СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от Jordana » 23 Фев 2024, 16:22

ildivvy написа:В градинката пред блока имам дървета. Едно от тях е височък бор (стига до 5-ия етаж вече). На 5-6м е от сградата... От началото на седмицата двойка свраки започнаха да носят клечки и да свиват гнездо. Пада се на нивото на нашата тераса. Дайте съвет, как да бутнем гнездото или да изгоним свраките? Направих си една скобарка и започнах да ги целя от ден-два, но работната ми смяна тази седмица не е много удачна. От утре ще е по-подходящо... С косове как се справяте? Някаква отрова за птици?

Започваш и ти да свиваш гнездо на терасата ама по големичко като за голям орел , като видят свраките орловата обител ще си плюят на крилете и дим да ги няма . Може и без да снасяш яйца , само клечки ако събираш за гнездото ще е достатъчно . :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 23 Фев 2024, 16:25

:yes: Сигурен бях, че има решение!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Фев 2024, 16:36

ildivvy написа::yes: Сигурен бях, че има решение!

може просто да купиш един пластмасов бухал и да го местиш всеки няколко дни по балкона.. жива птица няма да има наоколо камо ли гнезда..
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 23 Фев 2024, 17:24

ildivvy написа: Някаква отрова за птици?

Не мислиш ли ,че е малко крайно?Животинки са все пак.Има разни ултра звуци,изкувствени грабливи птици и тн. ако щеш с един воден пистолет ги пръскай,ама да ги тровиш защото искат да просто да живеят...малко чобанско

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Фев 2024, 17:29

kiko написа:...малко чобанско

малко? еквивалента на това е, че ако не ми харсваш по някаква причина (каквато и да е- примерно ме дразни походката ти) вадя пистолета и те отстрелвам. ей така- щот ме дразни съществуването ти.

аз разлика не виждам с това да убиваш животни освен ако не го правиш защото си гладен или защото се бориш с животното кой кого да убие.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 23 Фев 2024, 17:41

Косовете са идиотска напаст и с тях няма оправия! Навряли са се под на съседите перваза (хората не живеят там и не искат да 'оправят' нещата) и правят всички прозорци надоло леш... За свраките: Това с водния пистолет може да се пробва, но ме съмнява!

Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Фев 2024, 17:57

ildivvy написа:Косовете са идиотска напаст и с тях няма оправия! Навряли са се под на съседите перваза (хората не живеят там и не искат да 'оправят' нещата) и правят всички прозорци надоло леш... За свраките: Това с водния пистолет може да се пробва, но ме съмнява!

https://www.otrovi.com/plashilo-buhal-p ... -zhivotni/

нещо такова и го местиш от време на време...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 23 Фев 2024, 18:14

На една друга тераса сложих подобен макет на гарван миналата седмица. Там трябва да плаши гълъби... Тези дни ще видя дали е имало ефект. Сложих го висящ на въже и се върти от вятъра по малко.

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 23 Фев 2024, 19:27

alx написа:

аз разлика не виждам с това да убиваш животни освен ако не го правиш защото си гладен или защото се бориш с животното кой кого да убие.

Аха, щото ако у вас се навъдят хлебарки ще им пуснеш ултра звук да си ходят, а няма да им извикаш пича с отровата да напръска. И плодовете и зеленчуците дето ги ядеш не са пръскани с пестициди да утрепат една торба животинки дето просто искат да си хапнат от тях. Още много примери мога да ти дам как ежедневно трепеш животни пряко или косвено, та ми е малко лицемерно някой като се загрижи така за някое избрано животно :dunno:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Фев 2024, 20:39

b_u_b_o написа:
alx написа:

Аха, щото ако у вас се навъдят хлебарки ще им пуснеш ултра звук да си ходят, а няма да им извикаш пича с отровата да напръска. И плодовете и зеленчуците дето ги ядеш не са пръскани с пестициди да утрепат една торба животинки дето просто искат да си хапнат от тях. Още много примери мога да ти дам как ежедневно трепеш животни пряко или косвено, та ми е малко лицемерно някой като се загрижи така за някое избрано животно :dunno:

разбира се, че косвено убивам животни (прасета, крави, телета и тн) и хлебарките дет се вика ги тровя в къщи- да. и комари избивам всяко лято защото имам комарници на пропан които ги изсмукват буквално със стотици всеки ден.

но.. има черта във пясъка.

умишлено да убия животно което не ми застрашава живота и не смятам да го ям- това няма как да стане. горски мравки извън къщата ми, птици, котки, кучета, диви животни... абсурд. хлебарка ако видя на двора (не съм, ама ако видя) - няма да я смачкам. във къщата ми ако видя мравки- дърводелци - ще ги избия веднага- познай що им викат carpenter ants :) термити- също - по същата причина. хлебарките ще ги избия щото ще ми донесат неква болест... и тн. разбираш ми критерия. но е сега през двора ми притича една пухкава лисана. вчера мина стадо сърни. пуйките са на припек всеки ден. кво- да извадя нещо от арсенала и да ги разфасовам? абсурд.

Та имам сериозен проблем със собственоръчното целенсочено убиване на животни.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Фев 2024, 21:12

Сигурно са ти ръждасяли вече гърмялките в бейсмента поляти обилно с толкова искрен пацифизъм .. :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 23 Фев 2024, 21:46

Jordana написа:Сигурно са ти ръждасяли вече гърмялките в бейсмента поляти обилно с толкова искрен пацифизъм .. :mhihi:

Градираш от "досаден" към "досадно досаден" 8)
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 23 Фев 2024, 21:57

Какво става с колегата bum_bum, и него ли успяхте да ядосате, че в последно време нещо не се появява ??? :( :( :(
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 23 Фев 2024, 22:31

Налегнала го е работата яко...
Ама нека де...като няма шоколади ще ядем...паста и макарони... :ok:

Потребител
Аватар

Мнение от n.metodiev » 23 Фев 2024, 22:54

ildivvy написа:На една друга тераса сложих подобен макет на гарван миналата седмица. Там трябва да плаши гълъби... Тези дни ще видя дали е имало ефект. Сложих го висящ на въже и се върти от вятъра по малко.
Очаквам да кажеш дали има ефект. На вилата между стрехите и стените има недовръшена част и там гнездят гълъби, особено зимата и правят мазало по пътеките около къщата. Та ако това има ефект ще го пробвамвам като временно решение, докато затворя тези пролуки.

Изпратено от моят MNA-LX9 с помощта на Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата