Нерегулирани фарове - до 150лв и спиране от движение !
Модератор: Общи модератори
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: Нерегулирани фарове - до 150лв и спиране от движение !
justboy написа:...Между другото интересно е как точно ще се дефинира "типът"?...
що да дефинират допълнително, те нещата са ясни- или си с нормални лампи, или със ксенон... Ако смениш типа лампи колата е неизправна и толкова... калпав закон като много други, но това е положението...
има си достатъчно разлики- начело с лупите (освен редките изключения), пръскалките и разни надписи по самият фар, после- баласти, самите крушки са друг тип... За финал идва разликата като включиш оригинален ксенон и какъвто и да е друг- тоест нещата се установяват за секунди без проблеми...
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
stefsax написа:естествено че не са безмислени!просто исках да чуя мнения от вас дали ще буда санкциониран при моята ситуация.нищо повече.поздрави
Не, Стефане - няма да бъдещ санкциониран, защото ти си монтирал афтърмаркет ксенонови крушки и баласти на оригинален фар с лупа.
Тоест:
- лъча при теб е отсечен, и щом си ходил на реглаж на фаровете - няма причина да те санкционират, защото те са на правилното ниво и не засляпяваш никого.
Относно системата за измиване на фаровете - няма как да те санкционират за липсата на такава !!
Относно ниво-регулаторите на оригиналните ксенонови фарове - няма как да те санкционират, защото няма как да видят, че ги нямаш, ако не качат колата на канал/подемник. - измерва се моментното състояние и моментната височина на лъчевия сноп по време на замерването с уреда.
bum_bum ...за всичко казано от теб в последният ти пост съм съгласен, но не разбирам защо казваш на черното бяло?
Въпроса е да се накарат всички водачи да ходят на реглаж на фаровете, а не дали ще си с халогенна или ксенонова крушка...
Заслепявали са ме както ксенонови фарове, така и халогенни - въпрос на настройка на фаровете...
- ms
-
-
Dimitroff написа:..Относно ниво-регулаторите..
а познай как се познава на кола с лупи (като 99,99% от моделите) дали ксенона е оригинален или не за 2 секунди

да го глобят не могат- никъде не пише, че трябва да имаш работещ реглаж на фаровете...
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
ms написа: За финал идва разликата като включиш оригинален ксенон и какъвто и да е друг- тоест нещата се установяват за секунди без проблеми...
Китайчето пали веднага, ако е топъл, разликата е само когато палиш първия път при студен баласт, което няма как да стане, ако не си забравил да ги включиш..
Писах и в другата тема.. на лупа на Е30 регулирана как ще ме глобят не разбрах..? цъкалки и авт. регулиране нямам, нито пък ел. ръчно...

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- ms
-
-
Convertible написа:Китайчето пали веднага, ако е топъл, разликата е само когато палиш първия път при студен фар, което няма как да стене, ако не си забравил да ги включиш...
не уцели

- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
ms написа:Convertible написа:Китайчето пали веднага, ако е топъл, разликата е само когато палиш първия път при студен фар, което няма как да стене, ако не си забравил да ги включиш...
не уцели
може би имаш предвид автоматичното регулиране на височината?
не всички коли с ксенон имат такова.. а не съм сигурен, че след гасене и пак пускане почти веднага, мърдат...трябва да пробвам на Е39ката
Не знам къф е проблема с настроена лупа.. какво е значението каква е крушката вътре, когато тя насочва светлината където трябва..

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Dimitroff написа:stefsax написа:bum_bum ...за всичко казано от теб в последният ти пост съм съгласен, но не разбирам защо казваш на черното бяло?
Въпроса е да се накарат всички водачи да ходят на реглаж на фаровете, а не дали ще си с халогенна или ксенонова крушка...
Заслепявали са ме както ксенонови фарове, така и халогенни - въпрос на настройка на фаровете...
Съгласен съм, че трябва да се регулират фаровете и ако има такива, които да са извън нормите да не се позволява да се кара с тях.
Това обаче трябва да става по време на ГТП, а не да ме спира някакъв сульо, дето сам не може да се върже обувките и да ме спре от движение, щото не може да си калибрира уреда или не знае как се борави с него.
Един автомобил следва да бъде спиран на пътя само и единствено ако наруши ЗДП. В противен случай всички "превантивни" проверки са повод за рекет.
Т.е. прилагането на ЗДП при нас се прави с презумция за виновност. Всеки на пътя е нарушител, просто не е хванат.
Аз смятам, че секи на пътя НЕ е нарушител и не трябва да ме спират по 10 пъти на ден за да проверяват дали освен стикера на стъклото имам и талон за гражданска, дали освен стикера за ГТП имам и талон и т.н.
Продължавам да твърдя, че въпросната "акция" има единствено и само за цел да хвърли прах в очите на хората, че се прави нещо за сигурността по пътищата и е средство да се нахранят полицаите извън заплатата им за да не почнат пак да стачкуват сега като им дойдат високите сметки за ток и парно зимата и осъзнаят, че заплатите им са прекалено ниски.
Защо не тръгнат да пишат актове на общините за липсващи табели, светлоотразителни знаци, маркировка..?
Отдавна се говори, че карането на фарове зимата е въведено по инициатива на вносителите на автомобилни крушки.
А дали тази акция също не е нечия инициатива? Кой купува Хела и Филис за 80лв (аз от Англия същите си ги взимам за под 40 с доставка) след като за тия пари има ксенон?
Е тук до мен в шкафчето имам и Philips X-treme Power, който определено свети по-силно от китайския ксенон. На хартийката вътре пише (ОЕ Equipment, ECE R37 Homolagated). Светлината е бяло синя като на ксенон 4300. Ако си го сложа на рефлекторен фар какво правим?
- stefsax
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46
Dimitroff написа:stefsax написа:естествено че не са безмислени!просто исках да чуя мнения от вас дали ще буда санкциониран при моята ситуация.нищо повече.поздрави
Не, Стефане - няма да бъдещ санкциониран, защото ти си монтирал афтърмаркет ксенонови крушки и баласти на оригинален фар с лупа.
Тоест:
- лъча при теб е отсечен, и щом си ходил на реглаж на фаровете - няма причина да те санкционират, защото те са на правилното ниво и не засляпяваш никого.
Относно системата за измиване на фаровете - няма как да те санкционират за липсата на такава !!
Относно ниво-регулаторите на оригиналните ксенонови фарове - няма как да те санкционират, защото няма как да видят, че ги нямаш, ако не качат колата на канал/подемник. - измерва се моментното състояние и моментната височина на лъчевия сноп по време на замерването с уреда.
bum_bum ...за всичко казано от теб в последният ти пост съм съгласен, но не разбирам защо казваш на черното бяло?
благодаря Иване.ей тва исках да чуя ясен , точен и адкватен отговор.а не разни нотки на заяждане,които смятам за неуместни и незаслужени от моя страна
- radio_manbg
- младши ентусиаст
-
acho.rs написа:Те май първо в Русия забраниха какъвто и да е афтърмаркет ксенон
Няма такова нещо тук...
Лади, Черита и други Китайски плодове (и зеленчуци) имат ксенон дето на пешеходеца вадят очите (предвид че седи отстрани...) Ама тук всичко свързано с движението по улиците е безумно така че това си е в реда на нещата.
Иначе по върпоса - аз съм с Хела Селис и с що годе добре регулирани фарове, смятам да отида до вносителя на хела да ми извади един сертификат и да го подпише да видим тогава за какво ще се хванат.
Все пак не вярвам да спират от движение за афтърмаркет светлини и фарове ако са регулирани и с правилно разпръскване

П.П.
Ако си мислите, че в София е опасно да се кара - заповядайте в Москва да видите, че ние направо сме прелест.

БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД
- Ivo318is
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ....318is
Искам да попитам, дали за CCFL рингове ще правят проблеми, или само ксенона им пречи?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Едно време имах Golf 3, на който бях сложил фарове InPro с лупи и ейнджъл айс, уж немски с ТЮВ или ала бала. Имах ксенон и на къси и на дълги. Фаровете бяха убиец просто. В началото много ми присветкаха, на къси. Свалих. Пак същата работа. Свалих още. Толкоз свалих, че фаровете светеха на 10 м. пред колата на къси. Никой не ми присветваше вече, а пък аз нищо не виждах. До момента, когато не видях кола на пътя (ама късно) и се ударих челно със 130 км/ч. без спирачен път. Хубави фарове, хубави лампи, сичко ОК, а белята стана за секунди. Незнам къде е бил проблема, аз ли не можах да регулирам фаровете или самите те не можеха да се регулират добре с ксенона, незнам. Сега с BMW-то сичко си му е "оригинално", нямам ядове със светене и виждане, никой не присветва и си карам спокойно. Регулирал съм фаровете според съветите на колегата error, за което съм благодарен. Аз винаги мисля за Вуте, дори понякога повече отколкото трябва.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Ей не се спреха тия да вкарват само народа в паника ве
. Са ше измислят и ако немам течност в казанчето за чистачките да ме спрат от движение.......... Аве изобщо стана си принцип в БГ да се управлява чрез всяване на страх у народа.

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
велком ту дъ борисов полис кънтри . Виновен до доказване на противното .
Ще ни мачкат докато си мълчиме - това е ясно. Тука на горе няма да тръгнеме докато не се стигне до някакво гражданско неподчинение и демонстрации .
Предполагам че е добра идея по голямите форуми да се пусне някаква петиция за подпис в която искаме да има пунктове за сертифицирането на автърмаркет ксенони , със съответните стендове , по подобие на TUV. И после със сертификата да няма ядове при проверка.
Ще ни мачкат докато си мълчиме - това е ясно. Тука на горе няма да тръгнеме докато не се стигне до някакво гражданско неподчинение и демонстрации .
Предполагам че е добра идея по голямите форуми да се пусне някаква петиция за подпис в която искаме да има пунктове за сертифицирането на автърмаркет ксенони , със съответните стендове , по подобие на TUV. И после със сертификата да няма ядове при проверка.

- Rumburak
- младши ентусиаст
-
- Кара: съмтаймс сайдуейс по пистити :D
- Мечтае да кара: е30 м3
- Детайли за колата: e30 sedan m44b19
mitrax написа:велком ту дъ борисов полис кънтри . Виновен до доказване на противното .
///vlado написа:айдееееее на митинг ЗА ксеноните !
Подкрепям и двамата ни колеги!!!