Бензин vs Газ или къде ми е сметката

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Re: Бензин vs Газ или къде ми е сметката

Мнение от VesoPesa » 24 Май 2010, 2:00

В една песен се пееше:
"Мойто време е пари - 1 час на цената на Бентли"
Та нямам намерение да си губя времето да доказвам каквото и да било, на който и да е ;)

И мисля е време да спрем да си търкаме клавиатурите, ем темата се изчерпа, ем пак опряхме до лични отношения явно :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 24 Май 2010, 9:38

Моето мнение на фен на марката, който не кара БМВ, е че тая кола се купува и шофира за удоволствие, а не защото имаш сметка да я караш, даже напротив. Ако човек търси икономия и евтинко-има куп други варианти, не може всичко да има човек с един автомибил, затова има и различни класове коли.
Никой не мое ма връне на селу!

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 24 Май 2010, 9:55

аз пък мисля скоро да си взема една 318-ка комби... да забия една газчица и да си возя дупарата с 10 лв. 100 км... вие ми викайте че не съм фен :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 24 Май 2010, 10:22

10 кинта на 100 пак е множко
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 24 Май 2010, 10:30

Но е по-добре от 20 на 100!
Честно писна ми!
Като взех колата махнах газовата,ама тогава безна беше 1,50-1,55!
Забивам си газта и тфа е !
Всите сме гъзари,ама вместо за тез 10 кинта да отидем на едно кафе или един сладолед да ям с мацката,или кото и да било,аз ги дам за колата .... Ай нема нужда!
Дето вика един френд,сипвам и 20 лева и требе мине 150 км,а как ще ги мине да си се оправя тя!
Ей ше им се невиди и на ламарините!
Верно фен и т.н.,ама нема спя с нея!
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е55

Мнение от ZLATEN » 24 Май 2010, 11:38

аз мога да обобщя така:
икономията е майка на мизерията

или така:
не е бензина скъп а изкарваме малко ...

другите изводи можете и сами да си ги направите
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 24 Май 2010, 11:38

Dpy написа:Убава работа е дизела,ама да го купиш след смяна на турбина,щото после кат дадеш 2 бона(точно за 2.0 дизелака)цялата икономия отива в киреча

Не всички турбини хвърлят кости рано. Сменяй си маслото редовно, не зареждах на места като Лукойл, ОМВ и т.н. и ще изкара повече. ;)

А и да хвърли кости, 500 лв ти е рециклажа и не, не ми казвай, че не става като хората. ;)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MICH__ » 24 Май 2010, 12:15

Защо си мислите ,че като се кара на газ не ти е кеф :dunno: ? Колата се държи по същия начин както и на бензин 1 към 1 а парите който даваш за изминато разтояние са два пъти по малко :winky: И се получава така ,че караш бмв и да ти излиза по евтино от опел астра (примерно ) А тези предрасъдаци ,че не си "гъзар "и бла бла са само в нечия глава с явен комплекс ! То това си е чист нашенски стил защо да ти е готино като може да ти е гадно :mhihi:
[00:00:25] Boris Dimitrov каза: мое мнение е че голфа е много по бърза и мощна кола от бмв

http://i47.photobucket.com/albums/f169/ ... jtte3o.gif

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 24 Май 2010, 12:38

Газта за автомобили е много добро нещо, но вижте какво прави немеца! Масово с газови са само 6 и 8 цл. коли в немско! Или 4 цл. коли фабрично на газ, като E 200 Compressor CNG, Zafira CNG...Туран и прочие.
Един 6 цл. бензинов мотор 220 коня на 7/8 години и 180 000 км. харчещ 16л. бензин с газов инжекцион ще харчи 17 л. газ..нали така? Е къде са 16 л. х 2.20 лв. и къде 17 л. по 1.05лв. - 34 лева срещу 17 лева!!!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 24 Май 2010, 13:37

Демирев написа:Газта за автомобили е много добро нещо, но вижте какво прави немеца! Масово с газови са само 6 и 8 цл. коли в немско! Или 4 цл. коли фабрично на газ, като E 200 Compressor CNG, Zafira CNG...Туран и прочие.
Един 6 цл. бензинов мотор 220 коня на 7/8 години и 180 000 км. харчещ 16л. бензин с газов инжекцион ще харчи 17 л. газ..нали така? Е къде са 16 л. х 2.20 лв. и къде 17 л. по 1.05лв. - 34 лева срещу 17 лева!!!

За всичко си прав но гледаш еднозначно . Първо - какво значение има , че 330и е на 6-7 години , след като е спортно купе със перфектен хендълинг , един от най-добрите бензинови мотори , изобщо и практически , не ме минал и половината живот ? Кола за кеф , която ти дава доста повече кеф от чисто ново Е90 320и , да речем . И от там тръгваме - ако ще говорим за колите като ламарини и ще гледаме икономическа изгода и КПД , защо да се насочваме към БМВ , изобщо ? И за какво се ползва колата - за кеф , за ходене на работа или за София-Варна ? Аз със моята не ходя на работа и карам предимно вечер или извънградско , та не ме бърка чак толкова разхода . Когато стигна до там да меря грамове , стотинки и дали 10 годишния ми кораб харчи повече от новата Дачия , тогава няма да слагам газ , а ще си взема Голф 3 ТДИ , щот е много по-разумния избор и няма да харчи парите за гаджето ми :kuku:
не е бензина скъп а изкарваме малко

- за съжаление е така .
Защо си мислите ,че като се кара на газ не ти е кеф :dunno: ? Колата се държи по същия начин както и на бензин 1 към 1 а парите който даваш за изминато разтояние са два пъти по малко

тия митове не на мене . Винаги ще позная когато колата ти работи на газ , а на теб като ти паднат 10ина-15 коня и ти ще усетиш . Най-малкото катализатора си заминава и звука се променя . Парите за гориво са 40% по-малко и като си сложиш потенциалните неща които могат да се зговнясат повече от 30% икономия не можеш да постигнеш . Сега да сложим и зимно палене и каране на бензин първите няколко км и за мен 25% икономия е по-разумното число . Не че е малко , но за 10-15 хил. км на година не струва .

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 24 Май 2010, 15:02

вие нали знаете ,че ачо е капацитет най -голям ,има по 1милион км и на газ и бензин та може да каже кое как ...
обясни ви го с горния пост кво има да приказвате повече ! :mhihi:
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 24 Май 2010, 15:28

acho.rs написа: Сега да сложим и зимно палене и каране на бензин първите няколко км

Аз заради това много не вярвам на разхода на газ, който посочват някои колеги, съмнявам се, че засичат точно кога колата е загряла и им прехвърля от бензин на газ, особено при градско шофиране на къси дистанции зимно време...
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 24 Май 2010, 16:22

acho.rs написа:
Демирев написа:Газта за автомобили е много добро нещо, но вижте какво прави немеца! Масово с газови са само 6 и 8 цл. коли в немско! Или 4 цл. коли фабрично на газ, като E 200 Compressor CNG, Zafira CNG...Туран и прочие.

За всичко си прав но гледаш еднозначно . Първо - какво значение има , че 330и е на 6-7 години , след като е спортно купе със перфектен хендълинг , един от най-добрите бензинови мотори , изобщо и практически , не ме минал и половината живот ? Кола за кеф , която ти дава доста повече кеф от чисто ново Е90 320и

Дал съм за пример 6 цл. бензин на 7/8 г., тъй като е доста по-достъпен от нов. Това е причината. Даваме пример и говорим за масовост - нали? Изключенията ги оставяме настрана.
Паленето на бензин и карането на кола с газов инжекцион не е толкова дълго. Колко ти трябва да запалиш и да цъкнеш копчето за пропана? 2л. бензин седмично.
Голяма е икономията за 6 цл. мотори. На разни моторченца по 100/110 коня няма смисъл от газ, тъй като 3 лв. на 100 км. пестене от газ е цигания, предвид и доста честата смяна на въздушния филтър...мембрани на изпарител...смяна на свещи на 10 000км. и прочите при каране на газ.
Обаче да караш на газ кола над 200 коня вече пестенето става голямо над 10 лева на 100 км. при тези огромни разлики в цени на газ-бензин.
Пък за 8 цл. където вече е наложително да се шофират с А98 - 100 октана с едно газово една леко употребявана 6/7г. лимузина и идва уникално нисък разход лв./100км.
Вече не е 50лв/100км.... а 25лв/100 км. Кой нормален би се смял че караш всеки ден по 100/120 км. 6/7г. си А8 4.2 куатро или 740 взети за 30 000 лв. и даваш по 25 лв. за гориво вместо ново Е90 325и 2006/7 със същия разход като пари? Двете се вземат за еднакви пари, но носят различно удовоствие при шофиране и возене, а като може да се докарат и до разход на гориво от една и съща сума, какво по-хубаво?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 24 Май 2010, 17:18

saleen написа:
acho.rs написа: Сега да сложим и зимно палене и каране на бензин първите няколко км

Аз заради това много не вярвам на разхода на газ, който посочват някои колеги, съмнявам се, че засичат точно кога колата е загряла и им прехвърля от бензин на газ, особено при градско шофиране на къси дистанции зимно време...

личния ми явтомобил преди 4-5 години: фолксВАГЕН пасат 1ка- (1.6 карб). крокодил '86. на газ- извънградско 6.5/100, от ВАГЕН по каталог му дават 7.1/100 :!:
на бензин и на газ вървеше еднакво и то много добре, мотора беше пушка. цитирания разход се задържа една година, щото като свърши наличния бенз повече и не помириса, т.е палеше и караше само на газ.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 24 Май 2010, 20:56

разбира се че на газ може да гори по малко отколкото на бензин .. газта не детонира и позволява по бедни смеси ,но вървежа много пада ,особено във високите .. същия ефект се получава и при пропан/бутан 5/95% както го мешат в топливо че бутана е без пари .. и познай дали идва евтино горивото -ти ги лъжеш че плащаш те те лъжат че ти наливат ,от 150 коня останали 100 ама гори малко ей ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата