Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Когато излезне CoVid ваксината и бъде достъпна бихте ли се ваксинирали?

Не!
206
61%
Да, веднага
58
17%
Да, 1 месец по-късно
14
4%
Да, 3 месеца по-късно
16
5%
Да, 6 месеца по-късно
21
6%
Да, 9 месеца по-късно
21
6%

Общо гласове : 336
старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от steeN » 25 Ное 2020, 10:43

В същност са се разболяли от щам или болест, срещу който ваксината не защитава. Ваксина за грип не те имунизира срещу пневмония.
Няма как да се разболееш от ваксината или заради ваксината. Другия вариант е вече да са били болни от това, срещу което е ваксината и да е отишла на вятъра.
Също няма ваксина, която защитава на 100%.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 25 Ное 2020, 11:55

Бах тоя латентен период 2 години.
Аз си бих миналата година и не можах даже да настина тая зима. Мислех да повторя и сега ама не можах да се доредя за ваксина ;)
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 25 Ное 2020, 12:34

Един колега почна да пие по 3 литра вода на ден и след 2 седмици бааам, ковид. Внимавайте с водата. Друг пък ял хляб с лютеница и салам и след 3 дни с ковид.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 25 Ное 2020, 13:07

Това с водата не схванах? Аз пия по 2,5-3л. от дъъълги години и за последните 4-5г. може би съм изпил 20-30 таблетки Беналгин, нищо друго.. освен витамини.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Anthony_J » 25 Ное 2020, 14:06

Ирония се нарича.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Ное 2020, 14:25

Моджо написа:Бах тоя латентен период 2 години.
Аз си бих миналата година и не можах даже да настина тая зима. Мислех да повторя и сега ама не можах да се доредя за ваксина ;)
Е аз па 4 години и хрема не съм имал (като изключим загубата на обоняние и вкус по-рано тая година ама нямах други проблеми), Та да се ваксинирам ли или не?
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 25 Ное 2020, 19:24

Сега слушам някакъв да обяснява как вируса можело да мутира и то не веднъж и така трябвало нова ваксина всяка година. Естествено, че ще мутира, то се случва точно това с вирусите. Той и този нали е произлезнал от някакъв друг ако приемем, че няма конспирация и не е създаден изкуствено, но то и тогава ще е от нещо. Сякаш вчера са открили групата на корона вирусите.
Друг пък говореше как анти-телата след ваксинация били повече от тези след преболедуване. Вече има по две дози за всеки гражданин на ЕС, не било сигурно, че ваксината остава до живот, та може да си боднат хората още една или две и т.н. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 25 Ное 2020, 19:38

Интересна тема - поне 3 милиона тулупа изобщо не вярват че има Ковид, така че - срещу какво ще се ваксинират... Тъкмо да се засмееш и разбираш, че е плачевно.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 25 Ное 2020, 19:41

Чак 3 млн...само циганите не вярват, че има и то далеч не всички, другите не ги е страх де.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар

Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от Anthony_J » 25 Ное 2020, 20:01

Top Gun Maverick написа:Сега слушам някакъв да обяснява как вируса можело да мутира и то не веднъж и така трябвало нова ваксина всяка година. Естествено, че ще мутира, то се случва точно това с вирусите. Той и този нали е произлезнал от някакъв друг ако приемем, че няма конспирация и не е създаден изкуствено, но то и тогава ще е от нещо. Сякаш вчера са открили групата на корона вирусите.
Друг пък говореше как анти-телата след ваксинация били повече от тези след преболедуване. Вече има по две дози за всеки гражданин на ЕС, не било сигурно, че ваксината остава до живот, та може да си боднат хората още една или две и т.н. :mhihi:

Ковид-19 досега има сериозно количество мутациии, както и всеки друг вирус, но това няма как да попречи на ваксината, защото коронавирусите са РНК вируси и имат консервативна част, която не се променя. Точно в тази част са прицелени всички ваксини. Антителата не са толкова важни, колкото изграждането на клетъчен имунитет. Това ще помогне за бързото производство на антитела при сблъсък с вируса.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 25 Ное 2020, 20:03

bum_bum написа:
Е аз па 4 години и хрема не съм имал (като изключим загубата на обоняние и вкус по-рано тая година ама нямах други проблеми), Та да се ваксинирам ли или не?

Кат ме настигнеш на години - да. Не си мисли, че не можеш да се разболееш. Може да го изкараш по-леко евентуално и не 100% сигурно.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 25 Ное 2020, 21:01

.... Антителата не са толкова важни, колкото изграждането на клетъчен имунитет....

Клетъчния имунитет няма пряка връзка с ковид , и с ваксина едва ли може да се изгради такъв . Ако това е възможно няма да има нужда от различни ваксини за всеки вирус . Клетъчния имунитет реагира на всички патогени в организма , не само на корона вирусите . Ваксината провокира готовност на имунната система да изгради антигени за кратко време , това си е практически заразяване на организма със частици от РНК на вируса която е неспособна да предизвика заболяване но имунната система реагира както при и реален вирус . В последтвие при заразяване реакцията е в рамките на часове а не на седмици като при чист първи контакт с вируса .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Ное 2020, 21:07

Моджо написа:
bum_bum написа:

Кат ме настигнеш на години - да. Не си мисли, че не можеш да се разболееш. Може да го изкараш по-леко евентуално и не 100% сигурно.

Всеки може да се разболее, може и утре от нещо съвсем банално да ритна камбаната. Организмът е много фин механизъм с деликатен баланс.

Но ако говорим за ковидата и ваксините, отказвам да живея като пещерняк и да си бия каквото и да е било, щото някой казал, че само така мога да ходя където си искам като свободен човек.

То и за тоя корвид слушах колко е страшно, ма си изкарах 2 седмици без обоняние и вкус. Дали беше това или нещо друго не знам, на тестове не съм ходил. Седях си в къщи да не заразя някой и толкова.

За годините не знам, тия дни ако не ме тръшне ще правя 45 :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 25 Ное 2020, 21:30

Нали за грип говорим. Е, имаш още да ме гониш бая)
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Мнение от top » 26 Ное 2020, 23:33

По скоро не бих, всъщност и никога в съзнателния си живот не съм се ваксинирал срещу нищо, даже на рамото нямам онзи белег дето повечето хората имат... Почти не боледувам и единствените "лекарства" които взимам са от типа на ампули витамин ц, витамините Б, магнезий, упсарин, клеева тинктура и фервекс, последните 3 неща ако се наложи. В момента съм с положителен пср тест и си седя в нас, но не изпитвам никакви симптоми, пийвам си по малко водка за дезинфекция.

Иначе най-вероятно ваксината ще стане на практика задължителна, нищо че ще се води уж по избор, защото примерно няма да може да се пътува със самолет, да се минава да кажем границата с Гърция, работодателя може да каже, чи иска всички да са ваксинирани, в моловете и банките също могат да решат, че само ваксинирани пускат и така...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата