Казарма
Модератор: Общи модератори
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Re: Казарма
Това са учебни стрелби, на мен веднъж ми се наложи да обикалям над 1 час да търся в снега една недостигаща гилза. Иначе гледам че някои имат някакви оптики закачени, та сигурно са по-точни от преди години
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
nickstorm написа:Това са учебни стрелби, на мен веднъж ми се наложи да обикалям над 1 час да търся в снега една недостигаща гилза. Иначе гледам че някои имат някакви оптики закачени, та сигурно са по-точни от преди години
Имат- някакви бързомери 1х са им сложили, с тоя откат след първия изстрел нищо няма да виждаш през оптиката ако има някакво увеличение. Меренето с тия винаги е било… грубо казано

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Така си мислиш щото летящите барети не носят картечници , разчитат на хладно оръжие снайпери и леки оръжия главно . А тая картечница изисква картечар втори картечар носач на патрони и т.н един билюк хора които се занимават с това пушкало вместо да лазят и да бягат нагоре надолу в тила на врага 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
b_u_b_o написа:Ивайло Димов написа:Профи армия ,всеки ден се подготвяш,запиши се в парашутната 68 бригада специални сили и ще си всеки ден в джаза
Ще бия на каквото кажеш физическо упражнение 95% от профи военните ни(тия 5% ги оставям ако някой профи спортист се е объркал да стане военен и още не е пуснал шкембето и са доста разширени). Неделния ми маршрут за тичане минава покрай тамън 2 поделения и от време на време ги виждам какви са подготвени. Та айде няма нужда тия да ме подготвят физическиА иначе то ако си тюфлек по душа и 2г казарма няма да те променят и дори и да те вкарат във форма, ще я загубиш на 2рия месец след това. Не е смисъла на военното обучение да се грижи за физическата подготовка, там трябва да се работи от деца още.
Ти луд ли си бе? Според мен някакви 0.5% имат шанса да са с теб по планински бягания и т.н.
Какво ги направи, 5%.
И то тези 0.5 не казвам, че ще са пред теб, а ще правят подобни неща, понеже както писаха колегите назад, важно е колективното. Айде нещо не се марширува както трябва или пее за обяд(ако ви слуша или гледа някой)айде пак си пеете и тропате докато не стане както трябва. Понеже като пееш за Радецки и на частта козлодуууууййиииииски бряг, можеше много да се проточва.
Това за 180-те на алх...абе може, ама не вярвам, дори да го видя няма да повярвам при 175 см.
Дори на Анатоли фантасмагориите не ги вярвам всичките. Като младеж тренирах...доста с тежести. Ама да правиш безброй лицеви и набирания голям брой, някак изключва силовите постижения. Аз тренирах силово, никога не съм се набирал повече от 15 пъти, понеже не усещах натоварване каквото искам след това. Значи щом мога да направя повече от 6-8, директно закачам колана с железен диск на кръста. И така по 10 кила, 10 кила, 10 кила...имайте предвид, че имах и големи крака, които тежаха повече от нормалното, не бях тип сегашните батки с тънки крака, а нагоре големи, обратното бях. Остана ми от юношеските години от колоезденето защото бях спринтьор там, а се искаше големи крака.
Около 190 кила(по спомен от преди 20+години) вдигаше от лежанка на най-добрия ми приятел от детските години, брат му. Опит за едно повторение не помня с колко е правил, ама с тези също не помня колко е правил, може да са били 2-3, знам ли. Той беше борец, състезател там в някакви надпревари, не помня категорията му, но като спря да се състезава заради счупен крак, наедря доста. Той си беше от тия, които като ги видиш, просто не се замесваш, сегашните лигльовци тип мутри даже не ги биеше, просто един суплес на тротоара и дотам. За него тренирането в зала беше почти нещо излишно. Все ми е казвал, че ти трябва просто един лост и една успоредка. Мисля е 80 набор. От хората е, които в дадени години ходеха да охраняват разни известни в медиите и не чак толкова известни лица, някои вече покойници, други живи. Когато вдигаше тези кила обаче беше може би 110-115 кила тип мазен мускул, висок е тъкмо колкото алх 175-177 макс. Гардероб, буквално бизон, да не го ядосваш. Неговият най-добър приятел пък с прякор тежката

Та според мен алх не е видял тежестите или те не са отговаряли. Контузиите стават лесно на лежанка искат се много подготовка, стави, рамена вадят хората, сухожилията може да се прецакат...
Но което искаше да каже е вярно, в казармата ако искаш, можеш да надскочиш себе си като имаш режим и месо на убиване. Но организма ако изядеш 2 кила месо и боб още толкова от които да речем извличаш Х количество протеин, не може да извлече от 6 кила това Х количество по 3, понеже...абе няма как да се преработи така бързо и се изхвърля знаете. Затова глупостите как натурално се правят чудеса са просто...глупости. Иначе нямаше да съществуват толкова много хранителни добавки, някои на ръба с чистата химия и които добавки със сигурност не са супер безвредни когато се прекалява с тях, дори с едни обикновени аминокиселини, които се считат в тези среди за нещо като да изядеш някое яйце просто.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Така е, просто беше въпрос на време да се потвърди един факт, че тука са далеч по-добри от всякакви наемници в БА!
Това го заявявам сериозно, да не си помислите, че е някаква ирония
Това го заявявам сериозно, да не си помислите, че е някаква ирония

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Много се отплеснахте, ТОП ГЪН не ми отговори на въпроса ......
Казармата във вида в който я познаваме по-възрастните е безсмислена. Трябва да има някакво обучение, но да ме обучават хора, 90% от които не са ставали за нищо в реалния (цивилния) свят, НЕ.
Казармата във вида в който я познаваме по-възрастните е безсмислена. Трябва да има някакво обучение, но да ме обучават хора, 90% от които не са ставали за нищо в реалния (цивилния) свят, НЕ.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Димитров, говорехме за масовите войници в армията, не за шепата хора в елитни части, които не мисли, че са надарени със супер сили и не подценявай подготовката на колегата относно бягане и т.н.
Знам какви са войниците, достатъчно познавам, нито един не прави подобни преходи и не е способен ако към днешна дата му кажеш да го направи. Нито един. Не казвам, че няма такъв. Не забравяй, че тука за толкова години минаха бая народ през нашата бригада, която вече не е отделна бригада даже.
Как да ти отговоря на този въпрос?
Единият му каза точно "Милчев, майка ти ше ... ако нещо се опиташ да направиш тая вечер", а аз се радвах, че спи далеч от мен, но за всеки случай му казах да не се разхожда като заспим всички.
Аз бях ефрейтора в спалното и ме уважаваха не за да не ги тормозя, ами защото с дар слово се имах с капитана и другите шапкари. Но освен дар слово като ни спряха от отпуски се наложи да занеса малко Арсеналски патрони на подполковника, че исках все пак някоя събота и неделя до уволнение да излизам.
Не ми се виждаше честно да се напият моите и да викат посред нощ докато аз съм на пост, най-уставния капитан докато е дежурен да дойде да ги хване и накрая и аз да ям калая.
Разбира се капитана ми не остана много доволен, че един вид го прескочих и съм "играел" директно с подполковника, ама карай.
П.п: Баш левия не беше в нашето спално.
След години обаче го видях, дойде си в Казанлък мангото, хвана ме като такси да го карам до Сливен при някакъв богаташ да го оправял, а иначе станал труженик в Испания, там много се изкарвало.
Скоро не съм го виждал, сигурно 10 години.
Обаче до ден днешен имам двама мангали тука, които като ме видят и викат ефрейтореееее...
Както някой каза, лошото се забравя.
Знам какви са войниците, достатъчно познавам, нито един не прави подобни преходи и не е способен ако към днешна дата му кажеш да го направи. Нито един. Не казвам, че няма такъв. Не забравяй, че тука за толкова години минаха бая народ през нашата бригада, която вече не е отделна бригада даже.
Lenco написа:Top Gun Maverick написа:.....
В бойното поделение един манго набара един друг, който беше ляв и като отидоха на общата баня обясни как го оправил като се натоплили. Директно му казахме да спи по-далеч от нас и всички много държахме да спим по гръби че яде дървото ако го видим да броди нощем из спалното.
Наш човек беше, ама на такъв доверие не може да имаш.
От кой се пазеше, левия или десния
Как да ти отговоря на този въпрос?

Единият му каза точно "Милчев, майка ти ше ... ако нещо се опиташ да направиш тая вечер", а аз се радвах, че спи далеч от мен, но за всеки случай му казах да не се разхожда като заспим всички.

П.п: Баш левия не беше в нашето спално.

Обаче до ден днешен имам двама мангали тука, които като ме видят и викат ефрейтореееее...

Както някой каза, лошото се забравя.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Имахме старшини и офицери, които бяха с такива габарити, че не можеха да минават през люка
, а това си им беше редовната работа, не като нас наборна служба! От друга страна, подполковника, който беше командир на батальона, беше най-големия професионалист в професията си! Друго не е работел.. Т.е. нормално е, ако имаш желание, да станеш много добър в професията си.
Правели сме бухалясване по време на дежурството на най-голямата гад в поделението (кодово име Ишидо), с идеята, че едва ли някой ще разбере, защото никой не допуска, че това изобщо е възможно по време на неговата смяна! Иска се стратегическо мислене понякога

Правели сме бухалясване по време на дежурството на най-голямата гад в поделението (кодово име Ишидо), с идеята, че едва ли някой ще разбере, защото никой не допуска, че това изобщо е възможно по време на неговата смяна! Иска се стратегическо мислене понякога

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ооооо, нашият в поделението беше луд за служба. Значи имаше още един подполковник, но на тоя му имаха всички голямо уважение и респект. Между другото, тогава още 2003-та караше Е34-ка тоя, 525тдс, маслено зелена.
Значи един майор беше сгафил нещо, ЗКТЧ имаше като длъжност. Шишмана(подполковника)го изкара пред целия строй на поделението и почна да го гърчи пред нас.
Още помня как каза пред всички "някакъв си майор" един вид, че нещо правеше тоя системно както трябва. Онзи беше някаква шматка, не знам как беше станал майор честно казано. Обаче тоя го срина със земята от приказки, и само някаква гробна тишина в строя, никой не смее копче да каже, да вдиша по тежко дори, онзи като говори гледа всички.
Ако Бог Шива има 4 ръце, тоя имаше 44 очи и уши.
Нашият капитан го изкара също пред строя когато се беше напило цялото спално и го направи по-нисък от тревата, че е толкова некадърен и не можел да си държи подчинените да не се напият. Това е фигурата от казармата, която помня най-ясно. Ако всичките ми военни бяха наполовина колкото тоя...

Значи един майор беше сгафил нещо, ЗКТЧ имаше като длъжност. Шишмана(подполковника)го изкара пред целия строй на поделението и почна да го гърчи пред нас.

Нашият капитан го изкара също пред строя когато се беше напило цялото спално и го направи по-нисък от тревата, че е толкова некадърен и не можел да си държи подчинените да не се напият. Това е фигурата от казармата, която помня най-ясно. Ако всичките ми военни бяха наполовина колкото тоя...