За самолетите
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: За самолетите
Ако се обучаваш на тренажора само за излитане с тоя боинг , зачита ли се китапа за пилот ? 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
alekangg написа:Явно имаш фобия вече от мен, постоянно ме цитираш по всички теми.
Няма как да имам срам, изобщо не съм такъв тип който плаща данък обществено мнение.
Едно време и влака като е стигал до крайната точка да пляскали...
Изобщо много спам и безмислени постчета пускаш и за гледането през прозореца се пише във всеки пост. Ами гледам, недей завижда. Вероятно летя по-често отколкото ти ходиш с колата си някъде на 250-300км.
Не се дразни са

Ubi dubium, ibi libertas
пляска се като пилота направи хубаво кацане. тези дето пляскат са два вида - такива дето като почне някой да пляска пляскат и те и такива дето са летяли много по това трасе и са кацали на това летище с такъв самолет и знаят кое е хубаво кацане "по пантофи" и кое е тип "чувал с картофи". аз почти винаги пляскам на нашите пилоти като кацат на софия защото са много добри- дори при лоши условия (силен страничен вятър)... и не ме интересува дали другите пляскат или не.
но на американски пилоти не помня последните 20 години да съм пляскал- на вътрешни или на международни. а летя често
последния път плясках на един a380 на луфтханза дето го плъзна майсторски на DXB при 25-30 възла страничен вятър... и после разбрах, че бил наше момче българче...
но на американски пилоти не помня последните 20 години да съм пляскал- на вътрешни или на международни. а летя често

последния път плясках на един a380 на луфтханза дето го плъзна майсторски на DXB при 25-30 възла страничен вятър... и после разбрах, че бил наше момче българче...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Georgi_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х3 § Lupo

"Пътниците така силно ръкопляскаха при кацането на самолета, че пилотът още три пъти излита и каца на бис."
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
alx написа:
Марио Бакалов ли ?
http://news.bnt.bg/bg/a/letishche-sofiya-posreshchna-erbs-a-380

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Те май не са много
А380 го спират от производство

А380 го спират от производство

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
DLVasilev написа:А най-добрите на Антонов и Илюшин
Знаех си

cod-cdbp написа:alx написа:
Марио Бакалов ли ?
http://news.bnt.bg/bg/a/letishche-sofiya-posreshchna-erbs-a-380
да. аз не знаех, но като му казаха името по уредбата и му чух акцента разбрах, че е нашенец...
за най- добрите пилоти- руснаците всичките им пътнически самолети са се родили първоначално за военни цели- твърд лонжерон, по- бързи, по- резки.. по-чувствителни... по- директни и непрощаващи грешки- за това се изисква наистина по-добри пилоти...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Тва ръкопляскането, го помня от дете...тогава дъртите се е ебаваха, че се радват понеже падат като круши и от там се радват, че са кацнали.
Аз ръкопляскане чувам само при полети от и до БГ... типично наша черта.
Сравнявате бг пилоти преди и сега, състоянието на самолетите, но не знам за паднал самолет на бгаир.
Сравнявате бг пилоти преди и сега, състоянието на самолетите, но не знам за паднал самолет на бгаир.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Големите самолети имат ли някакви компютърни помощници при кацане? Винаги е примерно дясно, после ляво и след това предния колесник. И самите елерони се движат прекалено дискретно за да се прави от човек ми е направило впечатление.
България Еър съм ги запомнил, че те изсипват като чувал с картофи на пистата... и после им ръкопляскат...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
България Еър съм ги запомнил, че те изсипват като чувал с картофи на пистата... и после им ръкопляскат...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
В БГ самолет се ръкопляска без значение какво е кацането, имало е случаи дето е бил за бой пилота, те му ръкопляскат
Отдавам го на радостта, че са кацнали живи и здрави щото бая страх са брали на аеропланя. Се пак има още доста бг пасажери дето не знаят как се откопчава колана например та кацането за тях си е събитие. И стига с тия руски пилоти, бащите на авиацията се казват Райт и авиационния език е английският....тва все пак говори нещо налЕ?!

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Те тия първите пилоти , чак до 20те години на 20 век си говорят със езика на глухонемите . Докато едни там други земат че открият радиото . Та не знам какво общо има тука инглизкия
Виж при корабите е друга историята но в зората на авиацията франсетата са водеща сила . Нищо че на тия двамата велосипедисти хвърчилката първа се е дигнала на 2 метра от земята .

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Сондьора написа:Тва ръкопляскането, го помня от дете...тогава дъртите се е ебаваха, че се радват понеже падат като круши и от там се радват, че са кацнали.
Все пак имат около 10 самолета или по-малко.