Формула 1 - обща тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Формула 1 - обща тема

Мнение от Don_Diego » 09 Дек 2020, 18:51

Добре де, ти като изпреварваш или се престрояваш поглеждаш ли дали има друга кола?
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Дек 2020, 19:04

bmw maniqk ivo bmw написа:Като вижда къде тръгва Грожан що не намалява, а си кара все едно е сам?

млади момко, на състезание не са прави така - общото правило е изпреварващия да си прави сметката, изпреварвания задачата му е да не бъде изпреварен и не може да се очаква от него да се съобразява със маневрите (и рисковете поети) на изпреварващия.

при едни нормални състезания, ако не се бяха блъснали, този дето влезе от ляво с бутоните напред (дори не го знам кой е), ще го чака черен флаг на следващата обиколка.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 09 Дек 2020, 19:05

От 29 сек много добре се вижда кой крив кой прав, това си е маневра тип магистрала Тракия. Даже се вижда че Квият по някакъв начин се опитва да избегне инцидент.
Остана още малко да видим дали черния ще се върне в болида изтрибител или Ботас пак ще има безсънни нощи преди и след ГП :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 09 Дек 2020, 19:28

По-добре наистина не пиши повече по тази тема, защото е видимо, че маршалите и отговорниците за правилата знаят повече от теб и щом не дадоха никакво наказание на квят, значи и те мислят, че проблемът е в грожо.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 09 Дек 2020, 20:24

bmw maniqk ivo bmw написа: Като вижда къде тръгва Грожан що не намалява, а си кара все едно е сам?

Ти на колко години си, имаш ли изобщо книжка?

:dummy:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Дек 2020, 21:49

TheDriver написа:Съответно това е перфектната буря за Фетел, намира се в болид които е бърз само в конфигурация, която е крайно неудобна за него. Опита ли да използва оптималните настройки колата постоянно го изненадва(множеството завъртания), ако я направи удобна за себе си е бавен.

Както казва Ники Пънчев "има логика" :mhihi: Не се интересувам чак в такава дълбочина от нещата, но това обяснява много добре защо или се върти или е бавен. Което е жалко, защото явно няма изгледи нещата да се променят в посока в която отново да показва това, което правеше с Редбула.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 10 Дек 2020, 5:04

alx написа:
bmw maniqk ivo bmw написа:Като вижда къде тръгва Грожан що не намалява, а си кара все едно е сам?

млади момко, на състезание не са прави така - общото правило е изпреварващия да си прави сметката, изпреварвания задачата му е да не бъде изпреварен и не може да се очаква от него да се съобразява със маневрите (и рисковете поети) на изпреварващия.

при едни нормални състезания, ако не се бяха блъснали, този дето влезе от ляво с бутоните напред (дори не го знам кой е), ще го чака черен флаг на следващата обиколка.

Комшо, къде пък и ти излезе да вееш черен флаг с кокали??? Я ми припомни, кога за последно са показвали това на някой във Ф1. Аз помня Монтоя 2004г.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Дек 2020, 16:42

BMW_POWER написа:
alx написа:

Комшо, къде пък и ти излезе да вееш черен флаг с кокали??? Я ми припомни, кога за последно са показвали това на някой във Ф1. Аз помня Монтоя 2004г.

аз ти говоря как биха го наказали този при всяко едно нормално състезание където има респект, парите и спонсорите не са решаващи и печели най- добрия- все неща които липсват във ф1- затова и като цяло не я гледам защото тя в момента (и от едно 10-15 години което съвпада интересно със черния флаг на монтоя през 2004-та) е еквивалента на джендерите във автомобилния спорт... знам, че на тебе ти е любим, но във мойте среди ф1 не е особено авторитетен поради нещата изброени отгоре

и друго- на мене така ако някой по време на състезание ми влезе, като се удариме ако съм в състояние го вадя от колата и докато дойдат маршалите и полицията ще се саморазправяме.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Дек 2020, 19:26

Като каза саморазправяме и се сетих как на онзи дъжд на Спа когато Шумахер застигна Култард с обиколка, последния рязко заби спирачките на участък където се караше за да може Шумахер да не го види и да последва сблъсък. Шумахер успя някак да иде до бокса и директно скочи на Култард на бой. :mhihi: :mhihi: :mhihi: От цялата ситуация разбира се спечели другия турист шампион във Формулата - Хакинен. Понеже той се возеше през цялата си кариера докато не дойдоха шашмите на Макларън през първия сезон и по време на втория като усетиха, че вече силите се изравняват и решиха така да прецакат Шумахер. За което самия Култард след време поне си призна, че го е направил нарочно, за което мога да го поздравя, но не и за постъпката.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 10 Дек 2020, 20:08

Аз не знам някой да е правил повече мизерии от Шумахер и да е бил толкова толериран години наред. То не бяха удари, не бяха мислени линии за финиширане, не бяха спирания по средата на завоя на последната обиколка в квалификация и други, които не са били повтаряни от никой!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Мнение от xela » 10 Дек 2020, 23:50

Хамилтън се връща за последното съзтезание тази година... след 10 дни карантина.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 11 Дек 2020, 1:01

alx написа:Комшо, къде пък и ти излезе да вееш черен флаг с кокали??? Я ми припомни, кога за последно са показвали това на някой във Ф1. Аз помня Монтоя 2004г.

аз ти говоря как биха го наказали този при всяко едно нормално състезание където има респект, парите и спонсорите не са решаващи и печели най- добрия- все неща които липсват във ф1- затова и като цяло не я гледам защото тя в момента (и от едно 10-15 години което съвпада интересно със черния флаг на монтоя през 2004-та) е еквивалента на джендерите във автомобилния спорт... знам, че на тебе ти е любим, но във мойте среди ф1 не е особено авторитетен поради нещата изброени отгоре

и друго- на мене така ако някой по време на състезание ми влезе, като се удариме ако съм в състояние го вадя от колата и докато дойдат маршалите и полицията ще се саморазправяме.[/quote]

Не позна. БМВ се махна от Ф1 и аз изгубих интерес. Не е това, което беше. Има сезони, в които съм гледал само Спа и Монца. И колкото и странно да е, точно през това време намерих контакти с хора, които работеха в колоната. Отдавна ги няма двата най-големи форума в бг-то за Ф1. Но има с кого да се коментира и да дава "вътрешна" информация.

Наскоро едно приятелче (бивш спортен журналист) ме попита, дали още се занимавам с тази тъпотия. Казах му, че гледам какво става между четвърто и дванайсто място в колоната. Так борбата е със зъби и нокти, ама рядко я дават.
Ще ти пиша на мейла, да не палим хейтърите пак :OT:

За Шумахер, кофти е да се пише, заради състоянието му. От друга страна има една дума, която често си спомням. Казава се КАРМА. Не искам да пиша какви ги къдреше на пистата, едно видео е достатъчно:

https://www.youtube.com/watch?v=pEXJGWY97Ss

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 11 Дек 2020, 10:25

Много мразя когато хора почнат да обвиняват някой използвайки силата не на късата(понеже от годините тука не съм ви забелязал да сте зле с акъла, напротив), а на избирателната памет. Но няма друг избор освен да ви нападна и двамата, но най-вече Монтоята. :mhihi: Канада, викаш не е редно заради състоянието му, но да го клъвнеш а? Това само показва колко фенски заслепен си, понеже дори съперниците му от миналото не биха го казали по този начин, даже напротив, дори Хил.
Да ми даваш пример с един от най-безразсъдните пилоти, който е виждала Ф1 е интересно най-малкото. :mhihi:
Нали се сещаш, че това е СЪСТЕЗАНИЕ? Ти ако се бориш да защитиш позицията си ще я подаряваш или ще се бориш? Я погледни извън фенски малко как при първия опит на Монтоя, Шумахер просто променя веднъж позицията си, което е разрешено от правилника, затова и не го наказват. Само защото в дадената ситуация е малко по-бърз, не значи, че трябва другите да му правят път. При второто контриране, което е бая разстояние след първото, тоест има отново право да защити позицията си с едно затваряне, виждам само и единствено защо един от най-силните и талантливи пилоти никога не стана световен шампион за сметка на далеч по-слаби пилоти от него като Хил, Бътън и Хакинен - понеже нямаше търпимост. Като казах Хакинен, навярно помниш изпреварването му спрямо Шумахер на Спа, което мнозина специалисти сочат за най-доброто в кариерата му когато Шумахер тръгна да го затваря защитавайки позицията си, но Миката просто го мина като спрял другата страна, макар за това да спомогна много изостаналия с обиколка автомобил, който първо забави много Шумахер и второ даде впечатления да се разбере, че няма как Хакинен да мине отдясно и подведе Шумахер в заблуждение. От друга страна изоставащия правещ път на Шумахер ако не не видял навреме Хакинен и да пукне леко вдясно щеше да се обяснява колко безразсъден е Хакинен. Неслучайно ти давам точно това изпреварване за примеи неслучайно клипа тръгва 2 минути преди него в друга подобна ситуация когато Шумахер затваря Хакинен с една промяна на позицията, която пак натъртвам е разрешена след като си пилота, който е застигнат! Клипа пише, че не тръгва, но цъкваш ютуб и и директно тръгва. Тъкмо е интересно да гледаш последните истински години на Формулата, понеже някъде от 10 години и повече е само джендърство.
https://formula1.sportal.bg/news.php?id=24466
Та ако тая ситуация сравниш с горната на Монтоя забелязваш ли как още в началото след като Хакинен не успява да изпревари Шумахер, пилето дърпа напред и се откъсва дори леко? Това е жив пример за това как ако някой те застигне и кара по-бързо от теб, но ти не си предадеш позицията, то може да се откъснеш и от там всичко може да се случи в стремежа на догонващия. Е как тогава някой трябва да си предава позицията без бой? От друга страна се вижда и разликата с това да си способен да станеш шампион от това да си супер талантлив пилот, но да няма търпимостта и психиката, понеже латино темперамента е теб надделява. Като нямаш психиката ти остава само да лаеш иронично по пресконференциите и накрая друг вдига титлата. Макар и тая титла далеч да не е била решена от това клипче де, понеже Шумахер общо взето си ги пердашеше, дори по едно време бе крайно безинтересно и хейтърите му го нарочили, че бие заради колата. :mhihi: Естествено пропускайки факта, че той разви тая кола, която си бе бавна камион когато отиде там и не помня Алези ли бяха наказали когато използва точно това определение за колата си.
За Монтоя мога да ти говоря много уверено, понеже както споменах най-добрия ми приятел все си бе болен фен на Уилямс, на всичко отгоре фен на марката БМВ, на всичко отгоре фен на Монтоя още от Инди Кар и познай тия трите като ги събраха във Ф1 как се чувстваше? :mhihi: Даже ще му звънна днес да си полафим за това пак защо Монтоя не успя, а мислехме тогава, че е въпрос на време да го направи. Като тинейджъри колко сме се карали за тая Ф1, даже спряхме да я гледаме заедно, но дори той призна очевадното, че Монтоя не успя да стане шампион просто защото нямаше търпимостта да го направи. Защото сравнимо с Мика Хакинен имаше три пъти повече талант и пилотски умения, удоволствие ми е било да го гледам как кара, но понякога просто прегаряше в желанието да мине пред съперника и ако не бе Шумахер, то все някой отпред му пречеше. Когато дойде в шоуто на Слави сигурно си го гледал и му зададе дългия въпроса относно това, че го имат за безразсъден или нещо подобно беше и Монтоя отговори, че той не се има за такъв, понеже когато види шанс за него да изпревари, той просто го използва моментално. Е, да, ама имайки предвид, че се касаят нещата за части от секундата, често моменталното е грешно. С това клипче където си постнал ясно си личи, че идва от Инди Кар и е в напълно непознати води. В крайна сметка, това, че е по-бързо в дадената ситуация не значи, че през цялото състезание ще е такъв и естествено, че другия ще защитава позиция. Както се вижда Шумахер печели състезанието, нито го наказват, нито нищо такова, понеже си е състезател ситуация. Шумахер е отпред, онзи отзад, борят се и толкова. Монтоя не е минал пред Шумахер и онзи да го удари, през цялото време Шумахер е отпред и това, че Монтоя решава от външна страна на завой накрая вече да се пробва след като е видимо изнервен си е негов проблем. Върнете ситуацията с Хакинен. Шумахер като вижда вече, че е пред него с една гума беше тръгнал да затваря, но се отказа. Е защо да се отказва след като е с поне една гума пред Монтоя? Значи ти си жива легенда на Ф1, идва шампион от Карт сериите и ти ще му цепиш басма ли? Аз ако имам такъв дупедавец за кумир, веднага се отказвам от него. А на Шумахер съм му фен откакто се помня и беше никому неизвестен новак. Казах, че си личи, че Монтоя идва от Индито, понеже е свикнал да има много изпреварвания и решава, че като там не може даде вози зад някой известно време и тогава да го атакува и това известно време понякога може да е обиколки наред. Ами няма как да се стане шампион по този начин. Ако всички си даваха позициите все едно се дупят, ебати спорта и нито щеше да има Сена, нито Шумахер. За Сена защо нищо не се казва след като той буквално си удряше Прост в някои ситуации, но това не промени величието му на пилот? Да не говорим колко скандали имаше извън пистата, пък около нея дори с Шумахер се караше защото все някой му пречеше, а той нормално се чувстваше като велик шампион, пак казвам нормално. А Шумахер извън пистата беше хубав човек.
alekangg, не знам това несериозно написаното дали да го коментирам, ама айде накратко. Значи аз за годините в които Шумахер караше не съм виждал по-сурово наказван пилот във Ф1! Заставам категорично зад написаното и съм убеден, че всичките му противници на пистата няма ръкав от който да извадите факти оборващи това. Значи в Бенетон като млад той беше малко като Монтоя преди да се научи, че търпението ще го направи велик, а не просто много голям. През сезона на първата му титла 1994-та той беше МНОГОКРАТНО наказван за инциденти с Хил и други защото гореше в надпреварата, виждаше че е по-добър пилот и в повечето моменти по-бърз от Хил макар и с по-слаба кола със смешния тогава мотор на Форд и това го дразнеше. Толкова пъти го наказваха, че накрая когато се стигна до последния старт когато беше лидер хем в точките, хем в състезанието, но направи грешка на един завой, чукна леко бетона и после защитавайки позицията си де удариха заради липсата на търпение у Хил, който просто трябваше да изчака завоя и да го изпревари след него, това го призна самия Франк Уилямс. И Франки беше толкова убеден, че е прав че Хил сам си е виновен и ФИА няма да накаже за пореден път Шумахер, че се отказа да пуска контестация нещо, което пак сам признава. А иначе хейтърите на Шумахер цял живот го хулят за тоя случай.
После дойде 1997-ма когато Шумахер пак изнервен от слабата кола направо изгуби себе си в ситуацията с Вилньов в последното състезание и откровено си го удари. Не се извини, но призна публично, че е допуснал грешка нетипична за него. А да допуснеш грешка в поведението си когато гориш на пистата е допустимо и то в ситуация когато е повече от ясно, че ще пострадат само пластмасите и никой човек. Та за тая ситуация Шумахер вместо да спечели титла, той отпадна и остана вице-световен, но...го наказваха драги ми съфорумци. И то как? Отнеха му целия сезон и всички точки плюс вице световната титла!!!!!!! Аз не знам някой друг да е бил наказван толкова сурово, че да му зачеркнат сезона, от 1992 откакто гледам няма май такъв случай, а за преди това не знам дали изобщо има. Някога може да е минал между капките, но то кой не е, а и самия Хакинен казва как е било и как са се борили, но то важеше за всички, включително и за Мика. Да не говорим за ситуацията с оня посредствен шибаняк Култард, който си ги удари съвсем преднамерено, открадна му титлата тогава в полза на Хакинен и ни телеметриите помогнаха, ни камерите да направят нещо защото Макларън все още играеха с ФИА или не можеха да ги хванат в шашмите. Това бе все едно Ървайн да ударил конкурент на Шумахер когато ги застига с обиколка. Шампионите не се дават туко така. Алонсо също бе шампион и карач, не се даваше, ама го прецакаха отбора му за сметка на маркетинговия проект, който гледаме до ден днешен. Който модел си е много силен пилот, но начина по който го издигнаха беше грозен, ама пък той им се качи на главите после.
Сега очаквам хейтърите на Шумахер(не във форума, тука няма чак толкова заслепени)да започнат да плюят как сина му е във Ф1 само заради името и мога да се сбия с някой. :mhihi: Нищо, че момчето от преди да проходи е сложено в Картинг и е тренирало цял живот, плюс това, че вече стана шампион във Ф2. А и е нормално като вземеш семе от един хубав червен домат, поставиш го както и където трябва, отглеждаш го както трябва, то накрая да обереш пак хубав червен домат.
И накрая Канада, човек на години си, не ти отива да напишеш подобна простотия, заради която написах всичко това. Защото спортните неща да оспорваш, плюеш и да си защитаваш позицията е едно(което не те прави прав непременно, но защитаваш да речем с някакви аргументи)но съвсем друго е заради спортно поведение на пистата в спорт където съперничеството е било заформено в култ преди много десетилетия и ако щеш е дало блясъка на тоя спорт, ти да кажеш, че на Шумахер това му се случило щото било КАРМА с главни букви. Това е най-грозното изказване, което съм чувал относно ситуацията и не искам да ти го коментирам защото и най-големите му хейтъри не биха го казали.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 11 Дек 2020, 14:17

Top Gun Maverick написа:....

Отиде ми сутринта, докато го прочета :OT: Без да се заяждам, ама ти, Кап. Смит и сладкарчето.... да не пазарувате от едно място?

https://www.youtube.com/watch?v=6AzpYilkKrA

Коментарът на швабата:

оставих достатъчно място на Барикело

https://formula1.sportal.bg/news.php?id=10345

Аз познавам двама откровени мръсника в този спорт. Сена и Шумахер.

Думата я споменах по-горе :OT:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 11 Дек 2020, 14:27

Няма как да чета 10 мин пост.
Само мернах, че единствено не си го оправдал, когато се изсра-спря на средата на завоя в последната минута в квалификацията в Монако 2006, за да не могат другите да вземат пола и когато победи след като завърши в бокса- 98 година Англия..
Няма такъв наглец, каквото и да си говорим. :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата