"Всеки БМВ-ентусиаст рано или късно си купува Е30"
Модератор: Общи модератори
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
MaXimal написа:///peter написа:Дори и да изключиш системите за стабилност... имаше хора във форума които споделиха, че само със "спортен филтър" и чип могат да накарат Е60ката да върти задница![]()
Ква глупост написа...
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... FF&start=0
А може, просто гледам кво са писали собствениците...
Де тоя акъл кат твоя да имам

///peter написа:MaXimal написа:///peter написа:Дори и да изключиш системите за стабилност... имаше хора във форума които споделиха, че само със "спортен филтър" и чип могат да накарат Е60ката да върти задница![]()
Ква глупост написа...
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... FF&start=0
А може, просто гледам кво са писали собствениците...
Де тоя акъл кат твоя да имам
Това, че един човек не може да си върти колата не означава, че всички не могат

Все едно да кажа, че всички е30ки са кошници като съм прочел, че 1 човек се оплаква от е30.
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
MaXimal написа:///peter написа:Дори и да изключиш системите за стабилност... имаше хора във форума които споделиха, че само със "спортен филтър" и чип могат да накарат Е60ката да върти задница![]()
Ква глупост написа...
[17:53:59] /// Petеr каза: Само да питам ти карала ли си Е30 с повече от 129кс или не пишеш от преки наблюдения?
[18:50:19] Apassionata ® каза: Не, "аз обичам всичко лъскаво"

Е60-ки

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
GaD става въпрос за тва, че скиса например със сигурност е карал много повече от всички нас, а му е трудно явно е, че тази кола не е направена за въртене на задници, а за мен такава кола не е за фън а за комфорт...
Това искам да кажа в цялата тема

///peter написа:GaD става въпрос за тва, че скиса например със сигурност е карал много повече от всички нас, а му е трудно явно е, че тази кола не е направена за въртене на задници, а за мен такава кола не е за фън а за комфорт...
Пак повтарям, това, че Скиса не може да я завърти не означава, че колата не може. Виж в ютуб има едни клипчета с на Росен Коларов 535д-то което е сток

- vesko06
- старши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
///peter написа:Дори и да изключиш системите за стабилност... имаше хора във форума които споделиха, че само със "спортен филтър" и чип могат да накарат Е60ката да върти задница

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Не виждам защо трябва да се спори - "всеки знае мене си" ,всеки си отстоява своето ...
Само малко скандално е ,че ДЗВЕР-а като фен на Мерцедес в дискусията за Е30 намеси някакви безчувствени шлепове ,висящи по сервизите далеч от собствениците си с точно поставена диагноза"родени със счупен врат - ходете се оправяйте с инвалида за цял живот "
Просто не е мястото и времето да се говори тук в тази тема за друго освен БМВ и най-вече Е30
Моето мнение е ,че с Е30 е най-големия фън - много са случаите , неотдавна с брат ми с неговото комби карахме като на рали през ноща по един 4-то класен път от село към гр.Стражица ,затворена отсечка заради свлачища на места ... По едно време така скочихме , направо се уплаших
няма такъв скок ,отлепихме се поне един метър и паднахме с предницата надолу
"БАМ-БАМ
иии-иии" ,едва я овладя колата ,добре че от силните удари не испусна волана ,после нямаше такъв смях в колата
А защо пътувахме по тази отсечка ли , ами защото преди това на площада на селото настана "нова година" за хората празнуващи събор - Е30-ската беше потънала в облаци дим от гумите, мотора мучеше неистово ,всичко под колата светеше ,като цигански неон по Фиат Уно , но светеше жълто заради генерацията и ауспухните тръби и трябваше да я охладим
Всички се радваха ,викаха ,свиркаха - няма баби,няма деца ,всичко беше на юруш
А преди това ли - ами преди това се събра половината Горнооряховски район да гледа как комбито ще се пуска до Лясковец на ЛУК ОЙЛ-а с най-бързия голф в околията ,който пък загуби
Ами това ,че един път на кръговото на тролея в "Дружба" му беше паднала пердето и не върна газта и по едно време закачихме бурдюра със задната гума и оттам от камшик колата се завлачи надлъжно като шейна върху бурдюрните плочи и от два силни удара на твърдо по предния мост помислих ,че колата се разпада а дори реглажа на предницата не й беше избягал ,какво говори
Това е автомобил ,на който не му се трепери ,доставя максимално удоволствие от всеки божи километър или поне доставя на тези ,които търсят емоции и им се беснее ...
Просто не смятам да продължавам с примерите ,една мнооого малка част от които дадох по-горе , разбирам ,че има типове хора и не всеки е толкова луд ... Аз лично също не бих си купил нов автомобил и на мен ще ми е скучно най-малкото
Георги Пенчев
Само малко скандално е ,че ДЗВЕР-а като фен на Мерцедес в дискусията за Е30 намеси някакви безчувствени шлепове ,висящи по сервизите далеч от собствениците си с точно поставена диагноза"родени със счупен врат - ходете се оправяйте с инвалида за цял живот "

Просто не е мястото и времето да се говори тук в тази тема за друго освен БМВ и най-вече Е30

Моето мнение е ,че с Е30 е най-големия фън - много са случаите , неотдавна с брат ми с неговото комби карахме като на рали през ноща по един 4-то класен път от село към гр.Стражица ,затворена отсечка заради свлачища на места ... По едно време така скочихме , направо се уплаших

Всички се радваха ,викаха ,свиркаха - няма баби,няма деца ,всичко беше на юруш

Ами това ,че един път на кръговото на тролея в "Дружба" му беше паднала пердето и не върна газта и по едно време закачихме бурдюра със задната гума и оттам от камшик колата се завлачи надлъжно като шейна върху бурдюрните плочи и от два силни удара на твърдо по предния мост помислих ,че колата се разпада а дори реглажа на предницата не й беше избягал ,какво говори

Това е автомобил ,на който не му се трепери ,доставя максимално удоволствие от всеки божи километър или поне доставя на тези ,които търсят емоции и им се беснее ...
Просто не смятам да продължавам с примерите ,една мнооого малка част от които дадох по-горе , разбирам ,че има типове хора и не всеки е толкова луд ... Аз лично също не бих си купил нов автомобил и на мен ще ми е скучно най-малкото
Георги Пенчев
- BMW_DanGeR_ZoNe
- Потребител
-
- Кара: /// M3 power
- Penchev
- Сватбаря
-
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Penchev написа:Само малко скандално е ,че ДЗВЕР-а като фен на Мерцедес в
ТУй па отде го измисли? Ей, много лесно и бързо взехте да ги печелите тея дискусии, не мислите ли?
Че и "скандално" било.
Какво имаш предвид, Георги? Че в безумната дискусия, където "технически компетентните" се изрязаха, че фаровете на Е - класата били от Хюндай копирани ти казах да не ставате смешни и да погледнете CL-a?
някакви безчувствени шлепове висящи по сервизите далеч от собствениците си с точно поставена диагноза"родени със счупен врат - ходете се оправяйте с инвалида за цял живот "

Кое е тва? Cl - а или седмицата?
Както и да е де. И за да не съм съвсем оф, остава да кажа, , е аз пък не бих се чувствал конфортно в Е30... Каквито ги познавам.
И че според мен в голямата си част като говорите за Е30, говорите не за лек автомобил, а за кола за хлапашки изпълнения.
Дрифтене, хулианчене на пътя, гонки.
Качете вътре повечето жени, с едно или две деца и почвайте да дрифтите.
Тогава бързо ше разберете какво са "неповторими шамари".
Много едностранчиво и от един ъгъл се гледа целата работа.
Защо според вас концерна БМВ се е отказал от тоя имидж, за който вие говорите?
Въобще, мен не ме намесвайте повече. Дразните ме, че се делите на големи и малки фенове, полуфенове и други заболявания. Пък всеки опит да ми правите портрет ще доведе само до това, че много ще сбъркате.
- Penchev
- Сватбаря
-
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
и кой я измисли тая глупост-рано или късно........си купувал е30!
то бива безмислици,ама да се карат половината форум,щот на някой тийн му хрумнало нещо си
на някой мама му пазарила нова кола-кара си я,друг пък едвам крета,ама иска да е играч и взема каталясало возило-кара си го!и се почват споровете кой по-по-най...
то бива безмислици,ама да се карат половината форум,щот на някой тийн му хрумнало нещо си

на някой мама му пазарила нова кола-кара си я,друг пък едвам крета,ама иска да е играч и взема каталясало возило-кара си го!и се почват споровете кой по-по-най...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Аз съм лаик в този форум. Имам някаква идея от хибрид м/у Е36 и Е30 какъвто е Компакта, но съм до там. Честно не ви разбирам половината.
Едната част от форума се дели на практични шофьори, които искат колата да ги вози с кеф, другите се "водят" някакви адски драйвъри, които сънуват М-кови мотори в Е30ки и подобни лудости и пишат във всяка тема...
Честно карал съм няколко Е30ки и ми се повръща като се кача в тях?! Защо ли? Защото не ми е мания да връщам времето назад и ако ми беше, което съм си мислил, щях да съживя някой стар Мерцедес. А е30 е светлинни години назад от Компакт-а и върви по-зле.
Докато живях в Ню Йорк редовно карах едно Порше 911 турбо (993 купе). Говорете за това като безсмъртна кола, ще ви разбера. Но е30 е просто една стара кола. Хвърляте 1000-и левове в нея, за да стане окачването различно от картинг и да не се накланя. Признайте си с ръка на сърцето, намерихте ли някое регулируемо Кони, мони, билщайн ала бала, което да вози толкова добре колкото оригиналното. Намери ли се някой пиян моргаджия в този форум, който да надмине фабричното изпълнение като инженерна мисъл?! Едва ли.
Иначе има много други марки, и това което виждам тук е някаква проява на фанатизъм... Съжалявам, че трябва да го кажа.
Едната част от форума се дели на практични шофьори, които искат колата да ги вози с кеф, другите се "водят" някакви адски драйвъри, които сънуват М-кови мотори в Е30ки и подобни лудости и пишат във всяка тема...
Честно карал съм няколко Е30ки и ми се повръща като се кача в тях?! Защо ли? Защото не ми е мания да връщам времето назад и ако ми беше, което съм си мислил, щях да съживя някой стар Мерцедес. А е30 е светлинни години назад от Компакт-а и върви по-зле.
Докато живях в Ню Йорк редовно карах едно Порше 911 турбо (993 купе). Говорете за това като безсмъртна кола, ще ви разбера. Но е30 е просто една стара кола. Хвърляте 1000-и левове в нея, за да стане окачването различно от картинг и да не се накланя. Признайте си с ръка на сърцето, намерихте ли някое регулируемо Кони, мони, билщайн ала бала, което да вози толкова добре колкото оригиналното. Намери ли се някой пиян моргаджия в този форум, който да надмине фабричното изпълнение като инженерна мисъл?! Едва ли.
Иначе има много други марки, и това което виждам тук е някаква проява на фанатизъм... Съжалявам, че трябва да го кажа.
DrivinGGoD написа:Сонка, моите уважения брат, ама от нещата които каза с нищо не мога да се съглася... За да направиш от Е36 хубава кола за каране, бърза и завиваща, дрифтеща, ти трябват бая повече пари от колкото за същото нещо от Е30, и то пак не се получава... Не случайно по цял свят ползват двигателите и силовото и предаване за Е30ки... Защото естествено по отношение на това BMW са ненадминати и с всяка нова година правят по-добри и по-добри мотори... И само това е по-доброто в Е36... И може би че е малко по-модерна като визия, да се харесва на ЮЗЪРИТЕ...
Така че "Всеки БМВ-ентусиаст рано или късно си купува Е30" и само тези истински ентусиасти знаят защо
Абе саше, не е да не съм карал и е30и е36,не е данесъмправил и е30и е36 за каране,не е да не съмкарал е30 и е36 на планински път,нал;иста,на магистрала. Само ши кажа, че с е30ката като вдигнех 180 и са насирах, а е36цата си я карам с 200 и настъпвам за още а през тва време папакам някое Киндер Буено. Е30ката не е да незавива, ама само с нови гуми, е36 не е да завива ама само със търлъци, е30 не е по-скъпа за ъпгреид и за поддръжка, тя е нечовешки скъпа, ми давам ти пример, скоро един, то не е само един де, си търсеше калник за великата е30ка, то нее да не му се предлагаше де, ама на 80лв за втора ръка не е ли смешничко, а за е36 докат пръднеш и е боядисан наколата. За мен всеки БМВ позьор си купува е30ка в днешно време, вече са рядкост хората дето найстина си ги купуват шото са им детска мечта. А за цените ко да ти кажа, те хората продават разни е30ки с газчица и М10 с ладов карбуратор и им искат пари като за коли, щот видиш ли били класика,ама да ти кажа след нема и 2 години със свещ щетърсите е36ци в добро състояние.То бум-бум неговата я търси по спомен към половин година и най0-накрая взе кола с компромис, неуспя да намери перфектната и даде пари като за световно.Да ти кажа фена не сегледа по това кво си е взел, а как гледа това което си е взел, далие 2002 или е65, няма значение, важно е как се отнася към колата. Е30ката е уникална кола, ама ако има едно М по купето, деругото е класика,която е редно да си остане в нашите спомени, а да ти кажа панай-честно е28 е в пъти по-добра във всяко едно отношение от е30.