Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
Re: BCAA и изобщо фитнес...
kokobm написа:Шейковете в повечето зали се правят от най-нискокачествените протеини, често насипни и с доста съмнителен произход. Успех!
Точно за това реших да се допитам до вас, защото реших да взема или суроватъчен протеин или креатин, с добро качество на добра цена и сам да си правя шейковете... Купувал съм преди...протеини, аминокиселини, после се реших да свалям (че имам и излишни мазнини) и взех л-карнитин... (Това преди доста време...) И главното , което ме разколеба дали да е суроватъчен протеин или креатин, бе, че в една статия прочетох днес, че креатина освен да помага за растежа на мускулите, същевременно спомага и за топенето на излишните мазнини

- _BlinG_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G-Power BMW M3 E46
uCnaHeTcA написа:kokobm написа:Шейковете в повечето зали се правят от най-нискокачествените протеини, често насипни и с доста съмнителен произход. Успех!
Точно за това реших да се допитам до вас, защото реших да взема или суроватъчен протеин или креатин, с добро качество на добра цена и сам да си правя шейковете... Купувал съм преди...протеини, аминокиселини, после се реших да свалям (че имам и излишни мазнини) и взех л-карнитин... (Това преди доста време...) И главното , което ме разколеба дали да е суроватъчен протеин или креатин, бе, че в една статия прочетох днес, че креатина освен да помага за растежа на мускулите, същевременно спомага и за топенето на излишните мазниниА това "напомпване" с вода... После да не се из*икае
![]()
Т.е. взимаш, взима, спираш да взимаш, водата изчезва и мускула се връща в първоначалното си състояние
![]()
(Това са мои си разсъждения де
) Отворен съм за всякакви съвети и препоръки
![]()
Благодаря на колегата писал преди мен
Ако питаш мене по добре си земи креатин от колкото протеин.Качествен и евтин протеин няма.Креатин може да си земеш на Nutrend http://www.silabg.com/bg/2838-NUTREND-C ... NIZED.html
И креатина се зима 2 месеца след това почиваш 1 месец и първата седмица правиш зареждане по 20г на ден а не както обикновено по 5г на ден

- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
uCnaHeTcA написа:kokobm написа:Шейковете в повечето зали се правят от най-нискокачествените протеини, често насипни и с доста съмнителен произход. Успех!
Точно за това реших да се допитам до вас, защото реших да взема или суроватъчен протеин или креатин, с добро качество на добра цена и сам да си правя шейковете... Купувал съм преди...протеини, аминокиселини, после се реших да свалям (че имам и излишни мазнини) и взех л-карнитин... (Това преди доста време...) И главното , което ме разколеба дали да е суроватъчен протеин или креатин, бе, че в една статия прочетох днес, че креатина освен да помага за растежа на мускулите, същевременно спомага и за топенето на излишните мазниниА това "напомпване" с вода... После да не се из*икае
![]()
Т.е. взимаш, взима, спираш да взимаш, водата изчезва и мускула се връща в първоначалното си състояние
![]()
(Това са мои си разсъждения де
) Отворен съм за всякакви съвети и препоръки
![]()
Благодаря на колегата писал преди мен
По принцип креатинът никога не присъства в 'диети' за сваляне на тегло, за мен тази информация е съвсем нова или подвеждаща (по-вероятно). А от качествен суроватъчен протеин няма да напълнееш, просто 'ще храниш' мускулите. А за 'изпикаването' на задържаната вода.. ако след като спреш креатина продължиш със сериозни тренировки ще задържиш голям % от постигнатото, не, че креатинът е няква панацея за обем все пак..
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Креатин Пируват може би да, но не бих разчитал на това, ако трябва да чистя. Да се изкажат по-запознатите!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Аз съм пил монохидрат по време на "чистене" (до колкото е възможно) и не ми е пречел... по-скоро дава възможност да запазиш малко сила, и въпреки задържането на вода не ти се струва, че качваш кила или че не чистиш... това обаче не значи, че креатин-а е подходящ за чистене...
- raddy
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E30 сега:E90 N52B25
Айде малко да ъпдейтна и моето положение -
втори месец - свалих 5 кг. т.е. от 90 на 85 като прибрах корема напълно - взимам DYMATIZE течен L-Carnitine 1100 + Dyma-Burn - пак на същата фирма - супер доволен съм и от двата продукта.
Първоначалната жажда изчезна с времето и сега изкарвам тренировка с около половин литър вода - в сравнение с около 2 литра в началото.
Покачих см на бицепса както и доволно стегнах гърдите.
В момента почвам да мисля за сериозни тежести и релеф така че съм отворен за интересни предложения
Само да уточня - близо 1.90 съм пенсиониран баскетболист - но все още начинаещ в билдинга.
Поздрави - Ради.
П.С. Преди време колега ме посъветва да си проверя кръвната захар заради жаждата което така и не стигнах да направя
втори месец - свалих 5 кг. т.е. от 90 на 85 като прибрах корема напълно - взимам DYMATIZE течен L-Carnitine 1100 + Dyma-Burn - пак на същата фирма - супер доволен съм и от двата продукта.
Първоначалната жажда изчезна с времето и сега изкарвам тренировка с около половин литър вода - в сравнение с около 2 литра в началото.
Покачих см на бицепса както и доволно стегнах гърдите.
В момента почвам да мисля за сериозни тежести и релеф така че съм отворен за интересни предложения

Само да уточня - близо 1.90 съм пенсиониран баскетболист - но все още начинаещ в билдинга.
Поздрави - Ради.
П.С. Преди време колега ме посъветва да си проверя кръвната захар заради жаждата което така и не стигнах да направя

- 7S\/E7OSLA\/
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 08.2010
- Детайли за колата: Сив металик
BCAA и изобщо фитнес...
Дойде и моя ред да запитам
Дали има нещо за подсилване на лактите, че от упражнения за трицепса и най-вече от това на лоста дето се вдигам високо над него само с ръцете (ако някой е запознат) почнаха да ме наболяват...
А и по принцип това ми е стара травма от времето, когат играех канадска... Някой, ако му се е случвало да дава съвети 

Дали има нещо за подсилване на лактите, че от упражнения за трицепса и най-вече от това на лоста дето се вдигам високо над него само с ръцете (ако някой е запознат) почнаха да ме наболяват...

- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
tsurata написа:Дойде и моя ред да запитам![]()
Дали има нещо за подсилване на лактите, че от упражнения за трицепса и най-вече от това на лоста дето се вдигам високо над него само с ръцете (ако някой е запознат) почнаха да ме наболяват...А и по принцип това ми е стара травма от времето, когат играех канадска... Някой, ако му се е случвало да дава съвети
Глюкозамин,хубава загрявка и френското като последно упражнение за трицепс с по-малки тежести.
- Бай Митьо
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сувалка
tsurata написа:Дойде и моя ред да запитам![]()
Дали има нещо за подсилване на лактите, че от упражнения за трицепса и най-вече от това на лоста дето се вдигам високо над него само с ръцете (ако някой е запознат) почнаха да ме наболяват...А и по принцип това ми е стара травма от времето, когат играех канадска... Някой, ако му се е случвало да дава съвети
Да ти кажа, следвай съвета на White 1913 Power по-малки кг, повече загряващи упражнения и ако питаш мен направо премахни френското. Аз имам същия проблем, какво ли не съм пил и мазал, ама сигурно всичко съм изпил, рамо вадих и се оправи, това не се оправя, това е от връзките, при всеки човек са различни. прави повече други упражнения натоварвай трицепса според упражненията. Да знам, че ако си начинаещ не знаеш кога вече е достатъчно, но все пак - е сега да не вземе да правиш 5 упр. по 5 серии.
Относно свалянето и креатина - да възможно е, но НЕ е препоръчително, доста товари организма този начин. По -добре си вземи някой препарат за отслабвана или изчистване, който е същевременно енергетик т.е. дава енергия и то доста, има ги и на хапчета и в течни варианти, като тези са малко скъпички.
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
Вече втори път ми се появяват някакви кръвоизливи (малки червени петна) като тренирам рамо, от какво се получава, на някой случвало ли му се е ?
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
Такива неща се получават при много разредена кръв.Едно изследване в правителствена болница става за 15 минути.
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Колеги тъй като ми свършва ON Gold Whey мисля да пробвам протеина на Scivation. Доколкото си спомням назад в темата имаше хубави отзиви за него, пък и сега е на промоция в сила.бг и 5Lbs идва към 71лв (докато ако все още има промоция ON-a ще е 100лв). Струва ли си смяната или да си продължавам с ON?
- scipo
- младши ентусиаст
-
- Кара: нормално
Колега пробвай Синта 6 на БСН
няма да сбъркаш! в момента е на промоция и е 97.5лв за 5лб, което е оферта и мисля, че от трите е най-добър. Ето какво съдържа:
Патентованата протеинова матрица състояща се от:
➡ Свръх пречистен суроватъчен протеин, съдържащ алфа – лакталбумин
➡ Неденатуриран алфа – и бета – казеин и казеинати
➡ Микрофилтриран суроватъчен протеинов изолат, съдържащ пептидни фракции от суроватъчен протеин
➡ Яйчен албумин
➡ Калциев казеинат
➡ Концентрат от млечен протеин
имам приятели, които го пият и са супер доволни, иначе аз си пия Голд на ОН

Патентованата протеинова матрица състояща се от:
➡ Свръх пречистен суроватъчен протеин, съдържащ алфа – лакталбумин
➡ Неденатуриран алфа – и бета – казеин и казеинати
➡ Микрофилтриран суроватъчен протеинов изолат, съдържащ пептидни фракции от суроватъчен протеин
➡ Яйчен албумин
➡ Калциев казеинат
➡ Концентрат от млечен протеин
имам приятели, които го пият и са супер доволни, иначе аз си пия Голд на ОН
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Някой гледа ли сутринта при Гала бабичката как разказа играта на всички съвременни теории за холестерола
А най-много ми хареса като каза- аз не предлагам алтернативна медицина. Модерната медицина е алтернативна, а хомеопатия, билки, правилно хранене и т.н. са началото и са истинската медицина.

А най-много ми хареса като каза- аз не предлагам алтернативна медицина. Модерната медицина е алтернативна, а хомеопатия, билки, правилно хранене и т.н. са началото и са истинската медицина.