X5,X6,Q7,Cayenne,Touareg - БАНИЧАРКИ
Модератор: Общи модератори
Другари, да се нарушава закона е престъпление, а да се заобикаля легално - майсторлък
Навсякъде по света има хора, които нарушават закона и такива, които го заобикалят
Едните са в затвора, а другите - световно признати финансови тайкуни.
"Гроздето е кисело" означава тези 2 групи да се слагат под общ заменател
Защото единственото, което ги обединява е, че имат повече пари от нас

Навсякъде по света има хора, които нарушават закона и такива, които го заобикалят

"Гроздето е кисело" означава тези 2 групи да се слагат под общ заменател

Защото единственото, което ги обединява е, че имат повече пари от нас

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
flame написа:Другари, да се нарушава закона е престъпление, а да се заобикаля легално - майсторлък![]()
Навсякъде по света има хора, които нарушават закона и такива, които го заобикалят![]()
Заобикаляне викаш? Сигурен ли си, че преправянето от товарен и ползването му като пътнически автомобил не е в нарушение на закон

flame написа:Другари, да се нарушава закона е престъпление, а да се заобикаля легално - майсторлък
И къде точно видя заобикаляне?

Демонтират се седалките за регистрацията, после се слагат обратно и регистрираният като товарен автомобил, не е такъв.
Това си е чисто НАРУШЕНИЕ на закона, никакво заобикаляне не е.
Щеше да бъде, ако си ги караха колите без седалки и с преградите. Ама не е така нали?
П.П.
///peter ме е изпреварил с малко.

Последна промяна Fear на 24 Авг 2009, 13:45, променена общо 1 път
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- Любо Мегов
- старши ентусиаст
-
Fear написа:Това си е чисто НАРУШЕНИЕ на закона, никакво заобикаляне не е.
Щеше да бъде, ако си ги караха колите без седалки и с преградите. Ама не е така нали?
П.П.
това е все едно тировете като ги карат празни и това е нарушение на закона, или когато са празни да не плащат такси.... пък и ако ги карат със седалките трябва да има акт ако са хванати с тях... ако няма значи си ги карат с прегради и без седалки, съда гледа документите главно.... уви големия проблем са ни скапаните закони, в никакъв случай не го защитавам тия с джиповете, но щом има легална вратичка и аз да бях щах да се възползвам, и мога да ви кажа че нищо няма да се случи с доплащането на ддс

има закон, и нешата като стигнат до съда само държавата ще го духа, за съжаление....пак ще бъде осъдена в страсбург...
- sonic
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
Интересно ми е като какви се застраховат тези "баничарки". И дали при евентуален инцидент са покрити неимуществените щети върху лицата возещи се на задните седалки?
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Именно, както каза колегата Fear примера с тира е крайно неподходящ.
Дали пълен или празен, тир-а е товарен.
Далаверата с ДДС-то е на принципа, че се отпуска данъчен кредит за автомобили които извършват облагаеми доставки, на фирми от транспортния бранш. Съответно колата се регистрира, като товарна (променя предназначението и от 5+1 към 1+1 или 6+1), пуска се заявление към НАП с фактури за превоз от съответния автомобил, след "проверката" на НАП, когато е на лице заприходен автомобил, няма законово основание за отказ на данъчен кредит - хоп ддс-то на батката се връща. Колата бива преправена от 1+1 към нормалния си вид и съответно няма как да извършва дейността, по която е регистрирана и за която и е отпуснат данъчния кредит. Това според Вас е заобикаляне ли?
То тогава и "противозаконовото отнемане на автомобил" не е кражба, а елегантен начин да заобиколиш закона а?
Далаверата с ДДС-то е на принципа, че се отпуска данъчен кредит за автомобили които извършват облагаеми доставки, на фирми от транспортния бранш. Съответно колата се регистрира, като товарна (променя предназначението и от 5+1 към 1+1 или 6+1), пуска се заявление към НАП с фактури за превоз от съответния автомобил, след "проверката" на НАП, когато е на лице заприходен автомобил, няма законово основание за отказ на данъчен кредит - хоп ддс-то на батката се връща. Колата бива преправена от 1+1 към нормалния си вид и съответно няма как да извършва дейността, по която е регистрирана и за която и е отпуснат данъчния кредит. Това според Вас е заобикаляне ли?
То тогава и "противозаконовото отнемане на автомобил" не е кражба, а елегантен начин да заобиколиш закона а?
Любо Мегов написа:Fear написа:Това си е чисто НАРУШЕНИЕ на закона, никакво заобикаляне не е.
П.П.
това е все едно тировете като ги карат празни и това е нарушение на закона, или когато са празни да не плащат такси.... пък и ако ги карат със седалките трябва да има акт ако са хванати с тях... ако няма значи си ги карат с прегради и без седалки, съда гледа документите главно.... уви големия проблем са ни скапаните закони, в никакъв случай не го защитавам тия с джиповете, но щом има легална вратичка и аз да бях щах да се възползвам, и мога да ви кажа че нищо няма да се случи с доплащането на ддс![]()
има закон, и нешата като стигнат до съда само държавата ще го духа, за съжаление....пак ще бъде осъдена в страсбург...
Не съм навътре в законите, но това звучи логично.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Пееш ли си Пенке,кой ли те слуша...Как не се уморяваш,не знам.///peter написа:Именно, както каза колегата Fear примера с тира е крайно неподходящ.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Не разбирате ли, че няма легална вратичка?
Има вариант, при който се махат седалките, слага се преграда и си връщаш ДДС-то. НО, автомобилът трябва да остане в тази конфигурация - БЕЗ СЕДАЛКИ и С ПРЕГРАДА. Това не се изпълнява, значи има нарушение на закона и няма никакви легални, полу-легални и каквито и да било вратички!
Дано да съм бил по-ясен този път.

Има вариант, при който се махат седалките, слага се преграда и си връщаш ДДС-то. НО, автомобилът трябва да остане в тази конфигурация - БЕЗ СЕДАЛКИ и С ПРЕГРАДА. Това не се изпълнява, значи има нарушение на закона и няма никакви легални, полу-легални и каквито и да било вратички!
Дано да съм бил по-ясен този път.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
ако и платиш със служебни парЕ и ти даде данъчна фактура с включен ДДС,дали после се признава за данъчен кредит и можеш ли да си го възстановиш-Аз дори и да съм заможен бизнесмен,не бих се посвенил да си върна 10те лева -с тях ще отида на кафе после с баничаркатаЕ.Димитров написа:абе то и проституцията е забранена ама на околовръсното е пълно

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Е.Димитров написа:абе то и проституцията е забранена ама на околовръсното е пълно
Няма да им простя никога на управляващите, че не я легализираха

Никой не мое ма връне на селу!
Чиста измама си е това.Никакво заобикаляне не е.
И не смятайте само 20% на цена на закупуване.Слагайте и 20% за гориво, части, обслужване.Добавете и 10% защото се признава за разход на фирмата отново за всичко гореизброено.
Айде сега пак ги сметнете колко са "спестили" "финансовите гении" и продължете да ги защитавате.
И не смятайте само 20% на цена на закупуване.Слагайте и 20% за гориво, части, обслужване.Добавете и 10% защото се признава за разход на фирмата отново за всичко гореизброено.
Айде сега пак ги сметнете колко са "спестили" "финансовите гении" и продължете да ги защитавате.