Дронове и други летящи и пълзящи гадини...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Re: Дронове и други летящи и пълзящи гадини...

Мнение от Spit-Fire » 06 Дек 2024, 16:42

Нео-то няма да ти свърши работа за нищо от изброените, не и в частта 400 лв. (само дрон с батерия). Аз го имам, но бях наясно какво взимам и как ще го ползвам. Мислех вече да съм си купил и Avata 2, но реших друго да пазарувам и ще е след НГ сигурно. Иначе няма проблем да летиш над и около хора, ако всички попълнят декларация, че са съгласни :mhihi: Пише го в "листовките" за А1/3.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 16 Яну 2025, 10:46

Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 16 Яну 2025, 11:00

Четох я тази щуротия :mhihi:

Предвид инцидентите с дронове и самолети покрай пожарите обаче очаквам много тежка реакция от администрацията и общо взето ще го направят да се лети само в пустоща и по чукарите :lol:
Та този ъпдейт съвсем ще ги разсърди чиновниците и бая народ ще ядат дървото като прелетят над нещо военно отвъд океана
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 24 Май 2025, 17:56

Момци тия китайци по алиекспрес и шийн дето са по 50-100лв адекватни ли са като за първи дрон. Реално искам да се науча да го контролирам и да снимам и евентуално тогава да премина към нещо по-качествено. :dunno:
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 24 Май 2025, 20:35

Някое DJI Mini 2, , 2se, 3, 4k втора ръка няма ли? Доста по-добре ще бъде от каквото и да било друго.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BorislavB » 25 Май 2025, 1:04

Бе то сигурно има аз гледам DJI Mini 4K за около 600лв има ново, та дали има смисъл от втора ръка изобщо. Целта ми е просто да се науча на някой евтин китаец и после да мина на по-скъпа техника, а и не съм някой професионален фотограф та да давам хиляди левове за дрон. Мисълта ми беше дали има разлика в управлението на самия дрон и управлението за заснемане между евтин китаец и примерно някой по-скъп дрон. Предполагам са на един и същ принцип ама викам да питам първо :dunno:
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 25 Май 2025, 8:06

Аз бях взел един малък евтин китаец за 50-ина лева, колкото да се радва малкият.

Вярно, лекичък е, но и да не беше лек, пак нямаше да си държи позицията като хората :dunno:

Дори на леко течение, дори и без течение, в стаята дори, просто си мърда нанякъде прогресивно, и аха да се блъсне, я в стена, я в там каквото има около него, и постоянно трябва да компенсираш ръчно чрез управлението, което също е пипкаво :dunno:

С две думи - евтинджосите, за мен лично, не си заслужават, а по-скоро "марковите" са по-лесните, предвидими и консистентни при управление.
Все едно човек да каже "взимам си Москвич, та да се науча да карам добре G82, като си купя после".
Излишни умения са двойното амбиране, дърпането на смукач, отварянето на жалюзите, и компенсирането на липсата на хидравлика и климатик в 2025-та :mhihi: Нищо общо, според мен :dunno:

Вероятно има и изключения, но трябва да се търси ревю на конкретна китайка марка/модел...

Sent from my 25010PN30G using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 25 Май 2025, 9:52

Мини 4к ще ти върши чудна работа и много вероятно изобщо да не ти се наложи да взимаш друг, по-голям и скъп дрон ако ще летиш инцидентно. Аз се хвърлих направо на Air 3s и сравнено с Мини 4 Про (приятел има такова и често летя и с него) си е направо прасе...всичко се случва по-друг, по-муден начин макар и да е същия принцип на летене :dunno: .
Мини-то може да се кара като FPV дрон, с Air 3s трябва да си доста уверен в себе си за да го правиш това :mhihi:

Плюсовете са, че се влияе доста по-малко от ветрове и камерата е в друга лига, особено с двата обектива дето има :bowdown:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BorislavB » 25 Май 2025, 10:53

Разбрах какво имате предвид особено сравнението с москвича и G82 :ok: . Остана само да се прежаля направо за едно DJI Mini 4K, благодаря за информацията :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 25 Май 2025, 15:56

Ми не съм съгласен много пък, Да разбереш дали е твойто - да, върши работа такъв за 100-на лв.
Не е като по-големите, ама какво от това. Вдига се достатъчно, зависва си съвсем ок /ако няма вятър много/, така че за мен отговора е - да.
Управлението на всеки дрон си е различно, а и като за пръв дрон си иска да свикнеш и се тая дали е 5 лв или 50 000 лв. Това за карането, за камери не мога да кажа, моите са без камери, не е била целта да снимам.
Хм,хм...

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 25 Май 2025, 16:35

Моджо написа:Ми не съм съгласен много пък, Да разбереш дали е твойто - да, върши работа такъв за 100-на лв.
Не е като по-големите, ама какво от това. Вдига се достатъчно, зависва си съвсем ок /ако няма вятър много/, така че за мен отговора е - да.
Управлението на всеки дрон си е различно, а и като за пръв дрон си иска да свикнеш и се тая дали е 5 лв или 50 000 лв. Това за карането, за камери не мога да кажа, моите са без камери, не е била целта да снимам.

Не, ти просто никога не си пипал читав дрон, че да разбереш сравнението с москвича, а даже при теб сравнението трябва да е между тия колички пред магазините дето децата се клатят на тях и Г82 :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 25 Май 2025, 18:20

Значи, за да разбера дали ми е интересно и да се уча (за първи път) задължително треа да е г82, ролс ройс, ламбо или ферари иначе не става. Разбрах :mhihi:
Иначе си прав-читав дрон не съм пипал щото се оказа , че не ми е интетесно и си спестих няколко к лева. Имам два единия не е от 100 лв, по - скъп е, но е далеч от професионален такъв.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 27 Май 2025, 12:05

Има логика в това което казват колегите. Ако си купиш нещо супер евтино за проба, което е с ужасно управление и като кихне муха на 10 метра от него и го мести, е много силно вероятно да си кажеш, че не те кефи тая работа и да го хвърлиш в някой шкаф.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 27 Май 2025, 13:01

На дрон за 100лв не моеш да се научиш да караш дрон , ще се научиш да караш детска играчка . Първо че евтините дронове по правило са малки тоест леки , второ че имат орязан функционал . Поведението във полет на малкия евтин дрон е съвсем друго , различно реаигира на командите заради теглото телеметрия въздушни потоци и т.н има десетки особености . Тоест не можеш да усвоиш някаква техника която по принцип я няма в малкия дрон ирачка . Аналогията е все едно да шпориш с тротинетка из квартала и да кажеш че си усвоил пистовите мотори . :ok:
Последна промяна Jordana на 27 Май 2025, 15:35, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от BorislavB » 27 Май 2025, 13:05

Ясна е работата насочих се към DJI Mini 4K остава да се навия да дам 600лв или докато се навивам да падне някоя промоция :mhihi:

п.с. Гледах доста ревюта и казват,че е перфектен за парите си. Единствено ме дразни,че няма active track или преведено на български функция дрона да следи даден обект докато се движи, ама да не изнагляваме нали

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата