България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
жените станали големи състезатели...
една шкодичка около 2015-ста щеше да вземе със себе си половината ми предница...
човек да не кара с 50, че го правят на тетрис

една шкодичка около 2015-ста щеше да вземе със себе си половината ми предница...
човек да не кара с 50, че го правят на тетрис

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Всички са станали големи състезатели.
Днес за сефте от доста време се случи в работен ден да обикалям с колата из града - имало трафик в тва Търново.
Карам си аз по задачи и влизам в една не толкова позната улица, която си е и тясна, та карам предпазливо и стигам кръстовище и ще правя ляв завой, но
улицата е оградена от къщи и видимостта е ограничена, съответно спрях да се огледам да не идва някой, че съм без предимство. Буквално в секудната,
в която спрях на кръстовището, бях освирен от някъв вагаджия..
Днес за сефте от доста време се случи в работен ден да обикалям с колата из града - имало трафик в тва Търново.
Карам си аз по задачи и влизам в една не толкова позната улица, която си е и тясна, та карам предпазливо и стигам кръстовище и ще правя ляв завой, но
улицата е оградена от къщи и видимостта е ограничена, съответно спрях да се огледам да не идва някой, че съм без предимство. Буквално в секудната,
в която спрях на кръстовището, бях освирен от някъв вагаджия..

- ivan_petkov
- Потребител
-
- Кара: BMW e60 525d LCI
- Мечтае да кара: F90
Абе не знам , обаче Търново се напълни с БМВ-та . Явяваме се конкуренция на Перник с техните гоуфута
. Тия ваганджии с голфчетата в тоя град се имат за космонавти бе , за бой са лично мое мнение
то бива изцепки на няколко пъти и на всичкото отгоре и мен щяха да отнесат не веднъж ...

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
ivan_petkov написа:Абе не знам , обаче Търново се напълни с БМВ-та . Явяваме се конкуренция на Перник с техните гоуфута. Тия ваганджии с голфчетата в тоя град се имат за космонавти бе , за бой са лично мое мнение
то бива изцепки на няколко пъти и на всичкото отгоре и мен щяха да отнесат не веднъж ...
Вярно е - голф 5 тди++ и Сеат Леон 1.9тди са на почит

- ivan_petkov
- Потребител
-
- Кара: BMW e60 525d LCI
- Мечтае да кара: F90
Няма да сбъркаш 

Преди няколко дни на новоремонтираната част на северната дъга от околовръстното на София се развива следната ситуация:
6-7 коли в колона с 85-90 км/ч, след не повече от 3 километра започва западната дъга, съответно няма голям смисъл да се изпреварва. Не така мисли обаче шофьора на старо поло. Тръгна да изпреварва и понеже нямаше насрещен трафик наблизо успя (бавно бавно) да изпревари 3 коли, преди да се прибере. След като отсрещния мина, пак тръгна да изпреварва. Пак едва едва мина пред първия, а отсреща вече наближаваше друга кола. Но нашия реши че не може да се занимава да изпреварва само по един и най-спокойно си продължи и три коли се разминаха успоредно на пътя
. Като стигнахме до западната дъга си викам дай да видя що за изтръпнал изрод е това, настигам я и... около 55 годишна соц лелка с физиономия нещо средно между "не съм спала 2 дни" и "изгубих желание за живот преди 25 години"
В последните години забелязвам че като цяло мъжете правим повече нарушения, но по степен на ненормалност и изродщина някои жени ни удрят в земята
6-7 коли в колона с 85-90 км/ч, след не повече от 3 километра започва западната дъга, съответно няма голям смисъл да се изпреварва. Не така мисли обаче шофьора на старо поло. Тръгна да изпреварва и понеже нямаше насрещен трафик наблизо успя (бавно бавно) да изпревари 3 коли, преди да се прибере. След като отсрещния мина, пак тръгна да изпреварва. Пак едва едва мина пред първия, а отсреща вече наближаваше друга кола. Но нашия реши че не може да се занимава да изпреварва само по един и най-спокойно си продължи и три коли се разминаха успоредно на пътя

В последните години забелязвам че като цяло мъжете правим повече нарушения, но по степен на ненормалност и изродщина някои жени ни удрят в земята

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Гоце и България. Денонощно едно и също. Донор в насипно състояние. Ест камери за скорост няма.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Донорите както ги наричаш по принцип са хора с доста по-свободно мислене за живота. И тоя може и да не е умрял, ама с камера за скорост специално тях не могат да ги накарат да карат бавно. Те или биха си скрили номера под калника, или изобщо нямат номер, или е фалшив, или е закрита някой цифра/буква от него. Друг е въпроса, че камерите понякога са на абсурдни места относно създаване на безопасност, а просто гледат да са тип хранилки. Един приятел вчера за магистралата вика на съвсем прав участък един ми свети, свети и като гледам отсреща триногата на място без знак за 120 дори.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Евала му на свободното мислене за живота. Ся с бай св. Пешо ша си лафат ко е яко да караш като идиот. Къвто и си е де, всъщност. За тия не ми е жал хич.
Хм,хм...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ами може и да има бая идиотски случки с мотористи на пътя, ама има и такива, които си карат пистаци доста уравновесено, дори познавам такива, които ги базикат защо изобщо са си купили такъв мотор след като само се возят. Реално обаче има и доста катастрофи с тях, които не са по тяхна вина и не виждам защо трябва толкова категорично да се слагат епитети на всичките. Сякаш не е пълно с летящи коли и те не застрашават доста, доста повече околните. Защото моториста ако загине в катастрофа, вероятно в над 90%-та от случаите умира само той, а с кола рядко жертвата е една.
Относно свободата на такива хора, не пропускай факта, че всички ще си говорим със Свети Петър един ден, но за някои е по-важно какво си изживял, а не за колко време е било. Не, че защитавам едното или другото мислене де, просто това, което не споделяме не го прави лошо. Човекът така си иска да живее и го прави като САМ си носи последствията ако има такива.
В ей тоя трейлър точно накрая има една голяма истина, която споделя мнението ми:
https://www.youtube.com/watch?v=LGg4JIdBx-8
Филмът е много хубав и е римейк на този с Патрик Суейзи(тогава той беше звездата), Киану Рийвс и Гари Бъзи:
https://www.youtube.com/watch?v=jcDD2-s4vWA
Честно казано по света има много, много хора, които искат да живеят по този начин, но не са готови да платят цената на риска, а без риска няма как да стане. Затова и успеха на гангстерските филми да речем е толкова голям, понеже тайно много народ би живял така, но не би платил цената да опита(или би искал само романтичната и хубава страна на нещата, без да му се налага да убива и т.н.), понеже до върха на пирамидата стигат малцина и не се знае за колко.
Относно свободата на такива хора, не пропускай факта, че всички ще си говорим със Свети Петър един ден, но за някои е по-важно какво си изживял, а не за колко време е било. Не, че защитавам едното или другото мислене де, просто това, което не споделяме не го прави лошо. Човекът така си иска да живее и го прави като САМ си носи последствията ако има такива.
В ей тоя трейлър точно накрая има една голяма истина, която споделя мнението ми:
https://www.youtube.com/watch?v=LGg4JIdBx-8
Филмът е много хубав и е римейк на този с Патрик Суейзи(тогава той беше звездата), Киану Рийвс и Гари Бъзи:
https://www.youtube.com/watch?v=jcDD2-s4vWA
Честно казано по света има много, много хора, които искат да живеят по този начин, но не са готови да платят цената на риска, а без риска няма как да стане. Затова и успеха на гангстерските филми да речем е толкова голям, понеже тайно много народ би живял така, но не би платил цената да опита(или би искал само романтичната и хубава страна на нещата, без да му се налага да убива и т.н.), понеже до върха на пирамидата стигат малцина и не се знае за колко.
Последна промяна Top Gun Maverick на 30 Дек 2020, 20:26, променена общо 1 път

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
То не са само мотористи. Откакто го преасфалтираха целия... Си е писта всяка божа вечер. За любителите на големи кубатури има и доста приятно звучащи.
Патрулка мн рядко може да се види до Ручей. Преди години един прокурорски син уби пешеходци до Шела.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
На Ихтиман някакъв прелетял мантинелата и ударил някакви от насрещното. Ама не разбрах тир ли пак или кола този път. Затворено е едното платно, булгаристан тв пътува натам.
А тука не е изцяло по темата, но е в контекста поне:
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv ... 9?amp=true

Как пък все за 10 мин. спират и решават, че е все едно 10 сек.
И наистина какво толкова като му е спряла работата за 10 мин.(по нейни думи)а той изтупал 1 лопата пръст, понеже от клипа ми се струва, че тъкмо толкова прах и сложи.
Гаражът, който е запушила не го коментираме изобщо.
А тука не е изцяло по темата, но е в контекста поне:
Багерист реши кардинално проблема с паркирането, изсипа пръст върху кола, дамата бясна!
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv ... 9?amp=true

Как пък все за 10 мин. спират и решават, че е все едно 10 сек.
И наистина какво толкова като му е спряла работата за 10 мин.(по нейни думи)а той изтупал 1 лопата пръст, понеже от клипа ми се струва, че тъкмо толкова прах и сложи.
Гаражът, който е запушила не го коментираме изобщо.
Последна промяна Top Gun Maverick на 30 Дек 2020, 20:40, променена общо 4 пъти

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Да идат в пустинята и да се трепат колко щат. Докато са на пътя ша карат както се кара. Един единствен съм видял да кара нормално. Оказа се англичанин. А кой иска да си говори с Пешо без време може спокойно да иде да се метне от Витиня. И за да е полезен все с нещо да си дати квот остане годно за ползване.
Хм,хм...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Високите скорости са наркотик и убиват както всяка друга дрога . Дори по бързо от много други . Така че не търсете рационалното в тия инциденти . Човек не е рационално същество и не се води от това в поведението си .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Top Gun Maverick написа:Защото моториста ако загине в катастрофа, вероятно в над 90%-та от случаите умира само той, а с кола рядко жертвата е една.
https://www.rmtv.bg/bg/motorist-blasna- ... na-pateka/
Обясни на тези тука за свободата. Напоследък си почнал да ръсиш глупост след глупост. Боли ме х** кой искал свобода, на пътя да карат нормално. Заради такова мислене сме на първо място по смъртност от каквото се сетиш.