"Всеки БМВ-ентусиаст рано или късно си купува Е30"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 11 Ное 2008, 19:41

MaXimal написа:
///peter написа:Дори и да изключиш системите за стабилност... имаше хора във форума които споделиха, че само със "спортен филтър" и чип могат да накарат Е60ката да върти задница :mhihi:

Ква глупост написа...

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... FF&start=0

А може, просто гледам кво са писали собствениците...
Де тоя акъл кат твоя да имам :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 11 Ное 2008, 19:48

///peter написа:
MaXimal написа:
///peter написа:Дори и да изключиш системите за стабилност... имаше хора във форума които споделиха, че само със "спортен филтър" и чип могат да накарат Е60ката да върти задница :mhihi:

Ква глупост написа...

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... FF&start=0

А може, просто гледам кво са писали собствениците...
Де тоя акъл кат твоя да имам :mhihi:

Това, че един човек не може да си върти колата не означава, че всички не могат ;)

Все едно да кажа, че всички е30ки са кошници като съм прочел, че 1 човек се оплаква от е30.
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 11 Ное 2008, 19:56

MaXimal написа:

Ква глупост написа...

[17:53:59] /// Petеr каза: Само да питам ти карала ли си Е30 с повече от 129кс или не пишеш от преки наблюдения?
[18:50:19] Apassionata ® каза: Не, "аз обичам всичко лъскаво" :P А тебе няма нужда да те питам май... карал ли си Е60, с Чип, без Чип и филтрите му там... Ооо, Пепии :D Дай едно кило ;)
Е60-ки :mhihi:
Изображение

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 11 Ное 2008, 19:58

Той СКИСА само ски върти :)

Иначе всичко се върти, стига да знаеш как ;-)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 11 Ное 2008, 20:02

GaD става въпрос за тва, че скиса например със сигурност е карал много повече от всички нас, а му е трудно явно е, че тази кола не е направена за въртене на задници, а за мен такава кола не е за фън а за комфорт...
Това искам да кажа в цялата тема :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 11 Ное 2008, 20:10

///peter написа:GaD става въпрос за тва, че скиса например със сигурност е карал много повече от всички нас, а му е трудно явно е, че тази кола не е направена за въртене на задници, а за мен такава кола не е за фън а за комфорт...
Това искам да кажа в цялата тема :)

Пак повтарям, това, че Скиса не може да я завърти не означава, че колата не може. Виж в ютуб има едни клипчета с на Росен Коларов 535д-то което е сток ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от vesko06 » 11 Ное 2008, 20:52

///peter написа:Дори и да изключиш системите за стабилност... имаше хора във форума които споделиха, че само със "спортен филтър" и чип могат да накарат Е60ката да върти задница

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Тфа отива в бисери :mhihi:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 11 Ное 2008, 21:22

Не виждам защо трябва да се спори - "всеки знае мене си" ,всеки си отстоява своето ...
Само малко скандално е ,че ДЗВЕР-а като фен на Мерцедес в дискусията за Е30 намеси някакви безчувствени шлепове ,висящи по сервизите далеч от собствениците си с точно поставена диагноза"родени със счупен врат - ходете се оправяйте с инвалида за цял живот " :shock:
Просто не е мястото и времето да се говори тук в тази тема за друго освен БМВ и най-вече Е30 ;)

Моето мнение е ,че с Е30 е най-големия фън - много са случаите , неотдавна с брат ми с неговото комби карахме като на рали през ноща по един 4-то класен път от село към гр.Стражица ,затворена отсечка заради свлачища на места ... По едно време така скочихме , направо се уплаших :shock: няма такъв скок ,отлепихме се поне един метър и паднахме с предницата надолу :mhihi: "БАМ-БАМ :arrow: иии-иии" ,едва я овладя колата ,добре че от силните удари не испусна волана ,после нямаше такъв смях в колата :mhihi: А защо пътувахме по тази отсечка ли , ами защото преди това на площада на селото настана "нова година" за хората празнуващи събор - Е30-ската беше потънала в облаци дим от гумите, мотора мучеше неистово ,всичко под колата светеше ,като цигански неон по Фиат Уно , но светеше жълто заради генерацията и ауспухните тръби и трябваше да я охладим :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Всички се радваха ,викаха ,свиркаха - няма баби,няма деца ,всичко беше на юруш :mhihi: А преди това ли - ами преди това се събра половината Горнооряховски район да гледа как комбито ще се пуска до Лясковец на ЛУК ОЙЛ-а с най-бързия голф в околията ,който пък загуби :mhihi:
Ами това ,че един път на кръговото на тролея в "Дружба" му беше паднала пердето и не върна газта и по едно време закачихме бурдюра със задната гума и оттам от камшик колата се завлачи надлъжно като шейна върху бурдюрните плочи и от два силни удара на твърдо по предния мост помислих ,че колата се разпада а дори реглажа на предницата не й беше избягал ,какво говори :?:
Това е автомобил ,на който не му се трепери ,доставя максимално удоволствие от всеки божи километър или поне доставя на тези ,които търсят емоции и им се беснее ...

Просто не смятам да продължавам с примерите ,една мнооого малка част от които дадох по-горе , разбирам ,че има типове хора и не всеки е толкова луд ... Аз лично също не бих си купил нов автомобил и на мен ще ми е скучно най-малкото

Георги Пенчев
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: /// M3 power

Мнение от BMW_DanGeR_ZoNe » 11 Ное 2008, 21:32

Дъщерята на шефа!
Изображение
Много като тебе вече плакаха!

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 11 Ное 2008, 21:42

^ За какво говорим ,а :mhihi:
Май само на това не е подлагано комбито на Дилян :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 11 Ное 2008, 21:45

Penchev написа:Само малко скандално е ,че ДЗВЕР-а като фен на Мерцедес в

ТУй па отде го измисли? Ей, много лесно и бързо взехте да ги печелите тея дискусии, не мислите ли?
Че и "скандално" било.

Какво имаш предвид, Георги? Че в безумната дискусия, където "технически компетентните" се изрязаха, че фаровете на Е - класата били от Хюндай копирани ти казах да не ставате смешни и да погледнете CL-a?

някакви безчувствени шлепове висящи по сервизите далеч от собствениците си с точно поставена диагноза"родени със счупен врат - ходете се оправяйте с инвалида за цял живот "

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Кое е тва? Cl - а или седмицата?

Както и да е де. И за да не съм съвсем оф, остава да кажа, , е аз пък не бих се чувствал конфортно в Е30... Каквито ги познавам.
И че според мен в голямата си част като говорите за Е30, говорите не за лек автомобил, а за кола за хлапашки изпълнения.

Дрифтене, хулианчене на пътя, гонки.
Качете вътре повечето жени, с едно или две деца и почвайте да дрифтите.
Тогава бързо ше разберете какво са "неповторими шамари".

Много едностранчиво и от един ъгъл се гледа целата работа.
Защо според вас концерна БМВ се е отказал от тоя имидж, за който вие говорите?

Въобще, мен не ме намесвайте повече. Дразните ме, че се делите на големи и малки фенове, полуфенове и други заболявания. Пък всеки опит да ми правите портрет ще доведе само до това, че много ще сбъркате.

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 11 Ное 2008, 21:51

Ама когато трябва да се качват жени ,багаж ,ски ,секцията на комшията или врата от алуминиева дограма и да се вози :arrow:
Изображение :D

Е30-ската не изчерпва нуждите от втори практичен автомобил за това си прав :)

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 11 Ное 2008, 22:20

и кой я измисли тая глупост-рано или късно........си купувал е30!
то бива безмислици,ама да се карат половината форум,щот на някой тийн му хрумнало нещо си :roll:
на някой мама му пазарила нова кола-кара си я,друг пък едвам крета,ама иска да е играч и взема каталясало возило-кара си го!и се почват споровете кой по-по-най...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 11 Ное 2008, 22:29

Аз съм лаик в този форум. Имам някаква идея от хибрид м/у Е36 и Е30 какъвто е Компакта, но съм до там. Честно не ви разбирам половината.

Едната част от форума се дели на практични шофьори, които искат колата да ги вози с кеф, другите се "водят" някакви адски драйвъри, които сънуват М-кови мотори в Е30ки и подобни лудости и пишат във всяка тема...

Честно карал съм няколко Е30ки и ми се повръща като се кача в тях?! Защо ли? Защото не ми е мания да връщам времето назад и ако ми беше, което съм си мислил, щях да съживя някой стар Мерцедес. А е30 е светлинни години назад от Компакт-а и върви по-зле.

Докато живях в Ню Йорк редовно карах едно Порше 911 турбо (993 купе). Говорете за това като безсмъртна кола, ще ви разбера. Но е30 е просто една стара кола. Хвърляте 1000-и левове в нея, за да стане окачването различно от картинг и да не се накланя. Признайте си с ръка на сърцето, намерихте ли някое регулируемо Кони, мони, билщайн ала бала, което да вози толкова добре колкото оригиналното. Намери ли се някой пиян моргаджия в този форум, който да надмине фабричното изпълнение като инженерна мисъл?! Едва ли.

Иначе има много други марки, и това което виждам тук е някаква проява на фанатизъм... Съжалявам, че трябва да го кажа.

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 12 Ное 2008, 0:26

DrivinGGoD написа:Сонка, моите уважения брат, ама от нещата които каза с нищо не мога да се съглася... За да направиш от Е36 хубава кола за каране, бърза и завиваща, дрифтеща, ти трябват бая повече пари от колкото за същото нещо от Е30, и то пак не се получава... Не случайно по цял свят ползват двигателите и силовото и предаване за Е30ки... Защото естествено по отношение на това BMW са ненадминати и с всяка нова година правят по-добри и по-добри мотори... И само това е по-доброто в Е36... И може би че е малко по-модерна като визия, да се харесва на ЮЗЪРИТЕ...

Така че "Всеки БМВ-ентусиаст рано или късно си купува Е30" и само тези истински ентусиасти знаят защо :winky:

Абе саше, не е да не съм карал и е30и е36,не е данесъмправил и е30и е36 за каране,не е да не съмкарал е30 и е36 на планински път,нал;иста,на магистрала. Само ши кажа, че с е30ката като вдигнех 180 и са насирах, а е36цата си я карам с 200 и настъпвам за още а през тва време папакам някое Киндер Буено. Е30ката не е да незавива, ама само с нови гуми, е36 не е да завива ама само със търлъци, е30 не е по-скъпа за ъпгреид и за поддръжка, тя е нечовешки скъпа, ми давам ти пример, скоро един, то не е само един де, си търсеше калник за великата е30ка, то нее да не му се предлагаше де, ама на 80лв за втора ръка не е ли смешничко, а за е36 докат пръднеш и е боядисан наколата. За мен всеки БМВ позьор си купува е30ка в днешно време, вече са рядкост хората дето найстина си ги купуват шото са им детска мечта. А за цените ко да ти кажа, те хората продават разни е30ки с газчица и М10 с ладов карбуратор и им искат пари като за коли, щот видиш ли били класика,ама да ти кажа след нема и 2 години със свещ щетърсите е36ци в добро състояние.То бум-бум неговата я търси по спомен към половин година и най0-накрая взе кола с компромис, неуспя да намери перфектната и даде пари като за световно.Да ти кажа фена не сегледа по това кво си е взел, а как гледа това което си е взел, далие 2002 или е65, няма значение, важно е как се отнася към колата. Е30ката е уникална кола, ама ако има едно М по купето, деругото е класика,която е редно да си остане в нашите спомени, а да ти кажа панай-честно е28 е в пъти по-добра във всяко едно отношение от е30. ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата