Протест против високите цени 16 .04 . 2011

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Re: Протест против високите цени

Мнение от ogata » 05 Мар 2011, 14:28

jordanov написа:От няколко дни ходя пеша на работа и в краен случай с колата. 30 минути ходене вместо 5 каране, не ме е срам.

Тва не е протестиране, а адаптиране :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 05 Мар 2011, 23:07

ентусиаст
Аватар
Кара: на 15''ки
Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L

Мнение от biem_w » 05 Мар 2011, 23:28

и 5лв да станат горивата Я пак,че си карам колата и без пари да станат .. Я пак,че си го Крадем :lalala:

:bang: с тея цени навлизама определено в европата .. даже я прескачаме малко :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 06 Мар 2011, 0:34

Yanko Petrov написа:http://protest2011.weebly.com/index.html

Гледам тука исканията и се чудя да се смея или да плача :?: С идеята съм съгласен, с описаното като резултат от цените- също, ама това отдолу дето е в червено разваля всичко...

"Заявяваме, че искаме от настоящото правителство да създаде срочно, до седмица комисия, която да предприеме незабавни нормативни мерки целящи регулиране цената на горивата под 2,00 лева за литър.
За пример даваме страните; Украйна, Армения, САЩ и много други, където горивото е под 2 лева за литър!"

При цена на едро на Лукойл 2,29лв./литър (с акциз и ДДС) за А-95 шанса да слезе цената под 2лв. на колонка е само един- акциза да стане 200-250лв. за 1000литра... Това ще стане, ама не и тези 100г....
А да сравняваме цени в ЕС с тези в Украйна и Армения (те НЕ са в ЕС) е безполезно, а да сравняваме с цените в Америка е направо смешно :mhihi:

Очаквах за толкова време да са избистрили няк'ви смислени искания, а те ми излизат с глупости... ПОД 2лв. за бензин забравете да видите, освен ако петрола не падне до 3 барела за долар + безплатна доставка до рафинерията :roll:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги да цирикат!!!
Мечтае да кара: НЛО

Мнение от kapi_88 » 06 Мар 2011, 0:49

Крайно време беше да се направи нещо такова...
Моето мнение на 13.03 никой да не зарежда гориво тава ще е най-ефективния начин!!
Правило №1: Никога не променяй условията на сделката. Правило №2: Не използвай имена. Правило №3: Никога не надничай в опаковката.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 06 Мар 2011, 3:55

kapi_88 написа:Крайно време беше да се направи нещо такова...
Моето мнение на 13.03 никой да не зарежда гориво тава ще е най-ефективния начин!!

Боли ги ония, че от близо милион клиентела (всъщност не знам какъв е пътникопотока), 20-30, че и 50 човека да са, няма да заредят него ден :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Мнение от BMW120 » 06 Мар 2011, 5:10

ms написа:
Yanko Petrov написа:http://protest2011.weebly.com/index.html

Гледам тука исканията и се чудя да се смея или да плача :?: С идеята съм съгласен, с описаното като резултат от цените- също, ама това отдолу дето е в червено разваля всичко...

"Заявяваме, че искаме от настоящото правителство да създаде срочно, до седмица комисия, която да предприеме незабавни нормативни мерки целящи регулиране цената на горивата под 2,00 лева за литър.
За пример даваме страните; Украйна, Армения, САЩ и много други, където горивото е под 2 лева за литър!"

При цена на едро на Лукойл 2,29лв./литър (с акциз и ДДС) за А-95 шанса да слезе цената под 2лв. на колонка е само един- акциза да стане 200-250лв. за 1000литра... Това ще стане, ама не и тези 100г....
А да сравняваме цени в ЕС с тези в Украйна и Армения (те НЕ са в ЕС) е безполезно, а да сравняваме с цените в Америка е направо смешно :mhihi:

Очаквах за толкова време да са избистрили няк'ви смислени искания, а те ми излизат с глупости... ПОД 2лв. за бензин забравете да видите, освен ако петрола не падне до 3 барела за долар + безплатна доставка до рафинерията :roll:

Eбати негативизма те тресе човече....немам думи.
Украйна и Армения не са, а Люксембург, Австрия, Румъния? Колкото до еврейската и омразна САЩ там е ясно, кътат си техния петрол и влизат в ирак и други богати на нефт държави "изнасилват" ги и си договарят евтин петрол, което довежда и до цената му там...
И да те питам нещо казваш, че няма как да стане под 2лв и след 100г. Обясни ми как в тея държави които изброих по-горе се случва при положение че стандарта им на живот е друг, заплатите на служителите в рафинериите е по-висок, заплатите на тея които решават дали да им е по-скъп бензина са по-високи, рушветите им, също е по евтин....?
Само ще ти кажа че това е най-ужасната спекула с каквото и да било което аз съм виждал. Дори проблема с хляба 1997 не беше толкова жесток...
Преди 2 години някъде барела петрол беше ако не се лъжа от сорта на 140$ и цената му беше рекордна, точно тогава се прибрах в България и бензина и нафтата бяха 1.70лв-1.80лв.
Хайде обясни ми как при положение че днес барела е 102$ цената на бензина и нафтата е 2.50лв.
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 06 Мар 2011, 8:58

BMW120 написа:Преди 2 години някъде барела петрол беше ако не се лъжа от сорта на 140$ и цената му беше рекордна, точно тогава се прибрах в България и бензина и нафтата бяха 1.70лв-1.80лв.

В грешка някаква си, тогава беше към 2.40-2.50..един колега тогава от форума /и колеги/ и други форуми направиха протест. Даже темата още я има от 2008ма..
И 2008ма нефт 140$, 1$ беше 1.2лв, сега нефта е 115.99% а $ е 1.40.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 06 Мар 2011, 9:19

тогавашното повишение тръгна от цени 1.60, 1.70 лв/л... сегашното от по-високо...

в австрия верно ли по-евтинко :roll: ... къде го гледате ...

Аватар

Мнение от ms » 06 Мар 2011, 9:44

BMW120 написа:Eбати негативизма те тресе човече....немам думи.

Само ще ти кажа че това е най-ужасната спекула с каквото и да било което аз съм виждал. ...

:nono: :nono: :nono: не позна за негативизма- просто се старая да гледам реално на нещата и да не създавам илюзии...

А това за спекулата е напълно вярно :yes: Значи вместо да се искат няк'ви невъзможни за изпълнение от правителството неща като бензин под 2лв., трябва протеста да е срещу цените на Лукойл...
Цената на Лукойл е 1,20/литър, останалото до 2,29 е данъци и акцизи и за финал добавяш печалба на бензиностанцията... НЕ може да се иска държавата да поеме за своя сметка разлика от 50-60ст. литър, а производител и търговец да си поддържат печалбите ;) Щото сме пазарна икономика, Лукойл НЕ е монополист и НЯМА картелно споразумение (тея работи са официално, реалното положение е ясно на всеки) и държавата НЕ може да регулира цените на които се търгува...

Владо написа:...в австрия верно ли по-евтинко :roll: ...

Заеби колко е цената там- някъде около нашите цени са +- някой цент... Ако гледаме стандарта на живот или там цената трябва да 10лв./литър, или тук да е 50ст./литъра ;)
Последна промяна ms на 06 Мар 2011, 9:48, променена общо 1 път
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 06 Мар 2011, 9:47

ms написа:...и държавата НЕ може да регулира цените на които се търгува...

Робска психика! :no:
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 06 Мар 2011, 9:53

Alpina_fanatic написа:
ms написа:...и държавата НЕ може да регулира цените на които се търгува...

Робска психика! :no:

Икономистчето, обясни в прав текст, с конкретни мерки какво трябва да направи държавата за да свали цената на литър под 2лв.... И без да ми казваш да чета учебници по икономика... А да, мерките да са съобразени с членството ни в ЕС (тоест има неща които НЕ можем да правим поради няк'ви минимални прагове) и с принципите на пазарната икономика...
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 06 Мар 2011, 10:04

Темата е "Протест против високите цени" :winky: - Това ще рече, че излизаш с тракторите, редосеялките, знамената и ИСКАШ по-ниски цени! Ама как, ама защо - има хора, на които им се плаща да ти обяснят какво може да се направи! :smoke: Ама в посткомунистическа България тези "граждански реакции" са табу :roll:
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 06 Мар 2011, 10:38

Alpina_fanatic написа:Темата е "Протест против високите цени" :winky: - Това ще рече, че излизаш с тракторите, редосеялките, знамената и ИСКАШ по-ниски цени! Ама как, ама защо - има хора, на които им се плаща да ти обяснят какво може да се направи! :smoke: Ама в посткомунистическа България тези "граждански реакции" са табу :roll:

За съжаление "гражданските реакции" описани от теб далеч не са табу, а нормална реакция на стадо глупави овце и са редовна практика в милата ни държава... Извинявам се, че обиждам така животинките, ама израза е такъв...

Отиваш и ИСКАШ бензин на 1,70лв./литъра и ти е през дебелия и дълъг к*р как ще стане тоя врътка- ти ИСКАШ... Искай си, просто не може... По-точно- в условия на реален монопол не може... И за капак го искаш от бензиностанцията- те и на 1ст. печалба да работят литъра ще е 2,30, от къде да дойдат другите 50ст. намаление БЕЗ да пипаш сумата на акциза сериозно :?:
Май не си водил преговори за цена на к'вото и да е ;) Като купуваш гледаш да е на минимална цена разбира се, но нали не очакваш някой да ти продаде к'вото и да е на загуба :roll: Виж, да искаш цена с минимална печалба над производствената е друго нещо. Но пък трябва да имаш няк'ва представа колко излиза да се произведе стоката- ние и най-малка идея си нямаме по тоя въпрос...

И все още чакам да ми покажеш пазарен механизъм приложим в нашите условия (ЕС, монопол и картелни договорки) за сваляне драстично на цената... Щото и аз мога да кажа на шефа "Вдигни ми заплатата на 5000еро на седмица", но без нужното основание за искането ще ми се изсмее, нали...
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 06 Мар 2011, 10:52

ms написа:...Май не си водил преговори за цена на к'вото и да е ;)...

:yes: 2 от националните вериги за потребителска техника са открити след като моя милост е договорила 101% от търговските условия по цени, отстъпки, начин на плащане, гаранции, арбитраж, доставка, транспорт и гаранционно обслужване на стоките...Отделно мога да ти цитирам всяка клауза от договорите на всички MALL-ове в БГ - преговарял съм с всичките :roll: ...Да не продължавам да Ви занимавам с моята скромна персона.... :wave:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата