написа:BaDxBoY написа: Странно ми е наистина, тия хора дето обясняват колко е хубаво и как цъфти държавата, какви наркотици вземат и как подяволите се изолират от околната среда и си живеят в техен си свят ? Аз поне не мога да съм такъв егоист.
Прави впечатление, подчертаното в чевено по горе напоследък много често се среща в постингите ти. Затова ли потроши онези 20к ли бяха или 15к евро дето беше споменавал, че си се върнал с тях от Германия.
Ако взимах, мислиш ли че щеше да ме интересува животът и възможностите на хората ?
Гледай на края на клипа румънците.
https://www.youtube.com/watch?v=g36qyhX ... %D0%B0NOVA
Или пък гледай тука
https://www.youtube.com/watch?v=WZdMu5O ... %D0%B0NOVA
Нечовешко е да не ти пука за тия 20 човека, дето 4 месеца не са взимали заплати.
А като им ги дават заплатите, да дават по 750 лева 2021 година с извънреден труд и ковид и не знам си още какво, когато в Германия да гледаш един пенсионер взимаш по 1200-1300 евро.
Ама кво да ти обяснявам, гледай си твоя си свят и се радвай като на съседа му е зле, за това винаги ще име 50 години назад спрямо белите хора.
- steeN
- старши ентусиаст
-
steeN написа:Да ти вземат 2000 евро повече и да ти ги държат цяла година... за да ти ги дадат накрая за да се чувстваш на далавераЯвно хората се връзват на този трик.
Иначе нито на едното, нито на другото е най-хубаво. НО... за някой с нулева квалификация Германия много ясно, че е рай, щото си живурка на гърба на останалите дето им прибират половината от заплатата. Не е шокиращо толкова.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
дъвкано 100 пъти
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Да не си ходил в офиса на ЧЕЗ на Тодор Каблешков?
Ако се отопляваш на ток ще искаш да ти го спрат
Аз също ходих до ЧЕЗ на Тодор Каблешков но не ми се чакаше на опашката, на дъжд и вятър.
Ако се отопляваш на ток ще искаш да ти го спрат

Аз също ходих до ЧЕЗ на Тодор Каблешков но не ми се чакаше на опашката, на дъжд и вятър.

- steeN
- старши ентусиаст
-
Нищо, нали вече ги купи българска компания. Няма повече да ни експлоатират чужди поробители и нещата ще са прекрасни 

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
На Позитано
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Ама кво да ти обяснявам, гледай си твоя си свят и се радвай като на съседа му е зле, за това винаги ще име 50 години назад спрямо белите хора.
Това ако не сте го разбрали за 30 години демокрация не знам за какво ги пускате тия теми . То просто е като аксиома това за България , и така е било преди 200 години и сега е така и така ще си остане следващите 50-100 години най малко . Ако някой очаква нещо друго той не е за тая държава определено .

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
blacksapphire написа:Днес имах интересни премеждия в ЧЕЗ.![]()
Спокойно, може и по-зле да е

P.S. Развръзката е покъртителна

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Относно номера и това "не отговоря", това е като са платили за евтин софтуер, който плюе поредни номера за различни гишета, но някои по-задни минават по-наред, защото са за други гишета, където няма опашка. Въобще с номерата не изчезнаха опашките, просто хората ги разкараха от гишетата.
Имам вила край Годеч, на един х*й от фермата. Та заради ковида не бяхме стъпвали почти година. Отивам и яяяя
жиците за тока ги няма. Те минават през края на съседния имот, а него го купил някакъв скандинавец и се върнал в родината си.... Зимата на 20/21 паднало дърво, или сайвантът му се срутил и бутнал дървото и екипът минал и ги отрязал остатъците откъм стълба. Лятото на 21 след безброй ходения до ЧЕЗ, проучвания и т.н. (Бяха си сложили кутията с електромера на фасадата на къщата, вместо на стълба, та трябва те да възстановят захранването) айде ще сложат стълб. Съгласен съм да им го платя, ако ми го сложат в двора. Не на пътя ще е и таблото ще изнесем. ОК, звънят на 10.12.2021 ще го монтираме, бъдете точни. Естествено сняг вали никой не дойде и към 14:30 си тръгнах (а и петък беше). Та хем имам електромер, хем нямам ток, хем сметки плащам ежемесечно
, хем и сод платих, а вече ме гледат накриво, защото няма ток да се монтира.
Та абсурдите, ЧЕЗ МЕЗ БЕЗ носили отговорност само до стълба. Добре де, а кой може да се качи на техен стълб, че да се свърже?
Та и аз мога, ама не е законно. Е това е абсурд! А не, че някоя какичка докато се натискала, преместила стълба на съседната улица.
Имам вила край Годеч, на един х*й от фермата. Та заради ковида не бяхме стъпвали почти година. Отивам и яяяя

Та абсурдите, ЧЕЗ МЕЗ БЕЗ носили отговорност само до стълба. Добре де, а кой може да се качи на техен стълб, че да се свърже?

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Нали темата е за емиграция , пък се обсъждат и причините за това нещо и особено напоително Зак (не без основание разбира се) клейми българската психология, реших, че е подходящо и аз да добавя какви тъпанари живеят в тази държава.
Действието се развива в Пловдив, територията на магазин Кауфланд в район Тракия.
Пред магазина има някакво павилионче , където приготвят кебапчета, кюфтета, наденички и тн храни.
Случва се тази събота, бях в града по работа и понеже вече беше малко след 13 часа а не се очертаваше да се прибирам скоро, реших да си купя от този павилион обяд, наденичка, картофки, земел и айран, които неща да мушна на крак (не в колата).
Взимам си нещата и започвам да търся някаква масичка, понеже не видях да имат табела " само за в къщи".
Та в крайна сметка до павилиона виждам едни касетки и викам " ей тука ще си оставя айрана и кутията в която седеше наденичката"
Не щеш ли, дойде една дребна чистачка и почна да ми вика "тука не се яде", един вид да ми се кара, а аз съм почти на самият паркинг.
След малко излезе една дебела свиня (определено съм бесен и за това си позволявам такива епитети), същата тази, дето ми продаде нещата от павилиона и почна да ми вика, дръпна касетката и съответно наденицата отиде...
Значи, аз съм на години, винаги съм прилично облечен, бял човек , светли очи, но все едно тая видя някакъв долен ман...
В този момент ми причерня и добре, че някак си се спрях, такива неща не правя повече от 15+ години. Просто щях да я ...
Как и да е, реших да се оплача в Кауфланд.
В Кауфлад управителката се оказа много културна и разбрана жена, обясни ми, че персонала е проблем, наемат всякакви и настина съжалявала за това.
Чак ми предлага моля ти се ваучер за храна като компенсация, на което категорично отказах. Щеше да е още по-унизително!
Та наистина, хората са мега тъпи, че честно казано ако не бях с колата и малко по-анонимен щях да я пръсна.
Отвратен съм и страшно съжалявам за онова време, когато можеше да се приложи един вид саморазправа , за да се научи тази да си отваря устата по-малко, от колкото може да и поеме задника!
Действието се развива в Пловдив, територията на магазин Кауфланд в район Тракия.
Пред магазина има някакво павилионче , където приготвят кебапчета, кюфтета, наденички и тн храни.
Случва се тази събота, бях в града по работа и понеже вече беше малко след 13 часа а не се очертаваше да се прибирам скоро, реших да си купя от този павилион обяд, наденичка, картофки, земел и айран, които неща да мушна на крак (не в колата).
Взимам си нещата и започвам да търся някаква масичка, понеже не видях да имат табела " само за в къщи".
Та в крайна сметка до павилиона виждам едни касетки и викам " ей тука ще си оставя айрана и кутията в която седеше наденичката"
Не щеш ли, дойде една дребна чистачка и почна да ми вика "тука не се яде", един вид да ми се кара, а аз съм почти на самият паркинг.
След малко излезе една дебела свиня (определено съм бесен и за това си позволявам такива епитети), същата тази, дето ми продаде нещата от павилиона и почна да ми вика, дръпна касетката и съответно наденицата отиде...
Значи, аз съм на години, винаги съм прилично облечен, бял човек , светли очи, но все едно тая видя някакъв долен ман...
В този момент ми причерня и добре, че някак си се спрях, такива неща не правя повече от 15+ години. Просто щях да я ...
Как и да е, реших да се оплача в Кауфланд.
В Кауфлад управителката се оказа много културна и разбрана жена, обясни ми, че персонала е проблем, наемат всякакви и настина съжалявала за това.
Чак ми предлага моля ти се ваучер за храна като компенсация, на което категорично отказах. Щеше да е още по-унизително!
Та наистина, хората са мега тъпи, че честно казано ако не бях с колата и малко по-анонимен щях да я пръсна.
Отвратен съм и страшно съжалявам за онова време, когато можеше да се приложи един вид саморазправа , за да се научи тази да си отваря устата по-малко, от колкото може да и поеме задника!
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
zAcK написа:blacksapphire написа:P.S. Развръзката е покъртителна![]()
![]()
![]()
Не ги разбирате тия табла

пс: с тия глупаци от енергото не можеш се разбра. Преди години на едно място не бяхме плащали тока години / то не се и ползва/, спряли го по едно време разбрахме. Отивам, имал съм да плащал колосалната сума от 7-8 лева

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
центърът на село Шумен 
За софиянци да се ориентират - нещо като "петте кьошета" (доста грубо казано, но за ориентир все пак)

За софиянци да се ориентират - нещо като "петте кьошета" (доста грубо казано, но за ориентир все пак)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"