Ляв / десен волан ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

С каква дирекция е вашият автомобил?

лява
250
95%
дясна
12
5%

Общо гласове : 262
старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Ляв / десен волан ?

Мнение от acho.rs » 21 Окт 2011, 14:57

vicho написа:във Враца разглеждат проектозакон за обръщане на движението, заради броя на колите с десен волан (за разлика от анкетата, тук е 97 на 3 процента, ама в полза на обратните)

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Враца си я знаем :mhihi: Сигурно половината десняци в БГ са от враца ...

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Мнение от DrivinGGoD » 21 Окт 2011, 15:04

Munich Machine написа:
DrivinGGoD написа:
Munich Machine написа:...Освен цената на автомобила други предимства са техническото му състояние и амортизацията по ходовата част. Все пак контрола на техническите прегледи е по-засилен там, но има и МоТ (тамошния технически преглед) само по документи. По-качествените горива, строгите ограничения на скоростта, липсата на лоши пътища и др. са причина за по-приличното състояние на автомобилите...

:kuku:

Ако го сравняваме с кола карана в БГ и неподдържана, мога и да се съглася... но ако става въпрос така или иначе за нововнесен автомобил горното твърдение е абсолютна глупост :winky: най-малкото защото има страни в Европа със също толкова хубави пътища, също толкова сериозни изисквания, но с доста по-щадящ климат и педантични собственици :winky:

Колега ако говориш за автомобил еквивалентен по клас и цена на този с десен волан например за 4000лв няма да си на горното си мнение за такъв с ляв волан.

Говоря като цяло за техническото състояние и амортизацията по ходовата част... Няма как да ме убедиш, че то е по-добро на колите от Англия спрямо тези от Германия или Италия... Хубавите коли са скъпи и в Германия и в Англия и в Италия, това че тук идват кенефи дето за нищо не стават и нашите ги правят "да ги целунеш" е съвсем друг въпрос... Ако искаш хубава кола в УК са също толкова скъпи колкото и в континентална европа, айде да кажем малко по-евтини... но ако не смятаме трансформацията към ляв волан ;)

Ако те разбирам правилно говориш, че една кола примерно 323 каквато е моята и струва 5000лв. в БГ внесена от Германия, ще я намериш в Англия в по-добро състояние на ламарините, ходовата част, мотора и интериора? Сигурно ще е и по-евтина? И тук естествено не смятам да се гърча като грешник да карам кола с обратно на приетото в континентална европа положение на волана, та като включим и пари за части и работа по обръщането на волана какво излиза?

Айде стига сте ми говорили глупости... докарвал съм коли от Англия и знам точно що за стока са, особено тези дето наистина са по-евтини от Немските или Италианските... Всичките са пезподобни гнилочи (ако не купето съвсем то поне по ходовата част няма болт дето да се развива) и като удариш чертата накрая си на същите пари или малко надолу от кола дето ще си купиш от Германия или Италия, ама стоиш от другата страна и всички ти се присмиват... Безплатен обяд няма... като нямаш пари за скъпа нормална кола си купуваш по-евтина ;)
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 21 Окт 2011, 15:11

всички ти се присмиват...

- кои са тея всички - у форума ли ?
Аз тия дето съм возил , при всички реакцията е една и съща и то е доста далече от присмиване . Забелязъл съм , че отстрани се смеят предимно комплексари или такива дет завиждат , че си с по-хубава кола от тях .
Нали знаеш - на другата кола винаги се дири кусура . Ако пък е на газ , какъв смях пада не е истина . Сигурно и на колегите от форума , много им се смеят , че са със газови Е65ци , ма предполагам тях ги боли х** ... точно като мене :ok:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 21 Окт 2011, 15:13

Както казваше madpetio - биеш си ваксина против тетаност развиваш и после два аспирина против мускулна треска :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
2009- - '92 BMW E36 320i

Мнение от DrivinGGoD » 21 Окт 2011, 15:20

acho.rs написа:
всички ти се присмиват...

- кои са тея всички - у форума ли ?
Аз тия дето съм возил , при всички реакцията е една и съща и то е доста далече от присмиване . Забелязъл съм , че отстрани се смеят предимно комплексари или такива дет завиждат , че си с по-хубава кола от тях .
Нали знаеш - на другата кола винаги се дири кусура . Ако пък е на газ , какъв смях пада не е истина . Сигурно и на колегите от форума , много им се смеят , че са със газови Е65ци , ма предполагам тях ги боли х** ... точно като мене :ok:

:mhihi: Ти наистина ли мислиш, че "си с по-хубава кола" от някой? Това, че караш 323ка Е46 на цената на Голф 4 не те прави по-голям баровец ;) Най-малкото защото вече кола за 6-7000 лв далеч не е някакво голямо постижение :winky: А ако инвестираш да я направиш нормална кола с ляв волан си наравно с всички други, които карат Е46ци... И съм сигурен, че ти се иска да си мислиш, че тези които ти се присмиват ти завиждат и са комплексари и т.н., но всъщност те много добре знаят, че колата ти всъщност е с десен волан точно защото е много по-евтина от нормалните и ти се иска да си гъзар ама не можеш да си го позволиш като хората...

Нищо лично, ама това е много грешно мислене :roll:
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 21 Окт 2011, 15:46

Нищо лично ма се сцепват да ме питат за колко я продавам . Аз не се мисля за баровец с 11 годишна кола - мисля , че карам тва дето на мен ми харесва и доставя удоволствие и ме боли карачката , кой кво определя . Закона го позволява , мен ми е кеф да карам с дясната ръка и го правя .
Самата тема е хранилка и безсмислена - за тва съм писал само смешни работи из нея ;)

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 21 Окт 2011, 16:00

DrivinGGoD написа: И съм сигурен, че ти се иска да си мислиш, че тези които ти се присмиват ти завиждат и са комплексари и т.н., но всъщност те много добре знаят, че колата ти всъщност е с десен волан точно защото е много по-евтина от нормалните и ти се иска да си гъзар ама не можеш да си го позволиш като хората...

С тва ме обиждаш и мене, щото и аз нямам нищо против да карам 328-ца Мъ пакет за 3500лв.... като се има предвид, че нямам 6000лв за такава кола... и да, мога да карам десен волан не по-зле от ляв волан... и да, при определени условия бих си взел лачена 328-ца англичанка... и ич не ми е кво мислят тия около мен, след като тая кола я взимам за личен кеф и удоволствие... ни сакам да съм гъзар, нито пък мога да си позволя 6000-7000лв за "левачка"... и те така.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 21 Окт 2011, 16:01

alx написа:аз мисля две неща по въпроса за десните волани:

1. колкото и да си добър шофьор- като караш в държава с нормално движение е въпрос на статистика да изпаднеш в ситуация в която да застрашиш своя живот и/или този на околните. ако нямаше значение всички коли щяха да ги правят с ляв (или десен) волан и щяха да пестят страшни пари. не си правете илюзии- значение има- огромно.

2. поради #1 като си регистрирал кола с десен волан в държава с ляв волан (освен както казаха ако колата просто не съществува в ляв волан- ака примерно скайлайн) това означава, че поставяш гъзарията си над личната сигурност и тази на околните. което пък... не говори добре за тебе най-учитиво казано както би се изразил алеко.

На 100% си прав , ама да ти кажа и как стои положението в БГ - 50% от колите са под 90 коня . Аз карам понякога и кола с ляв волан 75кс на 1100кг - тва по килограм на конска сила си е средна кола за наща страна . - Ами макар , че мога да си позволя да поддържам по-малка дистанция до колата отпред (което е грешно като цяло) ми е МНОГО , МНОГО по-трудно с кенефа . Качиш ли семейството си , направо е трагедия - изпреварване на камион става мисията невъзможна ... планинските пътищя е още по-зле - изнасям се , виждам че е свобдоно пред камиона и какво - изпреварвам го с 5 км/ч разлика и съм половин час в насрещното а звоя иде ?
- тия коли не са ли опасни? Що като сте толкова социално загрижени не отворите тема - трябва ли да бъдат спирани от движение коли с повече от 15кг на конска сила ?
Някой спомена за планиниски пътища и тва че няма как да се кара бързо деснячка там
- ми то по такива пътища НЕ СЕ КАРА бързо . Единствено ако няма коли - тогава няма значение волана . Ако има коли и си десен волан как изпреварваш - чакаш да излезеш от ляв завой или пазиш по-голяма дистанция , което си е по-безопастно по всички критерий .
И само да напомня на рацерите - из планинските пътищя много често изникват каруци след завойте - като караш със 130 , не е много приятно да ти се случи , но поне ще те дадът в БТВ новините или по-точно пробития труп с 4 метрова ос от каруца в главата:idea:
Къде остана да се кара бързо - по многолентови пътища . Има ли значение волана там - не :idea:
А как е видимостта на левачка , към десно стоящия на кръстовище - щот при мен , не се налага да изничам пред и зад главата на спътника .
Коя ни е по-силната ръка ? С коя ръка извършаме по-прецизни дейности - хранене , писане , (някой беше казал и за друго :mhihi: ) ? Аз откровенно казвам , че кола с десен волан , ми е кеф да карам :idea:

Аз съм против повече хора да си купуват такива коли , щот не знам до колко са отвикнали да се лепят зад камиони и да ускоряват преди да имат видимост . Но
важно да отбележим че, Тва е тема номер 34 у форма дет си лаламе едно и също , мерят се пишки и се ръсят глупости .
Тва беше от мене , да не кажа някой че отбягвам темата и само се лигавя :wave:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Окт 2011, 16:12

и да, мога да карам десен волан не по-зле от ляв волан...

предполагам че искаше да кажеш, че си толкова нерисков водач колкото с ляв волан? ако е това- мисля, че си във много опасна заблуда тука...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 21 Окт 2011, 16:18

Ами... тия неща можем да си ги говорим до утре... ти си имаш твоята истина, аз си знам за мене... нямам никакво намерение да хвана да се изтъквам какво мога и какво - не, но след като казвам, че мога да карам десен волан не по-зле от ляв волан... значи...

Но да се казва, че тия, дето си купуват коли с десен волан са гъзари и т.н... леко тъпичко ми звучи... щото най-малкото не са всичките такива... пък да драсваш нещата под общ знаменател... как да кажа...

Да не говорим, че предпочитам десняк англичанка, от колкото два пъти по-скъпа италианка с неясен произход и поддържка.

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
2009- - '92 BMW E36 320i

Мнение от DrivinGGoD » 21 Окт 2011, 16:25

Mollov написа:
DrivinGGoD написа: И съм сигурен, че ти се иска да си мислиш, че тези които ти се присмиват ти завиждат и са комплексари и т.н., но всъщност те много добре знаят, че колата ти всъщност е с десен волан точно защото е много по-евтина от нормалните и ти се иска да си гъзар ама не можеш да си го позволиш като хората...

С тва ме обиждаш и мене, щото и аз нямам нищо против да карам 328-ца Мъ пакет за 3500лв.... като се има предвид, че нямам 6000лв за такава кола... и да, мога да карам десен волан не по-зле от ляв волан... и да, при определени условия бих си взел лачена 328-ца англичанка... и ич не ми е кво мислят тия около мен, след като тая кола я взимам за личен кеф и удоволствие... ни сакам да съм гъзар, нито пък мога да си позволя 6000-7000лв за "левачка"... и те така.

Със сигурност не съм искал да обидя никой, както ти каза, "нямаш нищо против", а не че караш такава кола...

Първо за 3500 лв. далеч няма да караш "лачена 328-ца англичанка", а някой кенеф, който си струва само заради М-пакета и мотора (ако става за нещо за тия пари)... Та по-добрата инвестиция е, да си купиш едно базово Е36 с 6-цилиндров мотор за 3500, защото има по-голяма вероятност да е читаво на тия пари и след това да си набавиш желаните М Пакети и т.н., които ще ти струват още 1000-1500лв.
Всички англичанки дето съм виждал на наистина ниска цена са пълен кенеф и като интериор и като купе... та тези коли са обречени да са донори на пластмаси, съсипани интериори и мотори (най-добре от кола автомат, че тогава и на повечко километри може да е в добро състояние)... та... всеки сам преценява... знаеш моя избор...

Mollov написа:Но да се казва, че тия, дето си купуват коли с десен волан са гъзари и т.н... леко тъпичко ми звучи... щото най-малкото не са всичките такива... пък да драсваш нещата под общ знаменател... как да кажа...

Да не говорим, че предпочитам десняк англичанка, от колкото два пъти по-скъпа италианка с неясен произход и поддържка.

Никой не е казал, че са гъзари, напротив, но Ачо каза, че му завиждали щото "карал по-хубава кола"...

Иначе далеч Англичанките на тези пари не са два пъти по-евтини... Дори при Е46 разликата рядко надхвърля 3-4000лв за идентични коли от Италия/Германия и Англия...
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 21 Окт 2011, 16:42

Са... да речем, че 3500лв е цена, която аз мога да постигна... за лачена 328-ца Мъ пакет... ако ще е за мен и трябва да "вадя жокери"... все си мисля, че за 1200 лири може да се намери лачена 328-ца... даже преди седмица "замина" едно бордо, дето бях а-аха да го взема за мене... 1300 лири... страшен автомобил... супер запазен, всички МОТ-ове, уникално запазен рекаро и квото се сетиш... така че.... може, не е като да не може... ако не би беше iS-а, досега да съм се "омацал" с едно такова... и да, автомат искам... нема такъв мързел...

Колкото до другото - когато говориш на общо основание, значи включваш всички... аз говоря от позицията "имам такава кола", а не "чудя/колебая се дали да си взема такава"... макар да нямам десняк, спокойно мога да говоря и от тази позиция, че навъртях едни 4000км и не е като да не знам какво е... а колкото до заглеждането, че караш хубава кола... като оставим настрана факта, че чисто технически е така, много хора ти зяпат (буквално) колата и точат лиги... макар и да е десен волан... мен ми се радваха на "хваналата няколко ръжди" 328-ца, когато я докарах миналата година... ама да речем, че хора всякви... представям си ако подкарам това бордо, дето го описах по-горе, тогава какво ще стане... ай да не говоря повече за нея, че пак ме подгониха еретичните мисли...

P.S. намерих бордото, явно е имало "non-collection":

http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-E36-328i- ... 2568a2edfe

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
2009- - '92 BMW E36 320i

Мнение от DrivinGGoD » 21 Окт 2011, 16:51

Mollov написа:Са... да речем, че 3500лв е цена, която аз мога да постигна... за лачена 328-ца Мъ пакет... ако ще е за мен и трябва да "вадя жокери"... все си мисля, че за 1200 лири може да се намери лачена 328-ца... даже преди седмица "замина" едно бордо, дето бях а-аха да го взема за мене... 1300 лири... страшен автомобил... супер запазен, всички МОТ-ове, уникално запазен рекаро и квото се сетиш... така че.... може, не е като да не може... ако не би беше iS-а, досега да съм се "омацал" с едно такова... и да, автомат искам... нема такъв мързел...

Колкото до другото - когато говориш на общо основание, значи включваш всички... аз говоря от позицията "имам такава кола", а не "чудя/колебая се дали да си взема такава"... макар да нямам десняк, спокойно мога да говоря и от тази позиция, че навъртях едни 4000км и не е като да не знам какво е... а колкото до заглеждането, че караш хубава кола... като оставим настрана факта, че чисто технически е така, много хора ти зяпат (буквално) колата и точат лиги... макар и да е десен волан... мен ми се радваха на "хваналата няколко ръжди" 328-ца, когато я докарах миналата година... ама да речем, че хора всякви... представям си ако подкарам това бордо, дето го описах по-горе, тогава какво ще стане... ай да не говоря повече за нея, че пак ме подгониха еретичните мисли...

Аз те разбирам... Ама 1200 паунда са цена, на която колата там е 3000лв., как ще я докараш тук на 3500? Ако имаш такъв вариант искам и аз да си докарам 1-2 коли ;) Не казвам, че не излизат хубави коли, но за мен 1200 паунда говорят за цена 4000 лв. докарана тук колата - т.е. на цената на моята... вярно с М Пакет и рекаро, ама пък с десен волан... Та на цената да обърна тази кола, ще ми стъпи да направя моята по-хубава от тази... та... така размишлявам аз ;)

А за другото - и аз съм карал такава кола известно време (горе долу колкото твоите километри ;) ) преди да бъде обърната и при все, че беше 320 коня изпреварването и движението сред останалите коли беше отвратително... никога не бих си го причинил отново... а имам претенции, че се "справям" с всичко дето се кара... да... ако се налага ще карам такава кола, но никога не бих го направил доброволно и непрекъснато... просто през цялото време се чувствам некомфортно и несигурно... какво да говорим за останалите на пътя и тези, които возя... няма да застрашавам някого... макар и да е много малка вероятността да го направя
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Окт 2011, 16:53

Mollov написа:Ами... тия неща можем да си ги говорим до утре... ти си имаш твоята истина, аз си знам за мене..

съгласен, че има истина и истина, ама това което аз ти го казвам е аксиоматично- демек има една истина. това твоето твърдение е все едно да ми кажеш че оптично "черното" е "бяло". това няма как да стане. неудобството при изпреварването няма как да го извъртиш че е по-малко рисково.

и понеже не го виждаш (по някаква причина- все едно каква) - просто ти казвам че е опасна заблуда.

ти кола с десен волан ли караш в бг?
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 21 Окт 2011, 16:55

Mollov написа:Са... да речем, че 3500лв е цена, която аз мога да постигна... за лачена 328-ца Мъ пакет... ако ще е за мен и трябва да "вадя жокери"... все си мисля, че за 1200 лири може да се намери лачена 328-ца... даже преди седмица "замина" едно бордо, дето бях а-аха да го взема за мене... 1300 лири... страшен автомобил... супер запазен, всички МОТ-ове, уникално запазен рекаро и квото се сетиш... така че.... може, не е като да не може... ако не би беше iS-а, досега да съм се "омацал" с едно такова... и да, автомат искам... нема такъв мързел...

P.S. намерих бордото, явно е имало "non-collection":

http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-E36-328i- ... 2568a2edfe

Тая ако мога да я купя на цена 3500 да е в България, изобщо няма да се замисля, после ще я обърна и ще си я карам с кеф, па нищо че ще е правеняк, пак по добре от 316ка от 92ра с присадено 2.8 :yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата