СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от dhtj » 11 Мар 2024, 16:33

alx написа: аз не съм виждал го под $200 примерно... така че мисля, че най- ниското го в родината трябва да е около 400 лева... а средното да е както казах по-горе около 750-800 лева.

А ти да бачкаш за 1000 долара месечно искаш ли, за да са честни сравненията? :lol:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Мар 2024, 16:39

dhtj написа:
alx написа: аз не съм виждал го под $200 примерно... така че мисля, че най- ниското го в родината трябва да е около 400 лева... а средното да е както казах по-горе около 750-800 лева.

А ти да бачкаш за 1000 долара месечно искаш ли, за да са честни сравненията? :lol:

убягва ти какво написах. застрахователния бизнес е... бизнес. за да прави пари трябва числата да са... определени. а тези числа не се определят от това какъв доход имаш а от това колко скъпа кола караш (колкото е скъпа в америка) и колко струва да се отремонтира като я смачкаш (колкото в америка). от там го-то (и каското) трябва да са подобни на тези в америка за да функционира бизнеса. пак- забележи, че доходите не са променлива в тези уравнения.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 11 Мар 2024, 17:20

Jordana написа: Макар държавата да има достатъчно държавни автомобили и може да се самозастрахова

Преди години компания , с която работех беше застраховала целия автопарк на МВР.
Застрахователната премия беше 7 цифрена сума.
Не повториха повече :mhihi: компанията имам предвид.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 11 Мар 2024, 17:26

alx написа:убягва ти какво написах. застрахователния бизнес е... бизнес. за да прави пари трябва числата да са... определени. а тези числа не се определят от това какъв доход имаш а от това колко скъпа кола караш (колкото е скъпа в америка) и колко струва да се отремонтира като я смачкаш (колкото в америка). от там го-то (и каското) трябва да са подобни на тези в америка за да функционира бизнеса. пак- забележи, че доходите не са променлива в тези уравнения.

Нали видяхме вече че функционира тоя бизнес. "1.1 милиарда постъпления от ГО, изплатени обезщетения - 600 милиона. " Колко по-добре искаш да функционира? :lol:

alx написа:...и колко струва да се отремонтира като я смачкаш (колкото в америка)...

Toва нали знаеш че няма как да е вярно? Тоя внос на американски коли в последните години що е толкова масов в България? Щото е твърде скъпо да се оправят там, а тука труда е евтин. 1600лв дават на обикновен работник в автосервиз в Плевен примерно. Не говоря за чирак на 16 години да се учи там, а за нормален монтьор.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Мар 2024, 17:28

Алх ела си ако ти е скъпо там , що се мъчиш и себе си и Амърика мъчиш ....ела си на евтиното !
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Мар 2024, 17:44

dhtj написа:Toва нали знаеш че няма как да е вярно? Тоя внос на американски коли в последните години що е толкова масов в България? Щото е твърде скъпо да се оправят там, а тука труда е евтин. 1600лв дават на обикновен работник в автосервиз в Плевен примерно. Не говоря за чирак на 16 години да се учи там, а за нормален монтьор.

аз съм писал по въпроса ама кой да чете- цената да се оправи е горе долу същата... но в америка много от пораженията не ги правят изобщо (примерно криви шасита/ рами) за да не ги съдят после а не защото са трудни / по- скъпи за правене...

последния случай дето видях- бяха вдигнали някаква тесла на крик ама я подпряли не където трябва и крика хлътнал в пода... на колата нищо й няма, не свети нищо, върви си... застрахователите я тотализираха защото батерията може да е била компрометирана... някой от източна европа ще удари джакпот-а със тая тесла на търга на застрахователите.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 11 Мар 2024, 17:58

alx написа:
dhtj написа:Toва нали знаеш че няма как да е вярно? Тоя внос на американски коли в последните години що е толкова масов в България? Щото е твърде скъпо да се оправят там, а тука труда е евтин. 1600лв дават на обикновен работник в автосервиз в Плевен примерно. Не говоря за чирак на 16 години да се учи там, а за нормален монтьор.

аз съм писал по въпроса ама кой да чете- цената да се оправи е горе долу същата... но в америка много от пораженията не ги правят изобщо (примерно криви шасита/ рами) за да не ги съдят после а не защото са трудни / по- скъпи за правене...

IMG-9efe16f846ded71f7015ad2303821160-V.jpg

Счупена броня на бмв, цвят индивидуал. Ударих някакво животно, не помня какво. Бояджията имаше същата броня, но счупена в другия край. Отряза здравото парче, свърза я с моята, китоса я и я боядиса. 300лв. Залепи ми и лайстната на задното стъкло, че се беше отлепила и някакви щипки ми сложи на прага пак включено в същите пари.

Същия ремонт възможен ли е в сащ за 150 долара, кажи честно? Или ще бъде бмв нова броня оригинал за 800 долара, монтаж за 400 долара и боя за 600 долара :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Мар 2024, 18:03

dhtj написа:
alx написа:

IMG-9efe16f846ded71f7015ad2303821160-V.jpg

Счупена броня на бмв, цвят индивидуал. Ударих някакво животно, не помня какво. Бояджията имаше същата броня, но счупена в другия край. Отряза здравото парче, свърза я с моята, китоса я и я боядиса. 300лв. Залепи ми и лайстната на задното стъкло, че се беше отлепила и някакви щипки ми сложи на прага пак включено в същите пари.

Същия ремонт възможен ли е в сащ за 150 долара, кажи честно? Или ще бъде бмв нова броня оригинал за 800 долара, монтаж за 400 долара и боя за 600 долара :mhihi:

тоз ремонт дали е в оторизиран сервиз? и дали застраховката го смята за легитимен?

в щатите в оторизиран сервиз това ще нова броня (цената е 20% надолу в америка), нова боя (цената е 20% надолу в америка) и труд (цената е 20% надолу в родината) и като цяло ще са почти на кантар. и като говориме за цена - такъв ремонт ще е поне едно $3500... и в оторизирания сервиз в родината щеше да е 7000 лева.

знам го като факт, защото в родината са ме удряли и съм правил дебело амг и цените в балканстар бяха същите като в америка... и няма как да е иначе.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 11 Мар 2024, 18:04

Същия бояджия бачка по каско и с ГО. Кво значи оторизиран, не знам. :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 11 Мар 2024, 18:12

dhtj написа:Кво значи оторизиран, не знам. :lol:

Е как какво - на лукса, на скъпото. :D
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Мар 2024, 18:13

dhtj написа:Същия бояджия бачка по каско и с ГО. Кво значи оторизиран, не знам. :lol:

оторизиран означава, че при такава повреда застрахователя ако имаш каско ще ти изплати 6000 лева и ще ти каже да отидеш в определен сервиз където със сигурност ще ти сложат нова броня и тн а няма да прави маймунджулъци за 150 лева...

а че в родината за такова нещо, че няма да ти дадат 6000 лева е друг въпрос- не част от тази дискусия.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 11 Мар 2024, 22:23

alx написа:
dhtj написа:Същия бояджия бачка по каско и с ГО. Кво значи оторизиран, не знам. :lol:

оторизиран означава, че при такава повреда застрахователя ако имаш каско ще ти изплати 6000 лева и ще ти каже да отидеш в определен сервиз където със сигурност ще ти сложат нова броня и тн а няма да прави маймунджулъци за 150 лева...

а че в родината за такова нещо, че няма да ти дадат 6000 лева е друг въпрос- не част от тази дискусия.

БГ застрахователят ако може да не ползва оторизирани сервизи го прави.
Първо разликата в часовата ставка е 2-3 пъти, второ - оторизираният сервиз продава собствени части, на цени, каквито той реши. Същите части могат да бъдат намерени на по-ниски цени.
Въобще еб@вката с клиента и сервиза от страна на застрахователя е голяма.
Аз така и не разбрах логиката на това някакво "вещо лице" да казва какво точно да се прави, кое да се ремонтира, кое да се сменя и т.н. при условие, че нито е практикувал такава дейност , хабер си няма кое как и е "замръзнал" на ниво Лада/Москвич :ranting:
Все едно чиновник от Здравната каса да обясни на лекаря как точно трябва да се проведе лечението на пациента.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Мар 2024, 12:14

А бе верно ли руснаците сега гласуват и с машини и дори и по интернет за президент? А ние тука за едни машини се насрахме :(

немо написа:Все едно чиновник от Здравната каса да обясни на лекаря как точно трябва да се проведе лечението на пациента.

Не е толкова невероятен пример. Така работят масата медицински застраховки.
Има ескперт, който одобрява неща за които да се плати и за които да не се плати. Ясно, че не е идеално, но
ти как предлагаш да се следи за злоупотреби без да са представени интересите на 3тата страна (1 и 2 е човека с колата и майстора)?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 15 Мар 2024, 13:39

А бе верно ли руснаците сега гласуват и с машини и дори и по интернет за президент? А ние тука за едни машини се насрахме :(

stin.png
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Мар 2024, 13:54

Данчо, има ли тема по която да не грешиш през 100% от времето?

Изображение
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата