Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
b00st написа:Масово е това и аз затова си карам така като на клипа. Защото иначе се изнервям - никой не тръгва на зелено, ами седят и чакат колата да тръгне отпред, тогава да натиснат съединителя, да включат първа или си гледат чата, радиото и т.н. Ей от това става задръстването.
Нормално... какво очакваш?
Всички да са роботи и да тръгнат заедно на жълто с 1 метър дистанция между колите? Няма как да стане... никога!
Хора с проблеми, кой шефа му е задник, кой жена му не му пуснала, кой децата му се оказали идиоти, кой се разболял и т.н. и т.н.
Свят широк, хора всякакви...
С други думи, караш както си знаеш и се опитваш да пречиш на другите колкото се може по-малко или никак (не казвам, че ти им пречиш).
Не можеш да обвиняваш хората, че са хора...

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Еми не знам, на курсовете те учат да гледаш светофара и на жълто да си готов да тръгнеш, не да блееш като овца. То точно от тая идеология "караш както си знаеш" идват проблемите според мен. Щото те и в Индия си карат както знаят и е баси цирка цялото движение.
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Факт е, че много водачи си бъркат в носовете, ровят по телефоните и т.н., както по-горе беше изброено. И за това такива "колеги", които бързат да се бутнат най-отпред в колоната според мен помагат много на движението. Ето например аз много внимателно следя светофара и огледалата си, за да не оставям такива дори да си помислят, че ще влязат преди мен. Също така физиономиите им след като не им се е отворил парашута са безценни 

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
b00st написа:Еми не знам, на курсовете те учат да гледаш светофара и на жълто да си готов да тръгнеш, не да блееш като овца. То точно от тая идеология "караш както си знаеш" идват проблемите според мен. Щото те и в Индия си карат както знаят и е баси цирка цялото движение.
"курсове" ли спомена?

иначе си доста лицемерен, хем било цирк хем и ти караш така

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
dextuar написа:То БУС лента по Малинов дефакто няма, а интересното е, че един катаджия не съм видял откакто я има...
Една част от бус лентата беше отменена след около 10 дни след начертаването й. Факта е че я боядисаха с асфалт, който се изтърка след още 10 дни. Загледай се до булеварда за Младост 1 на надписите "BUS" още си личи асфалта, с който беше боядисана черна. Не важи до булеварда за Младост 1, след това е налична. Решението за отмяната може да се намери на страницата на Фандъкова във фейса, където беше публикувано.

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Boyadjiev написа:dextuar написа:То БУС лента по Малинов дефакто няма, а интересното е, че един катаджия не съм видял откакто я има...
Една част от бус лентата беше отменена след около 10 дни след начертаването й. Факта е че я боядисаха с асфалт, който се изтърка след още 10 дни. Загледай се до булеварда за Младост 1 на надписите "BUS" още си личи асфалта, с който беше боядисана черна. Не важи до булеварда за Младост 1, след това е налична. Решението за отмяната може да се намери на страницата на Фандъкова във фейса, където беше публикувано.
Тоест спрямо клипа до 07:56:52 не важи бус лентата? Защо тогава не я изтрият?
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
dextuar написа:Boyadjiev написа:dextuar написа:То БУС лента по Малинов дефакто няма, а интересното е, че един катаджия не съм видял откакто я има...
До 7:58, след това си важи до края на Малинов. Защото сме българи, никога не може да се свърши работата като хората

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
vicho написа:b00st написа:Масово е това и аз затова си карам така като на клипа. Защото иначе се изнервям - никой не тръгва на зелено, ами седят и чакат колата да тръгне отпред, тогава да натиснат съединителя, да включат първа или си гледат чата, радиото и т.н. Ей от това става задръстването.
Нормално... какво очакваш?
Всички да са роботи и да тръгнат заедно на жълто с 1 метър дистанция между колите? Няма как да стане... никога!
Става, става. Преди да не кажа 20 години живеех в една арабска страна с огромен трафик (представям си сега какво е) , в първата секунда на зеленото поне първите 8-10 коли са тръгнали едновременно, отдавах го до голяма степен на това, че 99% от колите там са автоматик, но факт..
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
dextuar написа:Boyadjiev написа:dextuar написа:То БУС лента по Малинов дефакто няма, а интересното е, че един катаджия не съм видял откакто я има...
Леко си се прецакал, но ще наваксаш.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Е аз като не беше бус лента, пак не съм минавал оттам 
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ако съществуват 3 пътни ленти и глупакът отсреща кара почти от 3-тата лентa (извън градско) т.е. почти срещу мен и се ударим и ако оцелеем ,може ли да го дам под съд и да му отнемат книжката за винаги?Днеска ми се случи доста ,да не мислят че е настъпил армагедон и са единствените на пътя?! 

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
След като вчера, а и всеки друг път чакам и чакам и чакам, днес реших и аз да избомбя особено като видях тетката пред мен със семейния ван да го прави. И тъкмо като избомбих, без да съм пречил на никого, един чичко реши да ми се скара. И не му се сърдя, изглежда не съм единствен, което това го дразни и поне се опитва да го покаже. Ама как веднъж да избомбя, и ще попадна на себеподобен
Faith in humanity restored!
http://sendvid.com/wrn040ug
Вече и аз съм на мнение, че този вид каране намалява трафика, вредните емисии и допринася за световния мир!

Faith in humanity restored!
http://sendvid.com/wrn040ug
Вече и аз съм на мнение, че този вид каране намалява трафика, вредните емисии и допринася за световния мир!

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
https://fakti.bg/avto/223061-italianec- ... =firstpage
Коментарите отдолу също са интересни. Преобладават поощрителните мнения(в смисъл дай кръв и отмъщение на народа)но има и такива, които заклеймяват това действие.
Италианец уби шофьора, сгазил жена му
Мъж издебна и застреля водач, убил жена му в пътнотранспортно произшествие. Преди да се впусне във вендетата си, Фабио Ди Лело променил снимката на профила си във Facebook с картинка на Ръсел Кроу от филма "Гладиатор", в който героят му произнася знаменитата реплика "Баща на убит син, съпруг на убита съпруга. Ще получа своето отмъщение - в този живот или в следващия".
Убитият Итало Д'Елиза (22 г.) трябвало да бъде съден за непредумишленото убийство на 33-годишната Роберта Смаргаси, която блъснал миналото лято, след като не спрял на червено. Ди Лело го проследил и застрелял пред кафене във Васто, район Абруцо, след което отишъл на гроба на жена си и оставил върху него оръжието.
Адвокатите на отмъстителя казват, че бил в депресия. 34-годишният хлебар се опасявал, че Д'Елиза няма да получи справедлива присъда, но никой от близките му не подозирал, че смята да вземе правосъдието в свои ръце.
Полицията заварила Ди Лело на гробищата, където той се предал без съпротива. До него бил открит и 9-милиметровият пистолет, чийто пълнител изпразнил в убиеца на жена си.
Коментарите отдолу също са интересни. Преобладават поощрителните мнения(в смисъл дай кръв и отмъщение на народа)но има и такива, които заклеймяват това действие.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Аз искам да попитам къде мога да подам сигнал за грубо нарушение на правилника?
На Булевард Черни връх в участъка между Булевард Сребърна и Булевард Яворов е пълно с паркирали автомобили на пътното платно, не спряни за малко а паркирали.
Това се унаследи докато беше в ремонт частта на черни връх от сребърна до околовръстното и понеже нямаше трафик, явно местните свикнаха да си паркират там.
Да де ама вече няколко месеца пречат зверски на трафика и никой нищо не прави по въпроса....
Има много знаци за указващи забраната за спиране дори
На Булевард Черни връх в участъка между Булевард Сребърна и Булевард Яворов е пълно с паркирали автомобили на пътното платно, не спряни за малко а паркирали.
Това се унаследи докато беше в ремонт частта на черни връх от сребърна до околовръстното и понеже нямаше трафик, явно местните свикнаха да си паркират там.
Да де ама вече няколко месеца пречат зверски на трафика и никой нищо не прави по въпроса....

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
vld написа:Аз искам да попитам къде мога да подам сигнал за грубо нарушение на правилника?
Пробвах през приложението "Гражданите"