.. и понеже се оплаквате ама все залитате натам...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Re: .. и понеже се оплаквате ама все залитате натам...

Мнение от drago9205 » 22 Дек 2016, 13:06

И все пак тия правила дето учените ги анализират са приложими когато искаме да боднем.

В крайна сметка ако става дума чисто за "развъждане" за жена и смейество по-скоро гледаме способностите на жената да се грижи за семейството, да гледа деца, да роди деца и.т.н.
Тоест един вид анализираме (макар и до някъде подсъзнателно) тези качества, които не са свързани с дупе, цици, бла-бла (и те са фактор, но не толкова ключов като заговорим за продължаване на поколението)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 22 Дек 2016, 13:16

acer написа:Другото е антропология от книги тип "Sex at dawn".

Аз съм малко динозавър - последната книга, която си купих и чета е писана преди 500 години.
Тия модерните четива не ме влекат, а и не познавам мъж, който би седнал да чете цитираната от теб книга :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 22 Дек 2016, 13:23

drago9205 написа:И все пак тия правила дето учените ги анализират са приложими когато искаме да боднем.

В крайна сметка ако става дума чисто за "развъждане" за жена и смейество по-скоро гледаме способностите на жената да се грижи за семейството, да гледа деца, да роди деца и.т.н.
Тоест един вид анализираме (макар и до някъде подсъзнателно) тези качества, които не са свързани с дупе, цици, бла-бла (и те са фактор, но не толкова ключов като заговорим за продължаване на поколението)

Напротив, точно външните белези са предпоставка дали може да роди здраво поколение...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago9205 » 22 Дек 2016, 13:25

Външен белег - яка мацка с дупе, цици, фейс и с 3 аборта или след 5 год на противозачатъчни... успех да ти роди здраво поколение ;)

Да не говорим, пушачка, наркоманка... етц. Затова сме хора и еволюирали същества... да преценим някакви други обективни неща освен външният вид. Да не отричам, че това е първичената реакция - да оценим външният вид и видът събужда този инстинкт, но далеч не това е определящо за средно статистическият индивид когато става дума за възпроизвеждане. Просто защото при хората възпроизвеждане и секс за удоволствие са 2 различни неща ;)
АКо беше друго яче щяхме да пускаме семето във всяка... ама надали искате деца от някоя еднодневка :P
Последна промяна drago9205 на 22 Дек 2016, 13:27, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 22 Дек 2016, 13:27

drago9205 написа:Външен белег - яка мацка с дупе, цици, фейс и с 3 аборта или след 5 год на противозачатъчни... успех да ти роди здраво поколение ;)

Не всяка яка мацка с гъз, цици и фейс я порят като риба :wave:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago9205 » 22 Дек 2016, 13:28

dextuar написа:
drago9205 написа:Външен белег - яка мацка с дупе, цици, фейс и с 3 аборта или след 5 год на противозачатъчни... успех да ти роди здраво поколение ;)

Не всяка яка мацка с гъз, цици и фейс я порят като риба :wave:

Съгласявам се, аз не искам да глобализирам нещата и да кажа, че всяка яка мацка е кобра. Просто мисълта ми беше, че външните белези играят роля - да, възбуда, първичен нагон. Но когато стане дума за възпроизвеждане факторите при хората не опират само и единствено до външни белези ;)

Както казах - при хората желанието да "праснеш" е различно от желанието някоя да ти носи децата... поне аз така виждам нещата.

А също така изначално външни белези не са се свързвали с малко слабо дупе, тънка талия и слаби крака, а напротив - представата за жената е била голямо дупе, яка - че да може да ги носи тез деца, да им придаде ген за оцеляване, а не ген за хилаво и ниско телосложение и да не колабира от липса на запас.

Да не влизам в графата яки мацки със силикон (макар и въпросните да не са кобри), че това вече няма как да се свърже с идеята за "здраво поколение". Нещата са доста видоизменени в днешният свят.
Последна промяна drago9205 на 22 Дек 2016, 13:40, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 22 Дек 2016, 13:37

drago_pavlov написа:Аз съм малко динозавър - последната книга, която си купих и чета е писана преди 500 години.
Тия модерните четива не ме влекат, а и не познавам мъж, който би седнал да чете цитираната от теб книга :mhihi:

На Макиавелли не е лоша книгата ако говориш за нея, но на Кристофър Раян е доста научна(леко псевдо) и не е от лесните за четене.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 22 Дек 2016, 13:41

acer написа:но на Кристофър Раян е доста научна(леко псевдо) и не е от лесните за четене.

Тая част от науката не ме влече много, много :lol:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 22 Дек 2016, 13:52

drago_pavlov написа:
acer написа:но на Кристофър Раян е доста научна(леко псевдо) и не е от лесните за четене.

Тая част от науката не ме влече много, много :lol:

Малко ми е странно хора изграждащи живота си на база прочетено в някаква книга :roll: за мен лично такъв тип хора има ниско самочувствие, което се опитват да прикриват. (не искам да обидя никого - това е моето мнение/наблюдение)
Взаимоотношенията между хората, за мен лично КАТЕГОРИЧНО не се подчиняват на закони, като ДА, корелационна връзка може да бъде открита, но СЛЕД съответното взаимоотношение и момента към който е настъпило. А това как един човек вижда живота, ситуациите и отношенията в ежедневието си, определено не означава, че друг на негово място би ги "видял" по същия начин.

По темата ... моето мнение, за мен си, и на база моите наблюдения и съждения.
ИМА приятелство между мъже и жени, като говоря за истинско такова, а не за масовото приятелство, което се равнява по-скоро на добро познанство.
Както напред в темата казах - всеки е различен и разбира живота по свой си начин, спрямо конкретен момент (емоционално състояние, физическо, психическо, материално и прочие - защото са взаимносвързани), както и спрямо отношението му към останалите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 22 Дек 2016, 14:32

Има, ама чушки :D
Ако най-добрата ви "приятелка" ви дойде на гости, смъкне платенцето и отдолу е гола-голеничка, пък рече приблизително следните думи "Ши ма мандърсаш ли кат животно, бат Гошо?" какво правите ?
Отг. А : Внимателно я подбутвате да си ходи с думите "Не мога да разваля страхотното ни безкористно и безрезервно приятелство с такъв долен сексуален акт! За какъв ме мислиш ти ма?" или
Отг. Б : Играете на "Скрий салама" докато ѝ се претрие ... саламоскривателката?
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago9205 » 22 Дек 2016, 14:41

За горният казус - не мисля, че ще се стигне до точно такава ситуация... но знам ли има хора и ситуации сек'ви ;)
За себе си съм 100% сигурен, че първото което е няма как да се стигне до този сценарии. Има едно НО - въпросната най-добра приятелка (като изключим сестра ми) е бивше гадже на един от най-добрите ми приятели и някак си образът и винаги го свързвам с този на приятелка. И трябва да отбележа, че е красива жена, но въпреки това не виждам в нея обект на сексуално желание.

Има хора, които са моралисти, хора които си държат на мирогледа и достойнството и такива приятелства са възможни. Но те са за един по-възвишен и умен тип хора тип хора, който е способен да контролира първичното и осъзнава, че има по-важни неща от сексуалните взаимоотношения.

Виждал съм и от трето лице най-добри приятели. И съм си говорил и с дватамата и са споделяли "Напивали сме се, целували сме се, но пак нещата не стават няма привличане няма желание", а и двамата хора са красиви и интелигентни.

П.С. Има други приятелки обаче с които евентуален такъв сценарий би завършил според втората възможна сюжетна линия. Това разбира се ако не съм обвързан, защото съм моралист и силно моногамен... не е добре така, ама ко да се прави.
Последна промяна drago9205 на 22 Дек 2016, 14:43, променена общо 2 пъти

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 22 Дек 2016, 16:08

"B.Stoimenov"

Зависи как четеш, ако човек вярва на всичко каквото чуе/прочете е наивен, дезинформацията върти цели индустрии ;)

В случая, Раян поставя под въпрос стандартната теория за човешката сексуалност на Дарвин и наложената от църквата и какви са последствията от това. Някои хора я мразят , дори има книга пародия на въпросната книга, други също не са привърженици на т.нар 'standard narrative'. Темата е "разбираме ли жените", така да кажа, след прочитането на въпросната книга, мъглевината маалко се повдигна, но малко! :mhihi: Някак си почваш да приемаш нещата по-спокойно и не толкова лично.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Пантерка...
Аватар

Мнение от Rainy » 22 Дек 2016, 16:11

dreadx, не знам как определяш що за човек съм само защото съм използвала думата "стадо", но хайде, ще падна на нивото ти и ще те върна на 8 страница. Виж кой първи я е използвал (твоя милост) и тогава се заяждай. Аз вкарах тази дума в поста си, защото ТИ я беше използвал. Сега какъв човек ще кажеш, че си ти, или за теб не важи?
Ако ти и твоите приятели не се критикувате, а само си правите четки, то първо не сте си никакви приятели и е добре да си потърсиш нови. Но аз и моите не сме така, че да даваш ТВЪРДЕНИЯ, че не ме критикуват. Не си ни стоял на масата. Щом не те интересуват отношенията ми с моите приятели, тогава няма да ги коментираш и то с лъжливи твърдения, дето не знам откъде ги ражда главата ти.
Другото, което е - аз НИЩО не проповядвам на никого. Дойдох тук, написах, че имам приятели мъже и ми се нахвърлиха и започнаха да оспорват това. По-скоро АЗ ако бях казала, че нямам приятели мъже, щеше на вас да ви е гадно, че нямате какво да ми проповядвате. Върни се назад и погледни дали аз съм започнала ТОЗИ спор. Bogat-Beden дори беше отправил провокация към мен да се изкажа, иначе нямаше и да се включа. За пореден път пишеш глупости, без да си информиран. Хубавото на форумите е, че винаги можеш да се върнеш назад и да прочетеш.

K_Ilkov, аз не съм и искала да разбираш защо пиша по въпроса, това си е мой проблем и колкото ти, толкова и аз имаме право да пишем тук. Просто не съм човек, който ще търпи да хвърлят камъни по него и ще си трае. Винаги съм защитавала мнението си докрай. Щом толкова ви пречи и не можете да спрете да се дърляте с мен, след като го изкажа, ще търпите и да си го защитавам. По други въпроси съм си позволявала да оспоря нечии мнения и въпросните хора не са стояли кротичко, а веднага се обадиха да се защитят. Защо да не го направя и аз?
В крайна сметка това е форум за водене на дискусии на доброволни начала, на който не му изнася, да се изнася.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Дек 2016, 21:46

Колежке, аз не се заяждам с теб, даже за много неща споделяме едно и също мнение, но искаш ли да направиш сама един тест с твоите приятели и дори да не ни оповестяваш тук резултата, а да го запазиш за себе си? Той е много лесен, просто направи нещо закачливо с някой твой приятел и виж дали погледа му се променя, говора, дишането и въобще някакви неща когато общува с теб. Тогава ще осъзнаеш много неща. Браво, че не поддържаш взаимоотношения с мъже, които си въобразяват всякакви неща за теб, но не мислиш, че има и такива, които го правят, обаче умело го прикриват? Или поне не го ли допускаш за възможно? Според мен може да имаш истински приятелски взаимоотношения, но е възможно и сама да не улавяш всичко. Затова пробвай това и открий сама за себе си някои неща. И ако резултата те изненадва, то това не значи, че приятелите ти са лоши. Просто...мъже. Приятелки жени един мъж може да има много, но обикновено те са или бивши партньори, или бъдещи, или такива, които им се иска, но по-скоро биха умрели отколкото да го признаят, особено ако ти си от този тип жени, за които твърдиш. А знаеш един мъж като не може да има една жена на какви неща е способен, нали? Или не знаеш всички. Ще се изненадаш докъде може да стигне мерака му и какво е способен да изтърпи с години наред дори, само и само ако допуска, че един ден ще успее.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 22 Дек 2016, 22:31

Top Gun Maverick написа:Ще се изненадаш докъде може да стигне мерака му и какво е способен да изтърпи с години наред дори, само и само ако допуска, че един ден ще успее.
Ето това е много важно за жената, използвайки го може известно време (дълго понякога) да се радва на пълната и безрезервна приятелска подкрепа и (в някакъв краен, а не безкраен срок - както уточнихме) ще получи всичко това, което един мъж никога не би направил за нея, ако е 200% сигурно, че никога в този живот няма да я ебе.

Не че нещо, ама говориш като абсолютна сектантка. За проповядването може и да не ти е това целта, но пък не пропускаш във всеки пост да изтъкнеш възвишените си морални ценности ("дето естествено малко хора ще ги разберат, като се има предвид мнозинството колко по-нисши създания са".) И сега като кажеш, че наистина са по-нисши създания, пак ще излезе, че аз пръв съм заговорил за това - но ти ще използваш тази терминология по същество и наистина личи, че ги имаш за такива. А пък аз ще съм го казал иронично - затова е добре да уточня, че не смятам пишещите тук за нисши създания, само защото не споделят нечие мнение. Напротив, има какво да научиш от всеки - ама на теб жокер не ти трябва, защото знаеш всичко (- нищо, че може би си на 19 години, или няма и толкова..)

Както и да е, продължавай да пишеш тук, защото благодарение на твоето участие темата се поддържа жива и нищо чудно да надмине по брой страници дори прословутата тема за соц-а. Иначе пишеш културно, за разлика от мен - защото аз много-много не се интересувам кой какво ще си помисли.

И да, нищо не знам за теб. От това, което НЕ казваш, (за да използваш после като аргумент как някой предположил, ама да му натриеш носа с това, че нищо не знае за теб) - все пак всички са наблюдавали сходни случаи с други хора, които говорят и разсъждават като теб, оттам предположенията ми и как стоят нещата при теб с твоите "приятели". А ако бяха някакви други нещата, и читави - сама щеше да разкажеш.

---
По-нагоре в темата забелязах, че сте обсъждали физическото привличане и природните дадености (яко дупе, цици).
Също и че при хората възпроизвеждане и секс за удоволствие били 2 различни неща.

Да, вие правите разлика между двете, аз също. Но само до преди 100 години контрацепцията е била единствено ако момъкът успее навреме да си го извади.

Сексът обикновено е водел до продължаване на рода и е било от съществена важност мозъкът ви да оцени генетично половинката, с която да си създадете възможно най-читаво поколение. (тази оценка за генетична съвместимост мозъкът я прави още от пръв поглед - а на вас през акъла ви минава само: ийй, каква яка мацка, как бих я ебал..)

Нейният мозък също работи в тази насока: този става, този не става - и тя също разбира от пръв поглед какво би правила с вас или не. Едва ли всяка средностатистическа жена има такова научно обяснение, обикновено на прост език тя би казала, че има тръпка, химия, този много я кефи, а онзи *също не е грозен* ама не става.. и т.н. Целта на чифтосването по тези критерии е поколението да се придържа генетично по-близо до някакъв определен генетичен стандарт. Сега вече за вас не би трябвало да е проблем да се наебете с човек, който не ви привлича - няма да си правите поколение, всичко е ок. Но на подсъзнателно ниво може би ще чувствате, че: човекът не ви кефи, че сексът с него не ви кефи, изобщо какво правите тук? - като не ви кефи.. Ето, че при човека почти няма разлика между секс за възпроизвеждане и за удоволствие. Просто повечето секс наистина се прави за удоволствие, но с хора, за които мозъкът ви е преценил, че евентуално възпроизвеждане ще е генетично полезно за човешкия род и качествено. На всеки секс мозъкът гледа като потенциално зачеване, затова се опитва да ви командва с кого да правите или да не правите секс. А на вас ви се вижда като има/няма привличане.

Това е било важно за човешкия род в продължение на хиляди години - че за 100-години няма как да отпадне, е повече от ясно.

Иначе да, аз бих правил секс с жена, само защото ме кефи като човек и личност - дори и да не ме привлича физически и мозъкът да се опитва да ми пробутва разните там тарикатлъци. Аз съм малко над тези първобитни инстинкти, диктувани от мозъка и той да ми определя с кого да общувам и с кого не. Това разбира се в контекста на сегашното време. Най-после границата между секс за "удоволствие/общуване/" и "зачеване" не е изключително тънка, каквато е била винаги през вековете. Вече можем да си позволим общуване не с цел продължаване на рода - а просто общуване с човек, с когото си заслужава. Преди 100-години за мен също щеше да бъде най-важно момата да е убава, сгодна и от пръв поглед да ми легне на сърцето.

Защо мислите, че църквата проповядва неправенето на секс преди брака - пак по същата причина. Ако църквата нямаше становище по въпроса и ако хората не се съобразяваха с това, при безразборен секс преди брака, без контрацепция, щеше да стане голямо мазало. Църквата няма да дойде да ви свети и да ви пази от забременяване, това няма как да стане - но ако ви каже, че е грях, наистина ще имате и пропуснати ползи, ама като цяло ще избегнете и доста възможни вреди.

Защо според църквата е грешно да се прави секс с близки роднини? - пак по същата причина. Може да не е имало развита генетика навремето, която да го обясни - но при дефектен ген, той ще е дефектен и у двамата - няма от какво да се направи корекция и да се замести дефектният ген. Всичко е насочено към това с размножаването и докато обикновения човек гледа да се наебе, църквата мисли за вас - последиците от секса да бъдат само положителни.

Това разбира се е подходящо (или поне най-безопасно), ако приемем тогавашните условия и обществото като факт. Понеже "цивилизованите" общества са горе-долу сходни по разбирания, то и независимо от религията, им се внушават горе-долу едни и същи неща във връзка с обществото като даденост и вписването на секса в него. Няма какво да научим повече от това, всичко е дъвкано и предъвквано. (и хиляди страници с проповеди са изписани - който иска да чете)

За нас ще е интересно да обърнем поглед към други, различни общества и да видим как са решени тези въпроси там. Из цялата планета има много на брой миниатюрни общества - например разните племена на "диваци". И разбира се, че в обичаите им основно място е отредено на секса. Естествено за всяко племе решенията на тези сексуални въпроси са различни - има и доста малоумни, нечовешки глупости, плод на извратени, болни мозъци и т.н.

Но ще ви разкажа за един по-интересен случай, от който има какво да се научи - гледах филм за едно племе, където децата бяха общи и си ги гледа жената естествено, но и цялото племе. Жената в даден момент може да е с партньор или два - после може да си избере някой друг - като възрастта на партньорите нямаше особено значение. Млад 18 годишен момък с 49 годишна жена, после пък с някоя 23, после той като одъртее, може да го хареса някоя 17-годишна - и няма нищо лошо и ненормално в това. Всеки е с някого до време и в това има много дълбок смисъл. Например при по-близко общуване на някой по-млад човек с по-възрастна жена, той научава от нея разни неща (нямам предвид само сексуални, а житейски изобщо), после като се ориентира към друга партньорка ги предава на нея. (- все пак нямаха училище тези хора.. но нали трябва и да се учат.;)
Затворено общество от 200 души в джунглата, които се уважават един друг, а когато трябва да се вземе някакво решение се разглежда мнението на всеки един от тях. За нищо сериозно не се карат, никой не се опитва да прецака другия или да го използва. Всички работят заедно в името на общите интереси и всичко се дели по равно.

/Това с деленето по равно също има много важно значение - за да не се получава като в извратените и мекрантилизирани общества (без значение дали в наши дни, или първобитни), където всяка втора мома да се опитва да набута пичока на онзи най-мускулестия, с дебелия врат, дето за него винаги ще е най-големия бут от бронтозавъра - че да има покрай него и тя да плющи яко пръжки с лук, вместо да гладува. То еденето също е важно де, ама генетиката е по-важна - да се създаде поколението с този, с когото трябва. А не тази, дето най-готино си върти гъзЪ да гледа да се уреди при онзи, при когото е най-сигурно, че гладна няма да остане --> Последното не че го няма, но е оправдано само при някакъв сървайвър - жертване принципите на генетиката в името на възможностите за физическо оцеляване - пък с генетиката да се оправят по-нататък, когато ядене има за всички. Ако става въпрос за алтернативи, като ядене или гладна смърт е разбираемо. Ако става въпрос за дрънкулки и парцалки и повече пари да има да си ги харчи - не е.
/

В такова затворено общество, от малко на брой хора като в онова племе, има особено важно значение и каръщисването на гените. Искам да ви кажа, че резултатът от напълно свободния, непредубеден и неповлиян от нищо друго избор беше на лице - всичките бяха с перфектни тела!
Иначе си бяха обикновени хора, които с труд и първобитно земеделие си изкарват прехраната.

/Ние естествено си имаме други интереси и не бихме могли да си представим живота без наука, технологии и БеЕмВе-та.

Но диваци ли бяха тези хора - или живееха в Рая?

.
p.s. Специално за някои хора, които ми се подиграват за дългия пост - ще кажа, че се постарах да бъда максимално кратък.. ;)))
Последна промяна dreadx на 22 Дек 2016, 22:51, променена общо 6 пъти
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата