Часовници

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Часовници

Мнение от kagebista » 22 Ное 2014, 19:01

Това няма да е ценено тук, но са едни от нещата който бях изнамерил и са абсолютни произведения на изкуството:
Визия:
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение

Дебелина:

23 камъковият механик отвътре изглежда така:
https://www.russian-watches.info/publis ... 3k_enl.jpg
29 камъковият автоматик така:
http://andivo.chat.ru/PHOTO/pdl16.jpg

Седят като левче на ръката и си е късмет да имаш тънка китка за да ги носиш :)
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

Мнение от cocosas » 22 Ное 2014, 19:06

55995556_1_585x461_rev001.jpg

55995556_3_585x461_rev001.jpg

Какво можете да споделите за този часовник ? Намерих си го и в общи линии незнам нищо за него. Стъклото няма драскотини, което ме навежда на мисълта, че би могло да е по-висок клас.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 22 Ное 2014, 20:05

Гледам, че темата стана активна и да си задам въпроса. Какво мислите за часовниците Восток/Vostok ? Че нещо ми се е забила в главата една Амфибия.
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Ное 2014, 20:34

kagebista написа:Това няма да е ценено тук, но са едни от нещата който бях изнамерил и са абсолютни произведения на изкуството:
Визия:
Изображение

Дебелина:

23 камъковият механик отвътре изглежда така:
https://www.russian-watches.info/publis ... 3k_enl.jpg
29 камъковият автоматик така:
http://andivo.chat.ru/PHOTO/pdl16.jpg

Седят като левче на ръката и си е късмет да имаш тънка китка за да ги носиш :)

Това ме подсеща за:

- Чё у меня с часами?
- Зато Радо, говорил тебе, купи Луч или Полёт

Култово, ако си гледал филма :mhihi:

Мисля, че струваха по 80лв на времето. Имаше и едни "Командирски" но мисля, че тях не ги продаваха в България.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 22 Ное 2014, 21:13

Инвиктата е приличен бранд. Стъклата са им от хубав минерал кристал и затова е чисто. Високите кварцови модели са на нивото на нисък клас Тисо, Ситизен, Восток Юроп, Сектор. Носи си го смело и не му се коси, защото е хубав часовник.
skipper написа:Гледам, че темата стана активна и да си задам въпроса. Какво мислите за часовниците Восток/Vostok ? Че нещо ми се е забила в главата една Амфибия.

Естествено че си струва. Особено ако се инвестира малко повече в него/х2/ и се получи този вид:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
И на финал го довърших така:
ИзображениеИзображение

Единственият часовник, на който от завода му дават да не му се пипа маслото 10 години :mhihi: . Историята познава и доста повече км пробег от тези на чичковците, татковците и дядовците и май още цъкат стига да се разклатушкат или повъртят с коронката.
Ако говорим за новите Амфибии, то там съм пас. Такъв не ми е минавал през ръцете, защото много "пластмасови" ми изглеждат и доста далеч от старата школа.

Дам тия бригадири. Култов сериал, който днешната младеж/в г*за да ги е**Ж/ не разбират и не проумяват.
Апропо луч и полет де лукс имат едни и същи часовници като горните. Само циферблата е брандиран различно и вътре колелото е гравирано в съответния завод. Само тарикатите/тогавашните комуняги/ са ги носили и предимно са си ги подарявали един на друг. Това са най-луксозните изпълнения на луч, секонда, полет и всички са подписани "де лукс".
Най-доброто качество от трите са брандираните Cornavin, защото след години решават да ги пуснат за износ. И с това са минавали къде къде по-качествен контрол. И отделно циферблатите им стават по-стилни и детайлно гравирани.
Командирские бяха Востоци с ръчно навиване и си бяха култови и приличаха доста на този горният от снимките. Нямаха надпис Восток, а една червена малка петолъчка в горната част на циферблата и под нея надписа.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

Потребител
Аватар
Кара: 4

Мнение от mejdupraznika » 23 Ное 2014, 1:54

Насочил съм се към SEIKO ,този сайт jomashop да имате впечатления за него ? :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Ное 2014, 11:07

Извинявайте за :OT:
Понеже виждам доста хора , които разбират и се интересуват от часовници и в тоя ред на мисли, онзи ден по телевизията показаха часовник на "Патек Филип" , които е продаден за рекордна сума,колко много функции имал и тн.
Това което ми направи впечатление обаче е че някакси се сподели между другото,че въпросният хронограф е навит последно през...1960 та година ( по спомен цитирам)
Възможно ли е това,то малко като "Перпетум мобиле" се явява.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Ное 2014, 13:10

Твърдо не .Дори да е стоял в машина за подържане на автоматични часовници това не значи че не се вади и разглобява за обслужване или механизма издържа толкова време без навиване . Такива скъпи механизми изискват периодична проверка и обслужване във фирмата производител което е доста скъпа процедура . Часовници с баснословни цени от 1млн и повече са уникати произведени по поръчка , благородни метали ,скъпоценни камъни и т.н Механизмите също са уникални разработки съвместяващи много функции , ръчна супер изработка и финиш ,прецизна работа на механизма и т.н .Но в крайна сметка са си един прибор за измерване на времето па макар да са от платина и диаманти.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 23 Ное 2014, 19:28

Търся не много скъп часовник с впечатляващ дизайн.Какво ще ме насочите.Спортно елегантен , не съм бизнесмен.Благодаря предварително. :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

Мнение от cocosas » 23 Ное 2014, 19:57

memorex написа:Търся не много скъп часовник с впечатляващ дизайн.Какво ще ме насочите.Спортно елегантен , не съм бизнесмен.Благодаря предварително. :bchug:

И аз бях пред същяда дилема ... Първо трябва да си определиш горе долу какво търсиш.
-Бюджет
-каишка/верижка
-циферблат
-стъкло
-механизъм

След като си изясниш тези неща вече, колегите ще те насочат по-конкретно.

ентусиаст
Аватар

Мнение от memorex » 23 Ное 2014, 20:22

Да ама ти си избра костюмарски часовник.Аз искам такъв да се вижда на тъмно и по-голям,със стрелки

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 23 Ное 2014, 20:25

kagebist, как ще ме вкараш в разходи сега за някой Командирски... :twisted:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Ное 2014, 20:33

memorex написа:Да ама ти си избра костюмарски часовник.Аз искам такъв да се вижда на тъмно и по-голям,със стрелки
citizen.jpg

Ей тва се вижда на тъмно .Има и вариант с титанов корпус .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от memorex » 23 Ное 2014, 20:36

Грабна окото от раз явно сме една кръвна група

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 23 Ное 2014, 20:37

Някакво инфо за този М часовник може ли?
От доста време се каня да си го взема и все се чудя дали няма да е грешка да се дадат толкова пари за него. Обаче мен много ми харесва и като вид и дизайн (не само защото е М). Здрави ли са, с какви механизми са? Всякакво инфо ще ми е полезно, ако някой може да сподели :bchug:

http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-Watch-Chr ... 3f33a61de1
Последна промяна doomy525 на 23 Ное 2014, 20:38, променена общо 1 път
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата