Новите BMW-та май ще стават все по-грозни?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Новите BMW-та май ще стават все по-грозни?

Мнение от Don_Diego » 01 Окт 2025, 23:45

В интерес на истината много малко неща има да се пипат по дисплея, веднъж след като си си направил всичко по свой вкус :dunno:
С кзключение на 2-3 неща, всичко си правя от волана…
Относно отпечатъците - матово фолио ти решава проблемите, веднъж седмично е предостатъчно да се забърсва за да няма и следа от отпечатъци
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 02 Окт 2025, 1:59

zAcK написа:Скептичен съм, че това безформено нещо наплякано с пръсти и прахоляк и липсата на бутони са някакво технологично и дизайнерско чудо :dunno:
Удоволствието от шофирането доста бързо се превръща в удоволствието от цъкането по таблета стоейки в безличния интериор [/img]

И аз не харесвам посоката, но пак ми харесва това повече от 6 дисплея навсякъде. Бутат ни към пълна автоматизация и колите ще се превърнат в хол/чакалня. Виждам модели за дълъг път с големи телевизори и градски без никакви дисплеи, всичко се управлява автоматично, като камери ти следят емоционалното състояние, а сензори за CO2 и амоняк при издишване ти смятат нивото на стрес и тревожност. Не искам подобни шпионски кабинки да пипам докато ни дават.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 02 Окт 2025, 9:15

Spunky написа:...но пак ми харесва това повече от 6 дисплея навсякъде.

:dunno:

За мен поршето е около милион пъти по-добро от това джендърско извращение на BMW.
И има физически бутони и се усеща като истински автомобил вътре въпреки дисплеите, а не като тая джендър чикия :bchug:
За това кое е по-красиво външно нали няма две мнения? Как BMW-тата започнаха да стават толкова гнусни подобия на автомобили??? :banghead:

• 14" curved "flow" screen, the largest display ever in a Porsche.
• Optional 15“ passenger display
• HUD with augmented reality
• 0-60 mph in under 3 seconds
• Comfort seats with optional vibration massage and cooling
• At home wireless charging capability at speeds up to 11kW
• Peak 400kW charging speed
• 108-kWh battery pack
• 10-80% in under 16 mins
• LG-supplied pouch cells, 1389-pound pack, 32 cells in each of its six modules for a total of 192
• 986 horsepower, 1,106 pound-feet of torque

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 02 Окт 2025, 11:02

От доста време интериорите на американците ми харесват много повече. Европейските станаха брутална чалга. Да свалят митата най-накрая и да се приключи с тази пародия.

2026 CT5

Изображение
Последна промяна steeN на 02 Окт 2025, 11:05, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 02 Окт 2025, 11:04

:yes: :yes: :yes:

Ето това е за шофьори, не за неориентирани джендъри, които не зная автомобил ли им се шофира, или им се клика из TikTok да търсят други джендъри :help:

И като му гледам и скоростния лост, и джойстика за управление за мултимедията, и таблото, и копчетата и разположението на всичко :shock: така си представям модерно БМВ, баси мамата :help: :help: :help:

Шибани немчуги, зелени и цветни, да ги таковат всички ....

P.S. Дори и седалките на кадилака са BMW стайл :shock: :shock: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
А на БМВ-то са кенеф, баси мамата... Колко още по-сбъркана може да стане Европа???

Изображение

steeN написа:От доста време интериорите на американците ми харесват много повече.

Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 02 Окт 2025, 11:14

В интерес на истината винаги е било кръговрат. "Новата класа" е много, ама много вдъхновена от Тесла.
Този ъгловат екстериорeн дизайн (верикални линии и прави ъгли) пък се опитаха да го вземат точно от Кадилак, ама изглежда малко като Кадилак дошъл от Кемниц.

Изображение
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 02 Окт 2025, 12:17

Spunky написа:Бутат ни към пълна автоматизация и колите ще се превърнат в хол/чакалня.

Никъде не ни бутат, това е естественото развитие на тая технология наречена кола. И колкото по-бързо се случи, толкова по-добре за всички. Освен за едни 0,1% от шофьорите дето ще мрънкат, че им се кара. Ама и това ще е за 1-2 поколения, после никой няма да си спомня, че е въртял геврека по обществени пътища. :mhihi: Ама това е за другата тема за АИ-я по скоро.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 02 Окт 2025, 12:39

И на мен ми идват малко в повече дисплеите в Порше-то, но пак е по-добре от другия интериор! Изгледа от снимката с интериора на БМВ-то пък бих се радвал да го видя в Дачия, примерно... Това ли само успяха да измислят? Американския наистина ми допада най-много от показаните... Едва ли при всички американки е така, пък и те малко с материалите се дънят - много пластмаса, много нещо...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 02 Окт 2025, 12:46

Дори при Тойота има по-готин дизайн.

Изображение

Вече немците станаха по-жълтури от жълтурковците :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 02 Окт 2025, 12:49

Между другото, в квартала обикаля напоследък някакъв джип на Тойота (май е Ленд Круизър) и външния и дизайн ми харесва страшно много! Ретро черти в съвременно интерпретиране! И на цвят са я уцелили купувачите...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 02 Окт 2025, 12:54

b_u_b_o написа:
Spunky написа:Бутат ни към пълна автоматизация и колите ще се превърнат в хол/чакалня.

Никъде не ни бутат, това е естественото развитие на тая технология наречена кола. И колкото по-бързо се случи, толкова по-добре за всички. Освен за едни 0,1% от шофьорите дето ще мрънкат, че им се кара. Ама и това ще е за 1-2 поколения, после никой няма да си спомня, че е въртял геврека по обществени пътища. :mhihi: Ама това е за другата тема за АИ-я по скоро.

То ясно къде ще стигнем, ама това значи ли, че трябва да са грозни и това скапано подобие на табло да ти скапва очите като пекне малко слънце? :dunno:
Все едно да си направиш всекидневната грозна :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 02 Окт 2025, 13:23

Не разбрахте ли, че красотата е субективно понятие :dunno: Всекидневната ми може да е грозна за теб, ама на мен да ми харесва. Не ставайте жертва на балона си, това че сте се събрали 50 човека които не им харесва да си обсъждате, не значи че масовката не е ок с дизайните. Да не говорим, че масовия хейтър(тука мисля че няма такива да уточня) не хейти щото толкова не му харесва, а защото е модерно и всички го правят и защото и без това тая кола не може да си я купи. След 10-15 години като дойде неговия ред да я кара, ще е забравил, че е била грозна. Освен това визуалния вкус е до голяма степен до свикване, обикновено ти е грозно нещо което е прекалено различно от това на което си свикнал. Като поживееш с него обаче бързо спира да ти прави впечатление, даже почва да ти харесва.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 02 Окт 2025, 14:43

Тука много кисело грозде много нещо :mhihi: Постват се някакви подбрани снимки на бейсик дизайн и се правят някакви умопомрачителни заключения за края на света :mhihi:
Както каза колегата над мен дизайна е напълно субективно понятие и няма правилно или грешно там. Мен лично ме кефи новия подход на BMW , ще видим как ще го развият в другите класове коли, все пак това е нещо mid-range като клас.
Иначе всеки може да влезне в конфигуратора на BMW и да види, че тоя плат който се показа по-горе е най-базовия салон, от там нагоре има кожа, М-ков салон, Индивидуален и т.н. :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 02 Окт 2025, 15:58

b_u_b_o написа:

Мисля, че трябва да се прави разлика между тези, които карат срещу заплащане и хора, които си карат личните автомобили.
Първото вече се случва и е ясно че са пътници тези (играта на думи е умишлена), за второто има още бая бая време преди личните коли да са без волан.

Потребител
Аватар

Мнение от morrog » 02 Окт 2025, 16:10

[quote="don_gori"]Тука много кисело грозде много нещо :mhihi: .. дизайна е напълно субективно понятие и няма правилно или грешно там.../quote]
Това не е баш така. Дизайна си е наука която се е развивала в продължение на години. И умелия дизайн въздейства подсъзнателно. Има си форми и закони кое с кое кореспондира и кое с кое никога да не се счетава. Но последно време маркетинга налага масово и пренебрегва дизайна. Има и тактики когато умишлено се пуска нещо грозно за да може да сехареса по-добре след това нещо коренно различно.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата